Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2024., 10:56   #73531
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Zamjena ulja na max 15k km i zlatan si..Dizajn razvoda paljenja je na B47 unaprijeđen naspram N47 motora, ne bi trebao imati problema s lancem, pogotovo ne na ovim kilometrima, ali na 180k km bi trebalo vodit brigu o zamjeni. Servis mjenjača je preporuka svakog osim tvornice, iako je "lifetime sealed" to se slaže sa životom automobila koji tvornice očekuju, a to je ~200 000km, nakon toga očekuju da kupiš novi , tako je i lanac "lifetime"
Puno sretnih KM ti želim, uvijek podržavam takvu kupnju naspram nove Dače
Hvala puno, tako nekako sam i mislio, mijenjati ulje 10-15 tisuća, promijeniti ulje u mjenjaču i vidjeti što još treba...

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Kad se vidimo na parkingu ispred bunkera?
Evo, pa čim nabavim auto i svakako prije nego mi se drugo dijete rodi broj imam

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 10:58   #73532
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Moj Captur je čisti benzinac tj. micro hibrid. Pobrkao si Techno opremu sa e-Tech modelom koji je hibrid.
Mjesta iza ima dovoljno, zadnja klupa se može micati horizontalno nekih 10cm. Bunker nije jako velik, ali ima 2 razine za stvari.

Auto je mekan, motor se ni ne čuje (1,3l/4c/140 KS). Mjenjač (7 brzina) je malo kilav te se osjeti kada prebacuje brzine. Potrošnja oko 7l.

Kada se odabere Sport mode (ima još Eco i My Sense), mjenjač šalta brže, grafika table ispred vozača postane drugačija, auto bolje reagira na gas i motor postane malo bučniji. Čak mi se čini da ovjes i volan postanu malo tvrđi, ali još uvijek prilično mekan. Tada se može voziti žustrije. Mi lajk it. U kojem će mode-u biti, mijenjaš tipkom na tabli.
Sve u svemu, zadovoljan sam njime.

Stari ima Yaris Cross hibrid. Dobar je za vožnju u gradu gdje koristi elektriku, ali kada prebaci na ICE motor se baš čuje. Definitivno nije za AC gdje stalno radi ICE (3c/1,5l). K tome zadnja polica nije čvrsta nego od nekakve tkanine. U Sol opremi ima samo zadnju kameru. Bilo kakvi senzori 0 bodova. Razočaran sam s njime.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 05.06.2024. u 11:07.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:00   #73533
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
U firmi mijenjaju Toyote Corolle za Renault Captur/Austral, sve hibridi, nekih 50-60 vozila. I pričao mi je kolega zadužen za flotu da su puno zadovoljniji s Renaultom, da je mjenjač puno bolji na Renaultu, bolje odrađuje šaltanje. I još je neke stvari nabrojao u korist Renaulta al se ne sjećam

Gepek je manji cca 100 litara na hibridu. Obični ima 422, hibrid 326 litara. Tak da da, to može bit deal breaker.
326 litara....noup nebu išlo. Moraju stati kolica i košara iza. 305 sada ima na C3 i to je smiješno uopće zvati gepekom.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Evo, pa čim nabavim auto i svakako prije nego mi se drugo dijete rodi broj imam
Deal

coconut..aha ok ok da pobrkao sam. I da gledam manualce tj. Schaltgetriebe.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:06   #73534
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Kolica ćeš vozit godinu dana i to je to, a uvijek ih možeš staviti naprijed. Nemoj se ograničavat zbog toga
Staro 05.06.2024., 11:13   #73535
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
326 litara....noup nebu išlo. Moraju stati kolica i košara iza. 305 sada ima na C3 i to je smiješno uopće zvati gepekom.
Tak je navedeno ovdje

