|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Prijevod ćirilice u latinicu
Ekipa, jel ima nekakav SW, webapp bilo šta što bi moglo prevesti knjigu sa ćirilice u latinicu ? Probao sam ove razne web aplikacije ali su ograničene brojem znakova (a da to sjeckam; trajalo bi fakat predugo), ChatGPT radi super ali je ograničen sadržajem (čim prepozna nekakvu riječ koja se veže u smrt, ubojstvo i sl... ne želi prevoditi, a knjiga je o 2.sv ratu ![]() Wordov integrirani alat je spor za pop...., sve zablokira, selektiram jednu stranicu; on već javi da je dosegnut limit itd.... Hvala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: Chandler. 21.10.2024. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Replace u wordu? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Abby fine reader bi ti to mogao. Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#6 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
OT: mene cudi da mogu procitati stampanu cirilicu, a ucio sam je u 3em osnovne, 90e. Zadnja generacija koja je ucila. Naravno, ne citam brzo kao latinicu, ali procitam. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 24.10.2024. u 06:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi zadnja, mi smo učili 92., još uvijek negdje imam bukvar. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesi siguran? U kojem razredu je se učila ćirilica? Ja sam krenuo '92 u prvi i nismo učili ćirilicu. Ali i mimo toga, jako čudno bi mi bilo da '92, dvije godine nakon izbora, godinu dana nakon Vukovara i Škabrnje, osam ili devet mjeseci nakon međunarodnog priznanja, u bilo kojoj OŠ u tada neokupiranom dijelu RH netko uči ćirilicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam čitao 'Gorski venac' na ćirilici za lektiru jer su u knjižnici izdali van sve verzije na latinici. Ah da, toliko sam star da sam osnovnu školu završio dok je stari hohštapler još uvijek bio živ.
![]() |
#13 |
Premium
|
U jebate... Znači ima i starijih od mene a tek sam na pol stoljeća
![]() |
#16 |
49%winner
|
Cirilicu sam ko klinjo naucio iz zajebancije, uopce ne znam zasto ni kako, a poslije kad sam bio skolarac i vozeci se kroz republiku srpsku sam dodatno obnovio znanje iste ![]() Ono sto me brine je da se jos uvijek sjecam nekoliko slova glagoljice lol
![]() |
![]() |
#17 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam ćirilicu učio u trećem osnovne, ne znam kako ste vi neki u prvom (mi smo u prvom učili pisati latinicu, brojati...)...očito se razlikovalo od grada do grada ili ste nešto dobro pobrkali. U prvom smo postajali pioniri, ali tek u trećem ćirilica (treći sam pohađao 89-90). Ženina sestra je mlađa dvije godine od mene i ona je ako se dobro sjećam zadnji pionir (u školi je ona bila jedna generacija iza mene), ali po svemu što sam saznao od ekipe približno svojih godina, ja sam bio zadnja generacija koja je učila ćirilicu. Ne znam, razmišljam i malo mi se čini suludo da se 91 učila ćirilica u školama. U prvi sam krenuo 1987e kao Piksa. Fun Fact za ove koji ne znaju, ruska ćirilica je drugačija od sprske. Nešto se da pročitati jer je slično. @XLR: misliš na fil sa prijevodom na ćirilici? A tako ne mogu ni ja, definitivno sporije čitam od latinice. Ali vele da se ide praksom do savršenstva. Kako skupljam stripove i relativno nedavno je izašao kompletni Asterix u integralima od srpskog izdavača koji sam kupio....unutra su napravili jednu foru, a to je da je strip na latinici, ali kad A i O odu u Rusiju, tamo ekipa priča na ćirlici; e takve sitnice su mi baš fora i drago mi je da znam čitati. ![]() A vježbam i na komentarima na YT videima. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 24.10.2024. u 06:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sjetio sam se jedne stvari. Naš lik, geneacija 197x, u FR išao raditi neke dokumente. Kao državu rođenja upisao HR. Nemere. Kao državu rođenja morao je upisati Jugu.
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#21 |
49%winner
|
![]() |
|