|
![]() |
#76141 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76143 |
Premium
|
Ove sto sam za Mrvu nabavio su bez guzova, one kao u Blue Oyster baru sto se nose. Ako zelis, narudzbe preko mog tiktoka :* |
![]() |
![]() |
![]() |
#76145 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Iako sam ja uvijek za love sharing, get a room. Nemojte da vas devaa vidi, malo je naspanan momak na tu temu ![]() ![]() ![]() Nego eto kad ti drzavni inspekorat kaze da se javis u ovlasteni onda znas da radis dobar poso ![]() https://www.index.hr/auto/clanak/drz...sti_ostalo_d_0 Svabo je svabo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76146 |
Premium
|
Dobio sam nedavno ovo za BMW postom. Bilo je dovoljno uploadati sliku volana i broja sasije, te sam za par dana dobio odgovor da je sa mojim volanom sve u redu i da ne trebam u servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76147 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76148 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#76149 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
I onda se nešto priča o mladim generacijama i njihovim prioritetima kod biranja auta ![]() Tako su starci jambrali u 80-tima kada su se počeli pojavljivati ajnšpritzi. To ništa nije valjalo, samo frga. Pa onda 16 ventila nije valjalo. Pa common rail dizli nisu valjali. Sad mali turbaci ne valjaju. Dijelom su bili u pravu ali kako je onda bilo kvalitete i smeća tako će biti i sada. Neki auti današnjice će se hvaliti u budućnosti, mnogi neće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76150 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Radije ću davati malo više za gorivo za vrijeme imanja auta i uživati u njemu, nego svakih 150k mjenjati motor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76151 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Pa neznam da ćeš mijenjati svakih 150k. Fićeki sa turbo mlinčenjakima deru lude kilometraže, nagledao sam se Fiesta sa tih jedva kilo kubika sa preko 300.000. A tek atmosferske Dacie od 60-75 KS, izmrcvarene od taksista sa preko 250k. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76153 |
Registered User
|
Izgleda da dosta ljudi ne kuzi da se unatrag zadnjih 10 godina auto vozi do maksimalno 7 godina i onda leti u reciklazu. Prosla su vremena kada su se auti vozili 10+ godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76154 |
Bazinga
|
![]() |
#76155 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Zanima me koliko bi ti stariji auti, da su danas novi, izdržali današnji način korištenja. Stani-kreni gužve po gradu svaki dan, koliko bi ih se pregrijalo svaki dan ![]()
![]() |
#76156 |
Premium
|
Bok svima, ima netko iskustva i koja su vam mišljenja o plugin hibridima? Konkretno gledam Octavije 2021+ 1.4 TSI hibrid. Ovako na papiru izgleda savršeno za moje potrebe, prakticki bi se vozio na posao bez da točim gorivo uz punjenja 2x tjedno, a za vece rute bi bio na hibrid modu, pitanje je odrzavanja i bojim se da kad cu auto prodavat za nekoliko godina nece vrijediti nista zbog kapaciteta baterije ili neceg slicnog sto je vezano za strujni pogon |
![]() |
![]() |
![]() |
#76158 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Po tome si izračunaj da li ti se isplati voziti financijski ako dođe do toga. A velika je vjerojatnost da hoće
![]() |
![]() |
#76159 | |||
Bazinga
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
A usput sam saznao da je za EGR hladnjak koji je bio zamijenjen ranije u opozivu opet u opozivu. ![]()
![]() |
![]() |
#76160 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Inače Tomiću ništa ne vjerujem, kad se 2018 ili 2019 prvi put počelo pričati o problemima sa egr i hladnjakom, poslao sam mail Tomiću sa brojem šasije. Pa su mi rekli da moje auto nije uključeno u opoziv. Iduće godine, stiže mail od Tomića, opoziv. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76164 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76165 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Jedno 5, ako ne i više godina, metalik orange fiat tipo 2.0 sa streetracea se znao vidjeti po zagrebu sa ako dobro pamtim upravo gumenom patkom okačenom o kuku za šlepanje na braniku ![]() Citiraj:
Iz kojeg god razloga hoćeš, em je izrada komponenti motora bila kudikamo kvalitetnija i masivnija nego danas, em motori nisu bili našpanani do krajnjih granica, normala je bilo 100ks iz 2L obujma, što sada imaju mlinci iz JEDNE litre i JEDNOG klipa manje. Da ne spominjemo tezu o disbalansu troklipca, ili npr ovo francusko smeće od 1.2 motora sa remenom uronjenim u ulje. Ili ti aludiraš na to da se samo u današnje vrijeme prelaze velike kilometraže ili da nisu postojale gužve i kreni stani? Onda samo lol.
![]() |
![]() |
#76167 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Svakodnevna vožnja autocestom? Pa to je najbolji mogući scenarij za dugovječnost motora. Citiraj:
To što prosječan balkanac koji radi 10k godišnje misli da je 200k puno je drugi par rukava. Preko bare sam uredno viđao mk1 taxi priuse sa i po 500k kilometara. Recimo sad ovdje u RH sa službenim radim oko 4000 kilometara mjesečno. Kolega je pak na novom Caddyu od kraja Veljače do sad natukao nešto preko 50k kilometara. Hrpa ljudi ovdje naivno vjeruje da sve one silne E39/E60 M57 uljare imaju između 200 i 250 k kilometara, dok u biti imaju bliže stvarnih 750k ![]() Zanimljiv video https://www.topgear.com.ph/features/...a4354-20211109
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 11.10.2024. u 22:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76168 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() https://www.visualcapitalist.com/ran...pe-by-country/ EV je ok priča akko imaš doma solare, elektranu tj. kuću. Ostalo je čista glupost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76169 |
Premium
|
Nas EV ficek ode sada krajem mjeseca nazad u auto-kucu, a mi se vracamo na stari dobri benzin. Dobar je EV, ali treba uz njega imati jos jedan auto u kuci ako ces negdje dalje od 100km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76170 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Auti iz kraja 80-tih, početak 90-tih i konkretno auti koji u sebi imaju benzince 1.1 ili 1.3 (Ford, Fiat i slična ekipa), znači osnovni modeli. Jer to je nekakva usporedba s današnjim malim turbo benzincima. Sredinom 90-tih već dolaze novije tehnologije u motorima, elektronika i ostatak ekipe. Današnji mali motori će bez problema satima voziti 140-160 km/h na autocesti (čak i 1.0 MPI motori od 60 KS), koliko bi jedan takav stariji motor izdržao taj tempo? I recimo vožnja po ZG-u, gdje mi za jednu dionicu kad nema gužve treba 8 minuta, a kad je gužva preko 45 minuta. I zamislimo tu situaciju u starijem autu, kad je vani 39°C.
![]() |
|
|