Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.06.2024., 18:42   #6331
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Ako si dobio Tehnicolor AllInOne GPON Router nemožeš kupiti vlastiti ONT i upogoniti ga jer si lockan na RDK platformu.

sam nešto propustio unazad 2 mjeseca kad se tvrdilo da mi sa starim technicolorom nismo na tom rdkurcu? i da je problem u mojoj opremi jer mi gpon sfp ne radi sa ispravnim podacima i iako ima o5 status?

dakle konsenzus je sada koji? piši kući propalo?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2024., 18:46   #6332
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Pričalo se do prije cca 4-5 mjeseci da noviji Tehnicolori bez WebGUIa su na RDK platformi ali osobno sam testirao Tehnicolora bez i sa WebGUIom i svi oni su na RDK platformi.
Ti dobiješ Fake O5 State na svojoj opremi a prometa nema pa se slikaj to jest zahvali se HTu jer oni jedini i dan danas će uslišiti tvoje molitve za ONT+Router combo.

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 23.06.2024. u 18:52.
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2024., 21:36   #6333
jp_rv
Premium

fantaplastično.

vidjet ću još da li će raditi iskon optika na vlastitoj opremi... jer ionako kanim otkazati ht jer su preskupi.
Staro 23.06.2024., 21:42   #6334
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Meni iskon vise puta tvrdio, a tehnicar potvrdio da mi stize ont+ruter. Samo eto tehnicar nikako da stigne. Bude u cet, bude u pet, pa odjednom prestao zvati. Cekam sutra ako me se sjeti -.-

Uspjeli mi na kraju spojiti novu liniju na tavanu i na stupu. Malo je potrajalo al jbga...
Staro 23.06.2024., 22:15   #6335
jp_rv
Premium

aj apdejtaj me/nas kad te spoje, meni se ne žuri se prebacit.

ps ja na jednoj lokaciji čekam ht za poslovnjake, pa me zanima šta će stavit tamo.
Staro 23.06.2024., 22:31   #6336
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
fantaplastično.

vidjet ću još da li će raditi iskon optika na vlastitoj opremi... jer ionako kanim otkazati ht jer su preskupi.
Pošto je Iskon HTov oni i dalje nude samo ONT+Router.
VLAN IDove i ostale postavke mogu se dobiti od Iskona a ima ih u pinnanoj temi.
PPPoE username će Iskon predati ako zatražiš Bridge ali samo ti neće dati VoIP user/pass jer to kao formalno nedaju korisnicima.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Meni iskon vise puta tvrdio, a tehnicar potvrdio da mi stize ont+ruter. Samo eto tehnicar nikako da stigne. Bude u cet, bude u pet, pa odjednom prestao zvati. Cekam sutra ako me se sjeti -.-

Uspjeli mi na kraju spojiti novu liniju na tavanu i na stupu. Malo je potrajalo al jbga...
Na Iskonu se uvijek dobije ONT+Router combo jer se usluga vodi kao kada A1 i Telemach iznajme parice/niti od HTa.

Citiraj:

ps ja na jednoj lokaciji čekam ht za poslovnjake, pa me zanima šta će stavit tamo.

Uz malo sreće dobiti ćeš FritzFiber 5530 sa XGS-PON SFPom jer koliko znam to u većini slučajeva postavljaju poslovnim korisnicima(kafići,restorani,uredi,firme,itd...).

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 23.06.2024. u 22:41.
Staro 24.06.2024., 07:20   #6337
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
PPPoE username će Iskon predati ako zatražiš Bridge [...]
Štoviše, nakon što su mi mijenjali paket na veću brzinu i izbacili me iz "bridge moda" odnosno resetirali PPPoE spojio sam natrag njihov Speedport, odradio ACS i iz njega najnormalnije uzeo nove podatke. Pojavio mi se PPPoE wizard u kojem je password bio nemaskiran.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2024., 17:28   #6338
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Amateri bili amateri ostali.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 25.06.2024., 13:28   #6339
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:

Evo, spojili me jutros (Iskon 300/150, samo net), jos sam na default setupu i nisam nista cackao ali ne vidim da ce biti neke razlike naspram HT setupa s vlastitom opremom. ONT je od Huaweija (budem ga zadrzao, nemam maxtv prijamnike), ruter je dobropoznati Speedport plus, normalno dostupan na 192.168.1.1, nikakvi kerefeci nista neobicno. Kako je Karlo vec rekao, identican setup kao HT ONT+ruter.

