|
![]() |
#1772 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Sve može ići ali će ti pucati jer se glet nanosi tanko. Žbuka, ako je veća rupa u par ruka i onda glet. Samo, radije zapilaj s brusilicom kanal jer ćeš manje štete napraviti i manje materijala skinuti, a ako lijepo izvedeš dovoljno je uniflottom popuniti.
![]() |
#1773 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
U stanu sam lođu zatvorio PVC stolarijom i tamo ću ured preseliti. Lođa je s 2 strane ukopana u zemlju, jedna strana je spojena na spavaću (zid s fasadom je tamo), i četvrta strana je prema terasi zatvorena troslojnim staklom u PVCu. Dolje su pločice koje su na betonu, koji je na zemlji (deka), a gore je drveni krov (rogovi, brodski pod i s gornje strane šindra). Gore između rogova ću staviti kamenu vunu i zatvoriti brodskim podom opet s donje strane rogova da mi ostane što sličnije ostatku terase. Dolje imam u planu staviti na pločice paronepropusnu foliju, na to 10+8cm stirodura i onda na to električno podno grijanje (link) i preko toga što tanji laminat. Imate li kakve savjete, ideje, primjedbe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, najbolje onom gotovom žbukom pa onda preko toga glet |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čime na gipsu napraviti onaj hrapavi dezen kao na žbuki? Trebam isto neke kabele provući, a zid je hrapav i ako povučem špahtlom, vidjet će se da je to krpano.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.10.2024. u 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja sam malo veće rupe i kanale zapunjavao s elastičnim univerzalnim ljepilom. Mogu reći da sve što sam prije krpao s gipsom je popucalo odavno dok ovo drži bez problema već godinama.
![]() |
#1779 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma ja sam krpao s ljepilom za knauf ploče. Puno prije suši nego građevinsko ljepilo i ne puca. Do određene granice. No i građevinsko ljepilo puca ak ga baš debelo naneseš. Preporučio gips jerbo nisam ziher da ljepilo za knauf možeš u malom pakiranju kupit.
![]() |
#1780 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kakve kanalice staviti da se što manje vide? Trebao bi neke UTP kablove povući, nažalost ove kanalice u elektromaterijalu sve neke ružne četvrtaste. Po podu mi nije opcija (hodnik, više vrata,...), a uz strop će se vidjeti. Ima kakvih ukrasnih da može kabel iza njih, vidim okolo nekakve stiropor lajsne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kod mene su prije xy godina postavili nešto slično ovome > https://www.merkury.hr/proizvod/podn...try,32203.html s tim da je ta tadašnja cijela od drva, bez ovog pregiba prema naprijed na dnu, ova sa linka je pvc .... Prilikom kupovine osim xy lajsni (piše da je svaka dužine 2.5 M), trebaš uzeti potreban broj gotovih "modula" unutarnji kut / vanjski kut / spojnica / livi ili desni završetak. U opisu stoji da se fiksiraju sa vijcima i tiplama. Ove moje stare su montirane na malo drugačiji način: svako toliko do zida ide komadić drvene letvice koji je u zid fiksiran sa vijcima i tiplama, a onda je sama lajsna fiksirana sa malim vijcima za drvo gađajući one male letvice iza. Uglavnom, taj oblik / format omogućuje skrivanja poprilične količine kabela. Sad kad je pvc u igri ide gotovo rješenje po pitanju fiksiranja, donji dio na vide i tiple a onda se samo nakači gornji dio. Evo drugi trgovac / proizvođač > http://famy.hr/index.php?route=produ...product_id=149 Boja, dezen ... to će žena birati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nikky, nažalost ne igra mi to po podu... Imao sam takve plastične na jednom mjestu, nakon kraćeg vremena uglovi (vanjski) su se svi potrgali. Kako bi djeca prošla, udare nogama i strga se. Dodatno, imam 3 vrata samo na jednoj strani hodnika i 2 na drugoj, gdje god da idem to je hrpa uglova gdje se kabel mora smotati oko vrata pod 90°. Zadnji puta kad sam tako motao UTP kabel rezultat je bio popucane žice (puni bakar). Trebalo je koju godinu da se to dogodi, ali se dogodilo. Ima opcija kabela s licnom, ali.... Preostaje mi ili rješenje s urezivanjem i ubacivanjem cijevi u žbuku (puno posla u naseljenom stanu) ili nekakva kanalica uz strop - wife approval factor ide valjda u minus ![]() Može li se iza ovako nečega staviti kabel? https://www.oluk.hr/lajsne-za-zidove...idovi-stropovi Ovo se boji u boju zidova koliko sam skužio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Cijevi su normalne plastične, jel da drito na njih nanosim ili treba neka priprema ili točno kako da pokrpam? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Moderator
|
@c-shadow Ovo šta si linkao su ukrasne "štukadure" > ke bella kaka > samo za lipo vidit, još su od stiropora .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kako obraditi dijelove oko ventila, izlaza za vodu i odvoda? Također pročitao sam na netu da je za krpanje rupe kod vertikale najbolje zgužvati papir i ugurati u rupu da se lakše popuni izlaz te onda na to bacati žbuku. Jel to ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Stavi špric pa žbuku i glet da se žbuka dobro uhvati. Papir ide u rupe da materijal ne curi kroz njih (primjerice prilikom šalovanja i naljevanja betona), a ne da se puni prostor gdje se ravna zid.
