Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2024., 10:32   #2311
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kolega quazar, smiješ ti očekivat što god hoćeš, ali očekivanja i stanje na terenu su dvije različite stvari
Uglavnom, bit će i gore, ne bolje.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2024., 11:36   #2312
duda-vk
Registered User

Datum registracije: Aug 2024
Otkazala sam narudžbu nakon 14 dana natezanja s njima oko krivo isporučenog proizvoda. Na kraju od 19.08. isti taj proizvod je u Emmezeti bio na akciji (cijena ista kao u mall.hr).
Nazvala, otkazala, dobila bonifikaciju za povrat novca i otišla osobno u Emmezetu po njega.
Inače mi je Mall.hr dosad bio super, ali ovu brljavu.. necu dugo zaboraviti
duda-vk je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 09:52   #2313
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Naručio nedavno nekoliko Exosa od 16TB. Neki biser je zaključio da je takve diskove najbolje izvaditi iz stiropora, ostaviti onako gole, i jedan na drugog ih zamotati komadićem shrink-wrap najlona tako da se dobije jedna velika nezaštićena cigla od nekoliko kilograma i takva ide u transport. Exosi su tu pogotovo nezgodni jer nemaju onaj zaštićeni rub kao npr. WD Red nego su kao konzerva od sardina. Došli udubljeni kao da je netko igrao nogomet na betonu s njima.

Podigao pritužbu, pošto nisu imali više na stanju stavio da ide povrat novca i evo dobio bez puno gnjavaže. Prošlo je 15k dana za cijeli proces. Plaćanje je išlo preko Revoluta gdje je došao i povrat. Tako da tu su izgleda dosta OK.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 09:59   #2314
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Jel si morao vratiti diskove ili su ti ostali?
Možda čak i rade takvi udubljeni...
Staro 27.08.2024., 10:04   #2315
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mall.hr (informacije i iskustva)

Toga se i ja uvijek bojim. Ove mlade generacije više ne znaju što je HDD pogotovo u dućanu koji primarno nije IT.

Moj Ljučibasti WD od 8TB iz Malla za sada radi OK. Radi baš kako treba.

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
A možda je i helij još uvijek unutra
Staro 27.08.2024., 10:22   #2316
bilicvitak
Premium

bilicvitak's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Prošlo je 15k dana za cijeli proces.
15000 dana, bome puno.
Staro 27.08.2024., 11:04   #2317
Night
Premium

Citiraj:
Autor bilicvitak Pregled postova
15000 dana, bome puno.
Što ću, strpljiv sam

Citiraj:
Vratio na zahtjev Malla. Nije mi bitno je li rade, nakon toliko udaraca pitanje je dokad bi radili. Onda da na garanciju pošaljem takav udubljeni disk vjerojatno bih odmah dobio odbijenicu jer je fizički oštećen. Ista stvar i da ga idem prodati za par godina radi prelaska na veće.

Pakiranje i diskovi :

https://i.ibb.co/23ZqTQY/mall-02.jpg
https://i.ibb.co/3hmqQRZ/mall-d1-01.jpg
https://i.ibb.co/bQ4m0Xz/mall-d1-02.jpg
https://i.ibb.co/sR8zJyN/mall-d1-04.jpg
Staro 27.08.2024., 11:09   #2318
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
baš si trebo probat dal rade
Staro 27.08.2024., 11:10   #2319
bilicvitak
Premium

bilicvitak's Avatar

Da, to se odmah odbija garancija. No problem je što nažalost velika većina dućana traljavo pakira stvari kod slanja. Gotovo svi tako rade.

Velike su šanse da diskovi normalno rade, jer su oni daleko manje osjetljiviji na udarce od diskova iz vremena od prije 10-15 godina.
Staro 27.08.2024., 11:18   #2320
Night
Premium

Citiraj:
Autor bilicvitak Pregled postova
Da, to se odmah odbija garancija. No problem je što nažalost velika većina dućana traljavo pakira stvari kod slanja. Gotovo svi tako rade.

Velike su šanse da diskovi normalno rade, jer su oni daleko manje osjetljiviji na udarce od diskova iz vremena od prije 10-15 godina.

Rade, nije to problem, nego ovi gore razlozi što sam naveo. Zamisli kupiš novi auto, a on dođe cijeli izudaran i ostrugan sa svih strana, nije ti bitno što uredno vozi, nekako ne bi baš prihvatio takav auto.

