Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.10.2024., 16:37   #4891
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Izgleda da ću ipak uzet daikin comfora.. Što se tiče mitsua, tip u dućanu mi je rekao da se mitsu malo pokvario, nekaj mi je govorio o promjeni vlasnika a i određeni modeli klime imaju nekih problema.
Generalno, to je odlična klima, ali... Za toshibu je isto govorio da je dobra klima mada je i tu bio na oprezu oko biranja modela klime, pošto isto imaju neke probleme. Što se tiče aplikacije za klime, mitsu ima dost lošu aplikaciju, dok je daikin tu bolji..

Eto,čak nit kod kupnje japanca ne postoji niš ziher, a pogotovo dok čovjek iskrca finu svotu novaca.
Samo pazi gdje ćeš staviti tu jedinicu od 5 kW, ako sam dobro vidio, one su i na najsporijoj brzini glasne i jače pušu nego recimo 3,5 kW na 3. brzini.

Meni osobno to puhanje najviše kvari ugođaj grijanja, kod klime bude toplo, par metara dalje se osjeća hladno puhanje i nije baš ugodno. Da imam mjesta, radije bih stavio parapetne jedinice ili radijatore, ali su prozori niski pa ništa od toga. Bit će jednog dana podno...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 17:24   #4892
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Samo pazi gdje ćeš staviti tu jedinicu od 5 kW, ako sam dobro vidio, one su i na najsporijoj brzini glasne i jače pušu nego recimo 3,5 kW na 3. brzini.

Meni osobno to puhanje najviše kvari ugođaj grijanja, kod klime bude toplo, par metara dalje se osjeća hladno puhanje i nije baš ugodno. Da imam mjesta, radije bih stavio parapetne jedinice ili radijatore, ali su prozori niski pa ništa od toga. Bit će jednog dana podno...
Što se tiče puhanja, klima će bit postavljena na katu u hodnik i hladit će gornji kat i manji dio donjeg hodnika u prizemlju, klima će bit okrenuta prema sobi da puše a ostatak hladnog zraka će se raspšrit po gornjem i donjem hodniku pa čak i ak ulovi nekaj malo kuhinje u prizemlju, tak da neću osjetit direktno to puhanje.

Al kad si spomenuo puhanje, u sobi imamo haier klimu od 2.5kw i zna bit neugodno, samo je problem kod haiera, što je malo bučnija na najnižoj brzini tj low, i ima tri moda, ak se ne varam daikin ima pet modova podešavanja brzine vrtnje venta.

Mada nisam još naletio da se neko žali na glasnoću puhanja kod daikina, a kolko čitam, tu je mitsu malo bolji tj tiši je. Mislim da daikin ide do 20db a mitsu do 18, to bi im trebao bit onaj silent mode..

Vidio sam klimu koja nema klasični sistem s klapnom, nego ima rupice, tak da je izbjegnuto puhanje.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 20:31   #4893
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ako pričamo o 5 kW jedinicama, onda su obje oko 30 dB na prvoj brzini, a to je dosta glasno za moj pojam. Taj podatak što si vidio se odnosi na slabije modele. Ako će biti u hodniku, onda se ne sekiraj.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 08.10.2024., 07:48   #4894
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam odabrao Comforu od 5kW. S ugradnjom i WIfi modulom nekih 1700 eura. Čekam da stigne. 🙂

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 10:15   #4895
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Toshiba ras 16 ,24db u 2 brzini venta

Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
Staro 08.10.2024., 10:29   #4896
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Ja sam odabrao Comforu od 5kW. S ugradnjom i WIfi modulom nekih 1700 eura. Čekam da stigne. 🙂

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
Kolka je kvadratura u pitanju za tih 5kw?

Bas sam malo citao o velicinimama prostora i jacini klime tj preorukama. Neegdje sam citao ako je klima predimenzionirana da to nije dobro za samu klimu tj kompresor, posto se onda cesce pali i gasi a to pak dovodi do kraceg vijeka trajanja kompresora.
Instalateri uvijek daju preporuku koja bi bila preporucena velicina, dok trgovci vele da "klima ne moze biti prejaka" nikada.