![]() |
![]() |
#1793 | |
Premium
|
Citiraj:
Također me zanimaju gore spojevi plastične cijevi od vode na stare metalne cijevi od vode iz vertikale: da li da ih samo prekrijem kompretno sa špricem? Jel ok da budu uzidani kompletno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
To dok ćeš žbukat, se zaštiti običnom folijom ili cijevi ako imaš kakve da postaviš pa kasnije izvadiš. Podboči da ti je ravno sa zidom. Nemaš tu kaj puno premišljat ![]() Na sve špric pa zažbukaš, čak možeš i fino žbukanje preskočit ako grubo dovoljno dobro napraviš pa glet pa farba |
![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Podboci ako treba i ugipsaj ih |
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ima ko iskustva s uzemljenjima. Radim uzemljenje za garažu, ukopao bi 3 štapa po 1,5 m. 50cm iskop, jedan štap u sredinu pa još 2 štapa svaki u svoju stranu.povezat ih s trakama pa onda na 10mm^cu i u razvod. Zemlja je po meni glina. Neda mi se kopat više. Po potrebi ak nebu ispod 10 Ohma budem dodao još koji štap. https://hr.elmarkstore.eu/%C5%A1tap-...5m-product6447 Ovo je štap koji sam mislio, ima ko neki primjer da se ne savija, ima li neka caka oko zabijanja, tipa da se premaže s nečim da se lakše zabije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Mozes staviti i te sonde, ako bas inzistiras. Pretpostavljam da je pod garaze betonska ploca. Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Moderator
|
Ako nisi u kršu / Dalmaciji onda radije kupi kolut trake 3 / 4 mm i fino razvuci, ukopaj na cca 80 cm dubine ... ne zaboraviti to spojiti debljim vodičem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1799 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Dakle prvo se radi o zaštitnom uzemljenju. Ne o gromobranskom. Dolazni napon je 3f s 3 faze i nulom...instalacija je prastara. E sad problem je što zemlja oko moje garaže nije moja. Ispred garaže mi je betoniran pod, tu nebum kopao. Nebudem ni unutra. S jedne strane bočne strane mi je put, a s druge bočne strane mi je druga (tuđa garaža). Dakle praktički imam samo cca 4m stražnje strane garaže di mogu kopat. Zemlja bi trebala bit glina. Dakle zemlja okolo garaže nije moja, javna površina je, čak i taj dio di je stražnji dio. Tak su sve garaže u samoboru, a mislim i u ostatku HR, građevinsku i uporabnu imam na temelju akta o ortofoto iz 65g il koje već, al formalno ni zemlja na kojoj je garaža nije moja. Ono što ja znam, da otpor uzemljivača ovisi o tlu....na kaj ne mogu utjecat, i ovisi o plohi materijala koji je u zemlji. Dakle više plohe po zemlji, manji otpor. Dakle nemrem puno kopat, jedini mogu postavit više tih štapova, povezat ih i ekstra trake stavit. Neki završni rad o otporu tla... https://core.ac.uk/download/pdf/197872305.pdf Ovak nekak bi napravio u par metara kaj mi nitko ne može srat da kopam. https://www.youtube.com/watch?v=CIDF...l=VanjaElektro Ovaj je recimo trokut napravil s 3 štapa https://youtu.be/mcEbJKJE8BY Možda bi i mogao to. Možda napravit s 4 štapa trokut, al mali kutovi. Vidim da se najebao s tim zabijanjem.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Malo stiva za laku noc ![]() https://www.dehn.at/sites/default/fi..._web_v1.06.pdf Razvuci na cim vecu povrsinu, stapove mozes onda dijagonalno gdje vise neces moci kopati. Ja sam svoje sonde nabijao sa velikim batom (macolom) i islo je oko 1-2 cm po udarcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|