|
![]() |
#5251 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja bi stavljao direkt. Eventualno možeš staviti neku ploču da ravnomjerno rasporedi silu jer se ionako ne vidi iza vanjske jedinice (primjerice compact ploča).
![]() |
#5253 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5261 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
To je mene išlo? I trebala je biti uvreda? Nisam u građevini ko neki kojima je to struka, al sam de dosta bavio direktno ili indirektno s njom. Zadnje vrijeme direktno i intenzivno. Nikog još nisam čuo i vidio da je to stavljao Vjerojatno ljudi ne vjeruju toj aluminiziranoj foliji, bar ne na sjeveru tvoje Hrvatske iz koje jesi, da mijenja recimo 16cm vune. Ja osobno to nisam ni nebi stavljao. Samo vuna.
![]() |
#5264 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Lijepiti cu rigips ploce na zid e sad me zanima jel postoji i neki sustav da se ipak nekako i ploca utipla? Radi se o zidu u kupatilu na koji nece ici vise plocice vec smo mislili samo ubaciti rigips ploce i prebojati.. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#5266 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Idem u renovaciju stanja, kakva je situacija za zatvaranjem balkona ? Znam da to i klima nakon nove godine više ne igraju. Koliko traje vađenje/čekanje građevinske dozvole za to trenutno ( balkon ) ? I koja para je otprilike u igri, da to riješim prije nego me sjebu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5267 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
okolica Pule |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5268 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Terasa je nešto drugo. Ako je pod krovom i ako je legalizirana kao takva, ne moraš nikoga ništa pitati niti ikakvu dozvolu tražiti. Izvor? Moja kuća. Imam 25 m2 natkrivene terase koja je legalizirana kao dio kuće. Mogu podići zidove i napraviti sobu, bez da ikoga išta pitam. Balkon je posebna priča. To treba pitati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5269 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5270 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne moram nikog ništa pitati. Sve sam već platio. Sva davanja su išla na kompletnu natkrivenu površinu i volumen, bez obzira što je dio toga terasa. Platio sam u startu više, plaćam malo više komunalno svake godine, ali zato imam slobodu pretvoriti terasu u sobu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5271 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Imam već zatvorenu lođu. Takva je od prvog dana, svi imamo tako. Proširio bi dnevnu sobu na tu lođu. Arhitekt je rekao da ne treba nikakva dozvola za to ali da se naknadno zatvara onda bi trebalo kao i suglasnost suvlasnika na vertikali (iznad i ispod). Tako da s te strane mogu potvrditi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5273 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5275 | |
Premium
|
Citiraj:
Radite šta želite, ali 100% Vam je da proširenje kuće/stana, a koje se sastoji od dogradnje u smislu pretvaranja terase u sobu ide se na građevinsku dozvolu i rade se projekti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5276 | |
Premium
|
Citiraj:
Sutra ces npr. prodavati stan, dode procjenitelj i trazi lođu. Lako moguce da napravi problem/zgrada stan je rekonstruiran bez dozvole. Plus ti s dodatni kvadrati ne mogu uknjiziti u gruntovnicu bez novog etaziranja, a etaziranje ne mozes napraviti ako nemas akt kojim si rekonstruirao stan i dodao kvadrate. Nemojte slušat susjede i majstore, ako zelite po ps-u pitajte projektante ili urbanizam. Ako ne picite po svom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5277 | |
Premium
|
Citiraj:
Mogu raditi što god hoću, jer mi je legalizirana kuća na svih 120m2, a ne kao kuća sa terasom. Nije posebno natkrivena nego je u gabaritima kuće sve. To što je bivši vlasnik pomaknuo dva mala zida i jedan vanjski zid zamijenio masivnim stupovima, nije moj problem. Sve je po projektu, svim dozvolama i sve je plaćeno. Provjereno posvuda, tri puta je bila provjeravana kuća (zbog legalizacije i zbog kredita) i imam odriješene ruke, ako želim zatvoriti to prozorima i/ili zidom. Komunalije plaćam kao da je zatvoreno ionako. Ne smatraju to terasom. To je ista stvar kao da zatvoriš balkon koji ne izlazi iz gabarita kuće, nego je uvučen, a na vanjskom nosivom zidu je horizontalni serklaž. Ništa nije dodano, niti izlazi iz gabarita temelja kuće i vanjskih zidova kuće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5278 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ti jako, al jako mješaš kuću i zgradu, nije isto, i tu ne govorim s gledišta legalnosti i zatvaranja. Postoje neki odnosi u zgradi, plus ako do sada nije zatvorena izvana, on mjenja pročelje zgrade, što opet nosi neke stvari. Its complicated
![]() |
#5279 | |
Premium
|
Citiraj:
Znam da je za zgrade drukčije. Ne miješam ništa. Pišem o svojem i sličnim slučajevima. Naveo sam gore potrebne uvjete da se takvo nešto može zatvoriti. Meni ionako sve naplaćuju kao da več je zatvoreno sve ![]() walbandon Žviš u kući, ili u stanu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5280 | |
Premium
|
Citiraj:
Zatvoriti lođu/balkon bez promjene namjene može se bez građevinske dozvole, ali radi glavni projekt po pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, a koji opet mora biti uslađen s prostornim planom, zakon o suvlasnistvu itd. Odi malo i čitaj mišljenja ministarstva graditeljstva, pa ne pišem bzvz, bavim se projektiranjem već 15 god. Edit: i nema veze ako je unutar tlocrta kuce. Kazne su sad ogromne i ljudi ce se nac u problemima. Zadnje izmijenjeno od: Izet Fazlinovic. 18.10.2024. u 15:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|