|
![]() |
#6421 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6422 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#6424 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
malo o camera control tipki dobra je samo za to da pokrenem kameru, pa na lock screenu mogu nešto drugo umjesto kamere imat dolje desno ![]() trudim se već 3 dana da probam nešto s time slikat, sporiji sam (ajde ok, navika treba), ruka mi se zatrese pri klikanju, lokacija katastrofa, trebao je još dolje bit 2cm, i one kontrolice ko da operiram mozak nekom, 5min mi treba ak nešto oću promijenit dat ću mu još šansu al nekako se baš natjerat moram, ne prima se ![]()
![]() |
#6426 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Mislio sam da mi neće bit vau, međutim jučer se malo igrao s tipkom i ipak ću reći da nije loše...već jutros okidam slike normalno kao da je tipka bila i prije... Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6427 |
Premium
Datum registracije: Jan 2014
|
o kakvoj tipki je riječ? očito sam propustio nešto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6428 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#6430 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Stari SE2 je bio na 86% kapaciteta baterije nakon tri godine s “mogućnošću vršnih performansi”. Realno je kapacitet bio u najboljem slučaju upola manji. S novom originalnom baterijom mu je trebalo duplo dulje da se napuni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6431 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam zakaj su tak baterije "lose" na ajfonima, imam Nord 2 i uredno izdrzi 1-1.5 dan, a mob je star prek tri godine. Nisam nikad na androidu vodio evidenciju zdravlje baterije, dal je to drukcije na ajfonu, ne znam. Ali, one fore pravilnog punjenja baterije mi izgleda zastarjelo, a vodit brigu o tome da se mob puni do 80% i dok dodje do 20% onda se mora stavit na punjac. Sjecam se dok sam prije imao macbook air, kod prodaje je prvo pitanje bilo, "kolko ima ciklusa punjenja". E sad, dok se prodaje android smartfon, dal netko pita za batery health i koji je kapacitet tj kolko ima ciklusa punjenja? Sumnjam, zakaj je kod ajfona to drukcije u odnosu na android, kad znamo da su oba uredjaja smartfoni samo sa razlicitim platformama. Ako je baterija rak rana, mozda bi epl trebao poradit na tehnologiji, kao recimo Oppo, OnePlus itd.potonji su na tom polju odlicni, a i imaju razne alate za ocuvanje baterije. Ajfon uz manji proizvodni (3nm) proces, oni sramezljivo "dizu" kapacitet baterije, bilo bi dobro nek se isprse malo jace u pogledu velicine baterije, al bi vjerojatno onda to islo na ustrb mozda dizajna uredjaja tj gabarita i ostalih komponenti u smartfonu. Mada opet, rade cuda s malim kapacitetom baterije zahvaljujci hardveru i softveru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6435 |
The mighty pirate
|
Zamjeniš i na ajfonu za pivu, ak ti ne dira poruka o neoriginalnoj bateriji. 135€ za zamjenu baterije na 16 Pro Max je koliko, 9% vrijednosti? Trebat će ti realno nakon 4-5 godina korištenja. To je koliko, 30 eura godišnje stavljeno na stranu, 2.5 mjesečno? Pivu više ni ne možeš dobiti za to ![]() ![]() Samsung i ostali ne daju javno cijenu zamjene baterije, ili ne mogu naći. Uzmi uređaj iz istog cijenovnog razreda pa nađi jel više, jednako ili manje. Nakon 4-5 godina neće dobiti novi OS, pa vjerojatno ni nećeš trebati mijenjati bateriju ![]()
![]() |
#6436 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Mate 50 Pro star nešto manje od 2 godine ima 99% kapacitet, a Mate 40 Pro star oko 3 godine ima 89%. U ovlaštenom servisu zamijenio bateriju iako nije bilo neke potrebe za 29€ 😁 Nećak imao iPhone 11 novi i nakon godinu i pol baterija pala na 81%. Sad ima iPhone 14 kupljen novi i nakon godinu dana pala je na 90%... O tome često raspravljam s burazom, jer oni svi koriste iPhone. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6437 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
5000€ + kredit na 2 jamca. Od iphona 12 se baterija mjenja tako da se skine ekran i zamjeni baterija. Iphone 15 Pro Max - https://selfservicerepair.eu/hr-HR/order Ovo je službena Apple stranica sa genuine dijelovima. Zamjeniš sam sebi bateriju, vratiš im neispravnu nazad i kosta te 57,85 € . Točnije, košta te 60€ pošto moraš uzeti ono ljepilo za zaslon. ![]()
![]() |
![]() |
#6438 |
The mighty pirate
|
Nije baš tako jednostavno… Ajd skini ekran bez da ti pukne ako kao prvo nemaš onu pećnicu koja ravnomjerno otpusti ekran. Pa onda drugi komad opreme koji odvoji ekran od kućišta, pa na kraju još i nekakva preša koja će to natrag zapeći. Ne sjećam se više točno, ali kad je to krenulo gledao sam koliko je duga lista opreme koju bi trebao od Applea kupiti da bi mogao po njihovom guidelineu promjeniti bateriju, a da mobitel bude i dalje otporan na vodu. Mislim da oko 2000-3000€ opreme trebaš za to.
