|
![]() |
#241 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Hvala. Lvl 17. Pao je konjanik pa sad polako. https://www.youtube.com/watch?v=sLT7i0wvsW8 P.S. Znam da su spiriti cheat ali za mene koji inace nisam Souls igrac, oprašta mi se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
#245 |
Registered User
|
Mommistake Ako cemo tom logikom, onda je magija najveci cheat ![]() Ali kako kolega fler kaze, treba igrati kako ko voli. Evo malo sam otezao sebi pa hocu preci Margita bez spirita i ashes of war. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Magija (int, fth), ashes of was su sastavni dio igre koji ju dodatno produbljuju, diverzificiraju i čine zanimljivijom. Kasnije postoji opcija za respecati charactera pa se mogu probati razni buildovi, da se ne lupa jedno te isto od početka do kraja - pogotovo u dlc-u koji je pun upgrade materijala i larval tearova za respec. Ne znam što je mount, ali ako je konj i on je sastavni dio igre. Spirit ashesi jesu svojevrsna štaka jer se boss fokusira na njega dok ti mlatiš po stražnjici ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vrijedi reć da neki NPC summoni su dio questa (iako mislim da nisu obavezni kao u Dark Soulsima) i s te strane ih vrijedi koristit čisto priče radi (Igon u ekspanziji ![]() I igrajte kako hoćete, sve je fer dok je dio igre, možeš igru preć na lvl1 bez oružja i lupat bossa 15 minuta, a možeš i rješavat bosseve s jednim udarcem/castom u 5 sekundi, igraš kak ti se sviđa. Iako moram reć, drago mi je da sam rješio ekspanziju prije neg ju olakšaju (vjerojatno budu), kad već nisam igru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
https://en.bandainamcoent.eu/elden-r...on-update-1122 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Urrrggghhhhh.... Nikako mi se nije svidio početak .... Ajd još onaj uvodni dio di te upoznaje i oni "zombiji", ali kad dođeš na "pravu" mapu .... Niti cilja, niti kaj treba delati, em su oni šišmiši jbni, onog kojanjika nesmeš ni pogledati .... Ne kužim bit igre, nema neka misija za napraviti, nema baš ni equipmenta za pokupiti pa se malo ojačati .... Čim te netko kokne ovo te vraća na početak, da tak velim, ali svi neprijatelji su opet na istim mjestima gdje su i bili .... Ono WTF .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Premium
|
Citiraj:
Konjanik je tu da ti pokaže da je to open world igra i da ideš negdje drugdje. ![]() Nema quest loga, moraš pratit što likovi govore, ima questova dosta. Obično ponove zadnje dvije-tri linije ako pričaš ponovno s njima i to ti je dost da te usmjeri što dalje. Svijet se osvježi kad odmaraš u kampovima ili izađeš iz igre. Opreme ima kolko hoćeš, i previše, samo treba istraživat, uživit se malo u svijet. Težina stvari koje nosiš (na sebi, ono što nije "na liku" nije bitno) je bitna za staminu i duljinu dodgerolla. Još jedan hint je da su nadogradnje oružja puno bitnije od tvog levela. Tak da nađeš koji ti moveset odgovara i tek onda nadogradiš, jer u početku su materijali malo rijetki (svaka zona ima rudnik, ali se ne respawnaju bitni materijali), dok ne vidiš kako do više/beskonačno materijala. Bilo što odlučiš može biti poprilično jako do kraja igre, praktički nema krivog izbora ako ti se sviđa stil napada ili štoveć. Naravno neki neprijatelji su jači protiv mačeva, neki su slabi na udaranje (slash, strike, pierce, standard su ti tipovi štete), neki su posebno slabi na neke statuse (bleed, poison, rot....) ili tipove štete (fire, cold, holy...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
@Nbdy32 A gle.. sve što si napisao je krivo, čestitamo ![]() Ima smisla (iznimno detaljnu razrađenu priču i cilj, s nekoliko mogućih završetaka), a bome ni jebačke opreme ne fali - samo nije linearno i sve na pladnju (kao valjda 90% današnjih igara). Konjanik na početku je izazov za iskusnije, dobar pokazatelj onoga što slijedi; itekako savladiv odmah, ali je poprilično neugodan i slobodno ga zaobiđeš pa se vratiš kasnije. E sad, činjenica je da ovaj tip igara nije za svakoga, to definitivno stoji. Pročitaj malo nekakve vodiče za apsolutne početnike i daj još koju šansu, no ako ti ni onda ne bude odgovaralo, nemoj gubiti vrijeme.. Kako god, nije koncept loš samo zato što ti se ne sviđa. @bambi56x Ne, svijet se osvježi kad se odmaraš/teleportiraš ili umreš - ako samo izađeš iz igre, sačuva lokaciju i stanje pa kasnije nastaviš tamo gdje si stao. Osim ako izađeš kod bossa, jel, onda te baci van arene.
