|
|||||||||||
|
|
#69391 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() i to će se skurit do petka i onda kupovat po novim cijenama...a znam da se neće smanjit broj auta po cestama... kao ni dosad... i da je 20kn/litra (jbg,lakše se snalazim sa kunama) isto bi bilo...možda do 50kn/l...onda bi pojedinci razmislili...pa već neki deru 1m drva za ogrijev 70€ ... kak onda 12kn/može bit puno? |
|
|
|
|
|
#69393 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Nadam se da će i u zagrebu maknut manje od €uro 6 dizele. Maknut sva smeća kojih su se švabe riješili... Mada ovo nestašica dizela, nije mi jasno kako nas može pogađat ako mi imamo rafinerije (bar smo imali, ne znam kako rade....). Eventualno ako će pratit cijene na burzama, pa onda po tim cijenama računat nama... Koliko god se veslim micanju dizela, rast cijena dizela povlačit će inflaciju praktički svega. Nikakvi EV to neće maknut, bar ne kroz 10-20g. Za lumena kojeg mi se ned kvotat, da proizvodnja EV truje neke tamo, možda su i neka djeca izrabljivana....al iskreno me boli quki, bitnije mi je da moje dijete i ja dišemo čišći zrak. |
|
|
|
|
|
#69395 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
XM je bio auto. Imao je hidrauliku za svim kotačima gdje se mogla podešavati visina od tla. Ali, kad je ta hidraulika riknula, mogao si komotno odvesti auto na otpad jer je cijena popravka (ako se uopće moglo popraviti), je bila astronomska. Čini da je postojala i V6 24v verzija. Dok sam radio u marini dobio sam njegove ključeve i zadatak da ga maknem. Uđem u auto, a ono ispred mjenjača tipkovnica. Izašao sam iz njega i vratio ključeve na recepciju.
|
|
|
#69396 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Živim blizu najprometnije dionice u Lijepoj našoj. Kupio sam pročistač zraka zbog tih koji lože na drva i naftu. U sezoni grijanja ne mogu izluftati stan a da mi se ekspresno ne začađi soba u kojoj sam otvorio prozor a Xiaomi Purifier poludi i zavrti se. Ljeti se to ne događa kada se ne grije. Ne znam da li je to gore od ispuha auta. Btw: XM je bio auto za kojim smo slinili Bratić ga je imao odnosno njegov stari. Spustio bi hidrauliku do kraja a onda bi došao pauk i ne bi mogao zahvatiti felgu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#69398 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neka netko sada kaže da su vozači Škodilaka pi*ke https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...ometu-15377547
|
|
|
#69400 |
|
Premium
|
Crodux Nadin. Veli meni žena neki dan, mislim da su me slikali... I sad ide cijela rasprava, zakaj ne paziš, zakaj ne koristiš Waze, zakaj ovo, zakaj ono... Kaže ona meni, mislila sam da se vozim 50... A ono 90+. ![]() |
|
|
|
|
|
#69401 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#69403 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Hehehe zelena agenda ![]() https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...gljen-15377724 Vjerojatno nikad taj dim ne dode do gradova. ![]() |
|
|
|
|
|
#69404 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#69405 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#69406 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#69408 | |
|
Premijum
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#69409 | |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
.U Americi se ne vrti toliko oko ekologije koliko o privlacenju industrije baterija, litija i EVa kako bi zadržali bitnost i konkurentnost u budućnosti. Inace pol clanka su zastarjele bedastoce, ali ispravke trazi u nekim prethodnim postovima. Otprilike je tocno da se 100% ugljenom napravljen i pogonjen EV ekoloski se poravna s ICEom nakon 100k km. Uz dodatak da su emisije izmaknute iz urbanih sredina gdje su najstetnije. USA el. mreže su u banani otkad su ih privatizirali u 80ima. Nesto su se cak i pokrenili u zadnje vrijeme, ali s amerima nikad ne znas. U tim javno-privatnim poljima ili su top ili su flop. Mi ćemo pak imati sve zeleno i deindustrijalizirano. Neki dan su BMWu lokalni zeleni otkazali izradu nove tvornice. U iznenadjujucem plot-twistu su stanovnici sela ipak jucer glasali za tvornicu i radna mjesta: https://www.handelsblatt.com/politik.../29409274.html
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 25.09.2023. u 10:04. |
|
|
|
|
|
|
#69411 |
|
|
Na benzinskoj sve pise o sljedivosti nafte i u kojem je OPGu izasla. "Proudly extracted by Wladimir P" Treba sve uzeti u obzir ako se gledaju utjecaj na okoliš, ali opet, najviše se odjednom zanimaju upravo oni koji su dosad palili stare gume na dvorištu. Fun fact je da su automobili ucinkovitiji i bolji odabir nego npr. biciklisti koji izdisu masu CO2 uslijed napora. .Nije nista crno-bijelo i treba s dozom skepse gledati na podatke o oba ekstrema.
|
|
|
#69412 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#69413 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#69414 |
|
|
Škodi ima jako puno na cestama. Zato je vjerojatnost na naletiti na entuzijasticnog vozaca iza emblema "piceka" automatski veca. Sigurno postoji veza izmedju ponasanja za volanom i tipa vozila. Mislim da to ide u oba smjera tj. oni koji se osjecaju brzim i sposobnijim od ostalih si traze vozila s takvim...pedigreom. Bas me zanima kakva bi bila vozacka kultura da svi imaju identicna vozila i/ili motorizaciju.
|
|
|
#69416 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da su svi isti, siguran sam da bi u trend došao neki novi benchmark za dick measuring ![]()
|
|
|
|
#69420 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Svi danasnji auti (na papiru...) podrzavaju over-the-air update, tako da nista cudno ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|