Kad sam u Uzija uzimao iste te diskove došli su svaki u svojoj kutiji obloženi spužvom i onda sve to u većoj kutiji gdje su bili oni veliki najlonski baloni između pojedinih kutija sa diskovima da se ne miču previše u transportu. Tako se pakiraju osjetljivi elektromehanički uređaji, a ne kao da se šalje plišani Pikachu.
Staro 27.08.2024., 11:42   #2321
nepalac
Registered User

Citiraj:
Rade, nije to problem, nego ovi gore razlozi što sam naveo. Zamisli kupiš novi auto, a on dođe cijeli izudaran i ostrugan sa svih strana, nije ti bitno što uredno vozi, nekako ne bi baš prihvatio takav auto.
Pa ako mi vrate pare za auto i kažu ostavi si taj izudaran, što da ne?
Nitko nije rekao da moraš prihvatiti takve diskove, nego kad su ti već vratili pare, mislio sam da su i rekli da zadržiš diskove.
Možda su full ispravni pa bi to bilo win-win.
Staro 27.08.2024., 11:46   #2322
bilicvitak
Premium

bilicvitak's Avatar

Ma rade, ali je neugodan osjećaj na takav disk staviti podatke.
Staro 27.08.2024., 11:47   #2323
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

Kad sam u Uzija uzimao iste te diskove došli su svaki u svojoj kutiji obloženi spužvom i onda sve to u većoj kutiji gdje su bili oni veliki najlonski baloni između pojedinih kutija sa diskovima da se ne miču previše u transportu. Tako se pakiraju osjetljivi elektromehanički uređaji, a ne kao da se šalje plišani Pikachu.
Nije ni to nikakva garancija. Uzeo nedavno 5 komada rabljenih 12 TB diskova. Dan prije mi je čovjek poslao SMART screenshot svakog skupa sa serijskim brojevima.
Svaki zapakiran u svojoj kutiji, zamotan u 5 slojeva folije s mjehurićima, pa stavljen u kutiju obloženu sa zračnim jastucima. 4 rade normalno, 5. radi kao blender u koji si stavio lješnjake.
Dobio lovu nazad. Javlja čovjek da je još par kupaca imalo slično iskustvo. Problem su dostavljači

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 11:49   #2324
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
zato samo primopredaja za sve takve stvari, jebiga teže je nać kupca/prodavača a da ste iz istog mjesta, ali sve drugo je kocka
Staro 27.08.2024., 12:07   #2325
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja sam naruciio disk od njih, vrhunski upakirano, velika kutija sa zracnom folijom
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 13:00   #2326
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
OK, ja sam imao mogućnost da odem po diskove. Za sada rade.
Staro 27.08.2024., 16:25   #2327
Night
Premium

Citiraj:
Pa ako mi vrate pare za auto i kažu ostavi si taj izudaran, što da ne?
Nitko nije rekao da moraš prihvatiti takve diskove, nego kad su ti već vratili pare, mislio sam da su i rekli da zadržiš diskove.
Možda su full ispravni pa bi to bilo win-win.
Da sam dobio opciju da ih ostavim i da dobijem 50% povrat vjerojatno bih prihvatio. Ali tražili su prvo da vratim diskove pa sam onda kad su diskovi vraćeni i pregledani dobio opciju novih diskova (nije bilo na skladištu) ili povrata novca.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nije ni to nikakva garancija. Uzeo nedavno 5 komada rabljenih 12 TB diskova. Dan prije mi je čovjek poslao SMART screenshot svakog skupa sa serijskim brojevima.
Svaki zapakiran u svojoj kutiji, zamotan u 5 slojeva folije s mjehurićima, pa stavljen u kutiju obloženu sa zračnim jastucima. 4 rade normalno, 5. radi kao blender u koji si stavio lješnjake.
Dobio lovu nazad. Javlja čovjek da je još par kupaca imalo slično iskustvo. Problem su dostavljači
Nije sigurno da će biti OK ako je dobro zapakiran, ali je sigurno ako je loše zapakiran da će se fizički oštetiti

Iako ne znam što dostavljači uspiju napraviti disku kojem su parkirane glave da ga fizički uspiju uništiti, diskovi su inače u off stanju prilično žilavi, pogotovo ako su mekano zapakirani da ne može doći do oštrih udaraca.

Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova
ja sam naruciio disk od njih, vrhunski upakirano, velika kutija sa zracnom folijom
Eto, imao si sreće da je tu smjenu radio netko tko zna što radi i kako se postupa s takvom elektronikom.
Staro 27.08.2024., 22:42   #2328
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Naručio nedavno nekoliko Exosa od 16TB. Neki biser je zaključio da je takve diskove najbolje izvaditi iz stiropora, ostaviti onako gole, i jedan na drugog ih zamotati komadićem shrink-wrap najlona tako da se dobije jedna velika nezaštićena cigla od nekoliko kilograma i takva ide u transport.
I taj unboxing nisi snimio? Ah, nisam vidio kasniji komentar. Ovako od oka bih kazao da su baš bili potrebni dobri udarci za takve udubine na kućištu. I baš po rubovima gdje bih rekao da je kućište najviše kruto.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2024., 16:25   #2329
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja sam po svog Ljučibastog otišao osobno baš zbog dostave. I mislio sam si tko zna kako su u skladištu postupali s njima.

