|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
canon ixus 40 vs. 50 vs. 55
Nadam se da sam pogodia podforum... Dvoumim se između 3 navedena modela tj. moj novčanik se dvoumi ![]() Nekako mi je najbliži canon 50 (zlatna sredina) ali me zanima vaše mišljenje... Kojega uzet? Bitno mi je da je aparat mal,relativno otporan i da radi dobre slike. Razmišlja sam i o mju mini al su me od njega odgovorili. Isplati li se dat više love za 1 megapiksel (40vs50) i još više love za nešto veći lcd (50vs.55) ? Zahvaljujem
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Pričao sam ovo ljeto u Motovunu sa jednim profi snimateljem koji uz profi kamere ima i 1 ixusa, za screenshotanje zajebancije i snimanje jako dobrih videa. Imao je ixusa 40 i govorio mi je da ni u ludilu ne uzimam 50 jer je jedina razlika taj 1 megapixel koji ljudsko oko ne moze ni primjetit gledajuci sliku u totalu. Mozda je 50 i malo manji, al se svejedno ne isplati.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Bravo manistra,fala na odgovotu ![]() Po dimenzijama je 50 mislim samo 1 mm uži... 55 ispada iz igre,vidit ću između 40 i 50....
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Ma Ixus serija je vjerovatno najuspješnija serija fotoaparata ikad, traje već dugo i sa vremenom se usavršila. Tako da posli modela 40 nisu imali ništa promijenit/poboljšat nego su dodali taj 1 mega pixel, kao nova generacija i digli cijenu za 1000kn (na početku). Po meni se ne isplati dodat ni 100 kuna više za tako male promjene. Sve opcije, meniji, dodaci su jednaki. Ixus je ixus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Isprobao sam od frenda 50-tku (oko 300 slikica) meni je fenomenalan, ali ja bih se prvo ravnao prema razlici u cijeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Razlika između 3-4 MP je dosta velika a 4-5 nije, a i nema potrebe za nekim apsurdnim mega pikselima tipa 6-8 ako nisi profić i ako uvijek slikaš na AUTO, za 10x15 fotke dovoljna su 3MP. Razlika između modela osim MP ima mali mulijun, od ovora leće, dužine ekspozicije, optičkog (ne digitalnog) zooma, različitih điđa. Veći LCD se uvijek isplati. Uz fotič računaj na dodatnu karticu od 256MB, neku torbicu i naravno baterije, po mogućnosti od 2000mAh pa nadalje. Ako si se odlučio onda sretno, al pogledaj ga prije nego ga kupiš i isprobaj ako možeš jer nije to kutija cigareta da ćeš ju bacit za dan.
![]() |
#7 |
Premium
|
Gledajući kroz sprcifikacije ne vidim baš te razlike... Sva tri aparata imaju optički zoom 3X itd... http://www.dpreview.com/reviews/comp...sd300&show=all
![]() |
#9 |
Premium
|
Moga si to odma reć... Fala na odgovoru I da sig ti je zakon ![]() Kratka biografija : goood :
![]() |
#10 | |||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|