Kolko sam citao, dost ljudi koriste klime koje su po snazi manje u odnosu koja je preporucema za odredjeni prostor, tipa, s 3.5kw, hladi 50tak m2 prostora.
Staro 08.10.2024., 10:44   #4897
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
meni je monter reko 3.5kw je za 35 m2 cca

5kw za 50ak kvadrata itd (može i 60)

dal je to tako, nez
Staro 08.10.2024., 10:49   #4898
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Površina je jedna od stavki koje utječu na izbor jačine. Bitna je i visina stropa, izolacija, stolarija, raspored prostorija, vrsta građevine, lokacija, namjena,...

Staro 08.10.2024., 11:06   #4899
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Zvonac
3.5kW moze (o)hladiti 50m2, ali ne nuzno i grijati. I tu zavrsava sva rasprava oko kvadrature

Ako imas dobru izolaciju i stolariju, mozes ovdje zavrsiti citati heh.

Pricas o razlikama potrosnje od parsto W medju modelima klima, ali nista nam ne govoris o prostoru gdje ugradjujes klimu. Je li to pasivna kuca pa ti tih parsto W igra ulogu i kakva je uopce izolacija i orijentacija prostorija?

Ako u sobama imas losu izolaciju i stolariju i gledaju kojim slucajem na jug/zapad, jako sumnjam da ce te ovakvo hladjenje iz hodnika propisno ohladiti. Postoji sansa da ce klima "zalediti" hodnik i sama sebe ce poceti modulirati na nize jer poteze hladniji zrak iz manjeg prostora. Pitanje je koliko ces uopce realno dobiti u sobama hladnog zraka. Imat ces vruce dzepove zraka iznad struka. Ako sobe gledaju na jug i topal ti je prostor unutra, tebe dodatno griju i zidovi i to pirkanje iz hodnika ti ne pomogne da se rijesis one "vrucine u glavi" iako je u prostoru karikiram 25 C.

I ja imam klimu u dnevnom, zaledim dnevni na 23 C da je neugodno biti unutra ali kroz dvoja vrata mi nista ne dodje u blagovaonu i hodnik. Nula, nada. U blagovaoni 27, ide do 28 ako se kuha. Grijanje ne racunam, to mi jednostavno nije funkcioniralo. Klima ne moze dobro grijati kroz vrata iako mi puse u ta ista vrata. Tako da sam ove godine uzeo jos jednu klimu i sad je to to, kako za hladjenje tako i za grijanje. Obje klime rade maltene na minimumu, a prije je jedna isla valjda do 50% brzine venta. 3.5kW za 25m2 i 2.7kW za 17m2, ali ima losu stolariju i nemam izolacije na fasadi + iznad mene je tavan.
Staro 08.10.2024., 11:31   #4900
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@Zvonac
3.5kW moze (o)hladiti 50m2, ali ne nuzno i grijati. I tu zavrsava sva rasprava oko kvadrature

Pricas o razlikama potrosnje od parsto W medju modelima klima, ali nista nam ne govoris o prostoru gdje ugradjujes klimu. Je li to pasivna kuca pa ti tih parsto W igra ulogu i kakva je uopce izolacija i orijentacija prostorija?

Ako u sobama imas losu izolaciju i stolariju i gledaju kojim slucajem na jug/zapad, jako sumnjam da ce te ovakvo hladjenje iz hodnika propisno ohladiti. Postoji sansa da ce klima "zalediti" hodnik i sama sebe ce poceti modulirati na nize jer poteze hladniji zrak iz manjeg prostora. Pitanje je koliko ces uopce realno dobiti u sobama hladnog zraka. Imat ces vruce dzepove zraka iznad struka. Ako sobe gledaju na jug i topal ti je prostor unutra, tebe dodatno griju i zidovi i to pirkanje iz hodnika ti ne pomogne da se rijesis one "vrucine u glavi" iako je u prostoru karikiram 25 C.

