Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.08.2024., 09:56   #74821
sokre10
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Što se tiče videa, pažljivo s tim, jer ne bi smio snimati javnu površinu, neka GDPR s.anja.

Odnosi li se to i na mene koji nemam katalizator (jer sam na LPG-u)?
Javna površina je mala beba u usporedbi sa snimanjem zvuka. To je "big no no".

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
sokre10 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 10:00   #74822
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Što se tiče videa, pažljivo s tim, jer ne bi smio snimati javnu površinu, neka GDPR s.anja.
Smiješ, potvrdila policajka i inspektorica u stanici.

Citiraj:
Odnosi li se to i na mene koji nemam katalizator (jer sam na LPG-u)?
Ako si ga skinuo ha čujte

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 10:44   #74823
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nek poskupe i 50€ kaj se mene tiče samo neka ruše ERG/DPF off ekipu
Jal i ljubomora.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 10:46   #74824
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Znači smijem stavit kameru na zgradu koja će snimati ulaz na parking, parking i djelomično lovi cestu?
Citiraj:
Ako si ga skinuo ha čujte
A to su krivi zakoni, pošto sam na LPG ne ide mi auto na eko test kad je na tehničkom, pa po tome ne provjerava se ispravnost katalizatora - a i šta će mi onda

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Jal i ljubomora.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 11:05   #74825
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Potvrdile su jedino da nemaju pojma šta pričaju, po običaju.

Na AZOP stranicama postoji nekoliko primjera gdje je doneseno rješenje o kršenju zakona ako kamera na stambenom objektu snima javni prostor.
Samo jedan primjer:
Citiraj:
Agencija za zaštitu osobnih podataka zaprimila je podnesak u kojem se navodi da su stanari na stambenom objektu postavili dvije videonadzorne kamere koje kutom snimanja zahvaćaju javnu površinu i prostor u vlasništvu /suvlasništvu drugih osoba.

U ovoj upravnoj stvari utvrđeno je kako videonadzorna kamera postavljena na fasadi stambenog objekta svojim zahvatom prekomjerno zahvaća javnu površinu/ ulicu , protivno članku 32. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te prostore u vlasništvu drugih osoba, odnosno da su se videonadzornim sustavom obrađivali osobni podaci ispitanika bez postojanja valjane pravne osnove, a čime je postupano protivno odredbama članka 6. Opće uredbe o zaštiti podataka.
https://azop.hr/videonadzor-u-stambenoj-zgradi/
Staro 08.08.2024., 11:14   #74826
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Potvrdile su jedino da nemaju pojma šta pričaju, po običaju.

Na AZOP stranicama postoji nekoliko primjera gdje je doneseno rješenje o kršenju zakona ako kamera na stambenom objektu snima javni prostor.
Samo jedan primjer:

https://azop.hr/videonadzor-u-stambenoj-zgradi/
Upravo si sam sebi odgovorio što je krivo, al evo boldano da bude jasnije zašto krši zakon.

Citiraj:
Agencija za zaštitu osobnih podataka zaprimila je podnesak u kojem se navodi da su stanari na stambenom objektu postavili dvije videonadzorne kamere koje kutom snimanja zahvaćaju javnu površinu i prostor u vlasništvu /suvlasništvu drugih osoba.

U ovoj upravnoj stvari utvrđeno je kako videonadzorna kamera postavljena na fasadi stambenog objekta svojim zahvatom prekomjerno zahvaća javnu površinu/ ulicu , protivno članku 32. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te prostore u vlasništvu drugih osoba, odnosno da su se videonadzornim sustavom obrađivali osobni podaci ispitanika bez postojanja valjane pravne osnove, a čime je postupano protivno odredbama članka 6. Opće uredbe o zaštiti podataka.
Dakle smiješ snimat javnu površinu dok god ne snimaš tuđe dvorište.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 11:20   #74827
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Malo da se ukljucim u raspravu o napretku baterija. Gladajuci Teslu, sa nije njihov najveci napredak bio prelazak na druge velicine celija koje su onda mogli bolje pakirat? I kao sto je netko rekao, tanja izolacija. Tako da Wh/l je porastao sto se battery pack-a tice, ali Wh/kg ne tako znacajno.