Slažem se za bunker, to ne stane unutra.
Kak sam prošao s Mazdom 3 i jednim djetetom, reko sam si ubuduće ništa ispod karavana. Daj mi prostora da ne mora mislit jel stane il ne, pa montiraj Thule gore, ovo ono.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:14   #73536
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Drugi motor koji se koristi je 3c/1.0l. Ne znam kakav je. Čini mi se da su prve verzije bile problematične.
Staro 05.06.2024., 11:15   #73537
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hmm, zapikirao sam tu Kiu Stonic, onaj model sa 100ks, cca 22k. A sad tu ispada da kupujem nekakav Cyrix dok svi voze Pentium 3
Što bi vi preporučili, mala obitelj, samo žena, ja i mali od 7mj, psa nema, mačke nema više neće se puno voziti po gradu, da imamo za otić na more i obližnje destinacije, malog kad će trebat negdje odvest. Nešto drugo novo za te pare ali onda manji auto, ili nešto rabljeno pametnije?
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:16   #73538
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
U firmi mijenjaju Toyote Corolle za Renault Captur/Austral, sve hibridi, nekih 50-60 vozila. I pričao mi je kolega zadužen za flotu da su puno zadovoljniji s Renaultom, da je mjenjač puno bolji na Renaultu, bolje odrađuje šaltanje.
Ovo je top

Možda je to nekome kul koji ne zna da toyotin automatik u hibridima nema brzine pa nema ni šaltanja

Svaka čast kolegi

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:18   #73539
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Većina Japanaca/Korejaca koristi CVT mjenjač.
Staro 05.06.2024., 11:21   #73540
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Hmm, zapikirao sam tu Kiu Stonic, onaj model sa 100ks, cca 22k. A sad tu ispada da kupujem nekakav Cyrix dok svi voze Pentium 3
Što bi vi preporučili, mala obitelj, samo žena, ja i mali od 7mj, psa nema, mačke nema više neće se puno voziti po gradu, da imamo za otić na more i obližnje destinacije, malog kad će trebat negdje odvest. Nešto drugo novo za te pare ali onda manji auto, ili nešto rabljeno pametnije?
Nešto veće svakako.

Mali će odrasti, s 2-3 godine će već voziti se u sjedalici, neće ti mira dati nogama, vjeruj mi, probao sam i na većim autima.

Radije rabljeno pa veće, nego 4m dugi auto, koji je baš skučen.

Neću bacati preporuke, no jednom kad netko proba veći auto, nema vraćanja na manje, pogotovo kada je obitelj u pitanju.

Za sada ti je dobro, ali za 2-3 godine kad mali poraste?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:24   #73541
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Kolica ćeš vozit godinu dana i to je to, a uvijek ih možeš staviti naprijed. Nemoj se ograničavat zbog toga
Nikad ne znas. Mozda ce biti jos prinova.
Staro 05.06.2024., 11:35   #73542
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
U pećnicu se stavlja dok je vruća.
Od planova bez djece sad sam na dvoje sa godinu dana razlike između njih.

U kratkom roku došao od auta sa troja vrata na auto sa sedam sjedala. Između toga sam furao (već sam dosadan s time sam sebi) xCeed, koji je bio na kraju dana premalen za nas četvero.

Ako kupuješ nešto što misliš voziti duže od 2-3 godine, Stonic će ti biti pretijesan uskoro.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 11:35   #73543
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ovo je top

Možda je to nekome kul koji ne zna da toyotin automatik u hibridima nema brzine pa nema ni šaltanja

Svaka čast kolegi
E ubi me kojim riječima je rekao, al nešto oko prijenosa je bilo. Da Toyote zakucaju pa se čeka da se prijenos odradi tak nekaj, ima već vremena od tog.
Osobno nemam pojma kaj koji ima, vozio oba i idu dobro, bez ikakvih problema
Staro 05.06.2024., 11:53   #73544
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

CVT je zakon za grad. Nije za sportsku vožnju ni pretjecanje.

Auto za porodicu sa malim djetotm ne smije biti manji od Golf klase.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 05.06.2024. u 12:42.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 13:26   #73545
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Sa ženom imam zlatno pravilo, a to je da što nam ne treba u mali gepek, niti nam ne treba, pogotovo na putu sa dijetetom. Ljudi bi najradije kamp prikolicu vozili čim dobiju jedno dijete. 2 je već druga priča.

@Guls čestitke lipi moj za 2 dijete man!
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 13:32   #73546
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Nema više inspiracije, trendovi su skroz okrenuli nekamo vrit.

