|
![]() |
#4111 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Uvijek kad bi kupio neki tak hobi jeftiniji alat budem razočaran jer nije precizan, izgubim više vremena ili ne ispadne dobro. Ali evo zanimljivo da imaš dobro iskustvo, razmislit ću. Nije loša cijena! Btw, ravnalicu nemaš nego samo debljaču? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4112 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa ovo je u biti ravnalica i debljača u jednom. Obična ravnalica ravna samo jednu stranu i ako daska nije jednaka na oba kraja će samo poravnati stranu koja se blanja, a ne dati ravnomjernu debljinu dok ova hoće.
![]() |
#4113 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Da, ok ovisi sa kakvim drvetom radiš. Ja često imam neokrajčenu dasku iz koje izvlačim manje komade onda bez ravnalice ne ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4115 |
Suit up!
|
![]() |
#4116 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ajoj, teško da će to bit precizno bez nego pomičnog traja lijevo koji se vozi na kuglagerima. sve ovo gdje guraš dasku makar i po tom aluminiju nije baš neka sreća. vodilica desno od pile se mora kako daska ide kraju jer nema drugi oslonac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4118 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
dal je na kuglagere ili samo se "vozi" kriz profilnu vodilici? ja bi rekao da je ovo drugo. taj tray mora bir duži od samog tijela cirkulara bar 1-1,5m kako bi mogao rezati dugačke komade bez pomoći "treće ruke" i mora ić lagano bez sile da svladaš otpor trenja onoga šta piliš i podloge. kupio sam parkside takvu i nije to to. previše fulanja i odstupanja. vratio ga natrag. na praxi krajem 80tih imali smo neki cirkular ( po procjeni bar 200kg težak) iz 50-60tih godina XX st. ali je radio da može posramit sve ove amaterske za 200-500€. za osnovni prerez kratkih dasaka dobar je ručni cirkular ili bar onaj preklopni šta ima hod 10-15cm na postolju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4119 |
Suit up!
|
Ima lik na YT koji je svašta napravio s tom pilom. Ovaj klizni dio se da super iskoristiti, baš ću se pozabaviti s tim pa bacim update. Temperature su paklene zadnjih dana tako da nemam volje previše vremena provoditi u garaži ![]()
![]() |
#4120 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Jednostavno učvrstiš profil stegana i/ili šarafima i imaš ravninu. Naravno nije pogodno za uske daske cca <20 cm. From Tapatalk with love |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4121 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#4122 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4123 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Prestani postati glupave slike. Hvala. On topic: Ima li netko iskustva sa T6 motorima na smarttool kosilicama? Trebam za možda soma i nekaj kvadrata ništa ozbiljno https://pevex.hr/motorna-kosilica-smartool-m510i-t6 Ima ista ali sa briggsom 450E. Da i nije neka razlika ali gledam da ne dajem ba bezveze lovu ako je i ova ok. ![]() https://pevex.hr/motorna-kosilica-sm...o-m510i-bs450e |
![]() |
![]() |
![]() |
#4124 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Nemoj biti škrt. To je stvar koja će te služiti barem 15 godina. Baki je uzeo Hondu. Ja Toro. A ti buš kineza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4125 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Uzeo sam ovu https://pevex.hr/motorna-kosilica-al...62-p-a-classic 5g bezuvjetne garancije, piše Made in Austria na njoj. Loncin motor. Kosim na kosini nekih 1500m2, točno sat i pola mi treba. Imam i Alko samohodnu 160ccm, al daleko je bolja ova gurajuća
![]() |
#4126 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Body je kinez ali je motor briggs što je pošteno. Citiraj:
AL-KO mi se zamjerio. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 22.07.2024. u 05:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4128 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ručke ti se preklapaju i može stajat okomito i vodoravno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4129 |
Pod naletima kopita zla
|
Je i to je ta manja kaj gledam bez pogona. Ovo kaj ti pričaš je teško i nemreš to baš tek tak utovariti kak ti se sprdne. ![]() Ili su ovo dao sliku neke na koju ciljaš da bi je trebao uzeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4130 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Agronom ima akciju pa vidi ako ti se nešto sviđa... https://agronom.hr/proizvod/motorna-...ndai-hdm-510p/
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4133 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Probaj cekicem lupkati po glavi, skini prvo onu prednju gumicu/kapu (ako mozes). Ima tih videa online. Evo jedan brzinski/short https://www.youtube.com/shorts/um3at...?feature=share
![]() |
#4134 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
To sam prvo probao - skinuo sam zastitu i lupao sam gumeni cekicem, ali ne ide. Mozda bude islo kad se ohladi. Magnet isto ne pomaze. Jedino mozda jos sa vrucim ljepilom probati.
![]() |
#4137 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
trebam Wisent b-boXx Uložak od pjene ili nešto slično ovaj wisent nije dostupan u bauhausu a drugdje ga ne nalazim trebam za fotoopremu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4138 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4139 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na kraju sam sebi naručio tu kosilicu jer me stara počela zezati. Previše vremena sam izgubio na popravak, izgubio sam volju skroz... Ima je u Vidamu za 188 eura, ulje nije u paketu, shipping besplatan. ![]() https://vidam.hr/kosilica-hyundai-hdm510p-4ks/ Jedina mana je filter zraka od spužve nekih glupih dimenzija, treba ga češće čistiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|