|
![]() |
#8371 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Stari hardware za kojim se slinilo
Priča se otkako nema Bandića da se krade posvuda što je pod Holdingom. Rasulo. Fale alati, fale materijali…. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8372 | |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Citiraj:
Znaš, podsjeća me na onu "Kralj je mrtav, živio kralj!". Sve se promijeni a opet sve ostane isto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8373 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Teški OT ali o ZET-u bi se stvarno mogle napisati knjige i knjige. Love ima puno, ali je alokacija u najmanju ruku sumnjiva ![]() Ljudi koji su tamo dobro znaju kakvi rezervni dijelovi za tramove/busove se fakturiraju a kakvi se stvarno ugrađuju, kao i to gdje ide razlika u lovi ![]() Interna mehaničarska služba ne služi svrsi već desetljećima jer je bivšem gradonačelniku osobno bilo lukrativnije unajmiti vanjsko održavanje, naravno. Direktori i rukovodeća mjesta su još uvijek popunjena ljudima koje je instalirala bivša vlast, a pitanje je da li nova ima volje i sposobnosti da išta promijeni. Za primjer, direktor glavnog servisa za buseve u Puljskoj je lik koji je došao po političkoj liniji i koji ima cca 25 godina i pojma nema o busevima ![]() Direktor sigurnosti ZET-a je bivši konobar, došao na to mjesto zbog veza sa prijašnjom direktoricom ZET-a, ženi koja je priča za sebe i ogromna sramota. Končar za niskopodne tramvaje ima ogromnih problema sa rezervnim dijelovima jer kinezi dobar dio uopće više ne proizvode ![]() ZET je jedna lešina od firme, treba ju pokopati i početi ispočetka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8374 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() U svakom slučaju isprike na Off-Topicu. Ja sam ovo pokrenuo pa snosim i odgovornost, iako u neku ruku vidim poveznicu između naše teme i rasprave o ZETovim tramvajima. Oboje imaju povijest i "vuku" nostalgiju, a i teško ih je danas pronaći ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8375 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa ima poveznice. Kako će sad mlada ekipa na LANove s ovakvih javnim prijevozom npr? ![]() Sada bar možeš ubaciti gaming laptop u ruksak na kojem nešto možeš i pokrenuti za razliku od prije 20-25 godina kada si na laptopu od 2000€+ mogao pisati tekst i pročitati e-mail samo ako si imao modem na njemu. Tada je javni prijevoz funkcionirao ali je skalamerija bila preogromna za tramvaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8377 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Pratio sam anonimno forum u razdoblju između 2007 i 2019. godine, i kroz to razdoblje sačuvao gomilu fotografija. I drago mi je da jesam jer vele admini da im je pao hosting servis i pogubili su većinu fotografija iz tog razdolja, pa sam im poslao svoju kolekciju. Nije puno ali veseli! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8378 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Uspio pokrenut nakon RTFM https://imgur.com/a/ZBYtkuv Baby ATX ploca sa socket 370 + slot 1 i integriranom grafom, modemom, lanom i usb portovima ![]()
![]() |
#8379 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
2023. godina je i idalje imamo drznike koji poticu gibanje elektrona u PcChips plocama. War… war never changes…
![]() |
![]() |
![]() |
#8380 | |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8381 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#8383 |
Premium
|
Treba vidjeti je li taj hardver na Bubbinoj white listi. Za softver, OS konkretno, znam da je jedino TempleOS approved: Zapamtite, "They glow in the dark, but you can hit them with your car. Just run them over." Za očvrsje tek treba vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8384 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Riješio sam se čak i Soltek, Abit i DFI ploča, svega što je radilo probleme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8385 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Preznojih se kad se sjetim toga svega. Hehehehe... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8386 |
