|
![]() |
#5221 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
i inače su inspektori mustre i mogu svakako napraviti "posao" a tvoj primjer je upravo kako ga nisu trebali napraviti. Mjerenje u prostoru trgovine se radi ako je buka u prostoru trgovine problem, a ne ako je problem negdje drugdje, tipa u tvom stanu, tada se mjeri u tvom stanu Također, inspektori su službene osobe ko i policija i ne trebaju se najavljivati kad idu u nadzor kod tvrtki. Dakle prava procedura bi bila da si se ti čuo s inspektorom i dogoovrio da ti dođe u stan mjeriti buku a odmah potom da je on otišao bez najave dolje u dućan i identificirao izvor buke. Nakon toga slaže zapisnik s činjenicama i to je to, zapisnik dobivaš ti kao stranka koja je prijavila problem i tvrtka kao predmet nadzora. Sve drugačije je muljanje i loše obavljen posao. Ako ne želiš platiti, nazovi opet sanitarnu i traži mjerenje u svom stanu, inače nazovi ovlaštenog nekog da ti izmjeri u stanu i temeljem zapisnika o mjerenju u kojem će se oni pozvati na zakonske propise o buci, a ako ne odgovara granicama normale, prijavi inspektoratu. Osobno bih išao na soluciju s ovlaštenima jer će ti se oni truditi izmjeriti stvarno stanje, dok inspektori itekako vole ne izdat nikakvo konkretno rješenje jer to znači da moraju opet u kontrolu mjera i opravdavanje na sudu ako to dođe na sud. Posebna vrsta neradnika... Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 19.09.2024. u 12:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5223 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Privremeno sam u stambeno-poslovnoj zgradi. Iz prve ruke: to je teško sranje. Vlasnike poslovnih prostora zaboli lijevo jaje za stanare i tu se često ide na nož. Rijetki su koji imaju obzira. Pečenjara u našoj zgradi je pet ili šest puta zapalila dimnjak od zgrade. Svaki puta su bili vatrogasci i policija - oni još uvijek rade. Kako gazda uopće dobije dozvolu za pečenjaru u stambenoj zgradi i to još na drveni ugljen, nemam pojma. Navodno je dobar s istaknutim hadezeofcem… S terasama zauzimaju pročelja ispred zgrade i zagrađuju požarni pristup. Grad im odobri. Kada ih zgrada tuži za to, sud u presudi naredi uklanjanje. Oni to ne uklone sedam godina, nastupi zastara i terasa praktički postane legalna jer ih se ne može dva puta tužiti za istu stvar. Ima toga još… a buka koju rade oni i njihovi gosti… a smrad cigareta i njihovih čađara na parkingu u kojima se griju dok jedu burek iz pekare… Ne znam zašto ljude toliko privlači život u stambeno-poslovnim objektima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5224 |
Premium
|
@medo pa valjda zgrada ima upravitelja, što on kaže? Ne može svatko raditi što želi sa zgradom i po zgradi, za sve treba suglasnost većine suvlasnika a za neke stvari i potpuna suglasnost svih. To što je pečenjara zapalila dimnjak, to bi suvlasnici trebali tužiti, neće policija ništa napraviti po tom pitanu osim ispisati prekršaj. Ljudi moji, pa neće država rješavati vaše privatne probleme, to morate sami. Državne institucije su tu samo da surađuju s vama, ne da odrade vaš dio posla, vi morate gurati pravdu jer to muči vas a ne institucije |
![]() |
![]() |
![]() |
#5225 |
#erase startup-config
|
A otkada upravitelji zgrade (išta) rade u interesu stanara!? Pa ovo je Rvacka. Oni se dogovore s vlasnicima lokala i bussiness as usual. Lakše je sa stanarima izaći na kraj nego s mafijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5226 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5227 |
#erase startup-config
|
Slobodno ga preporuči ako je s područja Zagreba. Može na PM. Javit ću ti kako je prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5228 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Moje osobno iskustvo sa predstavnicima stanara je da ne rade ništa. Eventualno promjene žarulju tu i tamo. Ima ih sigurno različitih.Što se institucija tiče, opet je moje osobno iskustvo da ne rade ništa te ako se drzneš tražiti nešto od njih vidjet će to kao opravdanje i povod da te pokušaju maltretirat. Medo, da li se netko sjetio probati problem terase ispod balkona riješiti bacanjem deset trulih jaja na isti? Ima takvih stvari i kod nas, zgrada 5-6 katova sa 4-5 ulaza i usred zgrade poslovni prostor i pečenjara. Ljudima se život pretvori u pakao, a naročito ako se pokušaju pozvat na institucije.
