Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.08.2024., 08:39   #75151
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Bio vlasnik Mazde 3 SkyactivX 180 (2020. model). Baš nedavno ju prodao.

Mogu potvrdit da auto nije išao s mjesta, tražio je teranje u okretaje (4,5k+) da se osjeti bilo kakva snaga. A onda potrošnja ode preko 14l/100km u gradu.
Vidim da je dobar dio ovog foruma cijepljen od vožnje NA benzinaca, auto od 180ks i 8,1s do 100 ne može ne ić s mjesta. Amen.
Naravno da traži okretaje, kao i svaki NA benzinac, dovoljno je pogledat specke pa onda vidiš da mu je max moment na 4000 RPM i max snaga na 6000 RPM. Ak ga stisneš pije, ko bi rekao.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
@buljo > pa kaj nije vecina Toyota hybrid vozila bas mild hybrid? I kolko mi je poznato hybrid tehnologija u Mazdi je "posudena" od Toyote.
Imaš 3 vrste hibrida.

- Mild hibrid (IMHO glupost gotovo u rangu start/stop sustava, daje mrvicu snage i sitno skine potrošnju u gradu, dodatna malecka baterija i dodatni sklop)
- hibrid (gotovo sve toyote i lexusi, voziš na struju par km ako uspiješ u komadu, poanta svega je potrošnja koja je po gradu /2, otvorena ili ispod ili u rangu dizela, mana autocesta)
- plug in hibrid (ostatak toyota , imaš utičnicu, voziš na struju 50ak km bez potrebe za paljenjem ICE motora)

Poprilično sam siguran da Mazda nema isti sustav kao Toyota, Mazda hibridi su bili i manualci, a HSD (Hybrid Synergy Drive) kod Toyote radi isključivo sa e-CVT automatikom.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 09:13   #75152
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Imaš 3 vrste hibrida.

- Mild hibrid (IMHO glupost gotovo u rangu start/stop sustava, daje mrvicu snage i sitno skine potrošnju u gradu, dodatna malecka baterija i dodatni sklop)
- hibrid (gotovo sve toyote i lexusi, voziš na struju par km ako uspiješ u komadu, poanta svega je potrošnja koja je po gradu /2, otvorena ili ispod ili u rangu dizela, mana autocesta)
- plug in hibrid (ostatak toyota , imaš utičnicu, voziš na struju 50ak km bez potrebe za paljenjem ICE motora)

Poprilično sam siguran da Mazda nema isti sustav kao Toyota, Mazda hibridi su bili i manualci, a HSD (Hybrid Synergy Drive) kod Toyote radi isključivo sa e-CVT automatikom.

Hm...ovo prvo dvoje sam mislio da je jedno te isto, thanks na infu Znam da je bila neka prica da Toyota daje hybridnu tehnologiju Mazdi a zauzvrat Mazda 2 = Toyota Yaris ili nekaj u tom stilu.
Staro 28.08.2024., 09:17   #75153
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ovo prvo imam ja u svojoj Mazdi (e-loop se zove ili tako nesto), nebitno skroz, da ti klima i radio mogu malo struje vuci iz regenerirane energije. Zanemarivo.

Zapravo, mislim da je ovo moje jos stepenicu ispod mild hybrida.

Zadnje izmijenjeno od: rendula. 28.08.2024. u 09:41.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 09:34   #75154
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@buljo
Dodaj spisku i mikro hibrid. Reno ima 2 elektromotora i malu bateriju - jedan mu pomaže pri pokretanju s mjesta, a drugi za prebacivanje brzina u EDC (DCT) mjenjaču.
Staro 28.08.2024., 09:39   #75155
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

To je mild hibrid
Svatko ima drugačije složen sklop.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 28.08.2024., 09:42   #75156
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Ja ne znam zakaj na tehničkom još nisu uveli provjeru ovoga pa da ruši idiote koji to rade...
I to kada se uvede neće biti u svim STPovima. Kao što niti svi STPovi nisu isti tj. u nekim prođeš bez mita za stvari gdje bi inače pao. Recimo ja sam prošao s cliom bez da mi radi treće stop svjetlo i rekao mi je da mi je kočiona uskoro za zamjenu.