Registered User
|
Jok, ali sam imao više "običnih" DFI ploča, sa raznim socketima i chipsetima. Problem sa DFI je taj što su bile "čudljive", sjećam se jedne S462/A matične konkretno koja je bila posebno izbirljiva po pitanju kartica, zvuka ali i hardova. Te ovo nije radilo, te ono, pa sam morao flešati BIOS, pa probati sa drugim PCI slotom ... uvijek nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8387 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Ajd malo hardveraja. Trenutno nemam AT napajanje pa se moram strpiti još nekih pet dana dok mi ne stigne pa da mogu provjeriti stanje FIC 486-VIP IO. Zašto je bila VIP ne znam, uglavnom lijep hladnjak na DX2 66 koji ću vjetojatno premjestiti na neki jači 486 proc ![]() Near mint stanje FIC 4386-VC-V, opet DX2 66. Dallas vjerojatno mrtav, budemo vidjeli ![]() FIC 486 PI02 sa AMD DX4 100 ![]() Ova DTK 486/25 je vjerojatno mrtva ali kako je bila na hrpi pokupio sam i nju ![]() Lijepa Intel ploča P1/133 sa opcijama cache memorije i integriranom grafikom koja je na sreću u kompletu sa konektorom. Već sam jednu sličnu pokupo na Hreljani, neće škoditi ![]() ![]() I još jedna FIC PA 2000 P1 133 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8388 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8392 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8393 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ima 2 na švapskom njuškalu: https://www.kleinanzeigen.de/s-tl866/k0 ... jedino cijene nisu baš popularne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8394 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Citiraj:
To su CS verzije ne II ... tak da niš od toga ... Ali da nema ih više ni na aliju, jer sam tamo naručio taj, pa stigao T48 ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8395 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Bio je i II Plus unutar zadnjih 6 mjeseci. Prednosti ovih bijelih (CS/A/II Plus) je što svi rade na open source softveru (minipro): https://gitlab.com/DavidGriffith/minipro Na T48 su nešto mijenjali (protokol, elktroniku ili oboje). Više o tome: https://gitlab.com/DavidGriffith/minipro/-/issues/270 Također, službeni Xgecu softver za Windows uredno trigerira AV s nekim trojanom ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 06.08.2023. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8396 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Vidiš meni ga nije trigao da je trojan ... Da nekaj su promjenili, i sad adapteri koji su home made za neke od tih eproma ne rade, ter su promjenili "protokole" pa sad za njih moraš kupiti adapter i štekati ga na one dodatne pinove sastrane na programatoru ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8397 |
Premium
Datum registracije: Apr 2019
|
![]() Zgodan diskić, i za divno čudo potpuno ispravan. Gledam na ebay-u, ovakvi sa full naljepnicom koštaju ko sv.Petra kajgana, provjerio i pod "sold items", baš ovakvi su išli za 100+ USD Zna li tko zašto? Obijesni kapitalisti, ili...? ![]() ... Uglavnom, šljakam ove godine skoro čitavo ljeto (tako mi se zalomilo), retro poslići zamrznuti, stoje...čekaju bolje dane. Ubo sam nedavno jednu ti4200 u bundle-u od 3 grafe za 5EUR...nije imala vanjska obilježja srećom pa je meni bila suđena (prljava, zapečena...takve naj volim ![]() Biti će idealna za w98 build. Uspješan lov želim! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8398 |
Moderator
|
ST32122A > IDE, 3.5", 2.1GB, 4500 rpm Cijena je takva jer to treba specifičnoj kategoriji a više se ne proizvode. Samo mali podsjetnik, goli ms-dos kuži taman tih 2.1 GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8399 |
Registered User
|
Nema te flash memorijske kartice, SSDa ili slične novotarije koja bude zamijenila stare Seagate, Quantume i Western Digitale. Da, rade ... i mogu poslužiti kao alternativa na neko vrijeme, ali kladim se da taj Seagate bude i dalje radio i vrtio godinama nakon što se sve memorijske kartice budu "raspale". |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|