|
![]() |
#4891 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Meni osobno to puhanje najviše kvari ugođaj grijanja, kod klime bude toplo, par metara dalje se osjeća hladno puhanje i nije baš ugodno. Da imam mjesta, radije bih stavio parapetne jedinice ili radijatore, ali su prozori niski pa ništa od toga. Bit će jednog dana podno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4892 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Al kad si spomenuo puhanje, u sobi imamo haier klimu od 2.5kw i zna bit neugodno, samo je problem kod haiera, što je malo bučnija na najnižoj brzini tj low, i ima tri moda, ak se ne varam daikin ima pet modova podešavanja brzine vrtnje venta. Mada nisam još naletio da se neko žali na glasnoću puhanja kod daikina, a kolko čitam, tu je mitsu malo bolji tj tiši je. Mislim da daikin ide do 20db a mitsu do 18, to bi im trebao bit onaj silent mode.. Vidio sam klimu koja nema klasični sistem s klapnom, nego ima rupice, tak da je izbjegnuto puhanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4893 |
EMP moderator
|
Ako pričamo o 5 kW jedinicama, onda su obje oko 30 dB na prvoj brzini, a to je dosta glasno za moj pojam. Taj podatak što si vidio se odnosi na slabije modele. Ako će biti u hodniku, onda se ne sekiraj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4896 | |
Premium
|
Citiraj:
Bas sam malo citao o velicinimama prostora i jacini klime tj preorukama. Neegdje sam citao ako je klima predimenzionirana da to nije dobro za samu klimu tj kompresor, posto se onda cesce pali i gasi a to pak dovodi do kraceg vijeka trajanja kompresora. Instalateri uvijek daju preporuku koja bi bila preporucena velicina, dok trgovci vele da "klima ne moze biti prejaka" nikada. Kolko sam citao, dost ljudi koriste klime koje su po snazi manje u odnosu koja je preporucema za odredjeni prostor, tipa, s 3.5kw, hladi 50tak m2 prostora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4898 |
EMP moderator
|
Površina je jedna od stavki koje utječu na izbor jačine. Bitna je i visina stropa, izolacija, stolarija, raspored prostorija, vrsta građevine, lokacija, namjena,...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4899 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@Zvonac 3.5kW moze (o)hladiti 50m2, ali ne nuzno i grijati. I tu zavrsava sva rasprava oko kvadrature ![]() Ako imas dobru izolaciju i stolariju, mozes ovdje zavrsiti citati heh. Pricas o razlikama potrosnje od parsto W medju modelima klima, ali nista nam ne govoris o prostoru gdje ugradjujes klimu. Je li to pasivna kuca pa ti tih parsto W igra ulogu i kakva je uopce izolacija i orijentacija prostorija? Ako u sobama imas losu izolaciju i stolariju i gledaju kojim slucajem na jug/zapad, jako sumnjam da ce te ovakvo hladjenje iz hodnika propisno ohladiti. Postoji sansa da ce klima "zalediti" hodnik i sama sebe ce poceti modulirati na nize jer poteze hladniji zrak iz manjeg prostora. Pitanje je koliko ces uopce realno dobiti u sobama hladnog zraka. Imat ces vruce dzepove zraka iznad struka. Ako sobe gledaju na jug i topal ti je prostor unutra, tebe dodatno griju i zidovi i to pirkanje iz hodnika ti ne pomogne da se rijesis one "vrucine u glavi" iako je u prostoru karikiram 25 C. I ja imam klimu u dnevnom, zaledim dnevni na 23 C da je neugodno biti unutra ali kroz dvoja vrata mi nista ne dodje u blagovaonu i hodnik. Nula, nada. U blagovaoni 27, ide do 28 ako se kuha. Grijanje ne racunam, to mi jednostavno nije funkcioniralo. Klima ne moze dobro grijati kroz vrata iako mi puse u ta ista vrata. Tako da sam ove godine uzeo jos jednu klimu i sad je to to, kako za hladjenje tako i za grijanje. Obje klime rade maltene na minimumu, a prije je jedna isla valjda do 50% brzine venta. 3.5kW za 25m2 i 2.7kW za 17m2, ali ima losu stolariju i nemam izolacije na fasadi + iznad mene je tavan.
