|
![]() |
#76201 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako je prvi put, onda se ne računa. ![]() Octavia 1.9tdi mi je na cca 360k, a Passat na 393k. Sad je dobio nove Continentalke ASC2, preporod na slinavim cestama. Čak je i žena skužila da ima nove gume ![]() Čekam prvu bljuzgu da testiram iđe li to u brdo.
![]() |
#76203 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
E taj dio sam zaboravio,... stvarno je smrdilo na Al. Bolongne (a vjerojatno i drugdje) jer je svaki peti benzinac jeo ulje (što zbog kvalitete motora, što zbog neodržavanja), a dizeli su uredno išli na ložu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76205 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Da se ja sad pospem pepelom ![]() I ženin 1.5 mlinčić u a klasi je okrenuo 340.000 sad za vikend, bez ikakvih intervencija po motoru, samo lanac/distribucija na 280ak.000, i to prvi put, dok moje francusko 2.0hdi cvokoćalo stoji na dizalici u radioni jer je prdnuo dihtung glave na 280.000km. Dakle, ispada da je ovaj sitno mlađi ali manjeg obujma dugovječniji i manje kvarljiv ![]() ![]() Otupili su ljudi.
![]() |
#76206 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#76207 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
https://ugodnegume.hr/ Jel uzimao netko gume preko ove stranice, iskustva? jel legit stranica... dosta su povoljni + besplatna dostava. Koliko vidim to su slovenci: Groš d.o.o. Ljubljana Zasavska cesta 74 1231 Ljubljana Črnuče |
![]() |
![]() |
![]() |
#76209 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Sažeto o novom sustavu koji dolazi na HR autoceste Najbolji dio je gdje je naveo izvedbu ankete od strane HAC-a , na 600 ljudi. Za projekat vrijedan milijune oni su anketirali samo 600 LJUDI ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76210 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76211 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76212 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
LOL, i ovi su počeli fušarit. Na mojoj C-klasi iz 2020 ne možeš ni šublerom pronaći falingu. Postat će Mečka ko Krampwagen, a za njih je Tesla space shuttle kad su tolerancije u pitanju ![]() Službeni Passat iz 10/2023, spoj stražnja vrata i "rear quarter panel": ![]() Prethodni službeni Passat iz 2022 je imao istu falingu između prednjih i stražnjih vrata. Ima tu još identičnih fuševa koji su simptomatične za cijelu B8 generaciju - metlica zadnjeg brisača grebe i preskače u jednom smjeru, tweeter zvučnik u vozačevim vratima pucketa itd. U to vrijeme si bio sretan ako dobiješ novi auto u roku od godine dana od konfiguriranja i da su svi čipovi u njemu pristuni, ali se čini da su proizvođači nastavili u revijalnom tonu i nakon "krize". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76213 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Hvala za info vezano na https://ugodnegume.hr/ Uzeo sam MICHELIN 235/45 R18 PILOT ALPIN 5 98V XL - 184,45€ (besplatna dostava) Lomio sam se između PILOT ALPIN 5 i HANKOOK Winter i*cept evo3 koji ima odličnu cijenu i kvalitetu. Glavno što je presudilo za Michelin je buka pri kotrljanju 68 dB vs 72 dB, manja prevaga je otpor kotrljanja i trajnost. Citiraj:
Prije cca 2-3 godine nakratko sam probao model Y i mogu se složiti sa primjedbom. Također uskoro izlazi novi model Y Juniper koji može biti samo kvalitetniji. https://youtu.be/hyw6OZwCfoE?si=A21hJ9z7EC4TEKdV&t=116 Zadnje izmijenjeno od: MIK. 13.10.2024. u 21:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76214 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
https://net.hr/danas/vijesti/nijemci...4-12d35c550925 Najbolje da ugradimo zimske gume 15.09, a ne 15.10 kako sugerira Marušić. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#76216 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76217 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
ma neko iskustva sa Bridgestone Turanza All season 6? (215/55/17) Gledam allseason za svojeg S-Crossa, a Bridgestone ima Ok reviewe na tyrereviews, a cijenom je povoljniji od GY Vector 4seasons g3, conti allseason contact 2, crossclimate 2
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#76218 |
Strichek Moderator
|
Gledam cijene tih dimenzija u vulkalu, razlika je 10-15€ po gumi za ove skuplje. Ja osobno bi gledao za razdoblje/uvjete koji mi trebaju, jer ta razlika u cijeni i nije neka divlja. Uostalom Kleber je 30€ jeftiniji od Bridgestonea a ona je baby CC2 guma i nije loše prošla u testovima...
