|
![]() |
#76562 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76563 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Dokazano je da purgeri povampire cim penetriraju kroz tuhobic, navodno od specificne kombinacije morske soli i mediteranskog bilja u zraku na koju nisu naviknuti. Navodno je obratna situacija jos gora, kada se primorci otisnu na put u kontinent. Zbog manjka peludi cvijeta masline u zraku, legende kazu da ih spopadne ludilo do te mjere da voze na ljetnim gumama kroz snijeg.
![]() |
![]() |
#76564 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Na teži način sam naučio da nije dobro na nizbrdici opaliti po kočnici kada imaš nalete bure do 150km/h. Ogulio sam službeni sepet o zaštitnu ogradu na A1 prije Splita a vozio sam 60km/h. Zadnji kraj je izgubio grip a ja bez ESPa u dugom zavoju ispred vijadukta. Imao sam osjećaj kao da mi netko šamara zadnji kraj auta. Uspio sam zadržati auto ravno ali ne i pratiti zavoj pa sam blago rečeno liznuo ogradu. Kilometar-dva dalje sam prošao pored furgona i novijeg Mercedesa zakucanih za ogradu na istoj lijevoj strani jedan ispred drugog. Mislim si “dobro sam prošao” |
![]() |
![]() |
![]() |
#76568 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#76569 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#76570 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ste sve ionak znali kad ste kupovali takve aute ![]() Kak to obično ide kod dijela ljudi, kupe auto sa velikim felgama i onda kada dođe na red kupnja guma onda krenu gledat one koje nikad prije ne bi gledali, a ekstremniji primjeri valjda da se sami sebi opravdaju vele da su neke sa donje granice zapravo skroz dobre gume...
![]() |
#76573 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Koje su to dimenzije? Na kraju krajeva, felge i senzore uzimaš samo jednom... Ja sam za polovne 17" OEM felge sa zimskim gumama i senzorima dao 500€. Gume imaju dobar profil, ali su postale tvrde i maltene su za baciti.
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 28.10.2024. u 17:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76575 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Jura Šebalj - All Season Tyres Jedimo na ovim testovima nema rezultata na -5, -10, -15C https://www.youtube.com/watch?v=zlGl1S7vrV8 Osobno sam se odlučio na prave zimske: MICHELIN: PILOT ALPIN 5 Tko zna možda drugi put uzmem All sezon za kasnu jesen, zimu i rano proljeće pa nazat na ljetne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76576 |
#erase startup-config
|
Automobili
Neke all season imaju više karakteristika ljetne gume a neke su bliže zimuljama. Neke od tih drugih se jako troše na užarenom ljetnom asfaltu pa tako ne vole gasiranje i naglo kočenje na ljetnim temperaturama jer ih to relativno brzo potrga. Sve all season su loše na poledici. To im je najveći minus u odnosu na pravu zimulju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76578 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76579 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76580 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Jednu stvar ne kužim. Kaj se toliko ložite na testove i statistike premium marki? Razliku nikad neće osjetiti, a ako je osjetite, znači da apsolutno uvijek vozite van svojih mogućnosti. Iskreno, MS Sava mi je pokazala se puno boljom u zimi od Michelin MS, i to na 2 auta, pričam o vožnji u snijegu. Ovo ostalo isti K, jedina prava razlika od gume do gume je koliko je TIHA u vožnji. Sad imam na citraću 18" MS gume od Toyo, i glasne su sa popizdit naspram goodyearki koje sam furao prije toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76581 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76582 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ne osjeti se premium guma samo kad divljas i vozis van svojih mogucnosti. to sto neko kaze: "ja vozim jeftiniju gumu jer pazim kak vozim" je glupost. mozes ti pazit koliko hoces ako ti netko izleti na cestu, dijete, auto, pas, macka i moras naglo zakocit i skrenuti nekud onda si u banani |
![]() |
![]() |
![]() |
#76583 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Ukoliko misliš na Savicu S3+ onda ću ti samo reći da je ta guma jedna od boljih po snijegu, zato je u svemu ostalom blagi do veći užas.