Sa citračem sam prošao iako su zadnje kočnice malkice ispod granice i ima nešto hrđe po pragovima.

Za tak nekaj tu u Samoboru ne bi prošao NIKADA. Neću navoditi gdje sam prošao ali sam prošao bez bita i bez ikakvih komplikacija.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@buljo
Dodaj spisku i mikro hibrid. Reno ima 2 elektromotora i malu bateriju - jedan mu pomaže pri pokretanju s mjesta, a drugi za prebacivanje brzina u EDC (DCT) mjenjaču.

Mora da je milina jednostavan sklop za popravljati i detekciju kvara.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 09:53   #75157
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Ovo prvo imam ja u svojoj Mazdi (e-loop se zove ili tako nesto), nebitno skroz, da ti klima i radio mogu malo struje vuci iz regenerirane energije. Zanemarivo.

Zapravo, mislim da je ovo moje jos stepenicu ispod mild hybrida.
HIBRID MORA imati pogon na el. motor! Ostalo su sve izvedenice sejvinga oliti MILD... Mazda konkretno ima uz klasicni aku 12v ima li-ion bateriju ispod mjenjaca, sluzi za start stop, gasenje 2 cilindra i debilane koje nisu nikad ni bile potrebne ne bi li zvucalo kul i hibridno. Ovo.

Znaci imas klasifikaciju koja od HIBRIDA na gore ima el.motor.

MILD hibrid (cisti ICE + ovo o cem pisemo, eco sejving funkcije, mikro baterija dodatna)
HIBRID (el motor + malo veca baterija + ICE, ne zahtjeva punjenje struje rucno)
PHEV (plug in hibrid, oliti ISTI hibrid, el motor + puno veca bat i puni se "rucno" + ICE)
BEV (skroz struja, el motor + najveca bat)

Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 28.08.2024. u 10:09.
RaneZ je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 09:55   #75158
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
To je mild hibrid
Svatko ima drugačije složen sklop.
I naziv.
Ali u konacnici je to jedna mala 48ish voltna baterijica koja eto nesto radi. Super je za popuniti turbo rupu u gradskoj voznji, i to je otprilike to sto mogu primjetiti.

Jucer se parkirao, upaljen auto i klima, ugasen start stop, izasao van iz auta i slusam svakih 10 sekundi kresne se vent i kompresor, zabruji, pa se ugasi na 10 sekundi i tako u beskonacno. Mater mu stedljivu! Znam da ima postavka kako da klima radi u leru (comfort, standard, eco) i podeseno je standard. Ocito ce morati ici comfort mode jer je standard ocito osmisljen za Gretu.
Staro 28.08.2024., 10:14   #75159
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
DPF, EGR i AdBlu off i teraj miško, uz to odmah odradiš mapu da prodiše

Da ti nisi među onima koji se skupljaju na Billi, Buzinu, Kauflandu, City Center…?

Citiraj:
Vidim da je dobar dio ovog foruma cijepljen od vožnje NA benzinaca, auto od 180ks i 8,1s do 100 ne može ne ić s mjesta. Amen.
Razmazio ih je kamionski okretni moment dizla iz podrumskih okretaja

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 31.08.2024. u 04:55.
medo je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 11:15   #75160
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Je, ali nije ugodan za normalnu vožnju. Nije problem imat samo 200NM, ali da je niže u radnom području.
Pogledajte samo stare dvolitraše iz 90-tih, većina s cca 115ks 8 ventila, ali su išli. Naravno da su auti bili lakši, ali takav motor ima gro momenta na niskim okretajima za jednog NA atmosferca.
Što sigurno nije slučaj za tu mazdu, kao ni recimo hondine prave v-tech motore.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 11:27   #75161
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Da ti nisi među onima koji se skupljaju na Billi, Buzinu, Kauflandu, City Center…?
Takve i one s pucanjem/prdenjima iz auspuha, direkt u drobilicu pred očima vlasnika.
I one koji su bili nur fur export
Staro 28.08.2024., 11:44   #75162
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Takve i one s pucanjem/prdenjima iz auspuha, direkt u drobilicu pred očima vlasnika.
I one koji su bili nur fur export
Da da, a kad netko kaze strujici su tihi onda ni to nije dobro!
Odlučite se!
Staro 28.08.2024., 12:03   #75163
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Odbijanje da znaš što voziš i odbijanje guglanja uz povlačenje zaključaka temeljem upitnog subjektivnog dojma ostavi za birtiju.
Šta je ovo nego birtija?

