Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2024., 11:02   #4921
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dobio neke informacije u vezi daikina i teh.karateristika.

Sensira i Comfora su ulazni modeli. Sensira je najprodavaniji model. Coek veli za perferu, "kolko je skuplja, tolko je i bolja" a to vrijedi za cijenu kao i usporedbu s inferiornijom klimom comfora, drugim rijecima, perfera opravdava te novce. Cak je rekao da ozbiljnija klima pocinje od perfere pa prema gore, naravno, nije se mislilo da su ovi jeftiniji losiji (sensira i comfora).

On se i referirao na cijenu perfere koja je veca spram comfore al opravdano je veca cijena i to se osjeti i vidi..

Sto se tice popusta, sensira je sad na akcijama, za perferu se ne zna kad ce bit i ako bude uopce...

Nego, imam neki tlocrt, pa ak moze vase misljenje, obiljezeno je gdje bi klima isla.
https://photos.app.goo.gl/MvCPYuWR98bgVXFTA
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 11:28   #4922
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Daikin uvozi Daikin Hrvatska d.o o. za cijelu regiju.
Klima koncept je firma koju boli briga za kupce NAKON sto kupe klimu tamo.

Mi stojimo iza ljudi koji su kupili klime kod NAS. Iako mi vecinom radimo velike sisteme.
Ako si kupio klimu u klima koncepta i trazis od mene servis u garanciji dobices odjeb isti cas i ne znam sto je tu nejasno.
Cak i ako zelis platit 99% distributera Daikina ti nece doc kad saznaju di si kupio

Ostavi ti moj odnos prema poslu, 25 godina i stotinjak reprezentativnih objekata govori samo za sebe.
Gore si rekao da si uvoznik i retailer, sada ispada da je uvoznik Daikin HR...
KlimaKoncept je firma koja prodaje, ne servisira i ne ugrađuje koliko ja znam, zato te mogu preusmjeriti na ovlašteni servis i tu priča s njihove strane završava.
Nejasno je to da si Daikin dopušta takve bahate ovlaštene servisere - ako si ovlašten od nekog brenda za nešto nema veze di je kupljeno tj. u kojoj trgovini, ukoliko vrijedi garancija zbog daljnjeg produljenja iste servis mora obaviti ovlašteni serviser, to bi ti trebalo biti jasno. Kaj da ja kupim klimu u SLO, isto bi dobio odjeb?
Zamisli da tako npr. neki Canon servis da mi ne želi popraviti kameru jer je kupljena u Svijetu medija umjesto u Sancta Domenici koji oboje samo prodaju opremu, ne servisiraju...

Žalosno je da imaš toliko godina iskustva, a tako loš odnos prema korisnicima, ali izgleda da vam je konkurencija malo poremetila rad što je za nas krajnje kupce dobra stvar..

Edit: da ne bi bilo da imam kakvog doticaja s KK-om, zadnje 3 klime su mi bile Mitsubishi koje su nabavljene kod Veke, jedini doticaj kaj imam s KK-om je taj da je jedan od mojih bližnjih tamo kupio Haier-a...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 11:36   #4923
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Da , vjerovatno bi dobio odjeb, jer proizvodjac ti mora pruzati "prekogranicnu" garanciju, inace ne vrijedi. Konkretno Daikin ne daje jamstvo za klime kupljene van Hr..
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 11:47   #4924
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
Da , vjerovatno bi dobio odjeb, jer proizvodjac ti mora pruzati "prekogranicnu" garanciju, inace ne vrijedi. Konkretno Daikin ne daje jamstvo za klime kupljene van Hr..
OK, to nisam znao, ali npr. da pružaju podršku kao npr Apple, zamisli ti da ti ovlašteni servis ne želi servisirati jer je kupljen u nekom ovlaštenom dućanu, a nije kod njega. A dobio je licencu, školovanje, povjerenje od proizvođača da servisira njihovo i kaj je najbolje, proizvođač mu refundira djelove i sve ostale pizdarije ukoliko je uređaj u garanciji (ukoliko nije, tim bolje jer tada serviser uzima maržu na djelove).