![]() |
![]() |
#76584 |
#erase startup-config
|
Automobili
U školi sigurne vožnje se itekako vidjela razlika između jeftine i premium gume na mokrome. Sava je bila najgora. To ne drži nikako na mokrome. Ja sam bez ESPa sa 6god starim PremiumContact brže prolazio mokri krug nego lik sa skoro novim ljetnim Savama i ESPom. Svi na zimuljama su bili brži od svih ljetnih na mokrome. Vani je bilo proljeće, niti hladno niti vruće. Jednostavno su imale bolji grip u mokrome zavoju... osim zimske Save. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76585 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Dulji zaustavni put od svega 1-3 metra može činiti razliku hoćeš li nekoga udariti možda čak i potencijalno ubiti ili ćeš se zaustaviti na vrijeme. O štetama na vozilima u današnje vrijeme, kada ti jedan Led far košta po par tisuća eura da i ne govorim. Neka svatko kupuje i vozi po svom nahođenju, ja sam poprilično uvjeren da Davanti ne može biti jednako dobar kao premium guma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76586 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Evo konačno mi pravi mehaničar pogledao turbo i kaže da zvuk dolazi definitivno iznutra i da ako ide u reparaciju će me koštat 600€ a da može kupiti već repariran za 540€ uz to da dam svoj. Sa promjenom ulja, ugradnjom i svime bi ime izašlo oko 900-1000€. Također kaže da obzirom kako je sve počelo od pregrijavanja motora, nema granacije da je možda turbo otišao zbog nekakvog trenja i mogućih metalnih strugotina u motoru i da ako opet krepa, sigurno neću dobiti garanciju od ovih što su mi ga prodali te da je slijedeći korak rastavljanje motora. sve u svemu, to više nema smisla i idem u prodaju auta... Što bi bilo realno za tražiti za takvog Opela karavan 2007 CDTI 1.7, regan do proljeća, 175.000km, novi diskovi i kočnice, s turbom koji treba promjenu. jel 2.000€ previše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#76587 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Predobar dijagnostičar taj mehaničar. Sumnja u neke metalne strugotine?? Pa ok skini, karter, pogledaj dal ima u njemu mulja i dal se nešto svjetluca. Odmah pogleda sito uljne pumpe. Pregrijavanje motora? Ok, uštekaj dijagnostiku i prati temp ulja i motora. Jedan uspin na sljeme će pokazati da li se pregrijava. Ako da, vidjeti termostat dal otvara na vrijeme, možda brtva glave propustila između kanala hlađenja i cilindra (nabija pritisak u sustav hlađenja, motor ne hladi dobro. Turbo se ne mijenja sam, treba zamijeniti i cijevi za dovod/odvod ulja do turba. To zezne turbinu, loše podmazivanje, skupi se čađe od lošeg/nečestog mijenjanja ulja, kratkih vožnji-ulje se više prlja itd. Na cijevi dovoda ulja turba zna biti šraf koji u sebi ima mrežicu/filtar, i to se mijenja. E to ima sve smisla
![]() |
#76588 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
![]() ma ne pregrijava se motor već se bio pregrijao prije 3 god kad mu je iscurila tekućina za hlađenje kroz napuknutu plastiku na spoju od hladnjaka i tad se fajn pregrijao, imao sam cirkus i od tada čim vozim iznad 3000 okretaja se pali lampica za motoru, ali se ugasi čim spustim ispod 3000 i da, inače ga vozim samo po gradu, vrlo kratke vožnje do par km, rijetko kad ga propušem, najviše 1-2x mjesečno i to ne više od 120kmh i ne duže od 10km. Ulje mijenjam redovito svake godine nisam pametan, bojim se više ulagat pare u njega, 1000€ nije mali zalogaj a ako ga prodam za 2000 i uložim tih 1000 što bi dao za popravak, s 3000 bi valjda mogao kupit neki ok gradski benzinac jer se ionako vozim 99% samo po gradu i bližoj okolici |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76590 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Pa jesi provjerio koju grešku ti to javlja preko 3000rpm? To je bitno. Kad se motor kvalitetno pregrije, pregori brtva glave, a hoće i glava napuknuti između ventila. Ti moraš odlučiti što ćeš s autom, tako ga prodati ili slagati, uložiti 1000-2000eu, al omda ga moraš voziti još 3-5 godina da ti se taj ulog isplati. Za 3000eu se da naći neki autić, zna biti ljudi koji prodaju autu za neku cifru koja im nije bitna ili prenapuhana, ako im ne treba taj auto i nije neka sila na novce. Pošto voziš Opela, nađeš neku Corsu ili tak nešto
![]() |
![]() |
|
|