Vidio sam više puta kako se dostavljači nabacuju paketima kada dođu pred zgradu nešto dostaviti a paket je zakopan negdje ispod ostalih. Paketi lete na sve strane. Lik nad*kan uzme paket i baci ga na drugi kraj furgona. Pa drugi također. Nazvao bih onaj broj na furgonui prijavio to.
Staro 29.08.2024., 19:00   #2330
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Možeš i upravu vodovoda zvat, isti ti je efekt.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2024., 09:54   #2331
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Danas mi je stigao iz Mall-a Seagate IronWolf. Apsolutna nikakva zaštita, kao se šalje pismo. Omotali disk ostatkom kutije. Prije 2-3 mjeseca uzeo sam Toshiba HDD iz Mindfactorya i stigao je potpuno omotan zračnim jastucima.

Old.machine je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2024., 10:00   #2332
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
meni je stigao u ovoj kutiji stisnut s ovim papirima.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 09:39   #2333
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Da nastavim ovdje sagu u diskovima iz Malla.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6792

Jedan od diskova je nakon jedva 2 dana korištenja potpuno umro pa sam ga odnio na reklamaciju i na obrascu označio da želim novi artikl (postoje i opcije Povrat i Otklanjanje nedostataka).

Jutros sam dobio mail u kojem opet jednostrano to mijenjaju i odlučuju da će mi vratiti novce za taj jedan disk što mi se ne čini ok.
Zvao sam ih i rekao da mogu i pričekati dok opet bude na stanju, iako ga ustvari i imaju, ali po većoj cijeni nego što je ovaj kupljen.
https://www.mall.hr/tvrdi-diskovi-hd...mb-st4000vn006.

Što napraviti, prihvatiti povrat ili inzistirati i dalje da mi se isporuči novi disk ?
Dodatna mi je komplikacija što sam platio za žiro-računa pa mi je svaka uplata prihod kojeg onda treba posebno pravdati.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 10:03   #2334
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Da nastavim ovdje sagu u diskovima iz Malla.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6792

Jedan od diskova je nakon jedva 2 dana korištenja potpuno umro pa sam ga odnio na reklamaciju i na obrascu označio da želim novi artikl (postoje i opcije Povrat i Otklanjanje nedostataka).

Jutros sam dobio mail u kojem opet jednostrano to mijenjaju i odlučuju da će mi vratiti novce za taj jedan disk što mi se ne čini ok.
Zvao sam ih i rekao da mogu i pričekati dok opet bude na stanju, iako ga ustvari i imaju, ali po većoj cijeni nego što je ovaj kupljen.
https://www.mall.hr/tvrdi-diskovi-hd...mb-st4000vn006.

Što napraviti, prihvatiti povrat ili inzistirati i dalje da mi se isporuči novi disk ?
Dodatna mi je komplikacija što sam platio za žiro-računa pa mi je svaka uplata prihod kojeg onda treba posebno pravdati.

Odgovori na e-mail da se ne slažeš i da i dalje tražiš novi disk i da ćeš se konzultirati s inspekcijom ako budu inzistirali na povratu.
Staro 03.09.2024., 17:32   #2335
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ma odma na drz. inspektorat, te obavezno mail na index haer.

Kako ljudi u svojim glavama zamisle da neko nesto MORA i tup, nema druge.
Znaci legalne opcije su, novi / reparirani / povrat love.

Servis im nema novi ni reparirani, daju odobrenje i to su oni ponudili. Di i sta je tu krivo?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 17:44   #2336
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor nino Pregled postova

Servis im nema novi ni reparirani, daju odobrenje i to su oni ponudili. Di i sta je tu krivo?
Kolko sam ja shvatio iz posta oni (Mall) Imaju novi/drugi takav disk ali sad je skuplji (bar na njihovom WEBu) pa bi oni radije vratili lovu...
Staro 03.09.2024., 17:45   #2337
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Ima, to me i smeta što mi je teta jutros na telefon lagala da nemaju i da je to razlog zašto su se odlučili na povrat.
Pitam da li to smiju napraviti jednostrano ili bi najprije ipak trebali pitati mene da li se slažem sa ponuđenim.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 18:28   #2338
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Ma odma na drz. inspektorat, te obavezno mail na index haer.

Kako ljudi u svojim glavama zamisle da neko nesto MORA i tup, nema druge.
Znaci legalne opcije su, novi / reparirani / povrat love.

Malo se informiraj prije komentiranja. Uredno prodaju taj isti disk na svojoj stranici.
Staro 03.09.2024., 19:09   #2339
nepalac
Registered User

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Ima, to me i smeta što mi je teta jutros na telefon lagala da nemaju i da je to razlog zašto su se odlučili na povrat.
Pa onaj prvi link tog diska je pobrisan, ovaj koji sad imaju na lageru (skuplji) je vjerovatno od drugog dobavljača i pod drugom šifrom ga vode pa ga zato dotična ne vidi.
Takve stvari se ne mogu rješavat telefonom.
Napiši mejl, linkaj taj novi proizvod i objasni im situaciju.
I realno, ne moraju ti isporučiti nešto što ne žele, iako je mall fleksibilan i ne vidim razloga zašto ne bi.
Staro 03.09.2024., 19:13   #2340
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Obrisan je baš zato što su fejlali cijenu, dobavljač je vjerojatno isti.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na