Bit ce samo drugi VLAN u igri, jasno.

Citiraj:
Pošto je Iskon HTov oni i dalje nude samo ONT+Router.
VLAN IDove i ostale postavke mogu se dobiti od Iskona a ima ih u pinnanoj temi.
PPPoE username će Iskon predati ako zatražiš Bridge ali samo ti neće dati VoIP user/pass jer to kao formalno nedaju korisnicima.
Teoretsko pitanje, ako ONT ustekam direktno u svoju opremu i dignem net, ali kompletno ugasim Speedporta iz struje, to ce u centrali upaliti neke lampice i zvat ce me i dolaziti doma jer je ACS down? Ili se moze nekako dogovoriti da tako ostane, bez njihovog rutera na mrezi. Jer mi je glupo drzati ga na mrezi i zauzima mi uticnicu i mjesto i bas nema nikakvog smisla da radi (nemam voip ni iptv).
Staro 25.06.2024., 13:52   #6340
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Teoretsko pitanje, ako ONT ustekam direktno u svoju opremu i dignem net, ali kompletno ugasim Speedporta iz struje, to ce u centrali upaliti neke lampice i zvat ce me i dolaziti doma jer je ACS down? Ili se moze nekako dogovoriti da tako ostane, bez njihovog rutera na mrezi. Jer mi je glupo drzati ga na mrezi i zauzima mi uticnicu i mjesto i bas nema nikakvog smisla da radi (nemam voip ni iptv).
Vjerujem da ih bas boli kuki sto si odspojen sa ACS-a, jer to je vise kao tvoj, a ne njihov problem. Mogu samo bit sretni s jednim uredjajem manje na ACS-u
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2024., 14:17   #6341
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prije je Iskon izvodio kerefeke / bjesne gliste .... sad kako su zapravo pomeli njihov managment i ostavili samo (pre)prodaju vjerojatno toga više neće biti.

Odradi šta si zamislio (ONT direkt u svoj router), postavi ispravni Vlan na Internet PPPoE konekciju,
eventualno možeš prvo posnifat MAC adresu na WAN portu (ako već ne piše negdje), pa tu istu postavi / spoof - aj na ovaj gore PPPoE interface.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2024., 14:20   #6342
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Iz vlastitog iskustva, HT i A1 ne reagiraju ako im uređaj nije na ACSu, a isto tako ih ne dira niti MAC adresa s druge strane. Za očekivati je da nisu niti iskonovci nešto iskemijali
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2024., 14:47   #6343
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Napisao sam poviše, Iskon je prije pametovao, a sad vjerojatno više ne ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2024., 19:51   #6344
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Malo OffTopic

Iskon je prije pametovao oko Brigde modea i PPPoE podataka.Čak su znali tražiti da se navede razlog zbog čega ga trebaš.
Nikada nije bilo lockanje internet veze na MAC adresu,itd... a pričalo se svakakvih gluposti ovdje na PCE Forumu.

Staro 26.06.2024., 11:46   #6345
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
jedno brzinsko... na tom famoznom runeu i u svojoj kombinaciji preko vlan switcha, sve radi ok, osim što... u mom telekom appu "modem nije dostupan" (koga briga) ...

i stavio sam povećanje brzine na 500/250 za 2.65€ pred 48h i još je stara brzina... ima li veze jedno s drugim?

moram li možda opet spojiti njihov router direktno da se "updejta" brzina?
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2024., 13:15   #6346
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Prvo pokušaj sve rebootati sa svoje strane a ako tako neide onda zovi SZK.
Staro 26.06.2024., 13:25   #6347
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prije je Iskon izvodio kerefeke / bjesne gliste .... sad kako su zapravo pomeli njihov managment i ostavili samo (pre)prodaju vjerojatno toga više neće biti.