I sad se prelazi na 4680 celije koje su pak jeftinije za proizvodit, i opet malo drugacijih dimenzija da se optimizira pakiranje/hladjenje, ali sto se celije tice, kemija (osim sto je suho pakiranje) je i dalje kakva vec postoji godinama i tu je gustoca poznata (oko 240ak Wh/kg)

Tako da da, napreduju da, ali ne zbog kemije nego nacina pakiranja, osim ako sam ja nesto znacajno propustio i tesla ne koristi zadnji krik tehnologije?
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 11:21   #74828
nepalac
Registered User

Citiraj:
Dakle smiješ snimat javnu površinu dok god ne snimaš tuđe dvorište.
Ne smiješ ništa snimati, ni tuđe dvorište, ni ljude, ni javni prostor - prouči zakon.

Citiraj:
Videonadzor javnih površina

Članak 32.

(1) Praćenje javnih površina putem videonadzora dozvoljeno je samo tijelima javne vlasti, pravnim osobama s javnim ovlastima i pravnim osobama koje obavljaju javnu službu, samo ako je propisano zakonom, ako je nužno za izvršenje poslova i zadaća tijela javne vlasti ili radi zaštite života i zdravlja ljudi te imovine.
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...05_42_805.html

Citiraj:
Agencija za zaštitu osobnih podataka zaprimila je anonimnu predstavku, u kojoj se navodi kako je vlasnik apartmana na ulazu u ulici X nedavno postavio dvije fiksne nadzorne kamere koje snimaju parking te ulicu i naravno ljude koji prolaze tim prostorom. Zaključno se navodi kako za navedeno snimanje ne postoje dozvole Grada X te kako je vlasnik apartmana upozoren da narušava privatnost snimanja na javnim površinama te se u prilogu dostavljaju fotografije iz kojih su vidljive dvije kamere postavljene u prolazu na adresi X u X.

Postupajući po zaprimljenoj anonimnoj predstavci, a u svrhu utvrđivanja točnog i potpunog činjeničnog stanja Agencija je dana 27. rujna 2019. godine izvršila nadzorne aktivnosti na adresi, kod voditelja obrade „X“, vl. X.

U postupku je utvrđeno kako je voditelj obrade postavio ukupno 6 kamera videonadzornog sustava, od čega 4 kamere snimaju prostor u vlasništvu “X” dok 2 kamere (kamera broj 1 i broj 2) snimaju ulazna vrata u “X” te dio ulice.

Uzimajući u obzir odredbe članka 32. stavka 1. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka u kojemu je jasno propisano kako je praćenje javnih površina putem videonadzora dozvoljeno samo tijelima javne vlasti, pravnim osobama s javnim ovlastima i pravnim osobama koje obavljaju javnu službu, te uzimajući u obzir kako „X“ kao voditelj obrade ne spadaju u niti jednu od navedenih kategorija/ovlaštenika snimanja javnih površina, a kako su isti postavili videonadzorni sustav te kako snimaju dio X u X, ispred kućnog broja X koja se sukladno gore navedenom smatra dijelom javne površine, utvrđeno je kako su „X“ iz X kao voditelj obrade nezakonito snimali dio javne površine (ulice) putem videonadzornog sustava, konkretnije putem kamera broj 1 i 2, odnosno nezakonito obrađivali osobne podatke ispitanika na dijelu javne površine, suprotno članku 6. stavku 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te članku 32. stavku 1. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Staro 08.08.2024., 11:25   #74829
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Smiješ ako postoji pravna osnova, a to je kazneno djelo npr.
Onda se snimka uvažava i postaje dokazni materijal.