Mislim da tu najviše nadrapamo mi krajnji korisnici. Zašto da dam za nešto više para kod montera ukoliko mogu dobiti za manje u dućanu?
Da li tom logikom i ti monteri kupuju za sebe stvari, nevezano koje... Ono, dat ću 33k za auto jer eto to je kod Mireka, a neću kod Saše za 30k... Ahm, da, moš misliti... Isto idu tam di im je jeftinije

Meni se više čini da je netko nekome u ovom slučaju stao na žulj (kak se kaže). Toliko o toj tematici od mene. Odjavljujem se do zime kad čitam potrošnju i defroste po minusima
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 11:49   #4925
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Gore si rekao da si uvoznik i retailer, sada ispada da je uvoznik Daikin HR...
KlimaKoncept je firma koja prodaje, ne servisira i ne ugrađuje koliko ja znam, zato te mogu preusmjeriti na ovlašteni servis i tu priča s njihove strane završava.
Nejasno je to da si Daikin dopušta takve bahate ovlaštene servisere - ako si ovlašten od nekog brenda za nešto nema veze di je kupljeno tj. u kojoj trgovini, ukoliko vrijedi garancija zbog daljnjeg produljenja iste servis mora obaviti ovlašteni serviser, to bi ti trebalo biti jasno. Kaj da ja kupim klimu u SLO, isto bi dobio odjeb?
Zamisli da tako npr. neki Canon servis da mi ne želi popraviti kameru jer je kupljena u Svijetu medija umjesto u Sancta Domenici koji oboje samo prodaju opremu, ne servisiraju...

Žalosno je da imaš toliko godina iskustva, a tako loš odnos prema korisnicima, ali izgleda da vam je konkurencija malo poremetila rad što je za nas krajnje kupce dobra stvar..

Edit: da ne bi bilo da imam kakvog doticaja s KK-om, zadnje 3 klime su mi bile Mitsubishi koje su nabavljene kod Veke, jedini doticaj kaj imam s KK-om je taj da je jedan od mojih bližnjih tamo kupio Haier-a...
Daikin HR je uvoznik ima desetak godina.
Moja firma je dovela Daikin u Hrvatsku sredinom devedesetih prva.

Daikin je prepoznao ponasanje klimakoncepta i uskoro ce im stati na kraj.

S druge strane,moje je pravo da odjebem svaku musteriju koja kupi klimu u klimakoncepta i nakon sto je tamo odjebu dodje meni ili nekom drugom dileru.
Zasto bi ja odgovarao za necine nesavjesno poslovanje?

Na koncu,Daikin nece silit nikoga od nas vecih da uskacu na servise klimakonceptu jer to mogu napravit sami,imaju svoju servisnu sluzbu unutar Daikin Hrvatske i oni to MORAJU.
Mogu natjerat mozda ekipu koja je nova i radi mali promet,ali ekipu koja im donosi visemilijunski godisnji promet ne mogu.
Jer ta ekipa lako moze
donit taj promet npr. Toshibi ili Mitsu.

Klimakoncept i njima slicni direktno udaraju na manje dilere koji placaju svoje servisere i ostale radnike.

A placa vrhunskog servisera u HR je ogromna.

I ne,zadnje godine prođet probija sve granice.
Toliko o remećenju
A prema kupcima imamo fenomenalan odnos,toliko da reklama niti ne treba vise
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 12:32   #4926
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nazalost (za nas kupce), Amd tocno govori i taj modus operandi je vec uobicajena praksa medju serviserima. Kupio si klimu na crnom jajetu, KK, bogznagdje za 30+ % nizu cijenu nego od ovlastenog dilera ili lokalnog majstora, npr recimo da si je uzeo bez montaze jer webshop ne nudi montazu u tvom kraju ili si cigan pa zelis ustediti - nahebat ces se dok nadjes lokalnog majstora da ti to uopce montira, a kad ga nadjes, nece ti dat nikakav support za proizvod iako je ovlasten za tu marku vec jedino na montazu. I tu nastaje sranje za nas buraniju, trgovci krive montazere za losu montazu, montazer kaze sve je u redu s montazom, proizvod ti je los, obrati se webshopu gdje si to kupio. Zna se tko na kraju izvuce deblji kraj...

Kupio sam 4 klime ove godine i prosao vrlo jeftino, ovisim o tamo nekoj web trgovini i serviseru bogznaodakle, lokalci me ne zele ni pogledati niti uzeti moje pare. Klime su dosle direktno iz Alfasola (ovlasteni distributer) po nalogu webshopa. Na isti nacin i moj lokalac kupuje klime. Ne mogu se oteti dojmu kako se stvara ta neka umjetna razlika izmedju istog proizvoda kupljenog u trgovini X i Y, valjda jer je netko u tom lancu ostao zakinut za marzu, nagadjam. Ali da mi lokalni majstor ne moze napraviti godisnji pregled klime i lupiti pecat, taj dio mi je super. Ne ne, moras zvati trgovinu gdje si kupio. Ne kuzim zasto ako si ovlasten za taj brend. Ja cu ti svakako platiti koliko trazis. Ako kojim slucajem nesto ne valja sa klimom, i taj lokalni serviser i taj webshop iz Mrduse donje dobivaju rezervne dijelove od istog uvoznika. Bas neko umjetno napuhivanje i busanje u prsa. Valjda kada imas dovoljno posla mozes si to priustiti i poklapati slusalicu. Volio bih znati da li bi bilo isto kada bi promet malo pao.

