|
![]() |
#73561 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73562 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
De ajde ne seri to se zove retro. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73564 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
+1 fan manjih vozila. Na put se nosi šta stane u auto, a sa babyzen yoyo kolicima smo prošli pola europe, što autom, što avionom, brodom, vlakom. Naravno da je mjesto boravka glavni faktor, Split je primjereniji manjim vozilima. Jučer sam provozao ovo, prijatelj kupio za po gradu ![]() Jako zanimljiva vozilica Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#73566 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Ista stvar je kod E-CVTa, stisneš ga i ne moraš čekat da dođe na 5k, ovaj je odma tamo, i tamo je dok god držiš nogu u podu ![]() E sad koliko ljudi na dnevnoj bazi X puta ide sa istim benzincem do crvenog...
![]() |
![]() |
#73567 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Redovito tiskam 3.3 šestaka u crveno, mjenjam ulje svakih 10k i prst u uvo. Mene više brinu i nerviraju dizli koji se po gradu vuku na 1000rpm i dime ko da nema sutra. Da, manje troše, al nekako ne znam koliko je zdravo takve vibracije stalno kroz cijeli auto i sve sustave gurat, jer realno, sve se trese na 1000 okretaja u 3/4 cyl dizlima |
![]() |
![]() |
![]() |
#73568 |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73569 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Zlatne žlice ![]() Da beba Amdo zna koliko je maligana imo stari dok je vozio na more imo bi PTSP do peMzije ![]() Mislim..ne bi ![]() Al pretjerujete malo ![]()
![]() |
![]() |
#73570 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
https://www.index.hr/mobile/auto/cla...u/2571147.aspx Blagodati strujnih auta 😍 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
#73571 | ||
Premium
|
Automobili
Citiraj:
Vidim tu i tamo kojega po St Kanal apdejt: Očistio sam parking do betona, a otkopavanje kanala će pričekati jesen jer traži ozbiljniji zahvat. Stablo invazivnog pajasena je odvalilo ploču i probilo se u kanal, pa prvo trebam njega izbrisat ![]() Podsjetnik kako je izgledalo: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: murina. 05.06.2024. u 21:53. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73572 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Imam superba i žena uvijek ima službeni neki manji tipa clio/Corsa/Polo Da ne radim ovo što radim i da idem jednom godišnje na more ne bi u superba sjeo možda ni jednom mjesečno. Po gradu sam okretniji i sposobniji u tim malim drkavcima, na pola parkinga ne stanem sa superbom. Sve stane i u mali auto osim ako gradiš kuću , a to ionako neću ništa voziti u novom autu pa me zaboli 🤣 Istina je da kad se ide na put veliki auto dobro dođe ali isto tako krovni nosači i dobar kovčeg gore riješe 90 posto stvari Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#73573 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ne kažem ništa loše, ali mi je komično da svaki drugi kada sazna da je žena trudna, odmah gleda karavan. Ista ta generacija odrasla na fičekima. Nemam ništa protiv SUV/karavana, dapače, ali mi je komično kako se odjednom sve mijenja. Makar kada sam neko vrijeme vozio malog u Ecosportu preporodio se kako je bilo lakše dok je bio manji jer je auto povišen. Citiraj:
Ma nemaš, imaš gužve malo po ljeti, ali ako si domaći odeš bočnim ulicama i manje više je to to. Preko zime si unutar 10 minuta sa jednog kraja na drugi. @xlr, sutra baš idem na tehnički sa Škodom WRS karavan benzinac jer frend ne stigne. Bez obzira na motor itd, sa prostorom iza itd stvarno bude raj na zemlji ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#73574 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
100 ljudi, 200 sisa ![]() Jedan frend dobio dijete i odmah iz topa uzeo Focusa karavana. Godinu nakon tog je prešao na C-Max jer veli da mu kičma više ne može trpiti spuštanje u Focusa i baratanje klincem i svime što to nosi. Naravno, nije o tome razmišljao jer je selo reklo da kupi karavana. Drugi pak nema djecu, ali ima ekipu specijalaca (35-40 god.) koja se međusobno nadjebava tko će popiti više i tko će kupiti veći, brži, bolji, nepotrebniji auto. Jedan kupi A6, drugi kupi nekakav S90 i sad ovaj moj kreten uzme S60, ali jači od tog S90, i s kristalnom ručicom mjenjača koji ovaj na S90 nema. Sad se čeka odgovor ostatka... Sva trojica koriste auto svakodnevno za 5-7 km od doma na posao, isto toliko nazad i eventualno do birtije. Ako naprave 30 km dnevno, puno je. Netko radi potrebe, netko radi kompleksa, taštine i ega. Na kraju svatko svojim novcima kupi što hoće ![]()
![]() |