Za prekršaje nisam siguran, kao ni za regular 24/7.

Ali to se jednostavno riješi, izrežeš snimku kaznenog djela i kažeš da imaš dokaz da je počinjeno kazneno djelo. I to se uvaži. Sve ovo ostalo prije i poslije ne spominješ.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 11:27   #74830
nepalac
Registered User

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Smiješ ako postoji pravna osnova, a to je kazneno djelo npr.
Eto đžabe propisi i zakoni i izrečene kazne crno na bijelo postavljene na internet kad ti dođeš i kažeš da se smije, bravo legendo. :facepalm:
Staro 08.08.2024., 11:31   #74831
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Svaka kamera koja služi za nadzro bankomata ili kamera koja snima ulaz u neku firmu snima i dio javnog prostora. Znači li da su onda sve u prekršaju?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 11:38   #74832
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Znam da se ne smije. Ali, drugog rješenja jednostavno nemam. Bila je policija, tražili su ispis sa kamere. Rekao sam im da znam da je ne smijem imat, na šta su samo odmahnuli rukom i rekli da nece bit problema. Objasnio sam im da mi je ovo vec 5. steta na vozilima i da je kamera bila jedino logicno rjesenje.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 12:20   #74833
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Meni ovo izgleda kao da je ekipa išla ciljano špricati sve nepropisno parkirano na nogostupu, a ne kao turisti kojima je dosadno

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 12:31   #74834
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Eto đžabe propisi i zakoni i izrečene kazne crno na bijelo postavljene na internet kad ti dođeš i kažeš da se smije, bravo legendo. :facepalm:
Ne smije, osim ako se ne dogodi kazneno djelo.
Tad se isto ne smije, ali nećeš platiti kaznu ako je snimka dokazni materijal.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 12:39   #74835
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nego gledam Carly dijagnostika se proširila na puno marki.
Premium paket je 65eu, to je jedno i godišnja premija, svake godine to plaćaš.
Znači to radi dobro?
Znam da za njemačke marke podržava sve živo i kodiranja čak.
Za Korejance mi kažu da podržava pristup svim kompovima u autu.
Staro 08.08.2024., 12:40   #74836
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Meni ovo izgleda kao da je ekipa išla ciljano špricati sve nepropisno parkirano na nogostupu, a ne kao turisti kojima je dosadno
Cuj nepropisno parkirano na nogostupu
Nije, doslovno je pijana ekipa na povratku iz izlaska, pretpostavit cemo s tvog otoka ali nije nuzno. Tu je blizu plaza i par barova/klubova.
Staro 08.08.2024., 12:45   #74837
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Što im je onda prometni znak skrivio?
Staro 08.08.2024., 12:54   #74838
nepalac
Registered User

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ne smije, osim ako se ne dogodi kazneno djelo.
Tad se isto ne smije, ali nećeš platiti kaznu ako je snimka dokazni materijal.
Kazneno djelo koje ti snimaš nema nikakve veze s legalnošću tvoje kamere niti će se policija baviti kamerom, to su dva odvojena predmeta.
Platiti ćeš kaznu za kameru tek ako te netko prijavi radi toga i prilikom izvida se utvrdi da kršiš zakon.
Drugim riječima, jako je mala šansa da će netko prijaviti jer si snimao njega i javnu površinu, jer ljudi prije svega ni ne znaju zakone, ali treba jasno reći da se to ne smije.

Citiraj:
Moguće da si u pravu.
Bez obzira na ove čimpanze što kidaju znakove i oprašuju vozila, skuteru nije mjesto na nogostupu pa da ga svi moraju zaobilaziti, ako nemaš dvorište i mjesto za njega onda ga nemoj ni imati.
Staro 08.08.2024., 13:02   #74839
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Mislis da je on vidio znak ili nesto drugo? Mozda je mislio da hvata gigantsku kobru za gut i gusi je
Staro 08.08.2024., 13:54   #74840
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ako će tko ići preko Ličkog Cerja, neka pripazi. Stavili su kameru, ali vidim da ju nisam skužio u članku od prije cca mjesec dana. To je jedna od ovih novih.

