|
![]() |
#76741 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76742 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76743 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa dobro sad, o ukusima se ne raspravlja. Ni meni ti Peugeoti nisu bas nesto lijepi. Osim toga, za par godina ce se Golf ipak najlakse prodati, zar ne? Nije nesto glamurozan, ali ni ne izgleda toliko lose. Uostalom, nije da cu ga ja voziti pa da me nesto briga kako izgleda. Audijevi TFSI motori su uzas sa potrosnjom ulja. Poznajem barem troje ljudi koji su imali probleme sa njima, a sudeci po internetu, svi su bili problematicni. Koliko god volio sarafiti, to mi nije bas primamljiv posao sa financijske strane. Ovaj 1,4 ima kao manu samo taj lanac koji se zna otegnuti, a to mi je dan posla i 300€ troska ako i dodje do toga. Za DQ200 ima repair kit i odradi se za pola sata doslovno, pa onda ni on ne pravi vise probleme. Opet, ako me pogodi problematican primjerak pa budem to morao raditi. BMW bih rado izbjegao radi straznjeg pogona, ali nije potpuno van konkurencije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76744 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ja sam imao 1.8 izvedbu, bez potrošnje ulja, točnije DO litre između izmjena. Frend ima CC-a 2009u, već 12 godina, isto 1.8 tfsi 160ks, niti jednog problema s motorom u ovih 12 godina, niti s potrošnjom ulja. On je svog kupio sa 40.000km, sad je na oko 200k. Što se tiče tog 1.4 tfsi, nisam detaljno pratio, ali sjećam se da je i s njima bilo kojekakvih cirkusa, ali da, u pravu si, bez obzira na 'milijun' takvih u oglasima, opet će se golf najlakše prodat. Bmw, ah, imaš jednog, znaš šarafit ak zatreba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76745 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Obzirom da smo na informatičkom forumu, neću ulazit u detaljnija pojašnjenja, ali naveo sam ti trio automobila pogonjenih sa motorima koji su u automobilskoj industriji (i u svijetu automehaničara) priznati u vrhu izdržljivosti, pouzdanosti, kvalitete, trajnosti, kako god hoćeš da ti to nazovem. I kao takvi su iznimno popularni u krugovima ljubitelja automobila, i imaju već sad povisoke cijene u odnosu na starost i činjenicu da nisu neki 'spešl edišin' auti tipa m3, m5, amg, rs4/6, itd., ali zbog prepoznate kvalitete i sveg ostalog, njihovi vlasnici nisu baš skloni prodaji, a ako i jesu, cijene su paprene. I pričamo o autima starima 30+ godina, a ne o flotnoj corsi pa da ih možeš vidjet 1000 komada ujutro od pol 7 do 9 u špici od sesveta do centra zg ![]()
![]() |
![]() |
#76746 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
Ja ne bih dao centa za nijednog od ovih osim da zaradim na njima ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76747 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Također. Uz to kako je s rezervnim dijelovima za te aute? |
![]() |
![]() |
![]() |
#76748 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Za motor ti nisu potrebni kao sto je kolega vec objasnio. A sve gumeno i plasticno je vjerojatno promjenio drugi ili treci vlasnik tako da je max utegnut i bez ulaganja, majkemi ![]()
![]() |
![]() |
#76749 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Samo ću ti reć da jedan 'noviji', onak 20 godina noviji, iste marke, slične motorizacije, ima MANJU vrijednost nego ti za koje ti 'dont care'. Za sve navedene i dalje postoji vrlo dobar support. Naravno ne baš sve kod nas u našoj državici, ali izvana se može naručit sve. Poznam dosta ekipe koja kod nas vozi 124ke i e34ke, i nema apsolutno nikakvih problema sa održavanjem istih. Za Audija iz prve ruke ti mogu reć da ima i kod nas sve, radili smo lani jednog u radioni, doduše 2.0e je bio 4cyl, nije v6, ali 80ka b4 cabrio stara 30 godina je u igri.
![]() |
![]() |
#76750 |
Premium
|
Nikad vise strojeva kao sto su bili ovi koje je @jopis gore naveo. Eventualno bih umjesto ovog Audija 80 ubacio A6 C4 sa 2.8 motorom i to je to. Vidjam tu po ulici par W124ki, jedna coupe i dvije normalne i uvijek me zelja povuce da i ja sebi kupim jednu, pa neka stoji. Eventualno neki W126, ali oni su postali bas rijetke ptice. A dijelova ima sasvim dovoljno jos uvijek: https://www.daparto.de/Ersatzteile/M...24/3-d8323c52- https://www.daparto.de/Ersatzteile/B...34/3-255be4ef- https://www.daparto.de/Ersatzteile/A...4A/3-168685ad- |
![]() |
![]() |
![]() |
#76751 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
https://www.index.hr/mobile/auto/cla...u/2611568.aspx Škoda Kodiaq RS. Ovo izgleda jako dobro 😁 I klima nije na tač. 👍 Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
![]() |
#76752 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
jer iako su motori trajni (ne i zadnja riječ tehnologije) ostatak auta je zastario..a kako se vidi ljudi žele nove, modernije stvari. zeleni su odigrali svoju kartu i eto... ja znam da ja nikad nebi htio takav auto i na kraju - kome takav auto vrijedi? nekolicini kolelcionara kao i tema "stari HW za kojim se slinilo" Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 02.11.2024. u 09:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76753 |
Premium
|
Automobili
Pa ok, za voljeti takve aute treba biti entuzijast. Ostali voze skode i klitace ![]() A tek ovo: ![]() :drool: |
![]() |
![]() |
![]() |
#76754 |
Premium
|
lijepo za vidjet i to je sve no bio je u ZG neki tip Dalibor (il tak nekak) koji je imao nekoliko BMW 7 iz 90tih, sve neke vel`ke mašine, mislim da je na nekom forumu pisao i stavljao slike tih auta, no više se ne pojavljuje nigdje...ono , baš zaljubljenik u BMW https://www.ak-slavonija.com.hr/foru...ead.php?t=6813 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76755 |
Premium
|
Da, sjecam se Dalibora i njegovih „diplomatskih“ zastavica ![]() Mislim da je imao i neku sedmicu koja je bila sastavljena od nekoliko totaliranih 😄 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76757 | |||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() To ne kupuju ljudi da im bude jedini auto, to kupuju entuzijasti. Za većinu youngtimera još uvijek možeš naći gotovo sve, pogotovo za popularne modele. Citiraj:
Da i? Razlika između tog auta i recimo jedne Škode Octavie TDI iz 2015-e? Isto je sve ošlo u krasan kurac. Da se razumijemo netko tko gleda uzet E34 ili sad već i E39 zna jako dobro da će apsoštrumpfno sve morat dirat na njemu. Na to računa i onaj najbolji dio je, nakon toga zna jako dobro kakav auto ima i vozi. Jasno da neće otić na FB market, kupit prvu ragu i mislit, aha sad sam miran idućih 5 godina. ![]() Dio entuzijasta koji hoće takav auto želi ga uzet da ga sebi složi, sad to što mnogi ne kuže taj mindset, jebiga. Ja tako recimo ne kužim ljude koji daju cifre za kupit omanji stan za složit si Hi-Fi doma ![]() Citiraj:
A kome takav auto vrijedi? FFS slažeš li ga sebi ili za prodaju? Ako ga slažeš sebi, onda tebi i vrijedi. I opet, to u pravilu nikad nije jedini auto u kućanstvu pa da moraš gledat kak na posao ako ti je auto na stalcima, što isto mnogima ne ide u glavu ![]() Pa sad, modernije... Što točno? Ne znam, meni je fora vidit ovako nešto i iskreno, više od grijanih/aktivnih sjedala, PDC-a, rearview kamere, androida, xenon farova mi ne treba u autu niti mi fali. Ima li ženin novi Clio po defaultu više opreme od mog E39? Ima. Koji auto više volim vozit? Ajd pogodi ![]() Na stranu sad što u E39 