|
![]() |
#45211 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
@devaa: Prije dok sam vozio imao sam prvo hardtail. Kako sam vozio cesto i po cesti (npr. cesto vozio na Sljeme) - uzeo sam tad i semislick gume. Znam koja je razila samo s tim u odnosu na full MTB gume po makadamu (puno neudobnije i teze), a i ideja gravel bike-a mi se ne svidja. Uostalom, meni neke od najdrazih voznji, su bas bile po sumi. Npr. voznja po Plitvicama, kad sam u Istri mi je uvijek gust odvoziti Parenzanu, i sl. Iz tog razloga je eMTB ono sto bi uzeo. Za voznju po cesti mi je jos uvijek tu cestovni bike, koji je gust za voziti po cesti. Ono sto je cinjenica, a to je da sad zivim u Velikoj Gorici, i za dobar dio do negdje doci moram potegnuti po asfaltu/makadamu. Iz istog razloga i spominjem skidanje blokade od 25km/h - jer toliko sam prije i sam vozio na MTB-u, cak i vise, a na cestovnom uredno 30km/h (po ravnom, je'l). @Mommistake: Ovaj eMTB (Haibike Alltrack 7) se moze nabaviti za 2400EUR, sto mi je prihvatljiva cijena. Kao sto sam naveo, imam osjecaj da ce mi biti nezgodno ako ne skinem blokadu - nije cilj na MAX assist voziti 40km/h, nego realno - voziti kojih 30km/h po ravnom na ECO modu. Ipak nesto brze nego da sam pedaliram, ali opet da moram vrtiti solidno. Citajuci komentare po netu, da... Bosch djeluje najkvalitetnije, no Yamaha ne zaostaje puno. A kod Boscha i skidanja ogranicenja je tu onaj moguci problem error 504, sto bi volio izbjeci. @LAcy: eMBT sa 'throttle' nije bicikl, vec skoro pa e-motor. To me ne zanima. Meni je uvijek bio cilj kad vozim da odvozim nesto sto ima smisla - da uzivam u voznji, ali ipak da mi je to i 'trening', koji isto tako ima smisla. Kao sto naveo devaa-i, gravel mi se ne svidja. Za cistu cestu uvijek imam tu svoj cestovni bike. @quazar912: Tocno tako. Treba bike koji daje potporu, da je 'lakse' odraditi neke rute. Zasto eMTB? Pa kao sto sam i rekao - uvijek sam volio po sumi proci. Dok sam vise vozio, uvijek mi je bilo drago provozati se i po Dotki, ili odvoziti Leustekom na Sljeme, a pogotovo kad sam odvozio rute po Plitvicama i sl. To je najbolji dio. No realno - u mojoj blizoj okolici nema direkt toga, ali se moze doci do toga - a tu opet je dobar taj 'support' za brze i lakse doci do takvih terena. @Ivo_Strojnica: Kad sam inicijalno poceo voziti bike prije kojih 15 godine, i ja sam imao 110kg. Dosta brzo se to istopilo za 30kg. Sjecam se prve voznje na Sljeme (po cesti). 2.5 sata patnje, znoja i umiranja uz 150 stajanja i cak dijelom guranja. Nakon par godina sam (na MTB-u!) mogao odvoziti cener za 38 minuta, sto je za mene stvarno bio super rezultat ![]()
![]() |
#45212 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
@Nick7 - daj molim te baci link gdje si nasao taj Haibike za 2400 EUR jer ovo kod nas je 4000 a vani cak vidim cifre i od 5000 EUR ![]() Sto se tice tih blokada na 25kmh slazem se da su premalo na pedalecu (ja sam vozio jendog treka sa Bosch motorom na uzbrdicai/nizbrdici i ono bas me svaki put iznenadi taj "cut of" kad predjem 25km/h.. ali EU zakoni ![]() Ali koliko sam gledao je da za sve modele motora/kontrolnih ekrana ima tih chipova/tuning packova kako to zaobici limit jednostavno ali nisam jos nijedan primjetio da je bas ono full user friendly/siguran, vecinom svi nesto ne prikazuju tocnu brzinu i neke slicne kombinacije nakon ugradnje chipa i uvijek postoji opcija da ce nesto zbolokati pa ce trebat reset ili odspajanje ![]()
![]() |
#45213 |
Premium
|
@Lewis: Evo ovdje. Sto se tice skidanja blokade, jeftiniji moduli samo 'prepolove' pokazanu brzinu, ali ti je onak.. shit. Speedbox dobro radi, pokazuje pravu brzinu, ali kod Bosch-a ga se mora ostaviti jos par min nakon kraja voznje da odradi svoje. S druge strane, s Yamahom nema problema, jer nema takav 'anti tamper' sustav kao Bosch - koji moze okinuti taj error 504, a ako se ponovi 4 puta motor se skroz zalocka i trebas novi (!!!) motor! Da je limit 30km/h, onda se vrlo vjerojatno ne bi brinuo. Ali.. EU - poznata po pametnim zakonima.
![]() |
#45215 |
Freelancer
|
Uff to je nesto sasvim drugo od onoga sto meni izbaci na Habike Alltrail 7???? Mislim da si u prvom postu napisao Alltrail a sad si linkao Alltrack.. Ovo je Alltrail https://www.bicikla.com/alltrail-7-29
![]() |
#45216 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
https://www.extremevital.com/sl/kole...3-p-38802.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45217 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#45219 |
Freelancer
|
![]() |
#45220 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Može preporuka guma 700x38? U pitanju je ovaj bajk https://www.specialized.com/no/en/cr...=239901-134073 Tražim neki best buy, ništa ekstra. Prosjek mi je 2000 km godišnje, jbg koljena ne daju više, a ni životni stil ![]() Većinom sam na cesti, ali zalutam tu i tam na makadam |
![]() |
![]() |
![]() |
#45222 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Evo mali update vezan za moj Ghost Urban i puknuti remen. Tvornicka greska valjda iz 2017, napravljen recall. Poslali mi sve nove dijelove cca 250e besplatno - nisam ja kupio bajs, niti sam dobio racun od osobe od koje sam kupio. (poslao sam im samo serijski broj s rame) Sve dostavljeno i zamjenjeno u roku od tj dana. Ghost ![]() 2! ![]() Zavrsili turu frenovi i ja. Krk-Cres-Losinj-Ugljan-Vir-Pag-Rab Definitivno bih istrazio malo bolje gdje naci javne tuseve, i nekoliko noci se nismo deployali sa satorima prije mraka i onda je frka panika. Na pocetku smo imali neki stres da ce netko doci, lupati, kopati po stvarima - poslije trece noci spavao ko beba u satoru ![]() Definitvno preporuka tko ima volje za tako nesto, iznenadujuce nisam vidio puno grupa na bajsovima mozda zbog vruce sezone pa se samo idioti vozaju po sunjari hehe Zadnje izmijenjeno od: TomG. 19.08.2024. u 13:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45223 | |
Banned
|
Citiraj:
Kao vlasnika Ghosta ovo me veseli. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45224 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45226 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45227 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Još nema nove bicikle, triba auto popraviti prvo ![]() Continental Race King Protection, apsolutno odlične gume za gravel, preporučujem ih svakome, ako je spreman platiti. ![]()
![]() |
#45228 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Malo treba veći pritisak? Napravio sam sada 2000km na njima (80% cesta) i zadovoljan sam. Htio sam nešto što je relativno brzo na cesti i još uvijek može malo offroad kad zatreba. Uzeo bi pathfinder pro 2bliss ready koje imaju bolju recenziju, ali skuplje su. Citiraj:
Nisu li to mtb gume, a ne gravel? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45229 | |
PRO
|
A ne znam, ima sam ih na 3.5, mislim da je to dosta bilo. Citiraj:
Ako ti veličina vilice i rame dopušta, nećeš se razočarati.
![]() |
![]() |
#45230 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Citiraj:
https://www.decathlon.hr/5335-djecje...ice-za-bicikle |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45231 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
#45232 | |
PRO
|
čekamo dok ne postaneš očajan, pa ćemo ih za 100€ uzeti ![]() Citiraj:
Thule jest skup, ali se zna naći na njuškalu rabljeni, pa pogledaj i to. Također gledaj nagib stolice, da ti ne ispadne da se dijete ne može opustiti dok se vozite, jer je stalno nagnuto naprijed.
![]() |
![]() |
#45233 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Da li je tko u Decahtlon vraćao bicikl? Onaj njihov povrat sportske opreme pa daju bon za sljedeću kupnju... Klinke mi imaju ove bicikle https://www.decathlon.hr/p/145226-94...godina-16.html Da se ne zezam po oglasima, vratio bih ove i uzeo za broj veće, ništa skupo ni posebno jer će ih opet prerasti za 2 godine. Bicikli imaju pokoju ogrebotinu ali generalno su u ok stanju. Da li previše očekujem da ću dobiti 50% cijene? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#45234 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45235 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45236 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav. Nakon upita početkom godine tu na forumu oko kupnje bicikla kupio sam preporučeni Superior cestovnjak. Bicikl je stvarno odličan i lijepo služi po cesti. Ono što me sad zanima da li imate preporuku za set felgi koje bi uzeo za bicikl da mogu malo voziti i gravel. Razmišljao sam uzeti baš zaseban set, tako da ne moram mijenjati gumu na postojećim kotačima, već po potrebi vožnje samo cijeli set kotača zamijenim. Malo se pogubim kada gleam razne oznake 28", 29", 622, 700. Pa i još na to i samu širinu obruča i guma.
![]() |
![]() |
#45237 | |
Banned
|
Nema na čemu. 😬 Citiraj:
https://eu.huntbikewheels.com/produc...-race-wheelset https://www.bike-discount.de/en/dt-s...imano-wheelset |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45238 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Dobro, mogao sam i reći da ne baš set koji košta ko pola bicikla ![]() Nešto do 200€ sam imao na umu. Da li nešto na njuškalu bi odgovaralo? Ovaj set što je riceburner stavio bi vjerujem bio ok, ali rotori su mi preveliki i gume preširoke, pa bi to morao mijenjati isto.
![]() |
![]() |
#45239 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Dosta dobri kotači za tu cijenu. Mislim da i rabljeno bolje od ovoga nećeš naći. Industrijski ležajevi, lako se zamjene, dovoljnih 23 mm interne širine, jako kvalitetne žbice...uglavnom, no brainer ako se gleda što manja cijena. https://www.bike24.com/p2735974.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#45240 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
|
|