|
![]() |
#73861 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uzmeš kataloški, nazoveš ovlašteni i pitaš za cijenu i dobavljivost, pogledaš isti auto na njuškalu npr., ako svaki drugi ima isti problem, a u ovlaštenom je cijena 200€, jasno je da je potražnja veća od ponude...
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 20.06.2024. u 12:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73862 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Dosta često bude skuplje nego da uzmeš novo. Sa time da pola njih na njuškalu to niti nema, samo stavljeno sve i svašta da im se javi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73863 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Najbolje da sad svi vozimo suvove jel nitko vise ne gleda u retrovizore. Realni mi je argument da covjeku treba 4 sjedala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73864 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Pa to da Miata nije za neiskusnog vozača se valjda odnosi na stražnji pogon a ne za nisku siluetu. S druge strane, da bi naučio voziti auto sa stražnjim pogonom moraš voziti auto sa stražnjim pogonom a Miata je za to učenje najbolja. No auto se kupuje za ženu pa nekako ne vjerujem da je njihov pojam užitka u vožnji približan mome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73865 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato sam i sugerirao miatu.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73866 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li auto prednji ili zadnji pogon je u vrijeme modernih ESP-ova ionako irelevantno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73868 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73869 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Frend je imao već popriličan broj situacija i par sudara, pogotovo po rotorima gdje ga jednostavno ne vide pored sebe i u procesu mijenjanja trake samo zajaše na njega. Jel takav stres treba početniku? Teško Također gledamo kabrio kao vikend auto i vučem za Miatu, ali njoj je ružna. Hoće Z3, Z4 ili 911…
![]() |
![]() |
#73870 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne dolazi Miata u obzir, ne trebate diskutirati 😄 Ok, Golf je visoko u vrhu, ali su vidjele nedavno ili 308 ili 208 cabrio i svidja im se. Kakvi su kvalitetom? Kvari li im se mehanizam krova? Ima li kod tih Golfova i Peugeota nekih motora koje treba izbjegavati? Iskljucivo benzinci dolaze u obzir, ne zato sto ne volim dizele nego sto tu gdje smo mi samo Euro6 dizel dolazi u obzir. Automatik mjenjaci problematicni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73871 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Jedini cabrio (od ovih jeftinijih) koji mi se sviđa izgledom je Mini. Fiat 124 Spyder je budući klasik jer iako je to klonirana Miata puno je ljepši i cijena će mu ići u nebo. Sve ostalo do A5/S5 I Series 4 Cabrio je meni odvratno a Peugeot 308cc je predvodnik te odvratnosti. Miata koju sam ja vozio od elektronike je imala ABS, kazetofon i upaljač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73872 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73874 |
Premium
|
Ne pomaze elektronika neiskusnom vozacu sa jakim motorom i straznjim pogonom. I meni je prvi izbor bio neki e93, ali se ne usudim to dati djetetu da vozi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73875 |
49%winner
|
Koliko stare pezoe gledate? Ukratko sve sto je radjeno u suradnji s bmw-om i ima oznaku vti zaobidjite. Pureshi.. mislim, puretech ne znam kako se drzi. Morao bi biti zlatan da ispere ono vti crnilo koje im je ukaljalo reputaciju. Mislim da na tim starim pezoima mehanizam krova hoce zajebavati, kao da mi je nesto ostalo u glavi
![]() |
![]() |
#73876 |
Premium
|
Automobili
A ono, sto mladje moguce, ali ovi 308 su izgleda samo do 2015te isli. I meni se nesto cini da sam negdje cuo da im ti krovni mehanizmi nisu bas pouzdani, pa cu ih vjerojatno izbjegavati radi toga. Mislim da je Golf na kraju neko najlogicnije rjesenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73877 |
The mighty pirate
|
Da valja, ne bi ga netko prodavao ![]() Mene je najviše strah tih krovova. Ako se i odlučimo na nešto takvo, planiram naći nekog tko se razumije u te krovove da pogleda, jer ne znam uopće na što obratiti pažnju. Ne vjerujem ni auto kućama previše. Po nekoj logici i onom što sam dosad istražio , mehanizam metalnih krovova je pod većim opterećenjem zbog težine i bit će zajebaniji i skuplji za popravak. Platnenima je pak mehanizam trajniji, ali to platno je svakakvo ako se ne održava.