I ja imam klimu u dnevnom, zaledim dnevni na 23 C da je neugodno biti unutra ali kroz dvoja vrata mi nista ne dodje u blagovaonu i hodnik. Nula, nada. U blagovaoni 27, ide do 28 ako se kuha. Grijanje ne racunam, to mi jednostavno nije funkcioniralo. Klima ne moze dobro grijati kroz vrata iako mi puse u ta ista vrata. Tako da sam ove godine uzeo jos jednu klimu i sad je to to, kako za hladjenje tako i za grijanje. Obje klime rade maltene na minimumu, a prije je jedna isla valjda do 50% brzine venta. 3.5kW za 25m2 i 2.7kW za 17m2, ali ima losu stolariju i nemam izolacije na fasadi + iznad mene je tavan.
Potpis. Kod mene klima od 3.5kW hladi bez problema 60m2 na traženih 24-26, strop visine 2.5m, prostorija u sjeni. Za grijanje može samo dogrijati prostor i to dok kupamo klince...
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 15:19   #4901
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@Zvonac

Za mene ne završava Izolacija mi baš nije nekaj..

Kuća je klasična sep (bez toplinske) fasada, pvc stolarija, s tim da sam na unutarnje zidove (vanjska strana, sj.-zap.) stavio stiropor falcani 3cm radi topl. izolacije, cijeli hodnik je "obučen" tak da je po zimi taman dok radijatori zagriju, donji hodnik je hladniji, pošto nemam radijatore.

Sveukupno je cca 52m2, mada nisam uzimao u obzir visinu hodnika koji je u jednom djelu visina oko 5.20m, ak računam iz prizemlja pa do plafona na katu, hodnici gornji i donji nisu odvojeni. Donji hodnik je male kvadrature cca 7-8m2, ostali dio donjeg hodnika je odvojen s vratima..

Klima bi bila stacionirana na katu iznad (taman iznad stepeništa) prozora (imaju mutna stakla) i "pucala" bi prema sobi..

Moja teorija je da bi kupaonu teško ohladila a sobu (1) bi ohladilo, dok soba (2) je upitno.. E sad ova klima ima ona zakretna krilca lijevo i desno, pa je sad pitanje kolko bi to pomoglo da rasprši hladni zrak ravnomjerno..

Da je open space prostor, bilo bi sve jednostavnije. Da bi bilo sve po PSu trebao bih imati dvije klime, neka jeftnija alternativa i donekle učinnkovita bi bila, stavljanje klime u g. hodnik.. U spa.sobi imamo već jednu haier klimu 2.5kw, izbjegavam ju koristit, podesim u sobi na ugodnih 24-25c, a u hodniku je temp. oko 28c.
Klima bi bila postavljena orijentacija sjever zapad, na katu-hodnik. A sobe su okrenute prema jugu-ji.

Napravio na brzinu neki tlocrt..

https://photos.app.goo.gl/MvCPYuWR98bgVXFTA

Znači, plan je upiknut comforu od 5kw. Ne očekujem čuda, pošto je teško da to sve ravnomjerno ohladi, ali očekujem da bude ugodnije dok se uđe u kuću nego bez klime, naravno rolete su obavezno sve spuštene.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 08.10.2024. u 15:29.
Staro 08.10.2024., 15:58   #4902
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Izgleda da ću ipak uzet daikin comfora.. Što se tiče mitsua, tip u dućanu mi je rekao da se mitsu malo pokvario, nekaj mi je govorio o promjeni vlasnika a i određeni modeli klime imaju nekih problema.
Generalno, to je odlična klima, ali... Za toshibu je isto govorio da je dobra klima mada je i tu bio na oprezu oko biranja modela klime, pošto isto imaju neke probleme. Što se tiče aplikacije za klime, mitsu ima dost lošu aplikaciju, dok je daikin tu bolji..

Eto,čak nit kod kupnje japanca ne postoji niš ziher, a pogotovo dok čovjek iskrca finu svotu novaca.
Daikin pocinje od Perfere

Sensira i Comfora su sranje
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 16:13   #4903
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Daikin pocinje od Perfere

Sensira i Comfora su sranje
Zbog?
Staro 08.10.2024., 16:56   #4904
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Zbog?
Zbog toga sto su ulazno sranje kao i ulazni modeli ostalih top proizvodjaca.