Da sad s ovim iskustvom opet kupujem nove klime, kupio bi ih od lokalca. Jbga, to klima trziste je bas u banani i moras ga primiti stojecki ako zelis support od pocetka do kraja i imati nekoga da mu sjednes na vrat ako dodje do problema.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 09.10.2024. u 12:39.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 13:10   #4927
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dobra klima

Naš narod nikako da shvati da kad kupuješ neki uređaj kupuješ i podršku. Bilo koji elektronski i neki drugi proizvod (npr autogume) koji zahtjeva ugradnju/održavanje/savjetovanje i najvažnije - odgovornost. Mi smo balkan pa gledamo tko je koliko zaradio na nečemu a ne što si dobio za svoj novac. Bmk tko je koliko zaradio, zanima me što sam dobio za svoj novac. I onda vidiš klimu na ekupi ili negdjedrugdje, čak i nude ugradnju pa te odjebu jer ne stignu serviseri, ugradnja za 3 mjeseca. Ustedio si 5% a popušio 100%. Nasa ekonomija treba gurat lokalce ako nisu prepohlepni i onda sve funkcionira kako bi i trebalo.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 13:19   #4928
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Još nisam direktno involviran u priču jer još nisam počeo tražiti ali iduće godine će mi trebati ili par klima ili dizalica topline.

Čitajući diskusiju ne mogu vjerovati da je takav nered na tom tržištu. Ne kužim u čemu je razlika u odnosu na vešmašinu, kupiš uređaj, imaš garanciju, ako nešto vrisne ovlašteni popravlja ili javlja da imaš pravo na zamjenu. Ako nema garancije više, onda možeš i ne moraš zvati ovlaštenog jer garancije više svejedno nema.

OK, kužim da se klima mora montirati a perilica ne, ali opet, šta se ne može utvrditi jel kvar zbog montaže ili nije?

Isto tako ono pecanje u mutnom zbog godišnjeg servisiranja, gubljenja garancije ako ne servisiraš i slično. Jedni su tvrdili da mora ići godišnji servis, drugi su tvrdili da je to pokušaj guljenja od strane ovlaštenih.

Šta se ne može jasno reći, k'o za KIA-u, imaš sedam godina garancije ako godišnji servis radiš u ovlaštenom servisu, inače nemaš i bok.

Uz svu priču EU o zaštiti potrošača i jednakim pravilima igre za sve, pitam se hoće li ovo dugoročno i dalje moći ovako ili će se uvesti reda. Nadam se da hoće.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 13:52   #4929
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova

OK, kužim da se klima mora montirati a perilica ne, ali opet, šta se ne može utvrditi jel kvar zbog montaže ili nije?
Odgovorit cu ti na ovo pitanje za pola godine kad mi bude prvi godisnji servis. Nadam se da ce mi doci isti majstor iz Mrduse donje koji mi je montirao iste te klime. Trenutno svi limovi na dvije vanjske jedinice zbog vibracija zijevaju kao da su klime stare 5+ godina. Za godinu dana ce valjda poceti ispadati vijci. Ne zelim ni pokazati sto sam izmajmunirao da ih nekako utisam

Kad sam dao da mi montiraju ove klime, znao sam o montazi klima apsolutno nista.

Jedan neutralni serviser, koji ima vrlo slican stav i misljenje kao Amd, kaze sa su cijevi instalacije prenategnute (ne znam sto to znaci) i dosta je posrao instalaciju, i kaze da zbog toga cijeli sustav prenosi vibracije izvana unutra. Jedna unutarnja jedinica pucketa ko kokica jer je isto valjda prenategnuta. Druga ne pucketa. Nisu ugradjene ni prema uputama za taj model, znaci nemam 1.5m cijevi u sustavu kao sto se savjetuje u servisnom manualnu zbog smanjenja prenosenja vibracija. Znam! Znam da to nije obavezno i pogledao sam sve videe onog heatmajstora. Ali sam isto tako i platio do 3m instalacije. Budi majstor pa oduzmi to od racuna... Jebiga, tada nisam znao i dobio sam ga. I sad, mozemo se okladiti tko ce me sutra u lancu serviser-webshop-zastupnik odbiti ako reklamiram montazu ili proizvod kojem zijevaju limovi. Jedni ce prati ruke od drugih. Tako to valjda treba ici kada platis jeftino. Uskoro cemo saznati.