Citiraj:
P.S. Ta vrla 2.2 dizel 150ks ima 8,1s do 100. Stvarno je raketa za hibrid.
Igramo top trumps? 0-100 je pokazatelj ravno ničega, u međuubrzanju je taj dizel uistinu raketa

Citiraj:

Ti zapravo ne znaš vozit NA benzinca.
Di se ide u te škole? Da naučim kako se vadi mast autu, a postigne jedno veliko ništa

Citiraj:
Nisam, jesi ti jedan od onih koji je nosio masku na faci i dok se vozio sam u autu?
Staro 28.08.2024., 13:30   #75164
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Je, ali nije ugodan za normalnu vožnju. Nije problem imat samo 200NM, ali da je niže u radnom području.
Pogledajte samo stare dvolitraše iz 90-tih, većina s cca 115ks 8 ventila, ali su išli. Naravno da su auti bili lakši, ali takav motor ima gro momenta na niskim okretajima za jednog NA atmosferca.
Definiraj normalnu vožnju za početak?

Naravno da su stari bili življi, skini sa novih sva eko sranja pa ćeš imat takav auto.

Citiraj:
Šta je ovo nego birtija?
Obzirom koje birtijske priče ovdje drobite skoro da i je.

Citiraj:
Igramo top trumps? 0-100 je pokazatelj ravno ničega, u međuubrzanju je taj dizel uistinu raketa

Khm
Citiraj:
da bi ubrzao kak ljudi na semaforu ubrzavaju s dizlima, moram zabrijat da sam u Fast & Furious i razvlačit svaku brzinu..
Ti više ne znaš ni kaj pišeš, ok nisi ni prije znao al svaki post sve bolji od boljeg.

Citiraj:
Di se ide u te škole? Da naučim kako se vadi mast autu, a postigne jedno veliko ništa
Prošao je voz za tvoju školu, sad je samo lupetanje.

žmnpp
Staro 28.08.2024., 13:36   #75165
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Prije par mjeseci sam pitao ovdje za Kia Sportage mišljenje. Većinom nije bilo odgovora podržanih direktnim iskustvom već rekla/kazala. Sad je vrijeme da uzmem napokon auto i drzim se Kia Sportagea jer sam sjedao u Kugi, Tusconu, Karoqu i niti jedan mi nije legao kao Sportage.

Pitanje je uzeti novu u Style opremi (150ks) ili 1g staru u GT-Line opremi (presla 14k, 180ks) za istu lovu (registracija, prvi servis i 4x dodatne zimske gume ukljucene u cijenu). Neki ce reći novo je novo, ali me zanima je li itko vozio GT i Style da da info iz prve ruke?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 13:44   #75166
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:

Išli su da ne velim kaj. Bili su 200-300 kg lakši a imali su Euro II katalizatore koji ih nisu toliko čepili i manje kotače. Naravno da lakše krenu s mjesta.

Ali kad krenu idu za klinac. Umru iznad 3000-3500 okretaja. Samo se deru i ništa bolje ne idu kad ih razvlačiš u okretaje jer rano ostanu bez momenta a troše kao da imaš vir u rezervaru čak i kad ih ne vrtiš.
Staro 28.08.2024., 13:47   #75167
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Dal postoji neki novi auto, srednje klase, SUV, a da ima u ponudi čisti benzinac sa automatskim mjenjaćem?

Pretragom zadnjih par tjedana, nisam našao niti jedan. Svi su il mild-hybrid, il hibridi.

