Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2024., 11:56   #5221
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Kada je bilo to mjerenje sve je išlo preko tog trgovačkog lanca nakon što sam ih prijavio sanitarnoj inspekciji. Zvala me tajnica od direktora kao da dogovorimo termin. Nisam imao pojma kako to ide jel sam to prvi puta radio.
kako su te preveslali svi skupa...

i inače su inspektori mustre i mogu svakako napraviti "posao" a tvoj primjer je upravo kako ga nisu trebali napraviti. Mjerenje u prostoru trgovine se radi ako je buka u prostoru trgovine problem, a ne ako je problem negdje drugdje, tipa u tvom stanu, tada se mjeri u tvom stanu
Također, inspektori su službene osobe ko i policija i ne trebaju se najavljivati kad idu u nadzor kod tvrtki. Dakle prava procedura bi bila da si se ti čuo s inspektorom i dogoovrio da ti dođe u stan mjeriti buku a odmah potom da je on otišao bez najave dolje u dućan i identificirao izvor buke. Nakon toga slaže zapisnik s činjenicama i to je to, zapisnik dobivaš ti kao stranka koja je prijavila problem i tvrtka kao predmet nadzora. Sve drugačije je muljanje i loše obavljen posao.

Ako ne želiš platiti, nazovi opet sanitarnu i traži mjerenje u svom stanu, inače nazovi ovlaštenog nekog da ti izmjeri u stanu i temeljem zapisnika o mjerenju u kojem će se oni pozvati na zakonske propise o buci, a ako ne odgovara granicama normale, prijavi inspektoratu. Osobno bih išao na soluciju s ovlaštenima jer će ti se oni truditi izmjeriti stvarno stanje, dok inspektori itekako vole ne izdat nikakvo konkretno rješenje jer to znači da moraju opet u kontrolu mjera i opravdavanje na sudu ako to dođe na sud. Posebna vrsta neradnika...

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 19.09.2024. u 12:03.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2024., 12:47   #5222
tommyman1507
Premium
Moj komp

tommyman1507's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
ok , hvala na uputama i informacijama
tommyman1507 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2024., 13:12   #5223
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Adaptacija kuće/stana

Privremeno sam u stambeno-poslovnoj zgradi. Iz prve ruke: to je teško sranje. Vlasnike poslovnih prostora zaboli lijevo jaje za stanare i tu se često ide na nož. Rijetki su koji imaju obzira.

Pečenjara u našoj zgradi je pet ili šest puta zapalila dimnjak od zgrade. Svaki puta su bili vatrogasci i policija - oni još uvijek rade. Kako gazda uopće dobije dozvolu za pečenjaru u stambenoj zgradi i to još na drveni ugljen, nemam pojma. Navodno je dobar s istaknutim hadezeofcem…

S terasama zauzimaju pročelja ispred zgrade i zagrađuju požarni pristup. Grad im odobri. Kada ih zgrada tuži za to, sud u presudi naredi uklanjanje. Oni to ne uklone sedam godina, nastupi zastara i terasa praktički postane legalna jer ih se ne može dva puta tužiti za istu stvar.

Ima toga još… a buka koju rade oni i njihovi gosti… a smrad cigareta i njihovih čađara na parkingu u kojima se griju dok jedu burek iz pekare…

Ne znam zašto ljude toliko privlači život u stambeno-poslovnim objektima.
Staro 19.09.2024., 14:21   #5224
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

@medo
pa valjda zgrada ima upravitelja, što on kaže? Ne može svatko raditi što želi sa zgradom i po zgradi, za sve treba suglasnost većine suvlasnika a za neke stvari i potpuna suglasnost svih.

To što je pečenjara zapalila dimnjak, to bi suvlasnici trebali tužiti, neće policija ništa napraviti po tom pitanu osim ispisati prekršaj.