Joh, Amd mi je digo tlak sa spustanjem slusalice i vratio mi se taj ptsp sa klima majstorima i sad iz mene izlazi crnilo...
Staro 09.10.2024., 14:38   #4930
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Dost trgovina koji prodaju klime imaju svoj servis i montažu pa čak i daju dodatno svoju garanciju, tak da s te strane je ok.. Cijene su takve kakve jesu, mi smo očito tržište podložni muljažama a klime su samo jedan dio priče te lepeze koja se širi i na ostale proizvode tj potrošačku elektroniku.

Nego, Perfera vs Super Inverter Plus od Mitsubishija, MSZ/MUZ-AY50VGKP?
Obje su klime od 5kw

Mitsu je čak jeftiniji od Daikina cca 200tinjak€
Kak ta serija AY50 stoji po pitanju pouzdanosti? Nisam baš pratio konkretno, samo znam naletit na određene modele od mitsua na koje se ekipa žali..
Navodno se ulazna serija od Mitsua ne isplati gledat nek se treba orijentirat na viši rang, što povlači za sobom i višu cijenu..
Staro 09.10.2024., 15:07   #4931
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Dost trgovina koji prodaju klime imaju svoj servis i montažu pa čak i daju dodatno svoju garanciju, tak da s te strane je ok.. Cijene su takve kakve jesu, mi smo očito tržište podložni muljažama a klime su samo jedan dio priče te lepeze koja se širi i na ostale proizvode tj potrošačku elektroniku.

Nego, Perfera vs Super Inverter Plus od Mitsubishija, MSZ/MUZ-AY50VGKP?
Obje su klime od 5kw

Mitsu je čak jeftiniji od Daikina cca 200tinjak€
Kak ta serija AY50 stoji po pitanju pouzdanosti? Nisam baš pratio konkretno, samo znam naletit na određene modele od mitsua na koje se ekipa žali..
Navodno se ulazna serija od Mitsua ne isplati gledat nek se treba orijentirat na viši rang, što povlači za sobom i višu cijenu..

Imam Perfere podne , I MSZ-AY42VGKP/MUZ-AY42VG , i uvijek bi izabrao Perferu.

Ima osjećaj da Perfera 3 puta bolje grije i hladi nego MITSU. JA osobno nisam zadovoljan.
App je isto puno bolji od Daikina.

https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...dinica/2665/23

ovo je nerealno niska cijena, pa ako ništa podmititi nekog majstora sa janjetinom da ugradi klimu
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 15:16   #4932
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja tako uzeo od lokalca, platio, montira nako vibriralo, reka da ce doc, i nije mi se pojavio vise nikad, ne odgovara na pozive ni poruke, na kraju sam zvao drugog da li servisira i ocisti
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 08:33   #4933
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Kolka je kvadratura u pitanju za tih 5kw?

Bas sam malo citao o velicinimama prostora i jacini klime tj preorukama. Neegdje sam citao ako je klima predimenzionirana da to nije dobro za samu klimu tj kompresor, posto se onda cesce pali i gasi a to pak dovodi do kraceg vijeka trajanja kompresora.

Instalateri uvijek daju preporuku koja bi bila preporucena velicina, dok trgovci vele da "klima ne moze biti prejaka" nikada.

Kolko sam citao, dost ljudi koriste klime koje su po snazi manje u odnosu koja je preporucema za odredjeni prostor, tipa, s 3.5kw, hladi 50tak m2 prostora.
Kod mene je specificna situacija. Imam 30m2 recimo 4x7,5 prizemlje gdje ide ovaj Daikin sad. Na kraju prizemlja je kauč i počinju stepenice za stubište s stropom od 4m i 16 stepenica i kat doslovno usisava toplinu da to nisu istine a stubište nemam mogućnost zatvoriti. Sad kad sadašnji Hitachi od 3,5kW raspalim,na kauču nije toplo. Klima stoji nasred zida od 4m i puše po dužini prema kauču tj. dnu stepenica i početku stubišta. Zimi ide u defrost često kad je temperatura oko nule sa svim šta je inverter pa okrene proces i ono malo šta zagrije mi usere. Također kako sam pušač,često je jedan prozor otvoren na kipu i onda kad se taj splet okolnosti spoji,3,5kW nije dovoljno. Ista ta klima hladi ljeti ludilo ali za moj slučaj nije adekvatna za grijanje. Hitachi seli na kat u hodnik da hladi sobe ljeti. 5kW vjv jest overkill za moju kvadraturu ali za moj slučaj,vjerujem da će biti ok.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 09:33   #4934
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Dobio neke informacije u vezi daikina i teh.karateristika.

