|
![]() |
#1652 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Dobijem da sve promjenimo odjednom, 250kn mjesečno po stanu kredit za cijelu zgradu i mir....razapeli me na križ ko Isusa da nisam normalan itd. Sad smo konacno uspjeli dvije vertikale dogovorit, kroz mj dana idu radovi..sad samo čekam ostale kad prvom nešto krepa pa krene kukanje. Najviše mi žao ovih ostalih koji imaju problema, a neko na vertikali se pravi pametan. Ko ti je upravitelj? Pitao sam svoje i dimnjačara pa nisu bas rekli da je plombiranje moguće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#1658 | ||
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=OYYMHW6YQSw Ja podne nisam farbao... Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Zna netko gdje bi se mogle naci brtve za prozore/vrata, ali debljine 1mm, spuzvaste ili gumene? Na aliji nalazim samo 2mm gumene (one su mi bas na granici, probao). Kod nas ne vidim bas takve
![]() |
![]() |
#1660 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1661 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Mozete i na zidne vodeni lak priko, dosta bolje ih sacuva, pogotovo u tusu di se nakuplja kamenac Onaj vodeni lak s kojin se lakiraju parketi Vodeni lak namazite u 2 ruke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1662 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
https://www.bauhaus.hr/brtve-za-prozore/c/10000809 Nemam takve nego deblje spužvaste i fino se mogu stisnuti, doslovno s 10 mm na 2 mm.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ekipa, možda kriva tema ... ali. Jel ima u RH gdje za nabaviti pogonski remen za pekač kruha? Našao sam na ebayu, ali je izlistano još par modela za isti remen, neki su si kontradiktorni, a gugl ne daje rezultate za lokalni shop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
pločica ima tu caklinu na koju se ne hvata ništa. nju treba izbrusiti pa onda primer i boja. ali to je velik posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ljudi, nemojte zaboraviti da je i ovaj dio "iz pričuve" također iz vašeg džepa. Netko je gore spomenuo "sufinanciranje iz pričuve", sve je to novac koji suvlasnici skupljaju svojim uplatama, nema sufinanciranja. Rijetko koja zgrada si može priuštiti veliki trošak poput krova, lifta ili grupne zamjene bojlera, stolarije i sl. Ljudi obično žele uplaćivati minimum minimuma, a onda s tom sićom raditi fasade itd... Citiraj:
Ja sam jedva skupio 51% za krov, 100kn po stanu na 10 godina (prije 4 godine). Radije bi da pola krova popada dolje na prolaznike nego 100kn mjesečno. Što se tiče plombiranja bojlera, ne vidim kako bi to bilo moguće osim sudskim nalogom i prisilnim ulazom u stan. S druge strane, plinsko brojilo se može blokirati ili ukloniti. Nemam plin u zgradi ali sam čuo da prijete time ako nemaš uredne papire i servisiran bojler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa da, vjerojatno blokiraju plinsko mjerilo .... iz istog razloga HEP traži da je mjerilo van pvt. prostora a ne da se nateže sa osobom x oko pristupa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Kod mene u zgradi kada je pred dosta godina došlo da se mora riješiti krov nije se ništa poduzimalo dok voda nije počela teći iz utičnica stanarima na nižim katovima. Teče po zidu na katu iznad, nema veze, ne teče tebi. Ali bude uskoro. Ispada da je voda pametnija od većine ljudi, točno zna što treba raditi.
![]() |
#1669 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Uređujemo jednu konobu gdje smo na hrpi hrastovih neokrajčenih dasaka ispisali razne tekstove s laserom. No ostale su nam još tri daske na kojima nam treba strojna gravura, pretpostavljam CNC nekakav. Jel zna netko nekog da se time bavi?
![]() |
#1671 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jedino ako uspiješ naći neke sa širokim prečkama/gazištima, u protivnom trebaš skelu, ove prečke tanke kao cijev nisu za dugotrajno stajanje na njima, otpadaju stopala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
je pitanje je samo koliko se izdvaja mjesečno za pričuvu, recimo kod mene je cca 30 eura za stan, neki imaju manje od toga. Samo nekoliko stanova ima cca 30 eura. 15 stanova je u ulazu.
![]() |
![]() |
#1674 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Planiram jedan mali DC motor (motor za ražanj ![]() ![]() Koja je uopće razlika između onog što zovemo LED driver (a drži konstantan napon) i AC/DC pretvarača)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Moderator
|
Ako stvarno gradiš ražanj onda bi taj motorić od 15W mogao biti pre - slabašan, čak i da je iza xy prenos kojim se smanji rpm a pojača moment. Radije idi na provjerenu i dokazanu varijantu motora brisača, obično iza 8A osigurača da dobiješ red veličine tj. snage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Premium
|
Ono što je genijalno je da će uskoro zabraniti i kondenzacijske bojlere ![]() A za par godina ide plin bar 50% gore jer će kod nas biti uveden porez na bud.....tj. porez na CO2 iz zemnog plina. Svakako nas čeka zanimljiva energetska budućnost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|