Nisam ju skužio ni kad sam išao prema Dalmaciji, tek danas. Mislim da sam išao 66 kmh a ograničenje je 50, tako da mi ne gine neka kazna za minimum prekoračenja. A za dolje od prije 2 tjedna, jebat ga, ne sjećam se, ali bio sam negdje na cca 70.

Inače, neka je crna, s dvije leće. Takvu još nisam vidio.

Ima je i na Wazeu, ali konjina nisam pogledao prije puta 😖

Ali kako ju je ekipa točno stavila na pravcu di je inače 70 kmh i prije kuća, u kojima valjda živi jedna i pol baba 🙂

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 13:57   #74841
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Nimalo ne opravdavam vandalizam ali mogu shvatiti da su neki ljudi malo ogorčeni na vlasnike motora jer često smetaju i smrde pogotovo dvotaktni pa pušu na hladno i ljute se na one koji im smetaju i ne smetaju.

Ljudi kupe motor i nemaju kamo s njim pa ga stave na nogostup ili pod prozor nekome pa ne možeš cijeli dan izluftati koliko to isparava i smrdi, često i dulje. Jedan biser je popio finu kaznu kad je 2T scooter ostavio u stubištu zgrade kod nas i onda još prijetio i bahatio se “tko mi je zvao policiju!”. Policija je pod rotirkama bez sirene došla do zgrade za 10ak minuta od prijave.
Staro 08.08.2024., 14:44   #74842
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Cuj nepropisno parkirano na nogostupu
Nije, doslovno je pijana ekipa na povratku iz izlaska, pretpostavit cemo s tvog otoka ali nije nuzno. Tu je blizu plaza i par barova/klubova.
Možda si išao u krivu autoškolu, ali mene su učili da se motorno vozilo parkira na za to predviđeno mjesto, a ne gdje ti se hoće.

Ovaj koji se vješa po znaku nema veze s ekipom koja ide okolo sa pumpom i šprica po redu (pogledaj prvih par sekundi videa, rade isto na skuteru ili što je god parkirano na isti način.

Ovi moji s otoka nemaju u ruksaku mjesta za špricu, pumpu, ulje i pajdaša koji će im pomoći u uništavanju skutera po Splitu

Ja bih krivca tražio među susjedima

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ili ja ne vidim dobro ili između njega i ove dvojice nema nikakve poveznice osim što su u isto vrijeme u istoj ulici. Nije taj ni svjestan svijeta oko sebe

Staro 08.08.2024., 15:37   #74843
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Mozda si ti kao i ovaj EU gradanin nepalac nepotrebno arogantan, ali kod nas ti se smije i na dosta ulica blizu centra grada se i parkira vozilo, dakle i automobil, na nogostup ako je >1m udaljeno od zida, odnosno da ima >1m prostora na nogostupu za prolaz pjesaka. U protivnom ti pauk dize auto. Ne kazem da vlasnici vozila, i automobila i skutera, cesto ne parkiraju kao kreteni, ali to ovdje nije slucaj.

Ne znam kako ne uspijevas vidit ali to je sve ista ekipa od 9 majmuna u videu, koja ide gore dole ulicom, ovaj sa macom se vraca desno pa opet lijevo i tako dalje. Macu, spricu, pumpu, ulje i slicno sigurno nisu donili s otoka, nego su vandalizirali jedno od par gradilista koja su malo dalje u ovoj ulici u smjeru iz kojeg dolaze.