Sensira i Comfora su ulazni modeli. Sensira je najprodavaniji model. Coek veli za perferu, "kolko je skuplja, tolko je i bolja" a to vrijedi za cijenu kao i usporedbu s inferiornijom klimom comfora, drugim rijecima, perfera opravdava te novce. Cak je rekao da ozbiljnija klima pocinje od perfere pa prema gore, naravno, nije se mislilo da su ovi jeftiniji losiji (sensira i comfora).

On se i referirao na cijenu perfere koja je veca spram comfore al opravdano je veca cijena i to se osjeti i vidi..

...
Meni jos nije jasno samo jedno, zasto je bolja, sto je tocno bolje, uglavnom su komentari "bolje modulira, tiša, cvrsca"

Apaolutno niko nigdi nije rekao, kao za npr auto, ima vise konja, motor ima vtec, lanac umjesto remena(koji se ne kvari), mekana plastika,ili tv oled, mikroled, qled, nesto opipljivo, a ne " bolja je za duplo para". I to je ukupno objasnjenje.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 10:19   #4935
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Kupio perferu, sad su akcije na te klime pa je steta ne iskoristit kupnju
@Outta, bolje performanse, bolja ener.efikasnost, dodane neke opcije, vanjska jedinica je teza.
Staro 10.10.2024., 11:59   #4936
Colop
Premium

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Meni jos nije jasno samo jedno, zasto je bolja, sto je tocno bolje, uglavnom su komentari "bolje modulira, tiša, cvrsca"

Apaolutno niko nigdi nije rekao, kao za npr auto, ima vise konja, motor ima vtec, lanac umjesto remena(koji se ne kvari), mekana plastika,ili tv oled, mikroled, qled, nesto opipljivo, a ne " bolja je za duplo para". I to je ukupno objasnjenje.

Čak i Perfere (podne) imaju sprijeda jeftinu jogurt plastiku.
Al što se tiče hlađenja, od trenutka kada je upališ u roku od 10-15 sekundi počinje hladiti, a nakon par minuta hlađenja pingvini mi prolaze po uredu.
Staro 10.10.2024., 12:04   #4937
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Al što se tiče hlađenja, od trenutka kada je upališ u roku od 10-15 sekundi počinje hladiti, a nakon par minuta hlađenja pingvini mi prolaze po uredu.
Kad si spomenuo plastiku, na prvi dojam tj dodir, plastika (sensira i comfora) me nije odusevila, pored daikina je bio haier, neka visa klasa, razlika je vidljiva. Kinezi furaju taj stil plastika koja se sjaji, al na dodir je ipak druga prica (mekana, uvija se).
Staro 10.10.2024., 13:15   #4938
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Kaj fali toshibi seyi ras 16. Meni čist ok znam da nije fujitsu al bila je duplo jeftinija jbg.

Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
Staro 10.10.2024., 14:48   #4939
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Opisa si 99% klima na trzistu za hladenje

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 15:09   #4940
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Daikin je krenuo s akcijskim cijenama, tko kupuje klimu, sad je prilika kupit po ovoj cijeni koja je bez premca, regularna cijena je znanto veća.
https://frigo-ve.hr/daikin-klima-per...edinica-novo-1
Staro 10.10.2024., 15:24   #4941
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Tajl3r Pregled postova
Opisa si 99% klima na trzistu za hladenje

Pa i nije baš.
Imam taj nesretni MSZ-AY42VGKP/MUZ-AY42VG kojem treba par minuta da se odluči što će sa sobom od trenutka paljenja pa dok počne hladiti.
Za grijanje je bolji.

