Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2024., 08:51   #1621
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
uff i mislio sam..ako nekom rikne eto nenadanih troskova...ista onda nek nas je 3-4 na vertikali i dvojica hoce dvojica nece..kako onda
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2024., 09:10   #1622
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Mislim da se više ni ne prodaju "obični" kombi bojleri, samo kondenzacijski
Staro 09.09.2024., 09:27   #1623
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova
uff i mislio sam..ako nekom rikne eto nenadanih troskova...ista onda nek nas je 3-4 na vertikali i dvojica hoce dvojica nece..kako onda
Teško, mora biti više od 51% potpisa. Pa ti ide projekt od ovlaštenog instalatera, pa plinara odobrenje...vjeruj mi da razmišljam staviti el. bojler za vodu i grijat se klimom...
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2024., 09:52   #1624
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
možda se sufinancira iz pričuve?moj atno bojler radi ko prvog dana a 12 god ima..i sad da dajem 3-,4 k eura samo zato jer neki zeleni svakih par godina nesto izmisli
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2024., 09:52   #1625
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mi smo upravo u procesu prisilnog plombiranja bojlera susjedi iznad nas koja jedina na vertikali ne želi mijenjati bojler jer iznajmljuje taj stan i boli ju kifla.

Uskoro će joj podstanari ostati bez grijanja
Staro 09.09.2024., 13:08   #1626
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Nevjerojatna je ljudska glupost.
U mojoj zgradi, kad su svi prelazili na kond. bojlere, išlo je na kredih, pa su ljudi otplaćivali, nitko se nije bunio, tko nije htio, nije morao, vertikala je pripremljena za svaki stan.
Staro 09.09.2024., 13:33   #1627
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Mi ne možemo tako. Navodno nema mjesta u dimnjaku.

Idu dvije cijevi, jedna za dovod zraka, druga za odvod. Razmak između bojlera mora biti 4+ metara pa moramo posebno cijevi za parne i posebno za neparne katove.
Staro 09.09.2024., 14:15   #1628
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zračnica od bickile, kariole i slično, razrežeš i imaš tanku gumu za podmetnut.
Staro 09.09.2024., 14:52   #1629
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Čudno.
Kod nas je vertikala 1mx1m. U jedno kutu je uzidan taj novi dimnjak unutar kojeg su te dvije cijevi dovod/odvod.
Razmak između bojlera po katovima je visina kata, 2.5m cca.
Ja sam zadnji od svih stavljao bojler, Vaillant, jedino je ugradio neku klapnu protiv povrata plinova od drugih bojlera.
Bio je mali problem jer je sve rađeno za Bosch bojlere, naravno tadašnji izvođač je pobrao proviziju, i izvođač me jako odgovarao na Bosch bojler, no nisam htio Bosch, jer nevaljaju, taman uletio neki Vaillant za koji mi je rekao serviser da se da složiti ak sva elektronika krepa, da je jeftina za zamijeniti.

Pa bio problem jer za Bosch je veća cijev mislil 100mm, a Vaillant ima manju 75mm, tak nešto, pa neke redukcije, i kad je vidio da nisam naivan, sve je ugrađeno po mojoj želji i radi bez najmanjeg problema.
Staro 09.09.2024., 15:22   #1630
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za te igrokaze sa staklom .... namjerno se na nekim mjestima staklo stavlja "da može disati / plesati" jer ako se stavi "u tvrdo" onda puno lakše puca (npr. ako "zalupiš" vratima ...
E sad, za smanjiti "zvonjenje" a da i dalje ima lufta .... nekad se moglo nabaviti U gumeni profil pa ga staviš oko stakla .... pa ako to ne pomogne onda ona samoljepiva brtvena traka kao "spužva" ili gumena ..... u svakom slučaju zabavno

Imat cu to na umu, ima smisla jer tocno se osjeti kako se vrata fleksaju ako recimo zapnes nogom za krilo ili potezes gornji kraj krila i donjeg fiksiras nogom. Mda to mi je nezgodno zbog klinke...

Na kraju cu jos i odj staklo i uzeti plexi, pa tako nekoliko godina izdrzati i eventualno vratiti staklo jednog dana, tko zna...

