|
![]() |
#74461 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ispravno bi bilo ispiranje i usisavanje svega što izađe iz mijenjača, i mijenja se ona kadica. Zato sam i komentirao ako već treba dati pare, osjećao bi se sigurnije kod ovlaštenog ZF servisa, nego kod BMW servisa po kojem izmjena ulja nije nužna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74462 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Makakvi. ![]() Napred ne mislim stavljati jer nemam vremena izigravati idiota i natezati se murijom i na tehničkim pregledima. p.s još nisam stavio one philips led lampe. ![]() ![]() ![]() ![]() I da jučer sam vozio daču docker. ![]() ![]() ![]() Pa ti kupi reno i/ili daču. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74463 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Nikad nisam imao problema s njima. Možda da nazoveš i pitaš jer znam da im je UVIJEK gužva, ja sam se već sad najavio da zna sve naručiti i ubacit me negdje jer imam još 8k km do 100tke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74464 | ||
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Magljenje iznutra nisam imao. Sta samo ta stakla su rosila, ne ostala ili sajba? Magljenje hladnog auta iznutra mi zvuci kao da klapne ventilacije nisu zatvorene kada je auto ugasen i onda ulazi vanjski/vlazni zrak u auto u vecoj mjeri nego inace. Citiraj:
Evo par slika usporedbe. Tesko je docarati razinu svjetla u kabini, ali osjeti se razlika. Folije su inace nekog srednjeg zatamnjenja, nisu pretamne. Definitivno tamnije od standardno toniranih stakala. Efekt je isti i na zadnjoj sajbi, nisam fotkao. https://imgur.com/a/Qci62Df Ako nekoga zanimaju ta sjenila za pezo 308 prva generacija hatchback, javite se na pm. Meni su sad visak, a imam ih mjesec dana.
![]() |
![]() |
![]() |
#74465 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Baš sam i ja neki dan uzeo sjenila za zadnja vrata zbog djeteta. Uzeo sam od carshades, cijena na amazon.de je povoljnija nego direkt od njih + naplaćuju dostavu 20€. Preporuka, super lagana montaža i od ruba do ruba pokriva sve. Služi svrsi! Isto razmišljao da stavim folije ali već su blago tonirana stakla i nije mi se stavljala folija. Sjenila su me ispala 68€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#74466 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Jesi mozda vec probao taj motor barem voziti? Ima li netko iskustvo s njima? Gledam jos Captura sa 1.3 benzinac od 130 PS, netko to vozio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74467 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala ti ! To su ova sjenila, jelda : https://www.withcar.hr/sjenila-za-vo...23?oblika=3766 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74468 |
49%winner
|
Da, to su ta. Na ambalazi pise "car shades" pa su to mooozda ista sjenila koja je i Andy91 gore spominjao. Edit: Da, ista su, isti logo: https://www.carshades.co.uk/
![]() |
![]() |
#74469 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Nisam taj, ali najsličnije tome sam vozio Škodu Rapid 1.2 TSI 110KS iz rentacara. Taj je doduše 4 cilindra, ali ima turbinu. To je moj prvi susret s takvim motorom. Vozio ga na more autocestom i auto fino ide, puno živahniji na višim okretajima. Kasnije sam isprobao Kiu Stonic sa njenim 3-cilindarskim turbo motorom, ali vrlo kratko, par kilometara. Ide to, samo me zanima dal takav motor može preći više od 200k km i dal se kvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74470 | |
Premium
|
Citiraj:
Može link na ta sjenila |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74471 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Taj mali TSI hoće vibrirati i ljuljati pogotovo u leru. Na nekim autima to ne radi a na nekima to jako radi. Nisam skužio pattern ali na Audijima mi to nikada nije radio. Citiraj:
Prednja šajba nije bila zamagljena dok su ostale sa folijama bile mokre iznutra gdje su bile folije. Prije folija se nije rosilo. Možda su bile takve folije… |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74472 | |
49%winner
|
Ako koga zanimaju ispod cijene, Continental EcoContact 6 215/55 R17 94V, nevozene (skinute s novog auta) - PM Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#74473 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74474 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@šole To ti je 4c motor i ima 140KS. Ja ga vozim u Capturu s automatikom. Motor je tih, potrošnja je vrlo ok (prosječna potrošnja 7,2l na AC od RI do Ploča i nazad),.. Mjenjač nije bajan (DCT tj. EDC sa 7 brzina), ali ako auto prebaciš u Sport mode postane življi jer brže šalta.