Moram priznati da sam uzbuđen što kupujem svoj prvi BMW. Nadam se da ću više biti na cesti nego kod mehaničara. Moram s nekim podijeliti sreću pošto moju ženu tak boli kifla

Čestitke na novom autu i nek te ne brinu mehaničari, bolje se brini da ne budeš crtica u crnoj kronici, navodno onaj propeler na volanu utječe na psihu vozača

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 05.06.2024. u 13:41.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 13:49   #73547
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Sa ženom imam zlatno pravilo, a to je da što nam ne treba u mali gepek, niti nam ne treba, pogotovo na putu sa dijetetom. Ljudi bi najradije kamp prikolicu vozili čim dobiju jedno dijete. 2 je već druga priča.
Sama kolica zauzmu mali gepek, još ak je bebeč u košari ima gepeka gdje košara ni ne stane u gepek više. Ajd, sad ima tih kompaktnih kolica pa se da.
Ideš na tjedan dana, di ćeš potrpat obleku za bebača i sebe, još ak ti treba inhalator, sterilizator, prijenosni kinderbet. Nedo bog još nosiljku ak ćete negdje hodat.
Opcija je Thule ili veći gepek.
Staro 05.06.2024., 13:51   #73548
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova

@Guls čestitke lipi moj za 2 dijete man!
Jednom veći auto, nikad više nazad. Ne postoji opcija da stvari vozim na zadnjim sjedalima osim ako je prekopotrebno.

Nema negativnih strana većeg auta, ne znam zašto ljudi toliko negativno gledaju karavane i SUV-ove.

Sve što može mali auto može i veliki samo još više.

Osim vizualnog, to imam razumjevanja, nekome je to ružno.
Staro 05.06.2024., 13:58   #73549
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Mene kod velikih autiju muči parkiranje u gradu, uske ulice i lupanje vratima u zid garaže/druge aute.

I to velim kao netko ko gleda Octaviu i boji se kak ću ga voziti po ZGu, prvenstveno zbog svojeg stanja gde sam ćorav na jedno oko.

Nego:

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 14:15   #73550
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Kad vidim kakvi autobusi trebaju obiteljima s jednim ili dva djeteta, sjetim se kako smo putovali na more. Pelješac na dva tjedna. Mi u jednom, teta i tetak s djecom u drugom autu.

Nas 4 u bubi (1303), njih 5 u peglici (iliti Polski Fiat za neupućene), sa svim stvarima za 2 tjedna. Voće i povrće se kupilo u Neumu ili negdje u okolici Neretve.
Ukupno petero djece starosti od 5 do 10 godina, nikome ništa nije falilo ni prije tog, a i još neko vrijeme nakon tog

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 14:33   #73551
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

A tek ovi prije vas...nisu ni išli na more. A oni prije..ih...u pećini živjeli, a sada se tu autima navaža.

Kako je tek bilo kada se išlo na more Karolinom, Luizijanom i Jozefinom?

Svakako se manje nosilo slažem se ali vremena se mijenjaju. Pa tada nisu ni postojale autosjedalice, a sada probaj voziti dijete bez iste.
Staro 05.06.2024., 14:35   #73552
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Nekad su i na magarcu išli pa eto, vremena se mijenjaju.

Pretpostavljam da nemaš djece pa nisi spoznao koliko se olakšaju stvari s većim autom.
Prvo, samo stavljanje djeteta u sjedalicu je lakše u većem autu (limizuna, karavan, itd..), a još lakše ako je povišen (SUV) nego dok se prebiješ u malom autu da staviš dijete, pa pazi da se ne lupi glavom u štok jer je sve usko. Vjerujem da je i djetetu osjećaj u vožnji drukčiji nego da mu je krov auta na 20 cm od očiju (slučaj djeteta ispod godine dana koje se vozi kontra smjera kretanja u poluležem položaju) jer su današnje sjedalice dosta visoke, pogotovo ako ima isofix bazu ispod.
Drugo, tovarni kapacitet. Nema potrebe tovarit kabinu i samo riskirat dodatno da lete stvari po autu.
Treće, vi ste tako putovali bez sjedalica i ičeg. Pokušaj danas dijete vozit bez sjedalice/boostera. Uostalom, zašto bi uopće riskirao toliko?
Veći auto svakako olakšava stvari, a trošak između malog i većeg auta je danas neznatan.
Staro 05.06.2024., 15:02   #73553
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Sve što može mali auto može i veliki samo još više.
Ovo.. ovo cu si isprintati i gledati u taj papir dok odlazi nepotrebno veca rata kredita jer "dodaj jos par tisuca tu i tamo i imas vise auta", dok se 340 dana u godini guram s tim autom po javnim parkinzima, dok objasnjavam djetetu da ni ove godine ne mozemo na more jer je na Passatu u kojem je prdilo pola Njemacke opet nesto - prdnulo...