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 09.09.2024. u 17:50.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2024., 15:35   #1631
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Pozdrav, ne nalazim sličnu temu pa ajmo novu. Ako modu smeta nek merđa :amdo:

Daklem, molio bih preporuku za firmu koja se bavi zamjenom/ugradnjom kondenzacijskog plinskog bojlera, ideja je zamjeniti postojeći atmosferski za kondenzacijski uz sanaciju koja ide uz to.
Jedno je plinoinstaliater, a drugo je ekipa koja ti mora pripasati dimnjak na kaj već mora. U pravilu koliko na znam to nije ista ekipa. I jasno da ide merge
Hamm je online   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 07:50   #1632
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Tnx,

Daklem o svom trošku pripremim kpmo na fasadi i od njega 5x10 mm kabel do RO, ovlašteni električar ro certificira i onda dolazi hep spojiti od kpmo-a na stup.

Razmišljam o odvodnicima prenapona A klase, vidim da postoji verzija za montažu na spoj na betonskom stupu koja prenapon odvode kroz nulu dodatno uzemljenu preko uzemljenja betonskog stupa. Možda znaš koliki je to cca trošak ?

Svakako bi u kućni RO ugradio odvodnik B+C klase i njega povezao na glavno kućno uzemljenje pa je možda ovaj klase A nepotreban. Trafostanica je udaljena cca 5-10 kuća od moje, pretpostavljam da je njeno uzemljenje dovoljno da pokupi prenapon induciran na tom dijelu zračne mreže...
Katodni se najčešće stavljaju po stupovima ako si daleko i posljednji na vodu pa se šwtaju gromovi bla bla i mislim da za toliku blizinu nema potrebe za tim. Ako ćeš u kuću stavljat,nije na odmet ako želiš samo nisu nešto pretjerano jeftini. Zračna mreža u pravilu nije uzemljena,ako imaš neki dobar vrt a već kopaš i rušiš,napravi sebi svoje uzemljenje kako treba.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 07:59   #1633
Chandler
Premium
Moj komp

Chandler's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Mi smo upravo u procesu prisilnog plombiranja bojlera susjedi iznad nas koja jedina na vertikali ne želi mijenjati bojler jer iznajmljuje taj stan i boli ju kifla.

Kako ste uspjeli doći do toga da joj plombirate ?

Vjerujem da adaptacija dimnjaka ide iz pričuve ? Naravno, bojler kupuješ sam.
Chandler je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 08:32   #1634
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Da. Dio ide iz pričuve a dio ide iz našeg džepa. Bojler kupujemo i montiramo sami.

Ne znam točno detalje. Bili su tu na izvidu predstavnik stanara, upravitelj zgrade, dimnjačar, uzeli izjave odnosno zahtjeve… Upravitelj zgrade je rekao da je većina suvlasnika pristala (4 od 5) da baba mora postupiti kao većina stanara ili će joj plombirati bojler budući da više neće imati dimnjak. Dimnjačar je još prije toga rekao da je već imao takve situacije i da s time nema zezancije.
Staro 10.09.2024., 09:14   #1635
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ako ideš na neki country stil, svaka pilana ti prodaje okrajke, pa sigurno možeš probrati koji kubik "boljih" komada (hrastovine). Dosta ljudi to kupuje za ogrjev jer je najjeftinija varijanta. Stupove gledaj od agacije/bagrema. To je praktički korov u šumama, pa je relativno jeftin.
Razvuci špagu i posloži si kosinu prema terenu. Ako je ta visinska razlika u obliku stepenastih razlika, onda ćeš morati shodno tome raditi i prijelaze. Ako je linearno, vjerojatno možeš samo pratiti prema nagibu terena. Ali to ćeš procijeniti dok razvučeš špagu.
Malo sam tražio po netu, njuškalo, 4e stup bagrema 180cm duljine (50 bi ga upustio i 130 vani pa poletvat/podaskat), a to su stupovi 10 do 15 cm debljine, jel to ok cijena?
Skupa igra...
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 10:00   #1636
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
bilo na faceu za 3€ al je tip iz petrinje
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 14:35   #1637
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Malo sam tražio po netu, njuškalo, 4e stup bagrema 180cm duljine (50 bi ga upustio i 130 vani pa poletvat/podaskat), a to su stupovi 10 do 15 cm debljine, jel to ok cijena?