![]() |
#74475 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74476 |
49%winner
|
Evo jos malo pa stize da da. S-cross je na kraju pao. Mjesec i pol dana vijecanja i hodanja po salonima, na kraju se uvijek vracao njemu. I usao po treci put u salon opet pogledati fakin auto i kaze covjek takav kakav zelis sutra ide u proizvodnju. Instant deal. Najveci faktor odluke mi je bio nacin financiranja (auto otplatim u 2 rate bez kamata) i procjena mog auta na 4000 eura. Na njuski bi se napatio da ga prodam za ista vise. I kad podvucem crtu, suzuki odmah za 22t eura vs. svi ostali koji su ili limited availability ili uz narudzbu od x mjeseci i svi redom 5-10t eura skuplji koje ne mogu zatvoriti u kratkom roku bez kamata, ne znam, mozak je zapravo odlucio. Za godinu dana mogu nastaviti zivjeti i planirati opremanje stana ili sl. Drugi razlog je bila skora registracija, mali i veliki servis pezoa pa nemam vremena cekati vise od 2-3mj na auto. Ne zelim vise dati kune na njega. Iskreno, nisam se zaljubio u auto i nekako se nadam da niti necu, jer u pezoa sam se zaljubio pa me zapravo cijelo vrijeme guzio ![]() Zelim samo prakticnost i low cost maintenance. To je na kraju sve samo glorificirani komad lima (i plastike).
![]() |
![]() |
#74478 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Uf uf ovaj intervju na indexu sa Maglom, grdo je za citati, da budem iskren nisam imao zeluca pratit stream. Najbolji momenti: Može li Mobileye isporučiti petu razinu? Pejković: Mobileye nema takvu klasifikaciju. Kad su odobravana sredstva, prošli smo kroz stotine stranica, sve smo objasnili i tako je donesena odluka. Možete li isporučiti auto pete razine autonomije? Pejković: Mi smo sami sebi zakomplicirali život. Nismo trebali ulaziti u petu razinu, postoje nejasnoće oko toga. Mi razvijamo auto bez volana, bez pedala, bilo je jasno što trebamo isporučiti. Sad vec postoje nejasnoce oko klasifikacije.....btj. ja cu se raniti. ![]() ![]() edit: jos par socnih detalja: Pejković: Postoje neka ograničenja. Ima tu puno nekakvih stvari... Jasna je razlika između četvrte i pete razine... Rimac: Mi ćemo imati auto bez upravljanja čovjeka, uvijek će upravljati stroj. To nije peta razina... Pejković: Ulazimo u delikatne teme s jednim jasnim grafikonom. Peta autonomija ne treba voziti posvuda. Tu ima puno nekakvih detalja... Postoji dodatnih klasifikacija... Rimac: Mi ćemo napraviti auto bez volana, papučice gasa i kočnice. Ako to nije ono što je u skladu s projektom, suočit ćemo se s posljedicama. Pejković: Cijela ta priča da je peta razina osnova za što smo dobili novce je pogrešna. Mi smo obećali autonomnu uslugu po gradu Zagrebu. edit2: Lik na ni jedno pitanje nije odgovorio, stvarno je fascinatan, stvarno ako je ikad bilo dileme da li ce ista od toga zazivjeti, sad je otklonio svaku sumnju. GG Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 17.07.2024. u 13:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74479 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Huh, čovjek praktični gine na terenu za domovinu, obzirom da se ama baš sve ko npr. Cosworth motor i novi Bugatti proizvodi u Lijepoj Našoj. ![]() ![]() Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74480 |
Premium
|
Upravo to, samo sam cekao da izjave da je on domoljub a svi koji ga propitkuju mrzitelji svega Rvackoga ![]() ![]() ![]() Btw, najjaca izjava, neznam kako mi je to promaknulo: Nitko vama ne brani da to radite svojim novcem... Rimac: To nije element koji nosi vrijednost. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74481 | |
