|
![]() |
#45181 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#45183 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45186 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kratko pitanje. Prije nekih mjesec dana sam bio na vožnji, nekakva xc stazica 11km, napravio 2 kruga. Prilikom 2. kruga me je užasno počelo boljeti u donjem dijelu leđa, iznad trtice, sredina, u križima. Doslovno se drugi dan nisam mogao dići iz kreveta i par tjedana sam imao užasne bolove u leđima. Sad je prošlo, danas otišao na posao s biciklom, prvih 3 min sam osjetio ponovo istu bol i sad me onak lagano boli i dalje. Da sam se vozio više od 15 min, valjda bi ponovo načeo to isto. Što se desilo? Geometrija bajka je ista već 10 mjeseci, sjedalo nije micano, volan nije mican, kut volana nije mican. Nikad problema, na bajku sam aktivno od 2012. s stankama. Ima(o) netko slične simptome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45187 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Šta se dogodilo? Godine ![]() Idi doktoru, može biti bezazlena stvar od nateklog mišića koji pritišće živac, do nekog sranja s kičmom (diskovima)
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.07.2024. u 14:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45188 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45189 |
The mighty pirate
|
Stari se probudio jedno jutro da se nije mogao pomaknuti. Brzo doktoru, našli prsnut disk i hitna operacija vađenja krhotina. Nitko ne zna kako, a aktivan je jer je stalno nešto radi u vinogradu u slobodno vrijeme. Nekakva ozljeda iz mladosti koja kasnije dođe na naplatu. Nije se za zajebavati s leđima
![]() |
#45190 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Probao sam uraditi FTP (SCP, SFTP ![]() Ipak, pokazuje nekakav FTP koji i nije tako neloš ![]() ![]() Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk
![]() |
#45191 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#45194 | |
Premium
|
Citiraj:
Ići ću obaviti pretrage pa nazad u teretanu malo ciljane vježbe odraditi. Hvala svima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45195 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
https://www.radonline.de/continental...m-CONF-242305/ 130316 Continental Conti Drive System Carbon 1344 Puklo mi je ovo S... Namjerno sam se prebacio na remen misleci to nema sanse da ce puknuti, plus lakse odrzavanje, cisci system itd.. Trebamo na put u subotu (mala otocna tura i crkne mi ovo danas na semaforu), srecom sam jos u Minkenu i mislim da ce se naci rjesenje ili cu zavrtiti zenin Raleigh Devon. Jesu li ti remeni nabavi novi i vozi ili? ![]() Koliko vrsta toga uopce postoji ili je manje vise universal.. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#45196 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Kevlarski remen puka? To je fakin cudo. Ili si ga nedi copnija ili ti ga ke ha netko malo zarezao ili nije kevlar. Kupi kevlarski remen, oni su set and forget. A sta se tice velicine, ponesi stari da znaju veličinu (ili bajk).
![]() |
#45197 | |
®
|
Citiraj:
Sad sam zvao 2 ducana u minhenu i rekli su mi da su taj konti povukli jer je bio Sranje sad stavljaju neke druge... :S Bas peh al dobro da je danas da se mogu organizirati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45198 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Pukne, što ne bi i meni je jedan pukao. Nisu svi isti, gleda se broj zubaca. Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#45199 | |
®
|
Citiraj:
https://www.rosebikes.de/gates-carbo...-guard-2681305 Ovo je preporuka za prednji + moram naci zadnji ![]() Cekam Ghost da mi odgovori.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45200 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Prvi put čujem da se ne proizvode, doduše ja imam Gates od 11 mm Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#45201 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Trebao bi malo savjeta ![]() Konkretno se s biciklom nisam vozio kojih 7 godina (od kad se rodila 2. kcer).. zbog obiteljskih obaveza, to je potonulo, i sretan bio kad se uopce provozao par puta godisnje. Imam MTB i cestovni bike... no s obzirom i na godinu proizvodnje (moja - jos malo pa pola stoljeca), manjak kondicije a i vremena, razmisljam si uzeti eMTB. Zelim pedelec, gdje ipak moram pedalirati i da ipak odradim neki smisleni trening, a opet da mogu vise preci i lakse duge uspone i sl. Dosad sam imao hardtail MTB, pa nekako (a i iz financijskih razloga isto) tezim prema istome. Da li ima smisla uzeti fully? Realno, vecina voznje je dio cesta, dio makadam, nesto sumskih puteva. Nemam namjeru voziti downhill... godine su tu. Imam dojam da je kod hardtaila nekako 'cvrsca' voznja, direktiniji prijenos snage (ok, opet, neusporedivo kao kod cestovnog), a i manje je problema s odrzavanjem. Naime, prije znao uvijek cuti price kako na fully-u uvijek nesto skripucka, kvrcka i sl. Ono sto sam gledao u odnosu price&performance je Haibike Alltrail 7 - ima solidnu opremu, a ne kosta k'o dva bubrega. Jos jedan razlog je Yamaha motor - naime ipak treba skinuti blokadu od 25km/h - jer je prilicno besmislena. Nije cilj voziti 40+km/h, vec moci voziti nekih standardnih 30-ak km/h po ravnom dijelu. Tu mi se cini Yamaha u prednosti jer sa Bosch-om zna biti dosta problema (error 504, hard lock nakon sto se 4 puta desi i sl.). Downside navedenog bike-a je donekle izgled. Glossy boja koja nije bas optimalna, ali opet.. s obzirom na opremu... Eto, to su neke osnove... pa svaki savjet je dobrodosao!
![]() |
#45202 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45203 | |
Premium
|
Citiraj:
razlog je bio samo da mogu lakše uz brdo (imam 93 kg i nema šanse da skinem na 70). baš danas odvezao turu po Velebitu cca 60tak km.(na Stravi sam nick alki 9969) noge ko nove, za razliku od prije sa običnim kad sam fino osjetio mišiće. puno manje se umaram. imam bosch motor zadnje generacija (85nM) i batrija 625Wh i ja sam razmišljao o speedboxu da skinem blokadu, ali po daans viđenom, za makadam,šumu ne treba više od 25 jer je teren takav da nije sigurno voziti brže. po cesti da, bilo bi dobro iš bar 35-40. maknuo original gume 29x2.6 i stavio Conti 29x2.0 (takve imam i na regulat MTB) da baterija ne trpi po asfaltu. ukratko, ovaj stari Specialized će ostat za neke blaže terene, a eMTB odsad ide samnom po Velebitu i Gorskom kotaru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45204 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Neznam dal je offtopic, ali trebam preporuku za dječju sjedalicu iza, koja se kači na ramu. S tim da odmah kažem da mi se ne daje 150€ za Thule ![]() tnx
![]() |
#45205 | |
Premium
|
Citiraj:
Kolega i ja uzeli oboje eMTB, on Hardtail, ja fully. Ista firma, slični bajkovi. Od prvog dana žali što je uzeo Hardtail. Osobno, otključana Yamaha ili zaključani Bosch, UVIJEK bi radije Bosch nego bilo kakav drugi motor. Fali iznad 25 na ravnici, ali moj bajk rijetko vidi asfalt i ravnice, pogotovo fully, u šumi sam 90% vremena. Na spustu ne skužiš blokadu. Ne kažem da Yamaha nije dobra, no Bosch je Bosch. Ovaj Haibike, čini se solidan za te novce (4000EUR ako dobro vidim?). Ukratko, bilo tko tko ti kaže da emtb ne valja, da je to varanje, da ne možeš napraviti trening, nema pojma o čemu priča. Go for it, najbolja kupnja u životu. Taman se sutra spremam na Ivanščicu iz Varaždina. Vozim više nego ikada u životu, stignem se oporaviti, ne bole me koljena više, penjem se 1000m nadmorske visine bez brige, uživaj, istražujem, treniram. Najveća mana je strah i stres kada si samo 3m udaljen od bajka da pokupiš, karikiram, kilu mesa kod mesara. I privlače puno pažnje po gradu, što ponovo, može biti sumnjivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45206 |
Pink Floyd fan
|
Kao vlasnik eMTB vec par godina mogu reci da ima smisla ako se pravilno koristi. Kao recimo ovaj slabich iznad ![]() Po ravnom i otkljucan nema smisla. Pogotovo ne (e)MTB. Za pentrati se po terenima na koje bi inace gurao bike, ima smisla al' i to opet da pomogne kad bas ono ne ide. Tako se moze odraditi solidan trening a da se ne sjebu koljena. Ako se pak stalno koristi max pedal assistance ili jos gore, throttle, onda ne. Svakako je bolje nego sjedit doma, ipak se mase nogicama (sko se ne koristi throttle) al' da ce se steci neka kondicija, nece. Vidjam, obicno pretile, likove kako sjede na biku, drze throttle i voze se. Super ![]() Za po ravnom, "cesta, dio makadam, nesto sumskih puteva" je bolje kupiti neki gravel. Jeftiniji su, jednostavniji, jednostavniji za odrzavanje, laksi i na ravnom lete.
![]() |
#45207 |
49%winner
|
Mi uzeli Hamax tu od forumasa, na duze staze pa smo rekli ajde de, platit cemo malo vise. Mislim da i novih ima oko 100 eura ono sto sam gledao na amazonu. Spadaju medju kvalitetnije i ima rezervih dijelova.
![]() |
![]() |
#45209 | ||
Premium
|
Citiraj:
i nisam jednom gurao mtb jer je nagib bio preoštar za vožnju. na kraju ne mora eMTB. može i touring (to su oni sa blatobranima i svjetlima) koji mogu na normalni makadam bez problema, ali takvi obično nemaju jaku bateriju niti jaki motor. i takvo što bi NIK7 mogao uzet u obzir. ne znam zašto misli dat 4000€ za bajk koji će vozit po gradu i lokalnim makadamima ja sam dao puno manje i jučer ga testirao po lokacijama gdje te ne smije uhvatiti mrak (they only come out at night. ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 17.08.2024. u 08:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45210 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Moj sogor, koji se nije nikad pokretao, 120 kg, uzeo eMTB. Vozi je skoro svaki dan, cak i po ovoj zegi, UZIVA! Prosa je cilu Dalmaciju, istrazija svaki zanimljiv kutak, koji inace nebi ni u ludilu vidija, smrsavija 40 kg.... eMTB je fakin baza.
![]() |
![]() |
|
|