recimo mogu ubacit gro stvari sa drugih E39 ili E38 sedmice i napucat ga opremom da posere i posve nove aute. Da mi je vdit nekog tko uđe u full napucani E39 pa da kaže da mu nije to nekaj što bi volio imat. To što na njušci šoderaši prodaju petice s full opremom jer imaju klimu i šiber je drugi par rukava. ![]() Meni je recimo ovo sasvim Ok i dovoljno za moderan auto ![]() https://www.instagram.com/bmw_e39_la...l/DBB-k6Aqq3G/ ili https://www.instagram.com/e39_m5_royalrot/reels/ https://www.instagram.com/e39_m5_roy...l/C-99RSgqBBN/ https://www.instagram.com/e39_m5_roy...l/C7e7ydfqGcc/
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 02.11.2024. u 12:28. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#76758 |
Moderator
|
![]() |
#76759 |
Premium
|
Doslovno nijednog ne bi vozio ![]() Ovaj prvi Merc je nakaradan, a to govorim kao vlasnik Merc karavana ![]() Ovaj crni E30 (?) sa zlatnim BBS-ovima, NHF ali stari moj previše puta si pogledao Rane ![]() Ako govorimo o vikend vozilima, tu svatko ima svoje, no ove priče o dnevnoj vožnji auta starih 30 godina kao nekakvom osiguranju od navale Kineza su IMO smiješne. Koliko troši E38 sa V8? Kunu po kilometru? Tu ispušiš svaku uštedu na posjetima mehaničaru ![]() Ima puno novijih kvalitetnih auta, evo jutros članak na Indexu kako 80% Toyota do 20g starosti još uvijek vozi, worldwide. Radije ću uzeti tu činjenicu kao polazište nego anegdote lokalnih mehaničara. Moj otac vozi Avensisa sa 450+ tisuća km koji još nije imao ni srednji, a kamoli veći kvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76760 |
Moderator
|
Nitko pri zdravoj pameti neće uzet E38 740i ili još bolje 750i za vozit svaki dan do lokalnog Kauflanda i nazad. Ali da bi ga vozio radije nego eto spomenuti Avensis, bi. Ne, ono je E28 a Rane nisam gledao ni jednom. ![]() Ako je onaj w124 nakaradan onda ne znam kaj je nova E ili S klasa s onom tacnom preko cijele širine interijera i svim onim LED trakama ![]() Jebiga, svatko voli nekaj drugo, bilo bi dosadno da svi vole i cijene iste stvari.
![]() |
#76761 |
Premium
|
Između tog W124 i nove E klase sa techno party interijerom za kinesku publiku imaš još 5 generacija, pa biraj ![]() Ja u svom iz 2020 imam analogni cluster i jedan središnji zaslon, koji mi je btw nezamjenjiv i nikad više ne bi mogao uzeti auto bez Car Playa. Zadnje izmijenjeno od: sti. 02.11.2024. u 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76762 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Onog prvog Mercedesa samo majka može voljeti. Izgleda kao da ga vozi mali od Topalovića koji je položio vozački ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76763 |
The mighty pirate
|
Općenito istočna europa u principu ne cijeni oldtimere, nego brand i kič. Djeci je usađeno da moraju imati novo i skupo i ne možeš vidjeti vlasnika nekakvog oldtimera, a da je mlađi od 35. Eventualno netko tko je odrastao u familiji koja se bavi autima. Ako i nabave nekakav projekt, u većini slučajeva to ostane zaboravljeno u garaži jer si ne mogu priuštiti vratiti ga u vozno stanje. Svuda sam bio, ali jedino u UK možeš vidjeti 50+ godina stare aute na cesti na dnevnoj bazi. Nedavno sam prošao pored Bentleya iz 20-ih dok sam išao na posao ujutro. Svaki dan ih je na cesti barem desetak. I to ne samo skupih i ekskluzivnih modela, bude od Forda, MG-a, Toyote i Nissana, do TVR-a, Jensena, pa i Ferrarija (nedavno u kvartu prošao pored Testarosse). S frendovima ovdje se obično raziđem, ja odem na oldtimer meetove, dok oni odu na super i hyper car meetove. Skoro svi do jednog oldtimera dođu na meetove na vlastiti pogon, dok dobar dio modernijih dolazi na labudicama. Nema mi draže nego kad na putu na meet vidim u prometu sve te aute. Netko to ne voli i draže mu je da auto ima autopilot i radi na baterije. Šta sad, nismo svi isti ![]() Evo i nešto slika sa zadnjeg, Motorsport day u Brooklands muzeju (crna pozadina registracije znači da je na autu sve "originalno" tj. sukladno specifikaciji proizvođača.