Ljudi moji, pa neće država rješavati vaše privatne probleme, to morate sami. Državne institucije su tu samo da surađuju s vama, ne da odrade vaš dio posla, vi morate gurati pravdu jer to muči vas a ne institucije
Staro 19.09.2024., 15:04   #5225
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

A otkada upravitelji zgrade (išta) rade u interesu stanara!? Pa ovo je Rvacka. Oni se dogovore s vlasnicima lokala i bussiness as usual.

Lakše je sa stanarima izaći na kraj nego s mafijom.
Staro 19.09.2024., 15:13   #5226
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
A otkada upravitelji zgrade (išta) rade u interesu stanara!?
Pojma nemam o čemu pričaš, naš radi sve što mu se kaže da napravi.
Staro 19.09.2024., 15:17   #5227
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Slobodno ga preporuči ako je s područja Zagreba. Može na PM. Javit ću ti kako je prošlo.
Staro 19.09.2024., 18:35   #5228
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Moje osobno iskustvo sa predstavnicima stanara je da ne rade ništa. Eventualno promjene žarulju tu i tamo. Ima ih sigurno različitih.Što se institucija tiče, opet je moje osobno iskustvo da ne rade ništa te ako se drzneš tražiti nešto od njih vidjet će to kao opravdanje i povod da te pokušaju maltretirat.

Medo, da li se netko sjetio probati problem terase ispod balkona riješiti bacanjem deset trulih jaja na isti? Ima takvih stvari i kod nas, zgrada 5-6 katova sa 4-5 ulaza i usred zgrade poslovni prostor i pečenjara. Ljudima se život pretvori u pakao, a naročito ako se pokušaju pozvat na institucije.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 09:50   #5229
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Kod mene predstavnik ni žarulju ne mijenja, ja ih mijenjam, zapinju ulazna vrata, odmah servisera, koji kvalitetno naplati par okreta šrafcigerom radi štelenja panti.
Staro 20.09.2024., 10:01   #5230
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Predstavnik stanara nije ni majstor ni domar. Pogotovo ako volontira ili je na minimumu.

Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 10:21   #5231
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Ljudi moji, pa neće država rješavati vaše privatne probleme, to morate sami. Državne institucije su tu samo da surađuju s vama, ne da odrade vaš dio posla, vi morate gurati pravdu jer to muči vas a ne institucije
Potpuno krivo, državne institucije nisu tu da sa bilo kime surađuju, one su tu da bi osigurale primanja svojim regularnim zaposlenicima i pozicije političkoj kasti koje joj omogućuju privatno bogaćenje. To je njihova primarna funkcija, ovo što ti navodiš je sekundarno i uglavnom ne funkcionira a pogotovo onda kad se kosi sa primarnom funkcijom.
Svatko stariji od 20g tko ovdje živi bi to do sada trebao znati. Privatne probleme treba rješavati sam, najgore što čovjek može učiniti je obratiti se institucijama ili ne-daj-bože sudu, onda si stvarno gotov.
To je činjenično stanje i ako čovjek ovdje želi ostati a sačuvati zdrav razum, mora računati na to.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 11:44   #5232
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Potpuno krivo, državne institucije nisu tu da sa bilo kime surađuju, one su tu da bi osigurale primanja svojim regularnim zaposlenicima i pozicije političkoj kasti koje joj omogućuju privatno bogaćenje.
… pogotovo u prezaduženoj državi čiji budžet ovisi o turizmu.
Staro 20.09.2024., 12:11   #5233
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

a jbg. kad ste izabrali lošeg predstavnika i upravitelja. Što ih ne mijenjate?

Moj predstavnik je odličan! Otvorio je i watsapp grupu u kojoj javlja svima što se dešava i stvarno javlja samo bitne stvari. Također je izuzetno susretljiv za rješavanje bilo kakvih problema vezanih na zgradu. Npr. evo baš sam u renovaciji i želim izmaknut ventile od vode u kuhinji na niže a za što će trebati gasiti vertikalu. Javio mu se, pitao jel može pitati majstore od upravitelja od hitnih intervencija dal to rade i da ću to sam platiti, pa da ne zovem neke divlje vodoinstalatere. Provjerio čovjek, poslao mi broj, ja se dogovrio s ovima. Rekao samo da mu javim dan-dva ranije kad će biti radovi pa da isprazni vertikalu. A upravitelj odrađuje sve što ga se traži, eno ljetos obnovljen i krov
Zgrada čista, imamo kamere u svim zajedničkim prostorima, pazi se na smeće, opominje se susjede koji se ne pridržavaju kućnog reda. vrh

sve počinje od zajedništva stanara i izabora dobrog predstavnika a potom i dobrog upravitelja.

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 20.09.2024. u 12:17.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 12:28   #5234
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Čini mi se da je stvar u tome što to rijetko tko želi raditi. Kod mene recimo to radi genijalan lik i sve je super zapravo, dogovorimo se oko većih radova, sad se mijenja voda npr. Ali kad liku dopizdi jednog dana to će sve otić kvragu jer nema nikog kvalitetnog tko ga može zamijeniti (u to uključujem i sebe)
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2024., 19:54   #5235
mkey
Premium
Moj komp

Telefunken, kakvu situaciju ima taj predstavnik (da li je možda neki mladi penzioner?) odnosno kolika mu je naknada za predmetnu funkciju?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 22.09.2024., 19:03   #5236
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Telefunken, kakvu situaciju ima taj predstavnik (da li je možda neki mladi penzioner?) odnosno kolika mu je naknada za predmetnu funkciju?
Pojma nemam. Prije par mjeseci sam uselio i što god da košta, zaslužuje, stvarno brine o zgradi
Staro 22.09.2024., 20:00   #5237
mkey
Premium
Moj komp

Istina, ako radi kako treba to što bi trebao, onda je to super.
Staro 26.09.2024., 08:18   #5238
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pozdrav ekipa, mijenjao sam stare prozore na vikendici i dok su se stari izbijali dobili smo situaciju kao sa slike. Gore je inače old school termo žbuka. Sa čime to najbolje pokrpati? Obična žbuka? Ide li možda dodatak vapna? Klupica ide na samom kraju normalno...

Igor_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 09:04   #5239
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Može opet ići termo žbuka, nema razloga da ne ide. Lako se nanosi i može ići deblji sloj.
Staro 26.09.2024., 09:40   #5240
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Može i ljepilo za fasadu.
Staro 03.10.2024., 08:10   #5241
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Želim spustiti staru instalaciju od vode sa 1,2m na 0,5m te ugraditi nove ventile sa izlazom i za perilicu. Cijevi su stare olovne tako da i njih treba mijenjati. Postojeći stari ventili se nalaze 30cm od zida gdje je vertikala, dakle nema puno štemanja + zid gdje je vertikala je od gipsa

Najjeftiniji majstor traži za to 400€ (drugi je tražio 850€)

Jel tih 400€ realno ili može i niže? Pričam o Zagrebu
Staro 03.10.2024., 09:32   #5242
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Želim spustiti staru instalaciju od vode sa 1,2m na 0,5m te ugraditi nove ventile sa izlazom i za perilicu. Cijevi su stare olovne tako da i njih treba mijenjati. Postojeći stari ventili se nalaze 30cm od zida gdje je vertikala, dakle nema puno štemanja + zid gdje je vertikala je od gipsa

Najjeftiniji majstor traži za to 400€ (drugi je tražio 850€)

Jel tih 400€ realno ili može i niže? Pričam o Zagrebu
možda je mrvu jača cijena, ali evo broj od frenda pa ga nazovi i pitaj za ponudu 092/2416093 - reci da ti Igor dao broj
Staro 03.10.2024., 11:43   #5243
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

@Igor_Zg hvala!
Staro 03.10.2024., 15:25   #5244
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Igor_Zg Pregled postova
Pozdrav ekipa, mijenjao sam stare prozore na vikendici i dok su se stari izbijali dobili smo situaciju kao sa slike. Gore je inače old school termo žbuka. Sa čime to najbolje pokrpati? Obična žbuka? Ide li možda dodatak vapna? Klupica ide na samom kraju normalno...

Sad sam tek vidio post, zašto klupica na samom kraju, po meni je bolje stavit odmah pa sa obradom spalete malo preklopiti samu klupicu jel u protivnom voda se slijeva direktno uz rub i onda tu budu oni gadni curci, sto se danas sutra pretvori u fleku. Svakako s donje strane prosjecena crta za okapavanje da se nebi voda i s donje strane zavukla.

Sve ovo sto sam napisao pada u vodu ako se radi s onim plasticnim/aluminijskom sto imaju one bocne zavrsetke pa voda ni nemoze dalje od toga, vise sam se referirao na kamenu.

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2024., 16:39   #5245
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Sad sam tek vidio post, zašto klupica na samom kraju, po meni je bolje stavit odmah pa sa obradom spalete malo preklopiti samu klupicu jel u protivnom voda se slijeva direktno uz rub i onda tu budu oni gadni curci, sto se danas sutra pretvori u fleku. Svakako s donje strane prosjecena crta za okapavanje da se nebi voda i s donje strane zavukla.

Sve ovo sto sam napisao pada u vodu ako se radi s onim plasticnim/aluminijskom sto imaju one bocne zavrsetke pa voda ni nemoze dalje od toga, vise sam se referirao na kamenu.
Za start sam zarezao i stukao donji dio da može klupica stat jer ni to bivši majstor nije predvidio + sam bacio špric mort u te sve utore da se bolje primi žbuka koju planiram staviti i onda još jednom proći gornju i bočne strane sa tankim slojem da se sve poveže. Prozor je 120 a kupit ću mramorne/kamene od ~140 da je šire od prozora za po ~10 cm sa svake strane i tako ubaciti. A ubaciti naravno pod kutem da voda odtiče od prozora.
Staro 03.10.2024., 16:44   #5246
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Previše je 10 cm sa svake strane.
Ja ih baš slažem sada, 2cm sa svake strane, gotove granitne iz Bauhausa, pošto nisu sve dužine koje trebam, skratim ih s dijamantnom pločom na brusilicu
Staro 04.10.2024., 07:59   #5247
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Previše je 10 cm sa svake strane.
Ja ih baš slažem sada, 2cm sa svake strane, gotove granitne iz Bauhausa, pošto nisu sve dužine koje trebam, skratim ih s dijamantnom pločom na brusilicu
budem i ja tako onda, sad sam našao u Bauhaus-u od 126 cm, milina
Staro 04.10.2024., 10:59   #5248
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Dobre su te klupčice i cijena im je ok, kod klesara da ju radi od nule po tim dimenzijama je mislim 2-3 puta skuplja.
E sad koje su razlike u tim granitima, to ne znam
Staro 04.10.2024., 14:36   #5249
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Dobre su te klupčice i cijena im je ok, kod klesara da ju radi od nule po tim dimenzijama je mislim 2-3 puta skuplja.
E sad koje su razlike u tim granitima, to ne znam
za vikendicu će bit bombona

Ide sad vikend akcija
Staro 06.10.2024., 10:18   #5250
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ekipo, kako se propisno vanjska jedinica klime montira na termo fasadu?
Nemam drugog rješenja, a htio bi do kraja godine ubaciti još klimu za jednu manju sobu u stanu. Nažalost opcija je samo izvana na fasadu
Vidim da ekipe okolo da su kod nekih samo probili dugačkim tiplama i šarafima i L nosač je izvana na fasadi. Kod nekih je opet rezana fasada, nosač stavljan na zid i onda obrađivano sve ponovno.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na