![]() |
![]() |
#4900 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4901 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kuća je klasična sep (bez toplinske) fasada, pvc stolarija, s tim da sam na unutarnje zidove (vanjska strana, sj.-zap.) stavio stiropor falcani 3cm radi topl. izolacije, cijeli hodnik je "obučen" tak da je po zimi taman dok radijatori zagriju, donji hodnik je hladniji, pošto nemam radijatore. Sveukupno je cca 52m2, mada nisam uzimao u obzir visinu hodnika koji je u jednom djelu visina oko 5.20m, ak računam iz prizemlja pa do plafona na katu, hodnici gornji i donji nisu odvojeni. Donji hodnik je male kvadrature cca 7-8m2, ostali dio donjeg hodnika je odvojen s vratima.. Klima bi bila stacionirana na katu iznad (taman iznad stepeništa) prozora (imaju mutna stakla) i "pucala" bi prema sobi.. Moja teorija je da bi kupaonu teško ohladila a sobu (1) bi ohladilo, dok soba (2) je upitno.. E sad ova klima ima ona zakretna krilca lijevo i desno, pa je sad pitanje kolko bi to pomoglo da rasprši hladni zrak ravnomjerno.. Da je open space prostor, bilo bi sve jednostavnije. Da bi bilo sve po PSu trebao bih imati dvije klime, neka jeftnija alternativa i donekle učinnkovita bi bila, stavljanje klime u g. hodnik.. U spa.sobi imamo već jednu haier klimu 2.5kw, izbjegavam ju koristit, podesim u sobi na ugodnih 24-25c, a u hodniku je temp. oko 28c. Klima bi bila postavljena orijentacija sjever zapad, na katu-hodnik. A sobe su okrenute prema jugu-ji. Napravio na brzinu neki tlocrt.. https://photos.app.goo.gl/MvCPYuWR98bgVXFTA Znači, plan je upiknut comforu od 5kw. Ne očekujem čuda, pošto je teško da to sve ravnomjerno ohladi, ali očekujem da bude ugodnije dok se uđe u kuću nego bez klime, naravno rolete su obavezno sve spuštene. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 08.10.2024. u 15:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4902 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Sensira i Comfora su sranje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4904 |
Registered User
|
Zbog toga sto su ulazno sranje kao i ulazni modeli ostalih top proizvodjaca. Sa Daikinom radim 25 godina i nista se ne moze mjerit sa sranjima tipa Sensira,Comfora,Toshibina Seiya i onaj ulazni Mitsu. Perfera pa navise su Daikini. Za top proizvod ide top cijena. Za govno na kojem je naljepnica top proizvoda placas porez na budale. Iskesiraj za Perferu i bices prezadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4905 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prije je bilo da nevalja malazijska sensira, pa je bilo da tek od comfore, sad iz perfere, jos malo pa ce bit samo ururu sararararara daikin ![]() ali da, daikin dijeli tvornice sa gree-om tako da su vjerojatno jeftiniji daikini gree-ovi a možda i skuplji greeovi daikini |
![]() |
![]() |
![]() |
#4906 |
Registered User
|
Ma ne djeli tvornice,mozda samo neke segmente. Malezijska sensira ima uzasan rad,europska je imala gadnih tehnicko dizajnerskih problema za koje pucanstvo ni ne zna niti ce znat. Comfora je sensira sa 3d ispuhom. Zajednicko im je da su sranje. Prvi pravi Daikin je Perfera i to je to. Mislim,boli me briga,neka kupuje svak sto hoce |
![]() |
![]() |
![]() |
#4907 | |
Premium
|
Citiraj:
Tu su neke razlike.. Perfera ima senzor za pokrete, heat boost, ima neki dodatni filter, veća je vanjska jedinica težine 49kg dok je kod comfore 42kg.. SEER/SCOP je 7.8-4.80 spram comfore je 7.30-4.40 Mada je i unutarnja jedinica dost veća spram comfore.. Koji konkretni problem je kod comfore a što konkretno izdvaja perferu od comfora? Ovi featurei me tolko ne zanimaju na perferi, senzor za pokrete, dodatni filter itd. Eventualno ako je ener.efikasnost bolja na perferi spram comfore.. Heat boost me ne zanima pošto mi nije primarna namjena grijanje.. Nisam našao da se neko žali na comforu, a na par mjesta pojedinci ju preporučuju. Za daikin nailazim pod cons: skupa je i neki modeli znaju bit bučniji. Regularno, razlika u cijeni je 700€, a kolko gledam sad, imaju akcijske cijene na perferu, potonja košta praktički kao i comfora. Negdje sam pročitao da daikin počinje od perfere. Gore sam okačio ss, pa ak može ko bacit oko ![]() Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 08.10.2024. u 17:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4909 |
Premium
|
https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...dinica/2674/23 Oni daju direktno 5god.. Tkalec.ing daje 3+2+2god. kod potonjih je cijena 2200€. Na još jednom linku sam našao tu klimu po cijeni od 1600+€ Izgleda da će bit neka sniženja na tu klimu. Ako je to tako, onda vrijedi razmotrit.. Vjerujem da će uskoro i ostale trgovine krenut sa popustima. Dobije se perfera po cijeni comfore, a to ne može nikako bit lošije.. Razgovarao se s tipom u dućanu bila je usporedba haier pearl premium vs comfora, rekao je da tu nema neke usporedbe zato kaj je comfora znatno bolja i vrijedi 500€ veća cijena, e sad, ako je perfera tolko bolja od comfore, naravno isto tako mi je rekao za perferu da je bolja od comfore, nisam ulazio u detalje po čemu je bolja, i opravdava kupnju perfere po većoj cijeni spram jeftinije comfore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4910 |