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.11.2024. u 14:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76764 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76765 |
The mighty pirate
|
Ono je 328 GTB, imaš gore i crni 348 TB, ali Testarosse nažalost nije ovdje bilo. Imam s drugih meetova slika, pa čak i bogohulnu električnu konverziju ![]() Ferrarije ne mogu vidjeti od 1999. na dalje. Nekome paše 360 Modena i novije, ja ih ne mogu vidjeti. Možda su mi 2-3 modela oku ugodna od tad, ali sve ostalo mi je kič i nakarada. Viper je od čovjeka iza ovog profila, pa baci oko. Ima krasnu garažu https://www.instagram.com/universalc...IxczBtNmNjag== Auto je 1 od 3 Final Edition modela u UK, samo 360 ih je napravljeno. Tu je objašnjeno u čemu je fora
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.11.2024. u 14:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76767 |
Premium
|
Upravo se vratili sa probne voznje jednog G6 cabrio. Prvi dojam: auto je brutalno malo presao, jako je dobar i „utegnut“, nista ne klapa ni ne bruji. Ali, ipak je to na kraju samo Golf koji je u voznji kao kocija i osjetis svaku rupu, a o udobosti nema ni price. Ono sto me iznenadilo je da definitivno nije pravljen za ljude moje visine. Sa vozackim sjedalom u najnizem polozaju mi je sastav izmedju sajbe i krova tocno u liniji ociju, tako da sam na svakom semaforu morao saginjati glavu da vidim isti. Ima i nekih gluposti na njemu koje mi se apsolutno ne svidjaju, tipa aftermarket LED farovi, ali uz njega idu i gotovo novi originalni tako da to i nije neki problem. Ponio sam bio i dijagnostiku koja mi je izbacila gresku na senzoru tlaka turbine, tako da ga nismo uzeli. Trazimo dalje, a curama sam dao da razmisle da li jos uvijek zele cabrio ![]() Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 02.11.2024. u 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76768 |
Moderator
|
Žena i ja smo gledali uzet neki Z3/Miatu kao vikend/zabavan auto. Brzo nas prošlo kad skužiš da je jako usko područje uvijeta kad je ekšli ugodno vozit sa spuštenim krovom. Ljeti je sunčano ne želiš spustit krov jer te prži sunce, zimi je hladno, ako brže voziš smeta... Dok smo bili prek bare rentali smo Mustanga cabria i sa spuštenim smo se krovom vozili možda 10-ak minuta ![]() Ali da, fora je i svako malo me čopi ta ''kriza'' da hoću cabria ![]()
![]() |
#76769 |
Premium
|
Ja sam razmisljao uzeti to, cisto da maknemo sa liste zelja, voziti sezonu-dvije pa prodati. Ali da, rjesenje je i tu i tamo iznajmiti, provozati se pa vratiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76770 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() to se meni sviđa a ne da mi "uljepšava " stanje ceste i da ja imam osjećaj da ne novo asfaltirana a u stvari rupa na rupu (kak mi radi sadašnji auto) a pritom ne mislim na one sporcke koji su tvdi ko relijaši, to ne volim @iv@n - taj Viper je jedini amer koji bi stvarno htio, nikakav camaro, mustang,chevy i sl. samo dodge viper ![]() 6,2 feeta) kak se može neki bmw ajkula ili merc 124 sa 3-4 soma ccm mjerit sa V8 8tisuća ccm u Viperu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|