Na kraju dana taj gepek ce ostati - prazan.

Ne, nije uopce problem otici na bolje. Dati danas 30t za auto, uzeti primijum, vece, ma bilo sto bolje od Dace. Nije tajna, ja si to mogu priustiti - danas, sada! Problem je ostati na tom nivou i ne potonuti za x godina zbog nekog auta, ako se ista desi. Jednog dana kada ti auto uzme iz usta, dobro zapamtis taj dan.

Tako da da, ako si naviknuo na visi standard, ne znaci da ne postoje oni koji jos mastaju doci tamo. Ili jednostavno zele jeftiniji/manji auto kojeg ce znati iskoristiti i ne osjetiti na kucnom proracunu - ni danas ni za godinu dana ako bude totalka. Jer auto je samo komad plastike i lima koji generira trosak od dana kad si prvi put prdnuo u njemu.
Staro 05.06.2024., 15:06   #73554
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ovo.. ovo cu si isprintati i gledati u taj papir dok odlazi nepotrebno veca rata kredita jer "dodaj jos par tisuca tu i tamo i imas vise auta", dok se 340 dana u godini guram s tim autom po javnim parkinzima, dok objasnjavam djetetu da ni ove godine ne mozemo na more jer je na Passatu u kojem je prdilo pola Njemacke opet nesto - prdnulo...
Veći auto ne znači ujedno da mora biti premium odmah.
Npr. Škodilak 1.5TSI je 29k eura, isporuka odmah
https://isporuka-odmah.skoda.hr/car/C-2022-0754423-HR
Staro 05.06.2024., 15:15   #73555
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova

Na kraju dana taj gepek ce ostati - prazan.

Ne, nije uopce problem otici na bolje. Dati danas 30t za auto, uzeti primijum, vece, ma bilo sto bolje od Dace. Nije tajna, ja si to mogu priustiti - danas, sada! Problem je ostati na tom nivou i ne potonuti za x godina zbog nekog auta, ako se ista desi. Jednog dana kada ti auto uzme iz usta, dobro zapamtis taj dan.

Tako da da, ako si naviknuo na visi standard, ne znaci da ne postoje oni koji jos mastaju doci tamo. Ili jednostavno zele jeftiniji/manji auto kojeg ce znati iskoristiti i ne osjetiti na kucnom proracunu - ni danas ni za godinu dana ako bude totalka. Jer auto je samo komad plastike i lima koji generira trosak od dana kad si prvi put prdnuo u njemu.
A jebiga, onda veličina auta nije problem, bilo to mali auto, jeftin ili skup, ti si od dimenzija auta otišao u nekakve financijske dubioze.

Nitko ne nameće svoj novčanik nikome, ovdje smo da raspravljamo aute.

Na temu Stoica i djeteta, ova rasprava je otišla dalje.

Veličina auta ne definira i cijenu, to bi ti trebao znati. Jedna Dača velika je jeftinija od novog Polića. Tako da, izbora ima, no ako ljudi odluče ići van svojih mogućnosti, tu nismo krivi ni ti ni ja.

Premium =/= veliki auto.
Veliki auto =/= skup auto.

I ono što znam, Pula je baš specifična što se prometa tiče, uz Zagreb, ne znam gdje sam lošiji promet vidio, tako da kužim odakle strah od velikih auta i ljubav prema hathevima. Ovdje u VŽ, nema takvog kolapsa u prometu, imam garažu, tako da, 5m minimalno se vozi.