Registered User
|
Klima konceptu je u skoro vrijeme odzvonilo sto se Daikina tice tako da pozurite dok jos mogu prodavat. Uzasna servisna usluga kombinirana sa damping cijenama. Kad me nazove neki nesretnik koji je kupio u klimakonceptu za servis samo mu poklopim slusalicu. Tvornicko jamstvo je 3 godine. To je jedino jamstvo za koje ste sigurni. Ili stand by me koji jos nije zazivio za male uredjaje kako treba pa dobijete 5 godina |
![]() |
![]() |
![]() |
#4912 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4913 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ah zato imaju Daikin na akciji ![]() Sad gledam, imaju 5.8kW podnu preferu za 1950€ pa za tih +350 € radije uzmem nju umjesto Gree. Javim kako je prošlo, planiram montirati za cca mj dana dok sredim struju i pripremim instalaciju za klime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4914 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4915 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Naravski Mislim...montaža preko njihovih partnera je u teroriji dobra stvar. Ljudi idu logikom radije platim montažu preko njih pa sam siguran da u slučaju problema sa klimom neće doći do prepucavanja "servis je loše odradio instalaciju - klima je došla neispravna od trgovca" Ali ako ( kao i zilion drugih stvari kod nas ) to ne funkcionira u praksi onda platim nekom lokalnom ovlaštenom servisu da odradi montažu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4916 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Nebi da je klima koncept proizvodi daikin, uzmes sta ti jeftinije sa vise godina jamstva i gotovo . Ovaj sta se fali da je uvoznik i ovlasteni iste, dolazu iz iste tvornice kod ante i jure samo je u ante jeftinija 50€ Ima 4 klime gree,daikin 2 i midea sve u klima koncepta bas zbog cijene i servisirane na vrime nikad problema. Servisiranja se radi prije sezone grijanja i hladenja pa nema stani pani. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4917 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Nitko me nije zvao 3-4 dana nakon dostave, Klimakoncept (Sanja) mi na upit s ugradnjom samo dala broj firme koja ugrađuje pa neka ja zovem. Ugradnja još nije bila, trebao je u ponedjeljak doći majstor za riječko područje da izvidi, nije došao a nije ni javio da neće doći. Danas se nije ni javio. Nije baš profesionalno, čekam ugradnju. Uzeo sam ugradnju preko Klimakoncepta isključivo jer pišu da se gubi svako jamstvo ako netko drugi, a ne klimakoncept ugradi. Nimalo profesionalno ponašanje, kako od Klimakoncepta, a bome ni servisera. Ukućani cijeli dan doma a nitko ni ne zove da neće doći, a danas isto nula bodova od majstora. Ja sam isto gledao razlike vadio detaljne spficikacije Sensire, Comfore, Perfere. Datasheet, Daikin Sensira (EU) 3,5kw ima jedan red izmjenjivača u vanjskoj, nešto lošije grije. Comfora je bolja za grijanje, ali zanimljivo imaju isti kompresor za 3,5kw i Sesnira i Comfora. Perfera je nešto teža vanjska i unutarnja, isto ima dvoredni izmjenjivač, ima senzor pokreta i osoba pa može krilca usmjeriti prema osobama u objektu (totalno nepotrebno). Sensira i Comfora su iz Turske, a iz Češke je Perfera. Sada je na akciji za 1300€ Perfera dok je Comfora 1000€, ali nisam htio dati toliku razliku u cijeni, grijanje na moru nije toliko zahtjevno, nisam ja u Gorskom kotaru. Uglavnom, nadam se da će moja ugradnja preko Klimakoncepta proći ok i da se trebam strpiti.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 08.10.2024. u 21:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4919 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Do sada sam uvijek kupio klimu di je bila najjeftinija, na akciji, ispod svakog morala ![]() A ovo tvoje poklapanje slušalice ukoliko je netko kupio klimu u određenom dućanu to sve govori o tebi i tvom odnosu prema poslu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4920 | |
Registered User
|
Citiraj:
Klima koncept je firma koju boli briga za kupce NAKON sto kupe klimu tamo. Mi stojimo iza ljudi koji su kupili klime kod NAS. Iako mi vecinom radimo velike sisteme. Ako si kupio klimu u klima koncepta i trazis od mene servis u garanciji dobices odjeb isti cas i ne znam sto je tu nejasno. Cak i ako zelis platit 99% distributera Daikina ti nece doc kad saznaju di si kupio Ostavi ti moj odnos prema poslu, 25 godina i stotinjak reprezentativnih objekata govori samo za sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|