|
![]() |
#4741 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da joj rad na minimumu nije problem, al stalno paljenje gasenje zvuci ko, loše, i ta isto ima smisla. I ja imam sensiru i prezadovoljan sam, bila je nesto vibrirala, al sam stegnio neku cijevi i od onda je top. Ove godine sam je i sam ocistio detaljno jer nisam mogao dobiti nikoga da mi ocisti. Kupio na aliexu onu vrecu sto ide oko klime, spustio osigurac, skinio plastiku stavio vrecu, posprica pjenom, i miniwashem, bez pritiska, saprao sve, ispalo top. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4742 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4743 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sto bi trebao biti problem kada klimu nastimam na odredjenu temp, fan na auto ili fiksno, i onda svako malo cujem i osjetim kako fan naglo ubrza na mahove. Vrti konstantno, pa puhne jace u valovima par sekundi, kao neki propuh, pa onda normalno i tako u krug. Cuje se u radu kao da radi na refule. Nebitno je li podeseno 23 ili 26, nebitno je li fan fiksno podesen na recimo 20%. Svako malo ima taj val kad puhne malo jace. Filtere sam neki dan cistio, cisti su i bili. Svaki mjesec ih cistim.
![]() |
![]() |
#4744 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
3.8kW, za 350€. Taman za sobu. Poprilicno necujna, kako vanjska, tako i unutarnja jedinica. Hladi 😁 Kako grije, ne znam, no nije mi toliko ni bitno. Za ovu cijenu, super zadovoljan Soba je cca 25m2 Dok ne uhvatim elektricara i sredim osigurace.... Imam spojeno 2 klime, jedna od 5.5kW i ova 3.8kW, 2 LCD TV, 4 monitora, komp, na 16A osigurac. Znam da nije dobro, no radi sve za sad, no koliko je pametno tako drzati nekih mjesec dana? Sent from my SM-S908B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: jucca. 22.07.2024. u 11:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4746 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Za hladenje ce svaka bit dobra. Ja uzea na kraju dva komada vivax r+, 2.6/2.9kW za 465 eur komad. Da mi triba samo za hladenje ne bi se mislia puno… Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4747 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4750 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4751 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako mi je i tip koji mi je cistio samo je on imao parkside aku miniwash 25 bar koji je vukao vodu iz kante. Ofc osigurač doli. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
tiki
|
I da ti ostane tako zauvijek ništa se neće dogoditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4753 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Odlična stvar. Zep isto tako zapjeni i onda se pretvori u vodu. p.s. Nikad mi neće biti jasno koji ineženjer u Mitsubisju je napravio cigla wifi modul ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4754 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
To sa vrecom je imo zesca glupost. Al, nisam vidio u funkciji, ali mi common sense to kaze. Nemoze se dobro ocistit fan i okolo ako se ne skine tu i tamo (ja skidam skoro svake g u apartmanu). To bude crno. A i nekak mi je čudno da se tek tak zaljeva miniwashem po tome svemu jer siguran sam da se ili zalije po el ili se ne očisti dobro taj dio prema el. Again, to je IMHO i nemoram bit u pravu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4755 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje prskalicom nego miniwashem, i praktičnije i jači tlak bude. Elektroniku treba prekriti jer vodena maglica ide na sve strane.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4756 |
Premium
|
Pa zato i kazem, sta cemi ta vreca? Skinem oklop, posprocam pjenu. Pustim 15-20min da radi. Isperem destiliranom, pustim da ocjedi, skinem kadicu i vent danih operem/ocistim kak treba. Obrisem/ocistim plastike oko venta, jer je sad sve lijepo dostupno. Vratim vent i kadici, pospricam zep sprej, sastavim sve. Done. Ne kužim potrebu vrece jer se sve lijepo ocijedi preko kadice i jos bolje da kemija prode kroz crijeva za odvod da ubiju tamo sta treba. Ovo napisano naravno vrijedi ak mozes maknit kadicu ko na mitsu. Za ove gdje neide dole neznam kak, al takvu klimu nebu ni kupil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4757 |
49%winner
|
Ja klime cistim prskalicom/vodom i kemijom. Cim koristis neke prskalice, voda redovno odlazi u kanal zraka i curi van. Samo jedan dio ode u kanalicu. Ovo je aktivno pranje, ne "naspricaj sprej i pusti da se ocijedi". Za ovo drugo ti definitivno ne treba vreca. Ali slazem se, cistio sam godinama klimu BEZ skidanja venta. I majstoj mi je potvrdio da je klima jako cista. Sve dok nismo skinuli vent dolje. Cak i taj vent bi ja cistio cetkicama, ali nije to dovoljno, iznutra je crn i onda on smrdi, a to iznutra ne mozes oprati izvana osim da ga skines i pod miniwash i kemiju. Jbga, barem svako par godina mora ici dolje :/
![]() |
![]() |
#4758 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Electrolux eacs/i-12htp/hc/n8/in eec Radi već 4mj i zadovoljan hladi prizemlje 70m2 ima Wifi, bila je cijena ok 389€ bez montaže.Tiha vanjska i unutarnja jedinica. E sad koja je kvaliteta vrijeme će pokazati... Pošto nije proizvedena u Kini. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4759 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja moju svaku ac cistim po 2-3 ure. Koji majstor će toliko odvojit za jedan servis. Nijedan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4760 |
49%winner
|
Jbt nema goreg posla od toga, kicmu pustim na jednoj, kamoli na nekoliko njih. Sad ih imam 3 (u dolasku i 4.) i nemam pojma sta cu s njima. Nekoliko godina cu pustiti da to odradi serviser zbog garancije, ali mislim da necu to placati svih 5 godina. Srecom ajde, ovaj Hyundai ima mogucnost lakog skidanja svega dolje i definitivno pozdravljam takve poteze: https://klimatizacija.hr/proizvodaci...uper-inverter/
![]() |
![]() |
#4761 |
Premium
|
Meni nije problem. Samo vrijeme koje spalim. Mitsu je užitak rastavljati. Lego kockice. Zaista. Objasni mi ono gore ...kanal zraka, curi van...? Ja koristim destiiranu i onu špricu koju napumpas sa rukom svako toliko. Nikad mi ne curi nigdje. Mozda koja kap tu i tam al to odma obrisem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4762 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kad je iskljucen jacina pritiska je u rangu tuša ili vrtnog pistolja ali sa manje protoka sto je meni bilo vise nego dovoljno. Jesam li se satra sve ovo napravit, jesam, ali zato jer nikad nisam skida ništa sa klime osim filtera, ali iduci put će biti puno lakše, radit cu ovo sigurno jednom godišnje, možda i dva puta. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4763 | ||
49%winner
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4764 | |
49%winner
|
btw skuzio sam da ovo radi samo kad je filter namontiran. Ne kuzim. Cijelu noc oke, pola dana oke, onda u nekom periodu pocne tako puhati na refule. Filter je ociscen prije 5 dana, problem je poceo tako negdje u to vrijeme. Filter je zbilja cist, nije zastopan Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4766 |
49%winner
|
Prokleto iritantno, jutros sam ugasio klimu jer te refule osjetim u krevetu, a upaljen quiet mode. Fml, obje GMV2 klime u dvije sobe se ponasaju isto i krenulo je u isto vrijeme kad sam ocistio te filtere. Sinoc sam otvorio cover i isparivac je ko nov, nema niceg na njemu. Klime imaju 5mj, nema ni sta biti prljavo. Aaargh!
![]() |
![]() |
#4767 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#4768 |
49%winner
|
Nista tome slicno, daljnski sam prosao uzduz i poprijeko. Prakticki je sve ugaseno, samo su nastimane temperatura, fan speed i swing je na off. Probao sam i autoclean opciju odraditi, nema promjene. Kad ulovim vremena probat cu im spustiti osigurac na 5min. Edit: Fan ima nesto malo prasine po sebi, probam ga pobrisati pa cemo vidjeti ima li promjene. Opet sam ponovio test, stojim ispred klime i puse na refule. Skinem filter, mir i tisina. Vratim filter, vrate se i refuli.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 24.07.2024. u 10:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4770 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ja bi ju stavio nasuprot vrata od spavace sobe, pa da moze dobaciti do ostatka stana. I da mi ne puse direktno u krevet ako je upaljena dok spavam. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|