|
![]() |
#74431 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Gledam aute na mobile.de i autoscaut24. Ima jeftinijih auta nego kod nas. Ali kupuje se mačak u vreći. Nije da su naši servisi super, ali europski su puno gori. Tak da preferiram aute koji su kupljeni kod nas. Sigurna kilometraža, auti su bili na leasingu i to mora na servis. Ak se uzima auto do 200k koji je vizualno OK još će ići sa normalnim održavanjem 200k.
![]() |
#74432 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74433 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Je, prijatelj je vlasnik rent a cara, pa sam čuo priča o tome kako se servisiraju auta iz rent a cara, pogotovo niže klase i pogotovo ljeti kada je gužva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74434 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 16.07.2024. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74435 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Frend me poveo da isprobano Golfa sedm’cu 1.6 TDI. Prodavao ga je ovlašteni. Auto je bio star tri i pol godine sa 78.000km na satu. Friško prozirno ulje na štangici, a servisna knjižica uredno poštambiljana od ovlaštenog servisa. Prava prilika, zar ne? ![]() Vozim ja to i kažem mu da auto ne prima gas kako treba. Motor ima čudan zvuk. Grub je u radu, ima neku neobičnu vibru i kao da je malo ugušen. I krene se on svađati sa mnom da kaj ja sad jer se on već nabrijao kupiti auto, to je dizel, naravno da će malo brundati i tresti…. Rekoh šta si me onda pozvao? Auto kao da ima 178.000km a ne 78.000 On lud. Živčan ko pas. Otišli mi bez auta i doznamo da je auto bio rentacar i da je propustio dva redovna servisa... Napravio je cca 50.000km sa jednim uljem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74436 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Kad ste vec na mijenjaju ulja na automatskim mjenjacima ima li preporuka majstora u ZG kojemu se mirne duse moze odvesti auto na zamjenu ulja u automatiku bez straha da ce nesto sje... ? Astra u pitanju, GM 6T35 getriba (General Motors). Service manual naravno kaze lifetime ulje, ali neka si to objese macku o rep. Auto ima 7,5g i 72k km, pa brijem da je vrijeme da razmisljam o zamjeni (mada neki govore da tek na 100k). Kako Opel kaze da je lifetime ulje nisam ziher dali su onda u ovlastenom servisu propisno "trenirani i iskusni" jer eto ulje niti ne treba mijenjati. Pa ako netko ima preporuku majstora koji zna i druge automatike osim ZF i Aisin servisirati...
![]() |
#74437 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Kakva je sad situacija s kupnjom EV-a i poticajima? Novi Tesla 3 je prekrasan auto, odradio test drive i oduševljen sam. Znam da je bilo problema 2022. i 2023. oko isplata, a ne znam je li kupnja auta u sljedećih nekoliko mjeseci podliježe subvenciji ili se mora čekati nova? Tnx!
![]() |
#74439 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Automobili
Citiraj:
Znaš onu: "Fiat je za narod, Lancia za gospodu, a Alfa za budale." Gospoda ima para ![]() A elektricni Abarth? ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 16.07.2024. u 14:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74441 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@terminator Subvencije ne daje neka udruga nego Fonda za zaštitu okoliša (FZOEU). Zadnji natječaj je bio nedavno, tako da ćeš se načekati. @murina Natpis 'Abarth' na EV fići mi ima smisla kao u natpis 'Turbo' na EV Porscheu. Pročitao sam negdje da će Lancia opet u rally svijet i uz članak je bila slika Ypsilona u Martini dekoraciji, onoj istoj u kojoj je Delta harala krajem 80-tih. Predivno. Osim što će biti EV - svetogrđe. Našao članak. https://www.nacional.hr/lancia-ypsil...-u-motorsport/
![]() |
#74442 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pročitaj članak do kraja. Neznaš ko pije ko plaća, jel ICE ili električni.
![]() |
![]() |
![]() |
#74444 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stelantis trpa taj motor u sve svoje modele. Meni je grozno vidjeti ga u komadu od auta kao npr. C4X. Podsjeća me na Octaviu sa SDI motorom.
![]() |
#74445 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne znam sto ima kostat soma eura. Ffs litra ulja je 10€ Sebi sam na 5HP doma odradio izmjenu za cca 80€ Ulje + filter + brtva kartera.