Split your lungs with Blood and Thunder Zadnje izmijenjeno od: fler. 01.07.2024. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Premium
|
Citiraj:
Za respawn neprijatelja će već vidit, ima nekih koji se ne vrate. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Registered User
|
Moram se sloziti da je dosta lose objasnjena mehanika igre. Svi se sluze YT uputama. Recimo ako hoces da se brze levelujes pa da "otrkljucas" one glupe ptice. Ni za pet godina ne bih skontao redosljed koji ide da se dodje do podzemlja. I dalje mi nije jasno zasto se lik sa bijelom maskom pojavi ispred crkve radi moga razgovora sa staricom kod "prstiju". Znaci mehanika izmedju stvari koje radim, itema i price je jako kompliovana da je nemoguce bez pomoci nekoga ili interneta. Trebalo bi ti par godina da sve povezes sam. Sto se respawna tice, davno je to objasnjeno u Souls igrama, niko zapravo ne umire. Ima veze sa runnsima ali ubij me ne sjecam se sta je bilo objašnjenje. Ja se nekako i dalje drzim da ne koristim spirite. Cisto malo radi izazova. Ponekad ako se isfrustriram. Zvekno sam Godricka pa sam taj dio mape otkljucao i gore na vrhu mape sam udesio Magma Wyrm Makera. Sad mi valja ici na Renellu u akademiji a nikako me ne privlaci. Igram kao samuraj al ise ne mogu odluciti da li da nastavim sa macem ili katanom. Oteo sam Nagakibau katanu od onog prodavaca. Malo je levelovao ali mi se nesto ne svidja. Sa druge strane pravi bleed pa dobro dodje ali ne znam.. nekako je lame. |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||
PREMIUM
|
Citiraj:
S druge strane mehanika borbe je svakako nešto što treba vremena da legne. Borbe u većini slučajeva ne prolaze na čistu agresivu i button mashing. Najbolje jednog po jednog protivnika i polako i oprezno istraživati. Za izbjegavanje udaraca imaš block sa štitom i roll, eventualno parry iako je to bolje sa štitom za parry, ali uvijek rizično. A nekad treba zbrisati iz situacije na konju ![]() Igre nisu za svakoga. Prvi souls koji sam igrao je Dark souls i isto mi nije legao iz prve - ubijalo me u pojam da već u prvom području stalno umirem od običnih protivnika i da su itemi i radnje kriptični (kindling, humanity restored, hollow, miracles, čudni npc-evi wtf ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Registered User
|
Ljudi zasto ne mogu da "roollam" i izbjegnem gromove iz neba kod Draconic Tree. Bilo na torrentu ili bez njega. Od 10, dva puta uspijem izbjeci gromove. Nema logike, konstantno ginem od njih. Imam osjecaj da vecinom udaraju sipred mene, a kada ih izbjegnem, udaraju malo iza mene. Nema logike da je ovo jedini boss, jedini potez kod kojeg ne mogu naci tajming. Zivota vam pomagajte. Znam da ga mogu pobjediti sa drugim stvarima, otrovima ili jednostavno gurniti s litice. Ali me nervira zasto grom ne mogu da izbjegnem jer znam da mi se valja boriti opet s njim. https://www.youtube.com/watch?v=SRzuAzzcBP0 EDIT: Jel moguce. Prebacio igru u quality mod i ubijem ga iz prve. Wtffff znaci satima i satima sam pokusavao. I sad iz prvog pokusaja: https://www.youtube.com/watch?v=0ZEjP1kfO08 Zadnje izmijenjeno od: Promo. 03.07.2024. u 03:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Premium
|
Onaj pokret kad obrne štit i povuče ga prema dolje i tebe spiči munja? To moraš dodgeat kad štit povuče skroz dolje, light load je ofc lagano, medium load je dost precizno vrijeme, a heavy load ne znam jel možeš uopće izbjeć jer ne odeš dovoljno daleko od munje koja udari i malo područje, ne samo gdje ju vidiš. Možda te bunilo jer moraš poprilično kasno reagirat da izbjegneš aoe. Takvih pokreta di moraš relativno kasno dodgeat ima dosta tak da se navikni. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Registered User
|
Znaci igrao sam protiv njega satima i satima i svaki put me udari munja iz neba kada povuce kako kazes, taj stit prema dole. U 99% slucajeva me udari bio ja na torrentu ili na zemlji. U sred rolla me udari sto ne bi smjelo. Pogledao sam dosta video guideova ali skontam da nista ja pogresno ne radim. U kasnim satima sinoc ocajnicki prebacim igru sa framerate prioriteta na quality mod. To je na PS5, PS5 verzija igre. I ubijem ga iz prvog puta bez da me jednom grom udari. Udario me mislim jednom kad sam zaglavio medju drvecem i kamenjem. Nisam tada ni pokusavao da ga izbjegnem. Eto i na kraju kada sam izgubio torrent, prije nego sto cu ga ubit, rollam na zemlji bez problema. Eto oba videa, prije i poslije quality moda. Na drugom klipu kad sam ga ubio, opalio je preko deset puta i ja nisam imao problem. Znaci igra se definitivno nesto ubagovala i mene sad brine da li ce me zezat i dalje ako vratim na framerate prioritet. Nema logike ali stid me reci koliko sam sati pokusavao. Mogao sam ja njega varati ali mi nije to bio cilj, vec da skontam zasto "ne radi" kako treba. Mislim, wtf. |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
