|
![]() |
#1623 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Teško, mora biti više od 51% potpisa. Pa ti ide projekt od ovlaštenog instalatera, pa plinara odobrenje...vjeruj mi da razmišljam staviti el. bojler za vodu i grijat se klimom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mi smo upravo u procesu prisilnog plombiranja bojlera susjedi iznad nas koja jedina na vertikali ne želi mijenjati bojler jer iznajmljuje taj stan i boli ju kifla. Uskoro će joj podstanari ostati bez grijanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nevjerojatna je ljudska glupost. U mojoj zgradi, kad su svi prelazili na kond. bojlere, išlo je na kredih, pa su ljudi otplaćivali, nitko se nije bunio, tko nije htio, nije morao, vertikala je pripremljena za svaki stan.
![]() |
#1627 |
#erase startup-config
|
Mi ne možemo tako. Navodno nema mjesta u dimnjaku. Idu dvije cijevi, jedna za dovod zraka, druga za odvod. Razmak između bojlera mora biti 4+ metara pa moramo posebno cijevi za parne i posebno za neparne katove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Čudno. Kod nas je vertikala 1mx1m. U jedno kutu je uzidan taj novi dimnjak unutar kojeg su te dvije cijevi dovod/odvod. Razmak između bojlera po katovima je visina kata, 2.5m cca. Ja sam zadnji od svih stavljao bojler, Vaillant, jedino je ugradio neku klapnu protiv povrata plinova od drugih bojlera. Bio je mali problem jer je sve rađeno za Bosch bojlere, naravno tadašnji izvođač je pobrao proviziju, i izvođač me jako odgovarao na Bosch bojler, no nisam htio Bosch, jer nevaljaju, taman uletio neki Vaillant za koji mi je rekao serviser da se da složiti ak sva elektronika krepa, da je jeftina za zamijeniti. Pa bio problem jer za Bosch je veća cijev mislil 100mm, a Vaillant ima manju 75mm, tak nešto, pa neke redukcije, i kad je vidio da nisam naivan, sve je ugrađeno po mojoj želji i radi bez najmanjeg problema.
![]() |
#1630 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imat cu to na umu, ima smisla jer tocno se osjeti kako se vrata fleksaju ako recimo zapnes nogom za krilo ili potezes gornji kraj krila i donjeg fiksiras nogom. Mda to mi je nezgodno zbog klinke... Na kraju cu jos i odj staklo i uzeti plexi, pa tako nekoliko godina izdrzati i eventualno vratiti staklo jednog dana, tko zna...
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 09.09.2024. u 17:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 | |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Kako ste uspjeli doći do toga da joj plombirate ? Vjerujem da adaptacija dimnjaka ide iz pričuve ? Naravno, bojler kupuješ sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1634 |
#erase startup-config
|
Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu
Da. Dio ide iz pričuve a dio ide iz našeg džepa. Bojler kupujemo i montiramo sami. Ne znam točno detalje. Bili su tu na izvidu predstavnik stanara, upravitelj zgrade, dimnjačar, uzeli izjave odnosno zahtjeve… Upravitelj zgrade je rekao da je većina suvlasnika pristala (4 od 5) da baba mora postupiti kao većina stanara ili će joj plombirati bojler budući da više neće imati dimnjak. Dimnjačar je još prije toga rekao da je već imao takve situacije i da s time nema zezancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Skupa igra... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#1638 | |
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#1639 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1641 | |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Ima dovoljno vrta pa uzemljenje sa sondoma svakako odradim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
u slicnoj sam dilemi, odnosno planovima oko ograde. ovo tvoje drveno mi ne odgovara iz više razloga, ali prvenstveno je to što nema neku svrhu ni protiv ulaska tuđih životinja u dvorište, a ni protiv bijega mojih životinja iz dvorišta. drugi, možda i važniji razlog je što to ne može biti dugoročno rješenje. čime god da tretiraš tu građu, kroz godine će otići u 3pm i onda opet sve ispočetka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Premium
|
![]() |
#1646 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Slično je bilo, samo na većoj skali, sa onim razdjelnicima za ljude koji su na toplani, kad su ih na silu okrali za 500kn po razdjelniku (a neki su imali po 7-8 komada) da bi im na kraju potrošnja bila jednaka ili veća. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Noge su pravokutnog oblika od 4.5x7cm ariša (dio spojen na ploču stola je isti kao i dolje na podu).
![]() |
![]() |
#1648 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel tko ima iskustva s farbanjem pločica? Kako to izgleda nakon par godina, jel se boja guli? I jel ima tko iskustva sa šablonama za bojanje pločica, poput ovog? Kolka je zahebancija radit s time? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam farbao u kupaoni prije par mjeseci sa Dulux farbom kupljenom u Pevexu. Važno ih je jako dobro očistiti, i onda 2-3 ruke. Ispalo je super. Ali - čim nečim malo jače zagrebeš, dođeš do stare boje. Ne znam jesam li ja što fulao jer sam noob, ali kod mene je tako. Recimo ideš stavljat utičnicu i malo zagrebeš s maskom - eno je crtica. No i dalje izgleda više nego odlično i osvježio sam kupaonu za malu cifru. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|