|
![]() |
#5281 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Puno ljudi zna više od mene. Pišem o svojem slučaju i slučaju balkona koji je uvučen u kuću. Za sve ostalo sigurno treba papirologije. Ugodan vikend. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5282 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Izete, mašio si. Kolega je jasno objasnio o kakvom se slučaju radi. Ljudi su u za to povoljnom trenutuku legalizirali neku nadrestrišnicu i onda naknadno dodali zidove. To naravno nije nešto što je primjenjivo u svim nego samo u takvim određenim situacijama.
![]() |
#5284 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma naravno, i legalizirala se terasa, balkon.... (unutar ili izvan gabarita kuce tak svejedno)...i to ti nimalo ne da pravo isto zatvorit zidovima i pretvorit u sobu...niti ako placas 120m2 komunalija da imas sad pravo zatvorit tu terasu ako je unutar te kvadrature. I ako su pogresnu uzeli kvadraturu za komunalije, nije to mjerodavno nego sta si legaliziro. Sta mislis da ce te inspekcija trazit, rjesenje o izvedenom stanju koje je po zakonu o gradnji mjerodavni akt legalnosti, ili racun od holdinga gdje se vidi koliko si platio komunalija? Ne znam kako da vam objasnim pa se iskljucujem. Zivjeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5286 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja imam slučaj prijatelja na 150m zračne linije koji je uredno, kada se to moglo, legalizirao nadstrešnicu i to kao poslovni prostor. Nadstrešnica u produžetku prostora (apartmana) koji je komplet legaliziran kao poslovni prostor. Bivši kolega mi je pričao da je njegov susjed legalizirao kokošinjac. Vidio se nekakav tlocrt iz zraka, nudili su mu da mu to legaliziraju i prošlo je bez problema. Sve što se legalizirati dalo legalizirao se. Pričamo od periodu od prije 10-12 godina. Ja ljudi stvarno ne znam u kojoj vi državi mislite da živite. I to je sve ništa prema komediji koja bi bila kada bi išao još jedan val legalizacije. E TO bi bilo kino.
![]() |
#5287 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
U doba kad je išlo snimanje prije legalizacije, mnogi su na pašnjake postavili nadstresnice, cerade, crijepove na pod i nekako to uspjeli legalizirati i tako dobiti "gradevinsko" zemljište..
![]() |
#5288 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Citiraj:
Ali budem svakako provjerio. Hvala ti na detaljnom objašnjenu i savjetu! Zid između lođe i dnevne sobe je običan pregradni zid od cigle u mojem slučaju. Cijela ta zapadna strana sobe nema zida već su dva velika prozora od zida do zida na lođi i na sobi. Zadnje izmijenjeno od: medo. 20.10.2024. u 12:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5289 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Da li je itko od vas radio kakvu ventilaciju u podrumu koji je suteren? Znači imam prozor, ali nije dovoljno za odraditi kvalitetnu ventilaciju i provjetravanje. Koliko sam razumio čitajući, potrebna su dva usisnika zraka, jedan da usiše zrak iz podruma, i drugi da ubaci vanjski zrak u podrum? Vidim da se vrte ove reklame sa rekuperatorima zraka, ima li kakve koristi od toga. ![]() U prilogu nacrt sobe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5290 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako ćemo gledati pasivnu cirkulaciju zraka, topli zrak se diže dok hladni zrak spušta jer je teži. Logika bi bila imati dva otvora postavljena na različitim visinama. Sigurno da bi ventilacija bila još bolja kad bi ti otvori imali svoje ventilatore i da se po mogućnosti nalaze na suprotnim krajevima prostorije. Ako prostorija ima hladnu i toplu stranu to se isto može iskoristiti za poboljšanje cirkulacije zraka gdje zrak kreće od hladne strane prema toploj.
![]() |
#5291 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ok, hvala na savjetima. Jel ovo o čemu pričamo spada u kategoriju DIY, ili postoje gotova rješenja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5292 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Imam “norveški” radijator na struju. Stavljen je prema uputama na suprotni zid od prozora. Hladni zrak ulazi kroz prozor i pada na pod. Na suprotnoj strani sobe ga vuče radijator i diže gore. Zatim ide po stropu i spušta se do prozora i tako u krug. Pasivna cirkulacija. Kada je prozor zatvoren cirkulira sporije jer se tada zrak manje hladi kod prozora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5293 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5294 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5296 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5297 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
@benny - računaj oko 4%. u teoriji, a i iz iskustva, najbolje ćeš proći u banci u kojoj imaš sve. svakako prošeći do barem 3-4 banke i traži pisanu ponudu, na kraju se s tim ponudama vrati u svoju banku, stavi ih na stol i spustit će ti kamatu da bude ista ili niža od najpovoljnije konkurencije. prije 4 godine 3,40%, trenutno 4,30%, oba stambeni zaba. puno ovisi o tome ide li zalog banke na nekretninu ili ne, erste je nudio 3,99% ali sa zalogom, a to je no go. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5298 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#5299 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5300 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
U ovoj državi je lud onaj tko sve legalno radi. Daleko najbolja opcija je žongliranje između teške ilegale i prihvatljivog ponašanja ![]() Sad si gledam za uzeti neko poljoprivredno zemljište gdje bi napravio drvenu kućicu od 40ak m2 u nekoj pripizdini s izvorom ili podzemnom vodom. Struja se lako riješi s power bankom i solarima.
![]() |
#5302 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Kak sam obećao povratna info. dvokrilna, prozor, zatvaranje balkona, tri fiksna komarnika, sve zajedno sa demontažom i montažom cca. 2500 eura. https://ibb.co/y6FGJ5v https://ibb.co/374xnsy https://ibb.co/8Mr7y6r |
![]() |
![]() |
![]() |
#5304 | |
Banned
|
Citiraj:
familiji, kumovima, prijateljima, itd... Zadnje izmijenjeno od: devaa. 30.10.2024. u 10:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5305 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Koja firma iz Čakovca ako nije tajna? Ja sam unazad 5 godina mijenjao stolariju na maminom stanu i na vikendici. Uzeo sam u Zadolu iz Preloga, ali tam mi je frend radio na ponudama pa sam i kao neki popust dobio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5306 | |
Banned
|
Citiraj:
https://tkalcecmont.com/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5310 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kad bi negdje uspio iskamcit 3.5% za stambeni bio bi presretan. Citiraj:
Ovako kad nemas onda sve moras ic po ps-u jer sve moras pravdat. Iz onog sto sam vidio, sto ljudi imaju vise love to vise muljaju na sve strane, a mi sirotinja sve po ps-u i jos nas na kraju izjebu. Ja npr. ne smijem imat parking ispred kuce na koji se ulazi pod 90 stupnjeva u odnosu na cestu, al ovi sto zgrade izvuku na doslovno metar od ceste oni smiju sta hoce. Pa jebem ti zakon i drzavu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|