Kaj mi koji to ne želimo smo primorani kupiti rabljeni auto?
Nove Kie Sportage 2025 sad imaju ciste benzinnce, Škoda takodjer.
Staro 28.08.2024., 13:50   #75168
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Prije par mjeseci sam pitao ovdje za Kia Sportage mišljenje. Većinom nije bilo odgovora podržanih direktnim iskustvom već rekla/kazala. Sad je vrijeme da uzmem napokon auto i drzim se Kia Sportagea jer sam sjedao u Kugi, Tusconu, Karoqu i niti jedan mi nije legao kao Sportage.

Pitanje je uzeti novu u Style opremi (150ks) ili 1g staru u GT-Line opremi (presla 14k, 180ks) za istu lovu (registracija, prvi servis i 4x dodatne zimske gume ukljucene u cijenu). Neki ce reći novo je novo, ali me zanima je li itko vozio GT i Style da da info iz prve ruke?

Osobno sam sad uzeo sportage 2025 hibrida 220ks, ex Style, pa ćemo vidjeti.

Meni taj GTLine iskreno ništa vrijedno spomena ne nudi.
Staro 28.08.2024., 13:59   #75169
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Je li se može znati koliko si dao za njega? Ovi iz Kie mi nikad nisu spomenuli modelsku godinu 2025.
Nije ni meni GT prenapet za razliku od Stylea, samo je pitanje isplati li se za istu cijenu uzeti GT star godinu ili novi style modelska godina 2023.

Staro 28.08.2024., 14:15   #75170
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Je li se može znati koliko si dao za njega? Ovi iz Kie mi nikad nisu spomenuli modelsku godinu 2025.
Nije ni meni GT prenapet za razliku od Stylea, samo je pitanje isplati li se za istu cijenu uzeti GT star godinu ili novi style modelska godina 2023.

Koja je razlika u opremi i motoru?
Stavi si jedno pored drugog, ak nikak raspiši u excel i križaj redom kaj ti je neophodno a što bi dobro došlo al možeš bez tog. I na kraju vidiš jel se isplati bolja oprema.
I taj GT je nov auto, prešao ništa kilometara, miriši na novo unutra još sigurno.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 14:23   #75171
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:

40 034€

I takodjer, ako ces ga prodavati, vise opreme se bolje proda.
Staro 28.08.2024., 14:24   #75172
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
I taj GT je nov auto, prešao ništa kilometara, miriši na novo unutra još sigurno.
Ako ne zna kako je do sad bio korišten taj auto ja bi ga preskočio.
Imao sam nedavno zamjenski auto tj dana na korištenje, 9k km je imao kad sam ga preuzeo, jači motor i oprema od mojeg, u prednjem desnom kotaču full smotan volan je znalo nešto lupit. Po još par stvari se vidi da je baš bio ubijan, opće stanje osim mirisa gore od mojeg starog 2 i pol god i 44t km.
Kad sam ga vraćao nazad velim za to lupanje i lik mi sam veli, imamo par auta sa 20k km koji su skroz ubijeni, ljudi se ponašaju prema njima kao da idu nakon njih pod prešu.
E da, kad sam ga čistio i provjeravao jel mi kaj ostalo unutra ispod vozačkog sica nađem strgan zadnji brisač, i velim to liku, kaže zna za to, dobio sam novi prije nego sam preuzeo, ženska koja ga je vratila je rekla da joj je netko strgao brisač
Da ne vozim isti auto par tih stvari ne bi ni znao koliko su loše.
Tak da ako se ne zna povijest tog auta, odnosno da li je bio zamjensko vozilo ja ga ne bi kupio ni pod razno.

žmnpp
Staro 28.08.2024., 14:53   #75173
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
8v motori su uvik bolji tj imaju vise Nm u nizim okretajima,al priko 3-4k umru. A 16v je obratno, sta ga vise razvuces to ima vise Nm

Ja vozin atmo benzinjare od prvog dana vozackog staza, prvo 1.4 8v, pa 1.0 16v, sad 1.6 16v, i razlike su primjetne izmedju 8 i 16v. 8v je lakse vozit po gradu, al je smrt za van grada
Vozia san naravno i 1.9tdi i 2.0tdi, dobro to ide, dobar moment i sve,al ne mogu taj zvuk,i tu kratku skalu,vec na 3.5k moras saltat.