Skupa igra...
To je ok cijena,al računaj da ti se budu te daske raspale za par god,zakaj na takve stupove ne stavit najeftiniju žicu za ogradu(onu pletenu)

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
Staro 10.09.2024., 14:37   #1638
Badboy
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Badboy Pregled postova
To je ok cijena,al računaj da ti se budu te daske raspale za par god,zakaj na takve stupove ne stavit najeftiniju žicu za ogradu(onu pletenu)

Ps.kubik boljih komad hrastovine sa korom košta 70e plus za to ti treba malo bolji kamijonček.

Staro 10.09.2024., 15:26   #1639
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Ps.kubik boljih komad hrastovine sa korom košta 70e plus za to ti treba malo bolji kamijonček.

Možda stavim letve, možda daske, idem na onaj ranch stil
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 15:40   #1640
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
moram stavit

Staro 10.09.2024., 17:06   #1641
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Katodni se najčešće stavljaju po stupovima ako si daleko i posljednji na vodu pa se šwtaju gromovi bla bla i mislim da za toliku blizinu nema potrebe za tim. Ako ćeš u kuću stavljat,nije na odmet ako želiš samo nisu nešto pretjerano jeftini. Zračna mreža u pravilu nije uzemljena,ako imaš neki dobar vrt a već kopaš i rušiš,napravi sebi svoje uzemljenje kako treba.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
Tnx,

Ima dovoljno vrta pa uzemljenje sa sondoma svakako odradim.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 17:10   #1642
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Možda stavim letve, možda daske, idem na onaj ranch stil
u slicnoj sam dilemi, odnosno planovima oko ograde. ovo tvoje drveno mi ne odgovara iz više razloga, ali prvenstveno je to što nema neku svrhu ni protiv ulaska tuđih životinja u dvorište, a ni protiv bijega mojih životinja iz dvorišta.

drugi, možda i važniji razlog je što to ne može biti dugoročno rješenje. čime god da tretiraš tu građu, kroz godine će otići u 3pm i onda opet sve ispočetka.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 20:51   #1643
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
moram stavit

Mogao mu je dat manji čekić.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 23:11   #1644
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo noviteta

Staro 11.09.2024., 07:22   #1645
Badboy
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Evo noviteta

Kolko ti je stabilan ovaj gornji stol i daj baci i njegovu sliku odozdola,tnx.!

Staro 11.09.2024., 14:57   #1646
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Zato treba imat fasadni dimnjak (iako je to vjerojatno isto formalno zabranjeno), da ne bi došlo do ovakvih situacija. Jer zašto bi ona sad morala silom mijenjati (pretpostavljam na kondenzacijski, koji su jednostavno skuplji, lošiji i zahtijevaju radijatore veće površine) ako joj ovaj radi dobro?
Slično je bilo, samo na većoj skali, sa onim razdjelnicima za ljude koji su na toplani, kad su ih na silu okrali za 500kn po razdjelniku (a neki su imali po 7-8 komada) da bi im na kraju potrošnja bila jednaka ili veća.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2024., 17:06   #1647
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Kolko ti je stabilan ovaj gornji stol i daj baci i njegovu sliku odozdola,tnx.!

Dosta je stabilan ali sam isto te noge zalijepio za ploču. Uvidane su sa 3 komada 8x60mm inox vijaka sa metričkim navojem u nareznu tiplu u ploču

Noge su pravokutnog oblika od 4.5x7cm ariša (dio spojen na ploču stola je isti kao i dolje na podu).
Staro 12.09.2024., 09:02   #1648
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Jel tko ima iskustva s farbanjem pločica? Kako to izgleda nakon par godina, jel se boja guli?

I jel ima tko iskustva sa šablonama za bojanje pločica, poput ovog? Kolka je zahebancija radit s time?
Staro 12.09.2024., 10:18   #1649
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja sam farbao u kupaoni prije par mjeseci sa Dulux farbom kupljenom u Pevexu.

Važno ih je jako dobro očistiti, i onda 2-3 ruke. Ispalo je super. Ali - čim nečim malo jače zagrebeš, dođeš do stare boje. Ne znam jesam li ja što fulao jer sam noob, ali kod mene je tako. Recimo ideš stavljat utičnicu i malo zagrebeš s maskom - eno je crtica.

No i dalje izgleda više nego odlično i osvježio sam kupaonu za malu cifru.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 11:05   #1650
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
tiki, daj slike jer i mene zanima to..
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme