|
![]() |
#1261 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Prapratno plaza na Peljescu nausprot Stona. Super plaza ima i restoran mislim i taman ti je uz cestu koja vodi do peljeskog mosta. Za rucak bi preporucia kapetanovu kucu u Malom Stonu ili seosko domacinstvo ficovic u Hodiljama, sve je blizu, 10 min od ceste kojom ces ici svakako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Cura je radila u Japanu kratko, i spremala se samo preko njegovih videa https://www.youtube.com/@AbroadinJapan
![]() |
![]() |
#1267 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
isli smo 2019. na nekih 10ak dana. isli smo bez agencije. uzeli smo neki let iz beca do tokija (nekih 700tinjak e/osobi cini mi se), kupili smo japan rail pass za 7 dana (ako se sjecam dobro ~250e/kom) i bukirali smjestaje preko bookinga. itinerar je bio tokio-kyoto-tokio. da sad idem opet mislim da bi kyoto bio samo dnevni izlet; tokio je bio zanimljiviji dosta. i svakako bih probao otici do mt. fuji. preporucam voznju shinkansenom (tad je rail pass pokrivao samo neke, neznam jel drukcije sada) i posjetit neki onsen + sto god te vec zainteresira putem; ima stvarno svega za vidjeti. sve skupa je kostalo nekakvih 5k za nas dvoje, bez da smo pazili na budzet. nastojali smo uzeti neke jeftinije smjestaje ali da su opet na ok lokaciji i uredni. yt kanali su dobar izvor informacija, pa pogledaj svakako i Ivanov link. jos par rendom informacija: uzeli smo sim kartice za mobitel ondje, da imamo interneta za mape. kapsula hotel je bio dosta fora ali nije za bit cijelo vrijeme jetlag me je dosta jako pokosio prva dva dana monster cafe je bio fakat bezvezni tourist trap, ali sad vidim da je zatvoren pa nemas brige. uglv isplati se citat reviewove na guglu kad vam dosadi sushi ramen i matcha, freshness burger je bio dosta ok fastfood |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Kyoto kao dnevni izlet meni zvuci blasfemicno ^^ ja sam pak proveo 3 dana prvi put i 3 dana drugi put (doduse morao sam ponoviti neke stvari, i opet mi nije bilo zao) i svejedno smo "trcali" da vidimo sto smo htjeli... Ove godine su poskupili dramaticno Japan Rail Pass, pa treba dobro izracunati ako se isplati (ima online kalkulatora bas za to). Rekao bih da ispod 2 tjedna nemoj planirati, cim vise tim bolje. Japan je ogromna zemlja i ima brdo toga za vidjeti. Mi smo bili prosle godine u peak Sakura timelineu, i opet smo prosli sa hotelima za 100€ noc (a vodili smo bebu od 8 mjeseci, pa smo ipak morali imati pristojno i malo komotnije mjesto). Ako ides jesen, gledaj 10-11 mjesec kada bi trebalo biti malo suse razdoblje... Ako se mislis mrdnuti u country-side, onda treba rent-a-car. Ako ces se drzati gradova, onda ti auto apsolutno ne treba ![]() Za restorane gugl na japanskom, ili trazi lanterne i da ima lokalaca, rukama i nogama se moze sve naruciti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Hvala. Ići ćemo 99% preko agencije, jer smo hrpu putova organizirali sami, izgubiš hrpu vremena na planiranje, a nemaš nikoga da ti objasni neke stvari itd. Želim ovaj puta otići kao torba i opustiti se. Slobodno vrijeme ćemo svakako pokušati najbolje iskoristiti s vašim komentarima. Zadnja dva putovanja u Tursku i Makedoniju sam uzimao esim preko Revoluta, mislio sam tako i za Japan jedno 10GB i mirna Bosna. Putovanje bi svakako bilo 10. ili 11. mjesec, iako vidim da spominju da je najbolje u proljeće, ali mi se ne da čekati 5. mjesec sljedeće godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Premium
|
Citiraj:
2. Instaliraš esim. 3. Aktiviraš ga, narediš da je SIM za pozive i poruke, a esim za data. 4. Uključiš mobilni roaming. To je to. Ali ima nekih mušica pa nekada prestane raditi. Jedini način da krene raditi mi je bio isključiti esim i uključiti ponovno. Pri tome moraš paziti da prvo isključiš roaming jer će internet početi koristiti redovni SIM. Upozorenje: Meni je instalirao esim bez problema, ali nije povukao dobar APN pa mi nije radio. Spojio se na wifi i support mi dao ispravan APN da ukucam i proradilo. Sada mi je isti esim za sve zemlje, jednom kada ga instaliraš samo platiš podatke za zemlju i uključiš kada si u zemlji, nema potrebe ponovno instalirati esim ako npr. ideš u neku drugu zemlju i ponovno kupuješ paket nakon Bosne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Za esim kartice imaš i airalo aplikaciju, fakat je jednostavna za korištenje i sve aplikacija "podesi" nakon što odabereš državu i paket, ti samo platiš ![]()
![]() |
![]() |
#1274 |
Premium
|
Naređivao sam i airlo kolegi, postupak je skoro u dlaku isti kao Revolut. Treba uzeti gdje su mu bolji uvjeti. Samo da napomenem, za instalaciju esim trebaš internet, tako da ti je bolje sve to napraviti dok si još kod kuće, da je spremno kada odeš u drugu državu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da sam već negdje pisao na nekoj temi, ali za Bosnu, tipa preko vikenda, je super kupiti Hej! start paket, košta 4KM koja imaš na raspolaganju na SIM-u, a 10GB dnevno košta 2KM, znači da ne moraš nadoplaćivati, imaš 10 giga dnevno, ne znam koliko košta Revolut, ali teško da može biti jeftinije od 1 eura dnevno za 10 giga, što je za turističke svrhe praktično neograničeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Za Bosnu (i Hercegovinu ![]() Ove godine sam otkrio ovo: https://novotel.ba/eSIM-na-bonove. Vec kupljeno i instalirano, a od ponedjeljka sam u Hercegovini, pa javim da li funkcionira kako treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Premium
|
Sto se tice same kupovine, ja sam napravio jednokratnu karticu na Revolutu i sa njom platio. Odmah mi je stigao mail sa QR kodom za aktivaciju. Kartica postaje aktivna tek kad se prijavis u mrezu i kada napravis prvi poziv ili ti skine prve kilobajte sa data konekcijom. Imaju i svoju aplikaciju u kojoj mozes sve pratiti, nadoplatiti bon, aktivirati opcije i tarife i slicno. Koriste m:tel mrezu. To je ono sto sam uspio pohvatati, a kako izgleda u praksi javim iduci tjedan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Premium
|
Meni je Airalo radio super dole sto se tice interneta, ali mi je falilo da mogu i nazvati iz gore navedenih razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 14.08.2024. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Guest
|
dali je netko razmišljao otići turistički u sjevernu koreju ? navodno sada će još biti lakše, i kao budu sagradili nekakav kamp baš za turiste. |
![]() |
![]() |
#1286 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Otto Warmbier je također (naivno) turistički navratil u posjet (kampu). ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Guest
|
North Korea to reopen for tourism after five years ali ipak ne bi išao, da ne bi morao razbijat kamen tamo negdje ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|