#73575 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Sjedalice je propisao zakonodavac stoga nitko ne pretjeruje s ničim. ![]() Ja odgovorno tvrdim da u lakrdiju od automobila kao što je clio ne stanemo mala u sjedalici, pas u transporteru, žena i ja. Mi s tim na izlet ne možemo, a kamoli na more. Da nemam psa i da se kao nekad klinci voze....dalo bi se. Ovako ne. I tu ne pričam o bespotrebnim navlačenjima tona igračaka bicikala i ostalih idiotarija koje se non stop vuku. U ostalom igore...ha accordica ti ne treba? Fino prodajte i kupite si jazza..ipak malo pretjerujete. ![]() ![]() Biti će veselo s obzirom da treba uklanjati objekte/kuće kao i mostove i željezničke mostove. Ako još netko kupuje premium dizel. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 06.06.2024. u 04:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73576 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Width (klijo) 1639 mm (čkoda) 1814 mm Nemreš reć da je razlog jedva 20 cm širine, a ako kojim slučajem i je, fino malu naprijed i nema problema. Eh današnji komotni roditelji ![]()
![]() |
![]() |
#73577 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
My 2 cents kao roditelj 2 klinca. Prvog iz bolnice dovezao u 8gen civicu sedanu. Fenomenalan auto, da nije tih cetvorih vrata vjerojatno bih ga jos vozio. I onda godinu kasnije uzeo t-roca koji je sa svojih 445 litara prtljaznika skroz ok za jedno dijete u nasoj situaciji (nemamo ljubimaca) . Dosao drugi klinac, došla i krovna kutija. Kako je t-roc poprilicno kratak, umjesto drugog auta ciljam nesto vece, a zena nek vozi roca. Drugi auto je inace 207-ica i po Zagrebu mi se puno ljepse s njim voziti, iako ga treba vrtiti (1.4, 95ks) naspram roca je kao karting. Sent from my PGT-N19 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#73578 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
BMW predstavio novu Seriju 1 (F70) i fino me razocarao. Imali smo neki okvirni plan iduce proljece ubosti BMW 120 vodjeni specifikacijama 120i F40 serije i ocekivajuci da ce u F70 seriji biti dosta slican. 120 je bio targetiran jer je bio (F40) prvi benzinac sa 4 cilindra. I onda mucak samo takav - umjesto 2.0 Turbo 4-cilindrasa koji je u F40 seriji novi 120 u F70 seriji je 1.5 turbo 3 cilindras. Psmtr, koje razocaranje !!! A nista, nadati se da se se zvijezde poravnati i da BMW nece podivljati sa cijenama, pa razmisljati mozda o M135. I on je bio u nekim pozadinskim kombinacijama, ako se poklopi ovo i ono i ono, pa onda bude i M135 moguce iskombinirati ![]() Mada brijem da ce cijena u odnosu na F40 fino otici gore, pa onda ce i to pasti u vodu...
![]() |
#73579 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() da da, nema ti svaka STP mogucnost atesta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73580 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Iza kada stavim transporter od psa ne stane više ništa. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73581 |
Strichek Moderator
|
Naravno da treba, bude i tebi uskoro ![]() Ha da, sad stane samo pas u klijo a sa jedva 20cm više stane i sjedalica (koja je bar pol metra) i pas, uvijek si bio dobar u matematici ![]()
![]() |
#73582 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
![]() Doduše malo su me čudno gledali u skladištu Elipsa kad sam došao iza s autom, ali stalo je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73583 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Žena Mala Ker pogani ![]() I TRI auta na dvorištu bogtejebo ludog... Tri. Da imaš pošteni drugi auto (kao ja npr.) ![]() Al ne, mora bit škoda i dvije francuske drlje ![]() Francuze na cios, kupi Vito i bog ![]()
![]() |
![]() |
#73584 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Ne fakat se moram početi rješavati automobila i ostati na max tri u totalu jer kad dođe četvrti biti će malo problem. ![]() Iako ajde moooožda iskombiniram da živimo samo sa dva auta ali to je upitno. ![]() Eventuanlo ako žena preuzme škodu, a ja kupim nešto tipa yeti ili tak nekaj..bumo vidjeli. ![]() Zapravo čekam i da susjed odluči prodati dakotu poa ću to kupiti od njega. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73585 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Imao Fiestu 2010 godište kad je došla beba. Kolica stala u gepek ali onda sve ostalo na zadnje sjedište - tipa odeš u dućan pa vrećice po zadnjem sicu tovariš. Vozio ženu i bebu to ljeto na dva mjeseca mora sa svim stvarima - i sve je stalo u Fiestu i to bez krovne kutije. Nakon godinu dana bebe uzeli Tiguana, prva generacija face lift. Preporod što se tiče stavljanja bebe/djeteta u sjedalicu - ne moraš se saginjati; stane hrpa više stvari u gepek. Naravno da se može i sa malim autom, ali lakše i jednostavnije je kad je veći. Da si nisam mogao kupiti veći auto preživio bi i sa Fiestom, nije kraj svijeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73586 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
I ja sam vozio Fiestu, doduše 2005 uzeo novu. Prvo jedno dijete, pa dvoje vozio 7 godina dok je nisam prodao. Doduše s krovnom kutijom nakon drugog djeteta. Danas jedno dijete otišlo, drugo pred odlaskom, a vozim se u Meganeu karavanu. Selio se dvaput u zadnje dvije godine i karavan dušu dao kad spustiš siceve. Da sad kupujem nešt, uzeo bi Hyundai i30 benzinca karavana za 18600€ kolko piše da stoji. 1.5l atmosferac bi trebao gurat to 200k. A kupovat ću nešt novo tek za 2-3 god, vidjet ćemo kakvo će stanje onda bit na tržištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73587 |
Super Moderators
|
![]() |
#73590 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|