Citiraj:
Daikin je krenuo s akcijskim cijenama, tko kupuje klimu, sad je prilika kupit po ovoj cijeni koja je bez premca, regularna cijena je znanto veća.
https://frigo-ve.hr/daikin-klima-per...edinica-novo-1

Ovo je stvarno super cijena, ili napuštaju tržište ili dolazi nova generacija pa se riješavaju stare
Staro 10.10.2024., 16:10   #4942
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Nije samo u tom dućanu ima u više dućana akcija na te klime. Očito daikin ima svoje vrijeme kad su popusti na određene modele klima. U planu je bila kupnje comfore koja je 200tinjak€ jeftinija.
Staro 11.10.2024., 17:35   #4943
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Moja iskustva sa Klima konceptom su dobra.
Kupio preko weba Hisense klimu i ugradnju.
Došla dostavom nakon par dana. Nakon toga me nazvao majstor. Dogovorili termin. Čovjek je paušalac i postavlja klime i servisira 30 godina. Vrhunski postavio.
Lik je pedantan i polako, bez žurbe. Jedna klima dnevno.
Ostavio mi broj telefona, ako će šta zatrebat. Sve u svemu za 5+

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 22:36   #4944
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Nisi jedini

Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 19:29   #4945
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Danas mi montirana Daikin Comfora, 3.5kw, kupljena preko Klimakoncepta, njihov partner mi je ugradio.

Morao je skidati unutarnju jedinicu kod prvog vakumiranja jer je puštao vakum (nešto je zategnuo ključem), pa je valjda iz drugog puta bilo ok.

Nego ne bi li se vanjske cijevi trebalo izolirati?

Jer vanjske cijevi nisu izolirane bijelim izolirom kao na staroj (Midea), već kabel napajanja i ostalo samo visi između i povezano je tankim vezicama.

Ovako je stara bila montirana, cijevi su bile izolirane bijelim trakom dodatno:
Staro 12.10.2024., 19:52   #4946
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Izolirane su ti cijevi koje moraju biti, ove od plina, te su najbitnije. E sad, negdje sam primjetio da neki vole umotati sve kablove sa bijelom trakom, a neki ne. Vjerojatno ta traka zastiti te kablove od sunca pa ce duze potrajati. Ne vidim drugi razlog. Estetika mozda.

Unutar objekta sam primjetio da puno vise namotavaju spojeve cijevi, al bas dosta. Tu se svasta da procitati na netu, od toga da je pozeljno spojeve napraviti izvan objekta (zbog samozapaljivosti i eksplozivne prirode tog plina kada dodje u kontakt sa zrakom ako krene curiti na spoju) do toga da spoj ukoliko je izveden u prostoru treba dobro zastititi trakom ako i do curenja dodje da ne bude prenaglo. Iskreno, prestao sam citati i informirati se, ne zelim znati vise od toga.

Ne vidim kako su ti proveli cijevi od kondenzata, ako ti cijev od unutarnje jedinice ide u kadicu od vanjske, ja bi recimo to promjenio i prespojio direkt na odvod. Cijelo ljeto ce ti kadica od vanjske biti mokra, vise riskiras da se zastopa od smeca (jer je mokra i ljeti i zimi) i da ti eventualno zahrdja.
Staro 12.10.2024., 20:07   #4947
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Cijev kondenzata mi je stavljena u kadicu.
Kako drugačije?

Jer ispod klime mi je cijev koja vodi do drugog kraja balkona. Zar postoji neki T priključak za kondenzat?

Nego da li inače unutarnja jedinica treba biti priljubljena uza zid?

Jer ova moja cm je odaknuta od zida, majstor kaže "ne može bolje"

Staro 13.10.2024., 00:28   #4948
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

A inace se stavi T spoj ispod kadice nakon koljena. Umjesto da gurnes cijev u kadicu, spoji se na T spoj. Meni su na 3 klime isti montazeri stavili samo jedan T spoj pa budi pametan. Tri identicne montaze.

Ne znam koliko danas hrdjaju te klime ali ako to zanemarimo, ljeti ces imati pun k kondenzata koji ce ti ici u kadicu umjesto direktno u odvod. Kadica i koljeno se lakse zaprljaju i zastopaju, pa onda imas vanjsku jedinicu koja kaplje posvuda jer se kadica preljeva okolo (cest problem po zgradama kad klime kaplju po klimi ispod). T spoj je sigurnija opcija da do toga nece doci.

Kod mog starog isto neki Daikin, nije skroz do zida:
https://imgur.com/a/05rirWy
Staro 13.10.2024., 08:24   #4949
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Bitan ti je razmak do stropa, tamo klimau uvlaci zrak
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 09:29   #4950
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Kolko treba u pravilu ostavit lufta izmedju stropa i klime, 10cm?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na