![]() |
#73878 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73880 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73881 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Naravno da imaju ali kao što je kolega odlično naveo iz priručnika ne možeš protiv fizike. Ako ćelava ljetna Sava izgubi grip na hladnoj i/ili mokroj podlozi badava kontrola stabilnosti kada guma ne može uhvatiti cestu.Vježbali smo to na poligonu. Još ako je ovjes loš… Dodatni problem kod zadnjeg pogona je što zadnj kotači uvijek guraju auto ravno za razliku od prednjeg pogona koji gura u smjeru prednjih kotača. Zato jače izbacuju zadnji kraj. Auti na zadnji pogon su jači auti (da mogu snagu bolje prenijeti na podlogu) pa je to još izraženije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73882 |
Bazinga
|
Kakva kontrola stabilnosti u elektronskom obliku ako je vozač kreten? Ako gume nisu ćelave i ako cesta nije blatnjava/masna/mokra/skliska, elektronika te izvuče bez problema ako ideš u zavoj s 90, a inače bi izletio ili se izvrtio na 70-75 (karikiram). Ako ideš u takav zavoj sa 100+, nema te elektronike koja će te vratiti na cestu kad cijeli auto kliže i vrti se po cesti. Vjerujem da je i u drugim autima slična situacija, ali mogu reći da stvarno jako dobro radi. Oduzme snagu, koči ovisno o tipu proklizavanja i doslovce auto koji krene proklizavati vrati u pravac. Ali kao što rekoh, sve dok je unutar granica zakona fizike. Ako je upaljena elektronika, ako je sve ispravno, u kombinaciji s xDriveom (pa čak i bez) stvarno moraš izazivati vlastitu sudbinu da napraviš pizdariju. Ovo pričam za zavoje, naravno. Na ravnici ima genijalaca u svim brandovima. ![]()
![]() |
#73884 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ima svega, istina. Jedan genijalac u ulici je još na WinterContact TS870, a vani je 40 C zrak, a cesta je valjda 60 C. Al ima i jako loših zavoja i cesta gdje bi mi sa 30 km/h ili manje sa novim premium gumama auto krenulo proklizavati. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#73885 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Samo se treba voziti polako i problema biti neće. Za malog pišu ima drugih lijekova, a ne samo brzina i bmw. Ups ![]() Otkad vozim bmw-a ljudi me pretječu kao manijaci. I dajem žmigavce. One dugačke, 30 metara prije križanja. Ljudi su van sebe od bijesa. btw prodajem pežoa, ako znate nekog da mu treba neprovjeren i uništen auto - javite se (šala, u odličnom je stanju).
![]() |
#73886 |
Bazinga
|
Ako želiš izazvati još veći bijes, drži razmak i puštaj pješake na zebri. Garantiram puno lijepih pozdrava, bilo u retrovizoru, bilo dok te zaobilaze. ![]()
![]() |
#73887 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Još ako ne parkiraš preko dva parkirna mjesta zaplijenit će ti auto |
![]() |
![]() |
![]() |
#73888 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73889 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da uletim malo u kabrio temu posto vozim jednog. Bio sam izmedju Saab 9-3 Aero i Volvo C70 kojeg sam na kraju uzeo, pa evo par rijeci o svemu. Soft top vs. hard top: - zvucna izolacija je na strani hard topa - opcenito sto se izolacije od elemenata tice, hard top je bolji (vozikao se u Saab 9-3 na jedan uzaren dan, i uz klimu i sve, odozgora te ispece medium rare - tezina je na strani soft topa, C70 prazan ima skoro 1600 kg, lol Ako se bude rabljeni uzimao, obvezno probnu voznju i nazicati da prodjes kroz auto praonu. Dok sam gledao C70, jedno 10 komada sam testirao i kad bi god predlozio da odemo u praonu krece "joj nemam sad vremena" "ma ne ne, krov nece curit, al ne zelim da mi lak izgrebe" i slicno... Sto se voznje bez krova tice, ako je vani iznad 27-28, uglavnom mi je podignut krov i klima upaljena, spustanje krova je u vruce ljetne dane samo ujutro ili predvecer uz zalazak sunca. Al ono, ako je vruce a bas zelim spustit krov, onda i dalje ostavim klimu da mi laganini puse prek ruku na volanu, tako se da izdrzat i na 30 C ako ne pici direktno sunce ![]() Iskreno, meni je uzimanje tog C70 bilo ispunjenje childhood dream-a, malo sam ga impulzivno uzeo i mislio sam da ce mi dosaditi nakon godinu dana pa cu ga prodat, al evo ga vec 4. godinu kod mene. 2022. sam potegnuo prek baltika (Poljska, Litva, Latvija) gore prek cijele Finske, presao u Svedsku i onda nazad prek Danske, Njemacke, Lihtenstajna i Austrije. 35 dana, 10k kilometara, vecinom seoske ceste i spusten krov i svejedno mi nije dosadilo vozit spustenim krovom ![]() Jucer sam stigao na Hvar, prosao onim tunelcicem do Zavale sa spustenim krovom... 10/10, would recommend ![]() Evo i dvije slikice: ![]() ![]() Warszawa 2022. na roatripu, i zadnja voznja sa mora doma prosle godine (nekad u 10. mjesecu ako se dobro sjecam). Sto se zime tice, garaziram ga samo iz razloga jer ga zelim do penzije vozit, al ono, ne vidim razlog zasto ga se ne bi moglo vozit kao najobicniji auto. A sto se spustanja krova na zimi tice, znalo je bit dana u 2. mjesecu, kad bi mi falilo vozikanje bez krova, pa ak je suh dan i 10+ stupnjeva, otisao bi sa njim do posla i nazad sa spustenim krovom. Na prednjim sjedalima ne puse uopce dok se vozi sa spustenim krovom tako da nije problem i ako je hladnije vani. Ako se jos cega sjetim, nadodam, a ako ima koji pitanja, slobodno. Od ostalih kabria sto sam vozio: Mercedes CLK iz 2000 i neke godine (soft top), Mini prva generacija kabrija (soft top), nova Mazda MX-5 ali ona sa tvrdim krovom, Saab 9-3 Aero i Golf 4 kabrio (oba soft top). Iz tog svega sam zakljucio da zelim hard top ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73890 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ti živiš moj san ![]() Jebeno
![]() |
![]() |
|