|
Ostavi onako kak je igrivost bolja, možda se nešto smučkalo. A bio je netko napisao da PS5 verzija ima nekih problema, da je bolje uzet PS4 verziju. "Varanje" ćeš isprobat u drugim prohodima, naravno ako ti se svidi igra do kraja. Ima dost zanimljivih caka kak možeš ubit neke bosseve. ![]() Ja sam evo opet završio 99.9% igre s friškim likom i sad u DLC, ovaj puta malo opreznije i sporije, a i bekap sejv sam napravio. Zadnje izmijenjeno od: bambi56x. 03.07.2024. u 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
Što se tiče verzija, PS4 verzija na ps5 radi na 60fps locked, a izgleda skoro identično kao ps5 verzija. Osjetljiv sam fps dropove pa preferiram tu verziju. Ps5 verzija, osim lošijih performansi, nema nikakve dodane bugove koliko znam. Razlike su samo u vizualima, doslovno ima više trave i reza je marginalno viša u ps5 verziji i tjt ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Premium
|
A čuj, ovo danas mi je šesti put da sam "prešao" igru. Prvi put sam sve na slijepo igrao, jedan manji boss encounter sam samo propustio (u Mt Gelmir, 2 bossa u špilji), mislim da sam uspio i sve questove odradit kako sam htio, za to sve mi je trebalo preko 200 sati. Koristio valjda 4 oružja sveukupno, toljaga s početka, 2h mač iz prvog većeg kampa, sjekira od tree sentinela, i kad sam ga našao, tematski prikladan colossal mač jedan. ![]() Drugi put, s svježim likom opet, mi je za isto 100% prohod trebalo oko 130 sati s vodičem (checklista Bosseva/sites of gracea) kojega sam pratio u slučaju da sam nešto propustio. Treći i četvrti prohod su mi bili s opet svježim likom, ali NG i NG+, za 2 achievementa koja su mi falila (krajevi). Ta dva prohoda su sveukupno 16 sati. Peti lik, svježi, je bio priprema za DLC i prvi prohod DLC. Glavna igra oko 60 sati, DLC 40ak, glavna igra 100%, DLC sam propustio jedan manji dio 2 questa prije point-of-no-return, i nešto pred kraj je bilo malo manje neg je moguće. Ovaj šesti lik je opet za DLC, ali sad ide polako peglanje svega. Glavni dio igre sam ostavio samo zadnji boss encounter, sve ostalo 100%, 45 sati. Malo je reč da sam za DLC "rezervirao" svoje vrijeme, pa su zato toliki sati tu utrošeni već. ![]() Što se tiče ljepote DLC-a, mene baš smetaju 2 mjesta, pre veliki kontrast trave/zemlje/neba mi je, prvo područje (Gravesite plain) mi trava baš pili oči iz nekog razloga, tako narančasto/crna, a drugo mjesto je valjda očito svakom ko je bio tamo. Citiraj:
Ako ti radi bolje na quality nego na framerate (ili obrnuto?), odigraj tako, bitno samo da je stabilno. Zadnje izmijenjeno od: bambi56x. 03.07.2024. u 20:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
PREMIUM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Registered User
|
Cudi me da igra trazi internet a ne pravi nikakav acc koji je cross platform ako ne, izmedju PS4-PS5 igara. Hajd ako opet zapne, probat cu sa promjenom kvalitete slike pa cu vidjeti. Moguce (i ako sumnjam) da je fizika/mehanika dijelom vezana za framerat. Ko ce ga znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Registered User
|
Patch Notes Version 1.12.3 https://en.bandainamcoent.eu/elden-r...s-version-1123 Na temu PS5 performansi, ne znam kakve veze ima al treba probat: For the PS5 version of the game, unstable framerate may be improved by using the "Rebuild Database" option from the device’s safe mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Registered User
|
Danas padose "Morgott the Omen" bez summona i "Okaina". Mislio sam da Morgotta necu nikad. Faza dva ne prestaje. A ovih dana, od Rennele, Magma Wyrm, do Draconic Tree i Morgotta. Sve da se stigne na snijeg da se uzme Rivers of Blood. Kakva avantura. Koliko samo igranja. Nadam se da ce opravdati hajp ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja sam trenutno na nekih 20ak sati u ekspanziji. Igra je predivna, setting i artwork su nešto najbolje ikad. Mooožda su mrvicu pretjerali s težinom nekih bosseva. Nije problem toliko u njihov potezima i napadima, nego stvarno imaju previše hp-a i treba ih mlatiti pola dana dok ne krepaju (a većinom prije igrač krepa). Baš me zanima kakvi su endgame boosevi . ![]() From software je isporučio odličnu stvar i jedva čekam što će sljedeće napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
|
Neće t puno pomoć, u DLCu je puno bitnije imat Scadutree blessinge, to skupljaš fragmente negdje u tom novom području i na site of grace povećavaš, slično kao fljosku za liječenje. Ako imaš bar 50 vigor dobar si za DLC, ostale atribute možeš rasporedit ovisno o oružju/magiji koje ti se sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|