Sa Daikinom radim 25 godina i nista se ne moze mjerit sa sranjima tipa Sensira,Comfora,Toshibina Seiya i onaj ulazni Mitsu.

Perfera pa navise su Daikini.
Za top proizvod ide top cijena.
Za govno na kojem je naljepnica top proizvoda placas porez na budale.

Iskesiraj za Perferu i bices prezadovoljan.
Staro 08.10.2024., 17:04   #4905
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Prije je bilo da nevalja malazijska sensira, pa je bilo da tek od comfore, sad iz perfere, jos malo pa ce bit samo ururu sararararara daikin

ali da, daikin dijeli tvornice sa gree-om tako da su vjerojatno jeftiniji daikini gree-ovi a možda i skuplji greeovi daikini
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 17:11   #4906
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Ma ne djeli tvornice,mozda samo neke segmente.

Malezijska sensira ima uzasan rad,europska je imala gadnih tehnicko dizajnerskih problema za koje pucanstvo ni ne zna niti ce znat.

Comfora je sensira sa 3d ispuhom.

Zajednicko im je da su sranje.

Prvi pravi Daikin je Perfera i to je to.

Mislim,boli me briga,neka kupuje svak sto hoce
Staro 08.10.2024., 17:14   #4907
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Zbog toga sto su ulazno sranje kao i ulazni modeli ostalih top proizvodjaca.

Sa Daikinom radim 25 godina i nista se ne moze mjerit sa sranjima tipa Sensira,Comfora,Toshibina Seiya i onaj ulazni Mitsu.

Perfera pa navise su Daikini.
Za top proizvod ide top cijena.
Za govno na kojem je naljepnica top proizvoda placas porez na budale.

Iskesiraj za Perferu i bices prezadovoljan.
https://www.youtube.com/watch?v=Qoy9sn3n90c&t=1s
Tu su neke razlike..
Perfera ima senzor za pokrete, heat boost, ima neki dodatni filter, veća je vanjska jedinica težine 49kg dok je kod comfore 42kg..

SEER/SCOP je 7.8-4.80 spram comfore je 7.30-4.40
Mada je i unutarnja jedinica dost veća spram comfore..

Koji konkretni problem je kod comfore a što konkretno izdvaja perferu od comfora?

Ovi featurei me tolko ne zanimaju na perferi, senzor za pokrete, dodatni filter itd.

Eventualno ako je ener.efikasnost bolja na perferi spram comfore.. Heat boost me ne zanima pošto mi nije primarna namjena grijanje..

Nisam našao da se neko žali na comforu, a na par mjesta pojedinci ju preporučuju.

Za daikin nailazim pod cons: skupa je i neki modeli znaju bit bučniji.
Regularno, razlika u cijeni je 700€, a kolko gledam sad, imaju akcijske cijene na perferu, potonja košta praktički kao i comfora.

Negdje sam pročitao da daikin počinje od perfere.

Gore sam okačio ss, pa ak može ko bacit oko

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 08.10.2024. u 17:22.
Staro 08.10.2024., 17:20   #4908
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Imas direktni info od uvoznika i jednog od zastupnika.

Meni vise ne bi trebalo

Daikin od 3,5kw ispod 1000e ne postoji osim na nekoj gadnoj akciji
Staro 08.10.2024., 17:27   #4909
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...dinica/2674/23
Oni daju direktno 5god..

Tkalec.ing daje 3+2+2god. kod potonjih je cijena 2200€.

Na još jednom linku sam našao tu klimu po cijeni od 1600+€

Izgleda da će bit neka sniženja na tu klimu. Ako je to tako, onda vrijedi razmotrit..
Vjerujem da će uskoro i ostale trgovine krenut sa popustima.

Dobije se perfera po cijeni comfore, a to ne može nikako bit lošije..