Zadnje izmijenjeno od: prileee. 08.08.2024. u 15:43.
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 15:42   #74844
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ne zelim vjerovati da ovo nije jedna ekipa Daj zabrij, ovaj vuce macolu, drugi na eksu skace po znakovima, treci prsce aute dok svajpa po tinderu... I sretnu se svi oni u 5 ujutro na jednoj snimci.
Staro 08.08.2024., 15:53   #74845
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Ista ekipa. Provalili su prije na gradilište na pocetku ulice, uzeli macu, spricu za ulje, stiropor kojeg su pobacali prije i jos par stvari.
Izivljavali se cijelom duzinom ulice na vozilima.
Nizozemci su u pitanju.

Staro 08.08.2024., 16:09   #74846
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Javi kako se razvila situacija, bas me zanima oce li policija uspit ista rijesit. I jesi uspia oprat skuter, je li bilo ozbiljnije stete na kraju?
Staro 08.08.2024., 17:50   #74847
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Osobno mislim da će prije ili poslije lokalna ekipa uzeti stvari u svoje ruke i promijeniti im biometriju lica.

Poslije će policija to pohapsiti i popisati kada sve bude gotovo a mediji će se isćuđavati, pozivati na toleranciju i žvakati to par dana po vijestima, Otvorenom, Provjerenom…
Staro 08.08.2024., 18:28   #74848
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Možda si išao u krivu autoškolu, ali mene su učili da se motorno vozilo parkira na za to predviđeno mjesto, a ne gdje ti se hoće
Otkad to? Smijes parkirat na metar od zida ako nije obiljezeno parkirno polje...

Imas na brdo mjesta gdje se auti parkiraju u jednoj traci... Primjera radi recimo Setaliste XIII divizije u Rijeci (to je donja cesta na Pecinama, najbliza moru, ima dvije trake); tamo se desna traka koristi za parking vozila preko ljeta... Prometni redar seta i dijeli kazne samo onima koji su pakirani na pjesackim prelazima ili koji bas smetaju za promet, recimo na krizanjima previse strse... Realno, sto se tice pjesaka, njima nitko ne smeta jer su odvojeni stupicima od prometne trake...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2024., 19:04   #74849
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Otkad to? Smijes parkirat na metar od zida ako nije obiljezeno parkirno polje...

Imas na brdo mjesta gdje se auti parkiraju u jednoj traci... Primjera radi recimo Setaliste XIII divizije u Rijeci (to je donja cesta na Pecinama, najbliza moru, ima dvije trake); tamo se desna traka koristi za parking vozila preko ljeta... Prometni redar seta i dijeli kazne samo onima koji su pakirani na pjesackim prelazima ili koji bas smetaju za promet, recimo na krizanjima previse strse... Realno, sto se tice pjesaka, njima nitko ne smeta jer su odvojeni stupicima od prometne trake...
Pročitao sam zakon još jednom, nigdje se taj metar ne spominje

Citiraj:
12. ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE
Članak 78.

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.
(2) Na cesti, na mjestu, odnosno na prostoru namijenjenom za zaustavljanje i parkiranje vozila te na posebno uređenoj prometnoj površini namijenjenoj za kretanje pješaka, ne smiju se ostavljati vozila koja se ne upotrebljavaju u prometu zbog dotrajalosti (neregistrirana i sl.) ili priključna vozila koja se u prometu koriste samo povremeno (lake i kamp-prikolice i sl.), a ni drugi predmeti kojima se ometa tok prometa ili ugrožava okoliš.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 eura kaznit će se za prekršaj vozač ili druga osoba ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Uostalom, nije ni bitno. Netko se zakačio za taj i vjerojatno još neki skuter parkiran na nogostupu.

Mene samo zanima gdje nizozemski turist nabavi sve potrebno za to. Da mi to sve sad treba, ne bih nigdje uspio naći. (oke, vidim sad da su provalili u gradilište). Umovi...

Postoje po društvenim mrežama grupe iznajmljivača apartmana. Treba malo anonimno proširiti snimku, sigurno će domaći prepoznati goste...

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.08.2024. u 19:09.
Staro 08.08.2024., 19:10   #74850
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

3) na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm),

https://revijahak.hr/2022/10/18/zako...iranje-vozila/

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno