Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2024., 10:14   #4741
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mislim da joj rad na minimumu nije problem, al stalno paljenje gasenje zvuci ko, loše, i ta isto ima smisla.

I ja imam sensiru i prezadovoljan sam, bila je nesto vibrirala, al sam stegnio neku cijevi i od onda je top. Ove godine sam je i sam ocistio detaljno jer nisam mogao dobiti nikoga da mi ocisti.
Kupio na aliexu onu vrecu sto ide oko klime, spustio osigurac, skinio plastiku stavio vrecu, posprica pjenom, i miniwashem, bez pritiska, saprao sve, ispalo top.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 10:40   #4742
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Mislim da joj rad na minimumu nije problem, al stalno paljenje gasenje zvuci ko, loše, i ta isto ima smisla.

I ja imam sensiru i prezadovoljan sam, bila je nesto vibrirala, al sam stegnio neku cijevi i od onda je top. Ove godine sam je i sam ocistio detaljno jer nisam mogao dobiti nikoga da mi ocisti.
Kupio na aliexu onu vrecu sto ide oko klime, spustio osigurac, skinio plastiku stavio vrecu, posprica pjenom, i miniwashem, bez pritiska, saprao sve, ispalo top.
jesi na toj sensiri skidao unutrasnji ventilator ? pitam jer me cisto zanima koliko komplicirano je za skiniti...
nick praskaton je online   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 10:54   #4743
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sto bi trebao biti problem kada klimu nastimam na odredjenu temp, fan na auto ili fiksno, i onda svako malo cujem i osjetim kako fan naglo ubrza na mahove. Vrti konstantno, pa puhne jace u valovima par sekundi, kao neki propuh, pa onda normalno i tako u krug. Cuje se u radu kao da radi na refule.

Nebitno je li podeseno 23 ili 26, nebitno je li fan fiksno podesen na recimo 20%. Svako malo ima taj val kad puhne malo jace.

Filtere sam neki dan cistio, cisti su i bili. Svaki mjesec ih cistim.
Staro 22.07.2024., 11:39   #4744
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Taj vivax r+ je tek model od kojeg su dobre za grijanje, ovi modeli ispod q, x, s, m su jedino za hladenje.
Mislim da sam odusta od hisense onog gore i da cu bas ovaj vivax r+ design uzet za na vikendicu jer zelim da moze i ugrijat koji vikend zimi.

Inace klima koncept ima dobar vodic i objasnjenja modela raznih proizvodaca: https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...ruke-/3624/249

Sent from my iPhone using Tapatalk
Upravo mi montirali Vivax Q
3.8kW, za 350€.
Taman za sobu. Poprilicno necujna, kako vanjska, tako i unutarnja jedinica. Hladi 😁
Kako grije, ne znam, no nije mi toliko ni bitno. Za ovu cijenu, super zadovoljan
Soba je cca 25m2

Dok ne uhvatim elektricara i sredim osigurace.... Imam spojeno 2 klime, jedna od 5.5kW i ova 3.8kW, 2 LCD TV, 4 monitora, komp, na 16A osigurac. Znam da nije dobro, no radi sve za sad, no koliko je pametno tako drzati nekih mjesec dana?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: jucca. 22.07.2024. u 11:55.
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 12:26   #4745
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
To sve skupa u peaku ne povuce preko 3.5kw, tj 16A
Tako da nećeš imat problema tih mjesec dana. Ako ti je kabel 2.5 kvadrata do osigurača lagan si.
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 14:40   #4746
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Upravo mi montirali Vivax Q
3.8kW, za 350€.
Taman za sobu. Poprilicno necujna, kako vanjska, tako i unutarnja jedinica. Hladi 😁
Kako grije, ne znam, no nije mi toliko ni bitno. Za ovu cijenu, super zadovoljan
Soba je cca 25m2

Dok ne uhvatim elektricara i sredim osigurace.... Imam spojeno 2 klime, jedna od 5.5kW i ova 3.8kW, 2 LCD TV, 4 monitora, komp, na 16A osigurac. Znam da nije dobro, no radi sve za sad, no koliko je pametno tako drzati nekih mjesec dana?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Za hladenje ce svaka bit dobra. Ja uzea na kraju dva komada vivax r+, 2.6/2.9kW za 465 eur komad. Da mi triba samo za hladenje ne bi se mislia puno…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 22.07.2024., 14:47   #4747
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
jesi na toj sensiri skidao unutrasnji ventilator ? pitam jer me cisto zanima koliko komplicirano je za skiniti...
Prekomplicirano

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 15:10   #4748
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Komplicirano ili ne, ako je prljavo/pljesnivo/puno gljivica, a najcesce je nakon par sezona, to se mora skinit i očistiti kako treba uključujući i prostor/plastiku/oklop oko ventilatora.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 16:32   #4749
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Nema tih problema platim lika prije sezone litnje 100€ za sve tri

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 20:43   #4750
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor siloman Pregled postova
Kad sam uzimao klimu za stan, dobio sam preporuku da ne uzimam prejaku klimu za svoj prostor, jer se lako moze desiti da radi na 10-20% svojih mogućnosti, pa se moze desiti da se pali/gasi često i da kompresor prije prdne onda..
I da je bolje uzeti 2.5kW klimu da je stalno upaljena i radi na optimumu nego 3.5kW za isti prostor a da radi na minimumu ili se gasi..
To sam i poslusao, uzeo 2.5kW za 35m2 prostora, klimu upalim na 26C i quiet mode i shelly iza zida pokazuje uglavnom 25.5-26C

Godinama već uzimam Daikin Sensire gdje god mi treba i prezadovoljan sam..od svakojakih namjena(doduše na kvarneru), dogrijavanje, primarno grijanje stana u cigli, pa kasnije stana s fasadom, u svim slucajevima zadovoljan..
Ma sve ovisi, sa 3,5 kW mogu ohladiti 25 m2, kompresor se stalno isključuje jer ne može tako nisko modulirati, ali ugrijati kad je vani ispod 5°C nema šanse pa moram paliti kamin.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2024., 21:00   #4751
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
Nop samo plastike okolo, miniwash sam spojio samo na pistolj bez paljenja istog i isprao klimu direkt na zidu.
Tako mi je i tip koji mi je cistio samo je on imao parkside aku miniwash 25 bar koji je vukao vodu iz kante. Ofc osigurač doli.

Staro 23.07.2024., 08:33   #4752
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
I da ti ostane tako zauvijek ništa se neće dogoditi
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2024., 08:35   #4753
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Nop samo plastike okolo, miniwash sam spojio samo na pistolj bez paljenja istog i isprao klimu direkt na zidu.
Tako mi je i tip koji mi je cistio samo je on imao parkside aku miniwash 25 bar koji je vukao vodu iz kante. Ofc osigurač doli.

Odlična stvar.
Zep isto tako zapjeni i onda se pretvori u vodu.

p.s.
Nikad mi neće biti jasno koji ineženjer u Mitsubisju je napravio cigla wifi modul
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2024., 08:58   #4754
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

To sa vrecom je imo zesca glupost. Al, nisam vidio u funkciji, ali mi common sense to kaze. Nemoze se dobro ocistit fan i okolo ako se ne skine tu i tamo (ja skidam skoro svake g u apartmanu). To bude crno. A i nekak mi je čudno da se tek tak zaljeva miniwashem po tome svemu jer siguran sam da se ili zalije po el ili se ne očisti dobro taj dio prema el.
Again, to je IMHO i nemoram bit u pravu.
Staro 23.07.2024., 09:17   #4755
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Bolje prskalicom nego miniwashem, i praktičnije i jači tlak bude.

Elektroniku treba prekriti jer vodena maglica ide na sve strane.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2024., 09:21   #4756
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Pa zato i kazem, sta cemi ta vreca? Skinem oklop, posprocam pjenu. Pustim 15-20min da radi. Isperem destiliranom, pustim da ocjedi, skinem kadicu i vent danih operem/ocistim kak treba. Obrisem/ocistim plastike oko venta, jer je sad sve lijepo dostupno. Vratim vent i kadici, pospricam zep sprej, sastavim sve. Done. Ne kužim potrebu vrece jer se sve lijepo ocijedi preko kadice i jos bolje da kemija prode kroz crijeva za odvod da ubiju tamo sta treba.

Ovo napisano naravno vrijedi ak mozes maknit kadicu ko na mitsu. Za ove gdje neide dole neznam kak, al takvu klimu nebu ni kupil.
Staro 23.07.2024., 09:46   #4757
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ja klime cistim prskalicom/vodom i kemijom. Cim koristis neke prskalice, voda redovno odlazi u kanal zraka i curi van. Samo jedan dio ode u kanalicu. Ovo je aktivno pranje, ne "naspricaj sprej i pusti da se ocijedi". Za ovo drugo ti definitivno ne treba vreca.

Ali slazem se, cistio sam godinama klimu BEZ skidanja venta. I majstoj mi je potvrdio da je klima jako cista. Sve dok nismo skinuli vent dolje. Cak i taj vent bi ja cistio cetkicama, ali nije to dovoljno, iznutra je crn i onda on smrdi, a to iznutra ne mozes oprati izvana osim da ga skines i pod miniwash i kemiju. Jbga, barem svako par godina mora ici dolje :/
Staro 23.07.2024., 10:11   #4758
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Electrolux eacs/i-12htp/hc/n8/in eec Radi već 4mj i zadovoljan hladi prizemlje 70m2 ima Wifi, bila je cijena ok 389€ bez montaže.Tiha vanjska i unutarnja jedinica. E sad koja je kvaliteta vrijeme će pokazati... Pošto nije proizvedena u Kini.

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2024., 10:39   #4759
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ja klime cistim prskalicom/vodom i kemijom. Cim koristis neke prskalice, voda redovno odlazi u kanal zraka i curi van. Samo jedan dio ode u kanalicu. Ovo je aktivno pranje, ne "naspricaj sprej i pusti da se ocijedi". Za ovo drugo ti definitivno ne treba vreca.

Ali slazem se, cistio sam godinama klimu BEZ skidanja venta. I majstoj mi je potvrdio da je klima jako cista. Sve dok nismo skinuli vent dolje. Cak i taj vent bi ja cistio cetkicama, ali nije to dovoljno, iznutra je crn i onda on smrdi, a to iznutra ne mozes oprati izvana osim da ga skines i pod miniwash i kemiju. Jbga, barem svako par godina mora ici dolje :/
Upravo tako. Majstorima se neda skidat vent jernje to najrizicniji korak. Nema šanse danse vent dobro opere bez skidanja i kistom/cetkom trlja svaki utor, a njima je to time consuming. Moze majstor drobit sta god.
Ja moju svaku ac cistim po 2-3 ure. Koji majstor će toliko odvojit za jedan servis. Nijedan.
Staro 23.07.2024., 11:01   #4760
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Jbt nema goreg posla od toga, kicmu pustim na jednoj, kamoli na nekoliko njih. Sad ih imam 3 (u dolasku i 4.) i nemam pojma sta cu s njima. Nekoliko godina cu pustiti da to odradi serviser zbog garancije, ali mislim da necu to placati svih 5 godina.

Srecom ajde, ovaj Hyundai ima mogucnost lakog skidanja svega dolje i definitivno pozdravljam takve poteze:
https://klimatizacija.hr/proizvodaci...uper-inverter/
Staro 23.07.2024., 11:59   #4761
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Meni nije problem. Samo vrijeme koje spalim. Mitsu je užitak rastavljati. Lego kockice. Zaista.
Objasni mi ono gore ...kanal zraka, curi van...?
Ja koristim destiiranu i onu špricu koju napumpas sa rukom svako toliko. Nikad mi ne curi nigdje. Mozda koja kap tu i tam al to odma obrisem.
Staro 23.07.2024., 12:04   #4762
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
To sa vrecom je imo zesca glupost. Al, nisam vidio u funkciji, ali mi common sense to kaze. Nemoze se dobro ocistit fan i okolo ako se ne skine tu i tamo (ja skidam skoro svake g u apartmanu). To bude crno. A i nekak mi je čudno da se tek tak zaljeva miniwashem po tome svemu jer siguran sam da se ili zalije po el ili se ne očisti dobro taj dio prema el.
Again, to je IMHO i nemoram bit u pravu.
neskidam niti ventilator niti kadicu, mozda je lako, mozda je tesko, kad imam ovu vrecu nema nikakve potrebe, sa dojnje strane spricam ventilator koji se od dovoljno pritiska vrti i sa njega nestaju sve gadosti koje su se skupile, kroz vrecu i crijevo ide u kantu, i ima svega i grozno je.

Citiraj:
Pa zato i kazem, sta cemi ta vreca? Skinem oklop, posprocam pjenu. Pustim 15-20min da radi. Isperem destiliranom, pustim da ocjedi, skinem kadicu i vent danih operem/ocistim kak treba. Obrisem/ocistim plastike oko venta, jer je sad sve lijepo dostupno. Vratim vent i kadici, pospricam zep sprej, sastavim sve. Done. Ne kužim potrebu vrece jer se sve lijepo ocijedi preko kadice i jos bolje da kemija prode kroz crijeva za odvod da ubiju tamo sta treba.

Ovo napisano naravno vrijedi ak mozes maknit kadicu ko na mitsu. Za ove gdje neide dole neznam kak, al takvu klimu nebu ni kupil.
Kesa košta 4 eura, postavljanje iste traje 30-45 sekundi apsolutno nista ne kapne ni na pod ni na zid (kesa se za zid prihvati krep trakom i ima svoju gumu sa kojom se zakaci oko klime) i ventilator i kadica se saperu isto ko što ih sapereš ti kad ih skidaš, svejedno moras prskat da ispreres hladnjak, znaci totalno nebitno jel se moze ili ne moze skidat jer sve isperes kao da skines.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Bolje prskalicom nego miniwashem, i praktičnije i jači tlak bude.

Elektroniku treba prekriti jer vodena maglica ide na sve strane.
Da prozirnu kesicu sam stavio na elektroniku i ucvrstio krep trakom, ali nije bilo previse vode na njemu. Vjerojatno moze i prskalica, probao sam prvo sa parnim cistacem on je bio preslab i zapravo premalo vode, pa sam zato spojio miniwash jer ima crijevo od 15m i nije mi ga bilo problem dovuc.

Kad je iskljucen jacina pritiska je u rangu tuša ili vrtnog pistolja ali sa manje protoka sto je meni bilo vise nego dovoljno.

Jesam li se satra sve ovo napravit, jesam, ali zato jer nikad nisam skida ništa sa klime osim filtera, ali iduci put će biti puno lakše, radit cu ovo sigurno jednom godišnje, možda i dva puta.
Staro 23.07.2024., 13:00   #4763
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Objasni mi ono gore ...kanal zraka, curi van...?
Ja koristim destiiranu i onu špricu koju napumpas sa rukom svako toliko. Nikad mi ne curi nigdje. Mozda koja kap tu i tam al to odma obrisem.
Iza/ispod isparivaca je rupa kuda zrak prolazi u kanal s ventilatorom. Kada forsiras vodu prskanjem po isparivacu u svim smjerovima, jedan dio vode se slijeva u kanalicu kako je predvidjeno, a jedan dio bi trebao proci u taj kanal i sliti se pored ventilatora van. Mozda neke klime imaju uzi taj prolaz pa je teze da se to dogodi, ne znam. Super ako nista ne curi!

Citiraj:
neskidam niti ventilator niti kadicu, mozda je lako, mozda je tesko, kad imam ovu vrecu nema nikakve potrebe, sa dojnje strane spricam ventilator koji se od dovoljno pritiska vrti i sa njega nestaju sve gadosti koje su se skupile, kroz vrecu i crijevo ide u kantu, i ima svega i grozno je.
Ovako sam i ja prao, doslovno komadi govana padaju van. Ali eto pokazalo se da nije bilo dovoljno dobro (barem u mom slucaju). Lopatice bi bile ciste/prozirne nakon mog tretmana
Staro 23.07.2024., 13:10   #4764
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

btw skuzio sam da ovo radi samo kad je filter namontiran. Ne kuzim. Cijelu noc oke, pola dana oke, onda u nekom periodu pocne tako puhati na refule. Filter je ociscen prije 5 dana, problem je poceo tako negdje u to vrijeme. Filter je zbilja cist, nije zastopan

Citiraj:
Sto bi trebao biti problem kada klimu nastimam na odredjenu temp, fan na auto ili fiksno, i onda svako malo cujem i osjetim kako fan naglo ubrza na mahove. Vrti konstantno, pa puhne jace u valovima par sekundi, kao neki propuh, pa onda normalno i tako u krug. Cuje se u radu kao da radi na refule.

Nebitno je li podeseno 23 ili 26, nebitno je li fan fiksno podesen na recimo 20%. Svako malo ima taj val kad puhne malo jace.

Filtere sam neki dan cistio, cisti su i bili. Svaki mjesec ih cistim.
Staro 23.07.2024., 23:50   #4765
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
A meni bi puvala na refule kad bi filter bia posteno zastopan. Usisam i onda radi normalno. Ne vidim drugi razlog osim kvar/greska/elektronika/feature
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2024., 08:11   #4766
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Prokleto iritantno, jutros sam ugasio klimu jer te refule osjetim u krevetu, a upaljen quiet mode. Fml, obje GMV2 klime u dvije sobe se ponasaju isto i krenulo je u isto vrijeme kad sam ocistio te filtere.

Sinoc sam otvorio cover i isparivac je ko nov, nema niceg na njemu. Klime imaju 5mj, nema ni sta biti prljavo.
Aaargh!
Staro 24.07.2024., 08:47   #4767
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Prokleto iritantno, jutros sam ugasio klimu jer te refule osjetim u krevetu, a upaljen quiet mode. Fml, obje GMV2 klime u dvije sobe se ponasaju isto i krenulo je u isto vrijeme kad sam ocistio te filtere.

Sinoc sam otvorio cover i isparivac je ko nov, nema niceg na njemu. Klime imaju 5mj, nema ni sta biti prljavo.
Aaargh!
Da nemaš možda upaljen high mode pa ti ignorira postavke ventilatora jer ako je manualno postavljen na najmanje nebi se to smjelo događat.Ili se pali i gasi svako malo pa da ne primjetiš?

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
Staro 24.07.2024., 10:14   #4768
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Nista tome slicno, daljnski sam prosao uzduz i poprijeko. Prakticki je sve ugaseno, samo su nastimane temperatura, fan speed i swing je na off.

Probao sam i autoclean opciju odraditi, nema promjene. Kad ulovim vremena probat cu im spustiti osigurac na 5min.

Edit:
Fan ima nesto malo prasine po sebi, probam ga pobrisati pa cemo vidjeti ima li promjene.

Opet sam ponovio test, stojim ispred klime i puse na refule. Skinem filter, mir i tisina. Vratim filter, vrate se i refuli.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 24.07.2024. u 10:43.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2024., 11:57   #4769
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Preporuka lokacije za postavljanje klime

Gdje biste vi smjestili unutarnju jedinicu? Ovo je tlocrt otprilike:

Ja sam mislio iznad prozora u spavaćoj sobi. Je li to ok?
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2024., 12:00   #4770
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
ja bi ju stavio nasuprot vrata od spavace sobe, pa da moze dobaciti do ostatka stana. I da mi ne puse direktno u krevet ako je upaljena dok spavam.
rendula je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na