Potrosnja vise/manje, nije da cu gasirat 90% vrimena. Tih 10% sta gasiran hocu da ga mogu vrtit do 6k i adio
webstartm je online   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 15:16   #75174
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Reći ću da na Ford Transit Custom od trenutačnih cca 165 000 km, mislim da je dobrih 100 000 km check engine zbog DPFa. Očisti se, nestane, kroz mjesec dva se vrati. Od toga što je je, od cca 1000 km, kojih 850 km je gradska vožnja.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 15:39   #75175
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:

Smatram da je bolje uzet auto godinu do 3 godine star, nego nov. Ako je nešto tvornički bilo loše, u tom periodu je krepalo i zamjenjeno jer pod garancijom.
Također, uvijek bih uzeo auto s više opreme jer to za sobom često vuče i bolju kvalitetu cjelokupne izrade.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 16:50   #75176
devaa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2013
Automobili

Kad smo kod Kia, Xceed mi je baš napet.

https://www.njuskalo.hr/auti/kia-xce...oglas-44679109
devaa je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 17:11   #75177
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Auto je jako lip iznutra, mozda par cm osjetno visa pozicija sjedenja naspram Ceeda. Vozio GT line automatika, 160ks, ali mi se nije svidio taj famozni lag kod startanja na semaforu, na kruznom itd. Nisam mu nimalo vjerovao kada ce uhvatiti gas i krenuti.

Tko jos kaze da auti gube vrijednost kada izadju iz salona, a gdje su tek oni u koje je netko prdio 15k km

U Kia salonu nisam mogao kupiti godisnjaka jer su cijene kriminalne. Jednostavno za tri-cetiri rate vise kupis novoga s lagera.
Staro 28.08.2024., 17:24   #75178
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Automobili

Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
8v motori su uvik bolji tj imaju vise Nm u nizim okretajima,al priko 3-4k umru. A 16v je obratno, sta ga vise razvuces to ima vise Nm
Ne znam temeljem čega.

Konkretno moj Renault 1.2 16V. Njegova 8V verzija ima isti provrt i hod klipa, te identičnu kubikažu. Obje verzije imaju samo jednu bregastu u glavi.

16V ide bolje u apsolutno svi režimima vožnje, te jednako ili manje troši. Ista stvar kod starog Fiat Punta. 16V je išao daleko bolje.

Prije bi rekao da pojedini 8V motori bolje vuku iz nižih zbog drugačijeg usisa i ispuha te drugačije konfiguracije provrta i hoda klipa.
Staro 28.08.2024., 20:00   #75179
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Smatram da je bolje uzet auto godinu do 3 godine star, nego nov. Ako je nešto tvornički bilo loše, u tom periodu je krepalo i zamjenjeno jer pod garancijom.

Također, uvijek bih uzeo auto s više opreme jer to za sobom često vuče i bolju kvalitetu cjelokupne izrade.
Ovim se i sam vodim, ali eto rekoh je li netko probao oba, pa da vidim je li se "isplati".
Moja politika je da se niti jedno auto ne "isplati" ako ne zarađuješ s njim, pa je samo pitanje koliko dobro/loše auto dobiješ za lovu koju se prodaje. Provjerim svakako povijest ovog GTa skupa sa mehaničarom prije odluke.

@ivo Je li ova 2025 sličnija Sorentu dizajnom? Jer vidim da je ta modelska godina tek u planu za 10/11.mj ove godine u US, pa ne znam kako si naručio kod nas već?

Staro 28.08.2024., 20:04   #75180
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Od 5. mj Kia je pocela prodaju MY25 modela. Model je iz ove godine, ali ih svrstavaju pod MY25 jer ce se valjda isti i nuditi sljedece godine.

Pod cjenicima ces vidjeti MY25 i akvijski cjenici. Akcijski su lager od MY24 ("lanjski")

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na