![]() |
#6439 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Citiraj:
Li-ion baterija će propasti puno više od 1% u dvije godine samo od stajanja na polici. A telefon tvrdi da je nakon parsto ciklusa otišlo samo 1% kapaciteta ![]() Nemoj vjerovati svemu što piše ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6440 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Pitanje je, zakaj tak brzo pada kapacitet baterije na ajfonima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6441 | |||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo primjer kaj sam našao nabrzinu za S22: Citiraj:
Kako to? ![]() Meni se zanimljiva stvar dešavala na I8 starom 3 god, drop sa 25-30% do par % je znao bit 1 poziv. Sječam se da sam provjeravao prek Macbooka i imala je oko 900 ciklusa. Zamjena baterije i mob ko nov ![]() Moguće da ima veze i kapacitet baterije, manji brže degradira. Kako god mob je za imat 2, max 3 god i zamjenit, naravno ako ga se koristi kao mob a ne kao povremeni alat ![]() Također zanimljiva stvar što baterije u ajfonovima brže degradiraju nego na macbooku, laptop star 5-6 god i dalje ima poprilično upotrebljivu bateriju, par sati izdura lagano, dok recimo večina "Windows" laptopa nakon tog vremena ne može radit bez punjača. Battery wear se može vidjeti preko AIDAe ali to nitko ne gleda, e sad koliko je to pouzdano ko zna.
![]() |
![]() |
#6444 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Nema tu filozofije. Zamjena original baterije u ovlastenom cca 120€. 10% cijene moba. Like it or not. Sto se samog healtha tice, 3 ista mooba pokazuju 85% a razlicito se ponasaju, tako da ja bih bateriju mijenjao kad mi vise ne drzi dobro, neovisno o healthu. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 23.09.2024. u 11:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6446 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Meni je zdravlje nakon god dana na 95%, nebi ni pogledao da se nije načela tema, ne primjećujem nikakvu razliku u "radu" i dalje dura cijeli dan i bacio sam sad oko 6+h SoT meni dosta. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6447 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Ni jedan softver ne može reći točno stanje baterije, ni third party niti originalni od proizvođača. Sve su to neka predviđanja i projekcije na osnovu načina korištenja moba. Da bi se dobilo pravo stanje trebalo bi bateriju izvaditi i fizički spojiti na neku lab opremu. Sve ostalo je kozmetika tako da uopće ne treba gledati te neke postotke jer nisu točni.
![]() |
#6448 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Iphone 14 pro , kupljeno 18.02.2023 i danas dalje gura 100% Iphone 13 Pro Max, kupio 15.05.2024 preko poznanika za 500 eura. Baterija je dalje 86% zakucana i ne mrda. Iphone 11 pro, kupljeno 08.01.2020 ,do danas je 84% , trenutno ih testiramm developera
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6449 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Za iPhone navodim samo ono što mi je buraz rekao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6450 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Tocno to san tija rec, ne zamarajte se postotcima nego gledajte kolko imate sot i koliko vam traje - kod mene je situacija da 15 pro max manje traje nego 14 pro max s "vise posto baterije". A realno, ako ti izdrzi cijeli dan, sta ti vise treba od toga, pogotovo uz ove brze punjace koji ti ga napune u pola sata. Evo bas pokupio i 16 pro max jutros, zanima me ta ne-tipka za kameru kako ce se ponasat, mada koliko vidim svi kazu da je samo stvar navike. @mamutarka: meni je na 14 pro max nakon skijanja bilo na 85%, sad je na 90% skoro 8 miseci kasnije. ![]()
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|