Razgovarao se s tipom u dućanu bila je usporedba haier pearl premium vs comfora, rekao je da tu nema neke usporedbe zato kaj je comfora znatno bolja i vrijedi 500€ veća cijena, e sad, ako je perfera tolko bolja od comfore, naravno isto tako mi je rekao za perferu da je bolja od comfore, nisam ulazio u detalje po čemu je bolja, i opravdava kupnju perfere po većoj cijeni spram jeftinije comfore.
Staro 08.10.2024., 17:31   #4910
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Klima konceptu je u skoro vrijeme odzvonilo sto se Daikina tice tako da pozurite dok jos mogu prodavat.

Uzasna servisna usluga kombinirana sa damping cijenama.

Kad me nazove neki nesretnik koji je kupio u klimakonceptu za servis samo mu poklopim slusalicu.

Tvornicko jamstvo je 3 godine.
To je jedino jamstvo za koje ste sigurni.
Ili stand by me koji jos nije zazivio za male uredjaje kako treba pa dobijete 5 godina
Staro 08.10.2024., 17:36   #4911
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Za taj klimakoncept sam čitao da se pojednci žale oko servisa i montiranja klimi..

Cijene su jako dobre, što se nas tiče..
Staro 08.10.2024., 17:45   #4912
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Za taj klimakoncept sam čitao da se pojednci žale oko servisa i montiranja klimi..

Cijene su jako dobre, što se nas tiče..
Jesu dok ne naidjes na problem pa ti ga nema ko rjesit.
Staro 08.10.2024., 20:10   #4913
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ah zato imaju Daikin na akciji

Sad gledam, imaju 5.8kW podnu preferu za 1950€ pa za tih +350 € radije uzmem nju umjesto Gree.
Javim kako je prošlo, planiram montirati za cca mj dana dok sredim struju i pripremim instalaciju za klime.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 20:12   #4914
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Ah zato imaju Daikin na akciji

Sad gledam, imaju 5.8kW podnu preferu za 1950€ pa za tih +350 € radije uzmem nju umjesto Gree.

A nitko ti ne smeta da kupiš perferu od njih, i nadeš nekoga drugoga da je montira ?

Mislim cijene su jako dobre.
Colop je online   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 20:46   #4915
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Naravski

Mislim...montaža preko njihovih partnera je u teroriji dobra stvar. Ljudi idu logikom radije platim montažu preko njih pa sam siguran da u slučaju problema sa klimom neće doći do prepucavanja "servis je loše odradio instalaciju - klima je došla neispravna od trgovca"

Ali ako ( kao i zilion drugih stvari kod nas ) to ne funkcionira u praksi onda platim nekom lokalnom ovlaštenom servisu da odradi montažu.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 20:50   #4916
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Nebi da je klima koncept proizvodi daikin, uzmes sta ti jeftinije sa vise godina jamstva i gotovo .
Ovaj sta se fali da je uvoznik i ovlasteni iste, dolazu iz iste tvornice kod ante i jure samo je u ante jeftinija 50€
Ima 4 klime gree,daikin 2 i midea sve u klima koncepta bas zbog cijene i servisirane na vrime nikad problema.
Servisiranja se radi prije sezone grijanja i hladenja pa nema stani pani.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 21:00   #4917
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Klima konceptu je u skoro vrijeme odzvonilo sto se Daikina tice tako da pozurite dok jos mogu prodavat.

Kad me nazove neki nesretnik koji je kupio u klimakonceptu za servis samo mu poklopim slusalicu.

Ili stand by me koji jos nije zazivio za male uredjaje kako treba pa dobijete 5 godina
Ja sam kupio preko Klimakoncepta Daikin Comforu 3,5kw, 1000€ platio ugradnju isto njima pri kupovini za 270€, poslana mi iz Fast Forwarda u Rijeci Interuropom.

Nitko me nije zvao 3-4 dana nakon dostave, Klimakoncept (Sanja) mi na upit s ugradnjom samo dala broj firme koja ugrađuje pa neka ja zovem.

Ugradnja još nije bila, trebao je u ponedjeljak doći majstor za riječko područje da izvidi, nije došao a nije ni javio da neće doći.
Danas se nije ni javio.

Nije baš profesionalno, čekam ugradnju.

Uzeo sam ugradnju preko Klimakoncepta isključivo jer pišu da se gubi svako jamstvo ako netko drugi, a ne klimakoncept ugradi.

Nimalo profesionalno ponašanje, kako od Klimakoncepta, a bome ni servisera.
Ukućani cijeli dan doma a nitko ni ne zove da neće doći, a danas isto nula bodova od majstora.

Ja sam isto gledao razlike vadio detaljne spficikacije Sensire, Comfore, Perfere. Datasheet, Daikin Sensira (EU) 3,5kw ima jedan red izmjenjivača u vanjskoj, nešto lošije grije. Comfora je bolja za grijanje, ali zanimljivo imaju isti kompresor za 3,5kw i Sesnira i Comfora.

Perfera je nešto teža vanjska i unutarnja, isto ima dvoredni izmjenjivač, ima senzor pokreta i osoba pa može krilca usmjeriti prema osobama u objektu (totalno nepotrebno).
Sensira i Comfora su iz Turske, a iz Češke je Perfera.

Sada je na akciji za 1300€ Perfera dok je Comfora 1000€, ali nisam htio dati toliku razliku u cijeni, grijanje na moru nije toliko zahtjevno, nisam ja u Gorskom kotaru.

Uglavnom, nadam se da će moja ugradnja preko Klimakoncepta proći ok i da se trebam strpiti.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 08.10.2024. u 21:07.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 02:00   #4918
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Jel ovo OK za 5,5kw u potkrovlju, 50 kvadrata.
Hlađenje i nastavilo se sa grijanjem. Ima perioda da ju nisam po par dana gasio.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 09:31   #4919
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:

Možeš nam malo pojasniti ovo s dumpingom cijena? Ti znaš da kao uvoznik ne smiješ formirati krajnju maloprodajnu cijenu nego ju kreira sam prodavač koji kupuje klimu od tebe "na veliko" i jedinu cijenu koju možeš diktirati je ta, veleprodajna? Ili je u pitanju kartel pa kao uvoznik je rekao svim retail-ovima da imaju istu cijenu?

Do sada sam uvijek kupio klimu di je bila najjeftinija, na akciji, ispod svakog morala , a montažu mi može odraditi bilo koji ovlašteni monter koji je slobodan.

A ovo tvoje poklapanje slušalice ukoliko je netko kupio klimu u određenom dućanu to sve govori o tebi i tvom odnosu prema poslu...
the chosen one je online   Reply With Quote
Staro 09.10.2024., 11:01   #4920
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Možeš nam malo pojasniti ovo s dumpingom cijena? Ti znaš da kao uvoznik ne smiješ formirati krajnju maloprodajnu cijenu nego ju kreira sam prodavač koji kupuje klimu od tebe "na veliko" i jedinu cijenu koju možeš diktirati je ta, veleprodajna? Ili je u pitanju kartel pa kao uvoznik je rekao svim retail-ovima da imaju istu cijenu?

Do sada sam uvijek kupio klimu di je bila najjeftinija, na akciji, ispod svakog morala , a montažu mi može odraditi bilo koji ovlašteni monter koji je slobodan.

A ovo tvoje poklapanje slušalice ukoliko je netko kupio klimu u određenom dućanu to sve govori o tebi i tvom odnosu prema poslu...
Daikin uvozi Daikin Hrvatska d.o o. za cijelu regiju.
Klima koncept je firma koju boli briga za kupce NAKON sto kupe klimu tamo.

Mi stojimo iza ljudi koji su kupili klime kod NAS. Iako mi vecinom radimo velike sisteme.
Ako si kupio klimu u klima koncepta i trazis od mene servis u garanciji dobices odjeb isti cas i ne znam sto je tu nejasno.
Cak i ako zelis platit 99% distributera Daikina ti nece doc kad saznaju di si kupio

Ostavi ti moj odnos prema poslu, 25 godina i stotinjak reprezentativnih objekata govori samo za sebe.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na