![]() |
#76219 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76222 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa kad ti veli da pazi promjena zupčastog traje dan i pol i košta 1300 eu, mislim da 50% ljudi veli ili nek ide dalje dok ne krepa ili auto odmah u prodaju. Btw, 2 motora ecoboosta koje sam ja gledao, njima se raspao baš taj mali zupčasti od uljne pumpe. Dakle, čim oni vrate lanac, jasno je da su namjerno napravili zupčasti u ulju.
![]() |
#76223 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citroen isto ima zupčasti uronjen u ulje. I na Šogijevom autu su u servisu stavili krivo ulje. Nakon nekog vremena javlja grešku slab pritisak ulja... Ode u servis i skuže da je krivo ulje nutra i da je počelo jest remen i remen se počeo raspadat Kakvi majstori |
![]() |
![]() |
![]() |
#76224 | ||
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#76226 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čisto informativno za stanovnike PGŽ-a. Već su stavili kamere na zaobilaznicu i na brzu cestu kod Svilnog. A stavili su i kameru na Zečevoj Dragi. Sve 3 kamere su usmjerene na trake u smjeru RI. EDIT: Waze ih već ima u svojoj bazi.
![]() |
#76227 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() -- 18 mjeseci stajala mi špera na polici za daily. Reko, neću ugrađivati dok ne ubacim pojačanje karoserije/stražnjeg mosta, kao što sam onomad na M3 već odradio. Dočekao me easter egg jer na ovim autima bez preklopne klupe izolacija izgleda drugačije. Za slučaj da nisam znao što vozim ![]() ![]() Prije manje od dvije godine obnovljeno, i dalje zgleda super, malo prašnjavo, ali na stranu s tim. Nakon toga je uslijedilo skidanje tanka. ![]() Nakon bušenja rupa kroz sve slojeve karoserije, u unutrašnjosti su se otvorile nove rupe koje je trebalo zatvoriti ![]() ![]() Sve je ljepljeno i zanitano. Zašto ne varenje - eh tu se može raspravljati danima, ali primarni razlog je jer ne znam i nemam opremu za variti tanke blehove (1-2mm, max 3mm). Navodno tak tanki blehovi ne vole toplinu pa počnu pucati oko varova bla bla, ali nitko nema dokaze ni za niti protiv. Pa sam odradio lijepljenje (Araldite 2014-2). Nitne služe primarno adheziji ljepila. Naravno da i one nose dio opterećenja, ali je to primarno posao ljepilu. Odozdo znatno napredniji blehovi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iznutra otraga malo rezuckanja, pripasavanja, pa je i to sjelo. Na kraju dolazi originalni tapecirung preko toga, pa se neće ništa niti vidjeti: ![]() ![]() ![]() ![]() Pošto sam lagere nedavno mijenjao za nove, uzeo sam samo inserte za selene: ![]() ![]() "While in there...": ![]() ![]() ![]() ![]() I evo krivca... Čemu služi ovaj izrez na poklopcu/hladnjaku? Mislio sam da se ulje lakše izlije. Eh, ima i drugu praktičnu funkciju, treba to navuć na 175Nm ![]() ![]() ![]() ![]() -- Imao sam samo jednu pukotinu na stražnjem lijevom mountu, kojeg bleh u potpunosti prekriva. Prije ugradnje sam izbušio krajeve pukotine da se materijal opusti i pukotina ne nastavi širiti. Za razliku od frendovog M3, koji je bio skroz ispucao i nije bilo spasa nego povariti prvo, pa onda ubaciti pojačanja, ovo je bilo puno bolje i na vrijeme sam reagirao. Dapače, već nakon prve vožnje je bilo jasno da je dobro da sam imao strpljenja za ugradnju špere. Počupala bi stražnji kraj u jednoj sezoni samo tako. Nadam se da će trajati sad još desetak godina. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76228 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#76230 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
U 1.5 TSI nije zupčasti u ulju. |