49%winner
|
Citiraj:
Na mene je probna pustila dosta dobar dojam, voznja je bila grad i otvorena cesta do 100 km/h (ugasen radio i klima). Meni nije nimalo bio bucan naspram pezoa dizelasa. Nije ni blizu tvrd kao Golf sportsvan kojeg vozim doma, nije mekan i ne naginje se u kruznim tokovima kao Captur kojeg sam samo vozio probnu na istoj dionici. Captur je jako udoban auto, po meni osobno, jako dobra sjedala. Rekao bih da je S-cross neka sredina. Ono bitno, rupe ne lupaju po interijeru, priguseni su udarci, ne zvoni nista. Lik iz salona me zapravo natjerao da po toj losoj cesti prodjem 50 umjesto 30 na sat, jer sam automatski prikocio kao da vozim svoj auto. I jos preko pruznog prijelaza sam isao, srce me boljelo. Ova buka na AC i mene iskreno zanima, cak sam bio dogovorio i drugu probnu da odemo na AC, ali na kraju sam odustao. Tjesim se da ne moze biti ni blizu tako lose kao sad u pezou sa panorama krovom. Na 130 je tesko pricati unutra. Vidim da se S-cross na tim brzinama vrti oko 2500 okretaja sto je skroz ok. Samo je pitanje tog vjetra. Ono sto mene zapravo jako zanima su te novotarije koje su sad u autu, a nisam ih imao prilike dozivjeti/probati - crna kutija, kamera koja snima vozaca i speed limit warnings. Koliko ce to "problema" donijeti nama vozacima na duze staze, hoce li pomagati ili odmagati. Na probnoj sam imao model prije svibnja 2024, dakle prije tog updatea. U svakom slucaju napisem neki update kad se upoznam s autom.
![]() |
![]() |
![]() |
#74482 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#74483 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74484 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74485 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ja sam davnih dana imao 999ccm, ali Daihatsu Charade 1.0 Turbo diesel ![]() S tim autom sam natukako kilometara i kilometara. Petkom se zaletit do Pašmana i nedjelja navečer povrata. Starom D1, auto ide 120 ali samo nizbrdo ![]()
![]() |
![]() |
#74486 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74487 |
Moderator
|
Ja isto nešto gledam. Morat ću u dogledno vrijeme nešto uzet. Imam Fabiu 1.4 bez klime, 2003. Auto ima 73k km, ali je limarijski krama bez ikakve opreme. Čak nema ni ABS. Ali za zimu je zakon. Kako grije ![]() Tak da uz Rapidku moram uzet neki auto, a ovo kod Pere u CIOS. ![]() Donji limit je 1.4 TB ili 1.5dci, ali izbjegavat mercedesov 1.6dci od "renola"
![]() |
#74488 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prijateljev unuk se okupao u moru sa daljinskim njegovog Discoveryja. Da stvar bude bolja, nije ga ni oprao vodom da bar ispere sol, nego ga je direktno stavio na sunce da se osuši. Pretpostavljam da mu je ovlašteni slijedeći korak da mu iskodira novi ključ ili se to može i nekako drugačije?
![]() |
#74489 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74490 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Meni je buka do 130 OK, al sve preko toga me iritira. Čuje se vjetar i to dosta i gume. I na brzinama 140+ je dosta lagan volan, ovo bi možda prepisao i gumama koje imam na autu i uvjetima vožnje, ljeto i vanjska temp 30+ Jel se to ne događa kada je hladno/hladnije Na ecocontactu je bilo izraženije nego sada na cjelogodišnjim hankookicama Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 17.07.2024. u 16:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|