![]() |
#5230 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Predstavnik stanara nije ni majstor ni domar. Pogotovo ako volontira ili je na minimumu. Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5231 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Svatko stariji od 20g tko ovdje živi bi to do sada trebao znati. Privatne probleme treba rješavati sam, najgore što čovjek može učiniti je obratiti se institucijama ili ne-daj-bože sudu, onda si stvarno gotov. To je činjenično stanje i ako čovjek ovdje želi ostati a sačuvati zdrav razum, mora računati na to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5232 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5233 |
Premium
|
a jbg. kad ste izabrali lošeg predstavnika i upravitelja. Što ih ne mijenjate? Moj predstavnik je odličan! Otvorio je i watsapp grupu u kojoj javlja svima što se dešava i stvarno javlja samo bitne stvari. Također je izuzetno susretljiv za rješavanje bilo kakvih problema vezanih na zgradu. Npr. evo baš sam u renovaciji i želim izmaknut ventile od vode u kuhinji na niže a za što će trebati gasiti vertikalu. Javio mu se, pitao jel može pitati majstore od upravitelja od hitnih intervencija dal to rade i da ću to sam platiti, pa da ne zovem neke divlje vodoinstalatere. Provjerio čovjek, poslao mi broj, ja se dogovrio s ovima. Rekao samo da mu javim dan-dva ranije kad će biti radovi pa da isprazni vertikalu. A upravitelj odrađuje sve što ga se traži, eno ljetos obnovljen i krov Zgrada čista, imamo kamere u svim zajedničkim prostorima, pazi se na smeće, opominje se susjede koji se ne pridržavaju kućnog reda. vrh sve počinje od zajedništva stanara i izabora dobrog predstavnika a potom i dobrog upravitelja. Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 20.09.2024. u 12:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5234 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Čini mi se da je stvar u tome što to rijetko tko želi raditi. Kod mene recimo to radi genijalan lik i sve je super zapravo, dogovorimo se oko većih radova, sad se mijenja voda npr. Ali kad liku dopizdi jednog dana to će sve otić kvragu jer nema nikog kvalitetnog tko ga može zamijeniti (u to uključujem i sebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5236 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5238 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5239 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Može opet ići termo žbuka, nema razloga da ne ide. Lako se nanosi i može ići deblji sloj.
![]() |
#5241 |
Premium
|
Želim spustiti staru instalaciju od vode sa 1,2m na 0,5m te ugraditi nove ventile sa izlazom i za perilicu. Cijevi su stare olovne tako da i njih treba mijenjati. Postojeći stari ventili se nalaze 30cm od zida gdje je vertikala, dakle nema puno štemanja + zid gdje je vertikala je od gipsa Najjeftiniji majstor traži za to 400€ (drugi je tražio 850€) Jel tih 400€ realno ili može i niže? Pričam o Zagrebu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5242 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5244 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Sve ovo sto sam napisao pada u vodu ako se radi s onim plasticnim/aluminijskom sto imaju one bocne zavrsetke pa voda ni nemoze dalje od toga, vise sam se referirao na kamenu.
![]() |
![]() |
#5245 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5246 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Previše je 10 cm sa svake strane. Ja ih baš slažem sada, 2cm sa svake strane, gotove granitne iz Bauhausa, pošto nisu sve dužine koje trebam, skratim ih s dijamantnom pločom na brusilicu
![]() |
#5247 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5249 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5250 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ekipo, kako se propisno vanjska jedinica klime montira na termo fasadu? Nemam drugog rješenja, a htio bi do kraja godine ubaciti još klimu za jednu manju sobu u stanu. Nažalost opcija je samo izvana na fasadu ![]() Vidim da ekipe okolo da su kod nekih samo probili dugačkim tiplama i šarafima i L nosač je izvana na fasadi. Kod nekih je opet rezana fasada, nosač stavljan na zid i onda obrađivano sve ponovno. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|