![]() |
![]() |
#74446 |
#erase startup-config
|
Možda mjenjač ide dolje za izmjenu ulja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#74447 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne ide dolje. Ne znam sad kak je za 8HP ali za 4, 5 i 6HP je to full jednostavna igra. Jedino sto je recimo kod 6HP filter integriran u poklopac kartera pa se mjenja sve tj nesto je skuplje. Vjerujem da je ista stvar i za 8HP i da taj kit nije vise od kakvih 100€.
![]() |
#74449 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Nitko sa leasingom ne drži auto kod sebe do 200k km, a i to kaj je ne leasingu ne znači da je servisiran. Znam ih par kojima su samo pisali da je servis napravljen jer im se nije plaćala puna cijena. ![]() Jučer sam na škodilaka metnuo babyguard folije. Toplinska i UV zaštita. Lijepo obavljen posao u stickers.hr Ima popust za članove škoda kluba. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74450 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
A talijani imaju nepoderive benzince, čak i novi GSE i GME su vrh prema tim francuskim poluproizvodima. Jtd motori također, hdi je nula prema njima.
![]() |
![]() |
#74451 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Na Pezou sam imao Llumar folije, ali svejedno sam uzeo na withcaru ona tipska sjenila za ~100 eura. E to su bas dobra sjenila, jako kvalitetno slozeno i mogu otvoriti prozore sto mi je bilo top.
![]() |
![]() |
![]() |
#74452 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne znam kak se montira jer sam otisao doma i vratio sam se po auto nakon 4h. Cijena je hp pro folija 230 eura plus pdv i baby guard 280 plus pdv. Clanovi skoda kluba imaju popust 20 eura na obje opcije. Stakla su bila blago tonirana ali nedovoljno za malu kad sjedi iza u sjedalici. Bas przi sunce pa da se ne muci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74454 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Zapravo kad razmislim, stakla bi trebala ici dole jer su ti to vjerojatno napravili od ruba do ruba stakala. Tj ne vidis gdje folija zavrsava jer ulazi pod plastike/armaturu vrata. Cijena je solidna, ali jbga, toliko bi platio za dodatno zatamnjena stakla kada bi konfigurirao novi auto - ali bez ikakvih zastita. Morat cu naci nekoga u Istri tko to radi. Moja mala se preporodila sa tim sjenilima, bas skuzis kada zatvoris vrata - mrak. Jedino je sranje sto je pogled kroz sjenila banana i realno nis ne kuzis sto gledas - pa je provjera prometa okolo malo... zahtjevnija. Pogotovo nocu
![]() |
![]() |
#74455 |
#erase startup-config
|
Imao sam neke malo bolje folije na starom autu sa najmanje zatamnjenja (50% mislim). Na tehničkom nisu skužili. Prije 20ak godina sam ih platio 2000kn kada je to koštalo oko 1200kn. Razlika je bila ogromna i auto se stvarno manje grijao i vizualno jako dobro izgledao ali… Folije su polarizirale svjetlo pa u vožnji nisam smio imati polarizirajuće cvikere za sunce jer je to imalo zanimljiv efekt ![]() Auto se manje grijao ali se i (puno) sporije hladio. Kao da folije nisu dale toplini da izađe. U kišna jutra bi se hvatala magla na te folije. Stakla bi bila doslovno mokra. Potrošio bi paket maramica dok bi to obrisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74456 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Jel može koja slika kako to izgleda u stvarnosti? Imamo na Tiguanu zatamnjena stakla, ali svejedno ne pomaže. Činilo mi se malo puno 100 € dati za sjenila kada sam gledao u witcharu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74457 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Set je između 250-300€, sve ovisi koliko rabata možeš dobiti. Ja sam bez rabata platio 380€ (original ZF set). U setu je karter, šarafi i ulje.
![]() |
#74458 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Ja sam stavio na Civica, super zadovoljan.Sto puta bolje od ikakvih folija. kupio prošlu jesen kad je bio neki dobar popust, cca 70 eura me došlo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74460 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Kolko sati treba za to, 2h? sat je 50e? + ide mislim 6-7l ulja Ne znam dal Tomić i Hidromehanika rade istu stvar. Mislim da Tomić samo mijenja ulje (za ovo nisam ziher), dok Hidromehanika radi ispiranje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|