A kad odem u SLO u shoping i žena natovari 300EUR špeceraja, gepek to lagano pojede (mada, danas za 300EUR kupiš 2 soka, 3 pive i 3 litre mlijeka).
Staro 05.06.2024., 15:16   #73556
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma izaslo je crnilo iz mene, dug dan.

Zapravo sam htio reci da je Thule realno odlicna opcija jer 1) slazem se s Ivanom i X-plosivom da veci auto ne mora biti odmah preduvjet za obitelj s 1 djetetom i 2) s Mariom kad je vucaranje po gradu u pitanju. To je horor ako nemas parkirno mjesto koje te negdje ceka.

Skodilak je tiha patnja, to je maks. sto bi uopce isao. Bas danas idem u Skodu i Renault, nekako cu se probati natjerati "da ne sjednem u bolje"
Staro 05.06.2024., 15:18   #73557
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ma gledaj, ne može auto biti prevelik ni premalen, stvar je u nama.

Na kraju dana, snalaziš se! Trebam dofurat tv od 160cm u Pežou 106, posuditi ćeš od nekoga auto ili nešto treće.

Svi smo postali malo "pekmezasti", istina, važno je da se ne kvari i da nas sigurno vozi od točke A do točke B, pogotovo kada su klinci u pitanju.
Staro 05.06.2024., 15:22   #73558
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Hvala puno, tako nekako sam i mislio, mijenjati ulje 10-15 tisuća, promijeniti ulje u mjenjaču i vidjeti što još treba...
Pogledaj si ovdje za eventualni opoziv.

https://www.bmw.hr/hr/footer/quick-l...e-recalls.html

Ako ima problem s EGR hladnjakom (ili ako je nešto drugo u pitanju), javit će ti kôd akcije. Naručiš zamjenu i nemaš brige oko troškova.

Ako imaš Adaptive LED farove, OBAVEZNO ugovori kasko, barem za stakla i farove. Jedan far ti je 1700€+, a desni voli krepati nakon 5. godine. Navodno da Lumens Lens to popravi za 300€, ali uz pomoć kaska vratio sam gore oba OEM. Meni krepao najprije desni, pa lijevi. Unutar godine dana, točnije u sedmoj godini. Ulje u ZF-u sam mijenjao na 210k. Šaltao je smooth, a nakon izmjene ulja, još je ugodnije bilo, pogotovo u ECO modu. Na 200k je preporuka promijeniti ulje u VTG-u i xDrive diffu. Ako se ne varam, ti je oko 500€.

E da, i obavezno provjeri tekućinu za žmigavce, po defaultu je nema.
Sretno i uživaj u vožnji.
Staro 05.06.2024., 15:22   #73559
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
E sada da je stojka space shuttle za troc Nemojte... Vidim pune prometnice stojadina, jugića i ostalih krampova.
Hahah, pa pogledaj si uzorak na sjedalima.....stojka brate mili
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2024., 15:24   #73560
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ma gledaj, ne može auto biti prevelik ni premalen, stvar je u nama.

Na kraju dana, snalaziš se! Trebam dofurat tv od 160cm u Pežou 106, posuditi ćeš od nekoga auto ili nešto treće.

Svi smo postali malo "pekmezasti", istina, važno je da se ne kvari i da nas sigurno vozi od točke A do točke B, pogotovo kada su klinci u pitanju.
Jep, slažem se s ovim. Samo smo se osvrnuli da je veće=lakše.
I sam se vozikam s Mazdom 3 i Thule na krovu i snalazim za prevest stvari, a sad kad sređujem kuću bome je bilo prevažanja. Kak je kuća pri kraju počeo sam lagano gledat aute, da se nekaj veće uzme.

Nego, jel netko unosio novi auto iz EU? Jel ima nekih dodatnih davanja izuzev razlike u PDVu i ostalih klasičnih davanja kao i za rabljene?
Čekao sam novog Superba i sad vidim da Slovenci imaju akciju. L&K verzija je 44k eura. Isti je kod nas 53k eura.
Po kalkulatoru ispadne cca. 2700 eura davanja. Kad dodam i razliku PDVa, i dalje je značajna ušteda. Pa me zanima jel ima još kakvih davanja?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na