Odradi šta si zamislio (ONT direkt u svoj router), postavi ispravni Vlan na Internet PPPoE konekciju,
eventualno možeš prvo posnifat MAC adresu na WAN portu (ako već ne piše negdje), pa tu istu postavi / spoof - aj na ovaj gore PPPoE interface.
Dosta brzo poslali podatke pa sam sinoc to slozio. Nista nisam izmisljao, podesio samo vlan i pppoe podatke i stvar radi. Ode Speedport u ormar!
Staro 26.06.2024., 20:21   #6348
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Citiraj:
Prvo pokušaj sve rebootati sa svoje strane a ako tako neide onda zovi SZK.
znači vezano za moj bridge koji trenutno radi ok, ali se arcadyan zablesavi ako ga ugasim i upalim..

znači Arcadyan ima 2 verzije softvera, tako mi objasio tip na szk... ima RDK (tako neki termin) koji ima samo status page i nema nikakve konfiguracije, i ima druga verzija istog routera koja ne povlači novi softver sa acs-a i onda ima konfiguraciju routera i bridgea direktno u routeru... jer ako povuče novi softver sa acs-a onda se više taj router nemože prebaciti u bridge (ako sam dobro shvatio szk).

Uglavnom doći će staviti tehničar novi Arcadyan koji je isti kao stari, samo radi u bridgeu. To je što se tiče bridgea, bez obzira što mi je Mikrotik sad u smart switchu i on podiže konekciju (sad je već sve u bridgeu).

Što se tiče brzine, to tehničar isto mora odraditi jer ima veze s prodajom. Rekli izaći na teren do kraja dana u petak tj. 48h od sad i riješiti obje stvari. I rekli su da moraju nešto i na "centrali" napraviti da bi bridge radio.
Staro 26.06.2024., 21:47   #6349
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Ta ekipa sa SZK svakakve gluposti priča a pojma nemaju.
Neznam zašto ih shvaćaš zaozbiljno.

Jedan je meni nedavno mlio da PPPoE user/pass je na poleđini routera.

Staro 26.06.2024., 22:10   #6350
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

pa ako postoji zakon od 1.1.2024 ako se dobro sječam da je svaki operater do onta dužan korisniku omogučiti ili dati podatke za korištenje privatne opreme korisnika,zašto onda HACOM ne reagira ?
ili je to sve mrtvo slovo na papiru,opravdanja da bi to utjecalo na mrežu isto ne stoje u njemačkoj vrijedi isti zakon već više godina pa korisnička oprema neutjeće na ništa.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2024., 22:10   #6351
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Zato što RDK zapravo jest thing. Vidi ovdje
Staro 26.06.2024., 22:41   #6352
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Zato što možeš manageat router putem aplikacije(a možeš i Speedportove) neznači da je na RDK platformi.

Staro 26.06.2024., 22:43   #6353
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Ali ovi jesu. Vidi official RDK Management site ovdje. Arcadyan je "Preferred plus member" i T-Com isto. I njihova je platforma.
Staro 27.06.2024., 00:22   #6354
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

I kakve veze to ima s ičim osim što neki Brend ili ISP sudjeluje.
To neznači da router kojeg si dobio da radi na RDK platformi.
HT je odavno imao managment sa aplikacije.

Mislim da smo već skužili kako RDK platforma radi tako ako tebi radi na vlastitoj opremi to znači da stvar što ti je ISP poslao nije na RDK platformi.
Govorilo se prije par mjeseci da GPON Tehnicolor od HTa koji ima WebGUI nije na RDK platformi pa evo ispada da je na RDK platformi.

Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
pa ako postoji zakon od 1.1.2024 ako se dobro sječam da je svaki operater do onta dužan korisniku omogučiti ili dati podatke za korištenje privatne opreme korisnika,zašto onda HACOM ne reagira ?
ili je to sve mrtvo slovo na papiru,opravdanja da bi to utjecalo na mrežu isto ne stoje u njemačkoj vrijedi isti zakon već više godina pa korisnička oprema neutjeće na ništa.

Ponavljam

HT za razliku od drugih HR ISPova će ti predati sve Internet i VoIP login podatke kao i sve postavke.

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 27.06.2024. u 00:43.
Staro 27.06.2024., 00:36   #6355
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Kako neki ljudi mogu bit tvrdoglavi...

