|
![]() |
#2312 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2024
|
Otkazala sam narudžbu nakon 14 dana natezanja s njima oko krivo isporučenog proizvoda. Na kraju od 19.08. isti taj proizvod je u Emmezeti bio na akciji (cijena ista kao u mall.hr). Nazvala, otkazala, dobila bonifikaciju za povrat novca i otišla osobno u Emmezetu po njega. Inače mi je Mall.hr dosad bio super, ali ovu brljavu.. necu dugo zaboraviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Naručio nedavno nekoliko Exosa od 16TB. Neki biser je zaključio da je takve diskove najbolje izvaditi iz stiropora, ostaviti onako gole, i jedan na drugog ih zamotati komadićem shrink-wrap najlona tako da se dobije jedna velika nezaštićena cigla od nekoliko kilograma i takva ide u transport. Exosi su tu pogotovo nezgodni jer nemaju onaj zaštićeni rub kao npr. WD Red nego su kao konzerva od sardina. Došli udubljeni kao da je netko igrao nogomet na betonu s njima. Podigao pritužbu, pošto nisu imali više na stanju stavio da ide povrat novca i evo dobio bez puno gnjavaže. Prošlo je 15k dana za cijeli proces. Plaćanje je išlo preko Revoluta gdje je došao i povrat. Tako da tu su izgleda dosta OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Jel si morao vratiti diskove ili su ti ostali? Možda čak i rade takvi udubljeni...
![]() |
#2315 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mall.hr (informacije i iskustva)
Toga se i ja uvijek bojim. Ove mlade generacije više ne znaju što je HDD pogotovo u dućanu koji primarno nije IT. Moj Ljučibasti WD od 8TB iz Malla za sada radi OK. Radi baš kako treba. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 | |
Premium
|
Što ću, strpljiv sam ![]() Citiraj:
Pakiranje i diskovi : https://i.ibb.co/23ZqTQY/mall-02.jpg https://i.ibb.co/3hmqQRZ/mall-d1-01.jpg https://i.ibb.co/bQ4m0Xz/mall-d1-02.jpg https://i.ibb.co/sR8zJyN/mall-d1-04.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Da, to se odmah odbija garancija. No problem je što nažalost velika većina dućana traljavo pakira stvari kod slanja. Gotovo svi tako rade. ![]() Velike su šanse da diskovi normalno rade, jer su oni daleko manje osjetljiviji na udarce od diskova iz vremena od prije 10-15 godina.
![]() |
#2320 | |
Premium
|
Citiraj:
Rade, nije to problem, nego ovi gore razlozi što sam naveo. Zamisli kupiš novi auto, a on dođe cijeli izudaran i ostrugan sa svih strana, nije ti bitno što uredno vozi, nekako ne bi baš prihvatio takav auto. Kad sam u Uzija uzimao iste te diskove došli su svaki u svojoj kutiji obloženi spužvom i onda sve to u većoj kutiji gdje su bili oni veliki najlonski baloni između pojedinih kutija sa diskovima da se ne miču previše u transportu. Tako se pakiraju osjetljivi elektromehanički uređaji, a ne kao da se šalje plišani Pikachu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2321 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nitko nije rekao da moraš prihvatiti takve diskove, nego kad su ti već vratili pare, mislio sam da su i rekli da zadržiš diskove. Možda su full ispravni pa bi to bilo win-win.
![]() |
![]() |
#2323 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Svaki zapakiran u svojoj kutiji, zamotan u 5 slojeva folije s mjehurićima, pa stavljen u kutiju obloženu sa zračnim jastucima. 4 rade normalno, 5. radi kao blender u koji si stavio lješnjake. Dobio lovu nazad. Javlja čovjek da je još par kupaca imalo slično iskustvo. Problem su dostavljači
![]() |
![]() |
#2326 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
OK, ja sam imao mogućnost da odem po diskove. Za sada rade.
![]() |
#2327 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Iako ne znam što dostavljači uspiju napraviti disku kojem su parkirane glave da ga fizički uspiju uništiti, diskovi su inače u off stanju prilično žilavi, pogotovo ako su mekano zapakirani da ne može doći do oštrih udaraca. Eto, imao si sreće da je tu smjenu radio netko tko zna što radi i kako se postupa s takvom elektronikom. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2329 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja sam po svog Ljučibastog otišao osobno baš zbog dostave. I mislio sam si tko zna kako su u skladištu postupali s njima. Vidio sam više puta kako se dostavljači nabacuju paketima kada dođu pred zgradu nešto dostaviti a paket je zakopan negdje ispod ostalih. Paketi lete na sve strane. Lik nad*kan uzme paket i baci ga na drugi kraj furgona. Pa drugi također. Nazvao bih onaj broj na furgonui prijavio to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Premium
Datum registracije: Feb 2016
|
Danas mi je stigao iz Mall-a Seagate IronWolf. Apsolutna nikakva zaštita, kao se šalje pismo. Omotali disk ostatkom kutije. Prije 2-3 mjeseca uzeo sam Toshiba HDD iz Mindfactorya i stigao je potpuno omotan zračnim jastucima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da nastavim ovdje sagu u diskovima iz Malla. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6792 Jedan od diskova je nakon jedva 2 dana korištenja potpuno umro pa sam ga odnio na reklamaciju i na obrascu označio da želim novi artikl (postoje i opcije Povrat i Otklanjanje nedostataka). Jutros sam dobio mail u kojem opet jednostrano to mijenjaju i odlučuju da će mi vratiti novce za taj jedan disk što mi se ne čini ok. Zvao sam ih i rekao da mogu i pričekati dok opet bude na stanju, iako ga ustvari i imaju, ali po većoj cijeni nego što je ovaj kupljen. https://www.mall.hr/tvrdi-diskovi-hd...mb-st4000vn006. Što napraviti, prihvatiti povrat ili inzistirati i dalje da mi se isporuči novi disk ? Dodatna mi je komplikacija što sam platio za žiro-računa pa mi je svaka uplata prihod kojeg onda treba posebno pravdati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Odgovori na e-mail da se ne slažeš i da i dalje tražiš novi disk i da ćeš se konzultirati s inspekcijom ako budu inzistirali na povratu.
![]() |
![]() |
#2335 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma odma na drz. inspektorat, te obavezno mail na index haer. Kako ljudi u svojim glavama zamisle da neko nesto MORA i tup, nema druge. Znaci legalne opcije su, novi / reparirani / povrat love. Servis im nema novi ni reparirani, daju odobrenje i to su oni ponudili. Di i sta je tu krivo?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2336 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#2337 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ima, to me i smeta što mi je teta jutros na telefon lagala da nemaju i da je to razlog zašto su se odlučili na povrat. Pitam da li to smiju napraviti jednostrano ili bi najprije ipak trebali pitati mene da li se slažem sa ponuđenim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2339 | |
Registered User
|
Citiraj:
Takve stvari se ne mogu rješavat telefonom. Napiši mejl, linkaj taj novi proizvod i objasni im situaciju. I realno, ne moraju ti isporučiti nešto što ne žele, iako je mall fleksibilan i ne vidim razloga zašto ne bi.
![]() |
![]() |
|
|