Evo ti screenshot iz Arcadyana... ovo je sučelje... kao što vidiš nema nikakav konfig...

https://i.imgur.com/SO7E5QK.png

I dolje na dnu piše Open Source i kad klikneš na to.... dobiješ brdo RDK modula koji se koriste u routeru... ali da, to ne znači da je na RDK platformi... to su višak moduli tu koji se ničem ne koriste, samo zauzimaju mjesto..

https://i.imgur.com/iXdrFeu.png

https://i.imgur.com/lwuk9Wh.png

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 27.06.2024. u 15:25.
Staro 27.06.2024., 13:06   #6356
franzD
Premium

Citiraj:
Teoretsko pitanje, ako ONT ustekam direktno u svoju opremu i dignem net, ali kompletno ugasim Speedporta iz struje, to ce u centrali upaliti neke lampice i zvat ce me i dolaziti doma jer je ACS down?
Neće, imao sam tako pola godine. Speedport je bio spojen pola dana kad ga je tehničar donio dok nisam dobio PPPoE podatke i drugi put kad su mi mijenjali brzinu pa sam iz njega za 10 minuta izvukao podatke i vratio ga u ladicu.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2024., 15:24   #6357
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Kako neki ljudi mogu bit tvrdoglavi...

Evo ti screenshot iz Arcadyana... ovo je sučelje... kao što vidiš nema nikakav konfig...

https://i.imgur.com/SO7E5QK.png

I dolje na dnu piše Open Source i kad klikneš na to.... dobiješ brdo RDK modula koji se koriste u routeru... ali da, to ne znači da je na RDK platformi... to su višak moduli tu koji se ničem ne koriste, samo zauzimaju mjesto..

https://i.imgur.com/iXdrFeu.png

https://i.imgur.com/lwuk9Wh.png
Ok good to know.

BTW vjerovatno ti nediže PPPoE jer RDK je vjerovatno vezan uz managment za app i cijelu kompletnu soluciju sa RDK platformom(to je što ja mislim da se događa).
Staro 28.06.2024., 12:02   #6358
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Citiraj:
Ok good to know.

BTW vjerovatno ti nediže PPPoE jer RDK je vjerovatno vezan uz managment za app i cijelu kompletnu soluciju sa RDK platformom(to je što ja mislim da se događa).
Moj mikrotik podiže pppoe uredno preko vlan switcha. Arcadyan je isto na switch ali na port gdje nema internet vlan pa može podizati pppoe koliko želi u prazno.

Kad je arcadyan direktno u ONT, onda on podigne pppoe normalno.

Danas će valjda doći staviti Arcadyana koji nije na RDK platformi i može se skonfati u bridge, mada stvari i ovako rade.
Staro 05.07.2024., 12:07   #6359
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Pitanje... došao prvi račun... na računu 9€... stavke:
internet + TV S uz ugovor na 24mj (na bakru) .. količina: 0.733 ... iznos 0.59€ (još sam u onom periodu 6 mj za 1€)
optički internet + TV S uz ugovor na 24 mj ... količina: 0.133 ... iznos 3.84€
sve je naravno + PDV

iz ovog ispada da bi optički internet bio naplaćen po punoj cijeni 28.87€+PDV = 36.08€

a potpisan je novi ugovor uz 3 mjeseca po 1 €... da li se žaliti, ima li uopće smisla...
Staro 05.07.2024., 13:47   #6360
mate03
Registered User

Datum registracije: May 2024
Zašto je tako visoka cijena za T-COM internet + TV S ?
zar nije na njihovim stranicama 28.89/30.89 s magentom ili bez magente na 24 mjeseca (uključen i PDV) ?

Ne čini mi se nešto povoljno, najpovoljnije je uz Rune uzeti Telemach ali ja sam se ipak odlučio na Fibernet + EON TV full paket.

Na Fibernetu je 1/0.5 brzina 28 EUR-a uz ugovor na 24 mjeseca i 3 mjeseca na 1 EUR-o s time da imam fiksnu vlastitu IP adresu a EON je 12.90 EUR-a uz
jedan mjesec besplatno s time da nema ugovora (naravno samo za EON TV).
mate03 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na