|
|||||||||||
|
|
#66541 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Lepo kupca pod ruku i idemo u STP. Ako se kupac javi u nedjelju i kaze "nosim kes", neka me nazove u ponedjeljak ujutro, auto ce biti na parkingu.
|
|
|
|
|
#66542 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kako tko želi, ja idem ovim putem, za sada se pokazalo ok. |
|
|
|
|
|
|
#66543 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Da, više sam to sarkastično pitao jer znamo da 99% tih auta ide u dijelove. Nikome normalnom ne pada na pamet ići registrirati ukraden auto, barem ne onome tko ga je ukrao. |
|
|
|
|
|
|
#66544 |
|
Fresh Juice
|
|
|
|
|
|
|
#66545 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Za 14 dana me zove policija da su se sa mojim autom radili neredi i pljačke. Sutradan mi je opet pokušao produžiti i obećaje da će prebaciti, ali je na kraju trčao na tehnički jer sam ja u istom vremenu već bio u drugoj stanici u procesu otkazivanja registracije. Što sam tražio to sam i dobio ![]() |
|
|
|
|
|
|
#66546 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Eto prošao prvi tank sa novom KIA Ceed SW 1.5 T-GDI 160ks, Champion oprema za sirotinju. Boja - crvena ![]() Ne znam tko ovdje ima XCeeda, ali to je bio nekakav okidač da idemo u KIA-u pogledati što imaju. Ostavio broj i za mjesec dana me jedini zvali da im nešto dolazi. Sve ostalo je ili 40-50 000€ na stanju ili se ne zna kad dolazi. Suzuki Swace mi je jedan pobjegao, Toyota postala preskupa, Škoda sirotinjska oprema na stanju za normalne pare. Duster poskupio i odlučio da 100ks mi više ne paše. Hyiundai koji mi je čak možda i lijepši, ima mild hybrid motore i košta prvi valjda 230 000kn. How yes no. Ukratko ocjena 4/5. Auto ne vadi nikakve emocije, dok ga gledaš ili voziš. Ali odaje zadovoljstvo kupovinom, sve više i više, iako je 4k više nego što sam mislio dati. 23,9k na 3 rate bez kamata. Došla za 30 dana od kad su mi rekli da dolaze u ZG. Pošteno. Nakon što sam se jedva navikao na softverski ECO mod između papučice gasa i rada motora, jer nakon svih turbo benzinaca i dizelaša koje sam vozio, ovaj mi se činio kao da ima krivi motor ispod haube. No sad shvaćam gdje je cijela poanta, a to je naravno - manja potrošnja. Točnije prvi tank je bio 6,34L/100km na točenju (sve ispod 7 sam zadovoljan). 1/3 autoput, polovica ZG-Sv. Nedelja/Velika Gorica - ZG i ostalo po gradu klasika. Rijetko sam u stani-kreni vožnji, no uspoređujući sa Meganovih 7,8L, ovo je za 50KS više čisto OK. Nazivnih 253Nm od 1500-3500 može se zaboraviti, ispod 1800rpm je moj stari Megan brži . Auto je udoban, motor jako miran i tih, ali se ponaša i vozi kao atmosferac - nema kicka u leđa, ali kad krene samo ubrzava. Prostora ima dovoljno napred i nazad, malo se mora naviknuti kod paralelnog parkiranja na to da stražnje gume nisu u ravnini prednjih (uvijek se na hero parkiram u 80% slučajeva za sada, ali sam skužio kameru i plave linije!). Čitam razne informacije do toga da treba proći par tisuća km da se otpuste sve kočnice na motoru, pa do toga da nije brz dok je hladan jer ne puni boost u turbu do kraja. Sve ima smisla, ne štedim ga dok se zagrije motor i ulje i rashladna.Gepek nazivnih 625L ako pakirate vrećice ili nešto što idealno paše u pretince kojih ima 5-6 valjda. Ostalo je ravna podnica i rekao bih kao na BMW-u trojci, cca 500L gepeka do role. Auto je pregledan, jako niska potrošnja kada se kruza jer ne koči motorom skoro ništa. Brzine prve 4 dugačke, 5 i 6 kratke. 130kmh pri 2900rpma, vidio sam i bolje. Lane Assist + kad volan drži sam sredinu + tempomat (nije adaptivni) na praznoj autocesti = odmor. Ne pišti previše auto sa svim tim mogućim senzorima, samo taj prvotni lane assist kad režem malo zavoj ili mijenjam traku bez žmigavca. Naprema Golfu, ovo je tišina u vožnji. Samo, tko napravi senzor da auto ispred tebe odlazi a ti stojiš !? Iznutra čak i iznad prosjeka. Mekano iznad volana i oko instrument ploče. Infotainment radi super sa Android car preko BT-a- Tvrda plastika na vratima kod prozora. LCD je postavljen dobro, ne viri kao Alien na autu, ne smeta ničemu. Svijetla su halogena (sirotinja!) ali naprema Meganu - suza je krenula kad sam ih vidio. Blicaju mi ljudi da ugasim, a imam kratak na ispravnoj visini. Raj za Renaultovce... https://www.renault-klub.hr/forum/up...4f762f125c.jpg https://www.renault-klub.hr/forum/up...4ea6ce488c.jpg https://www.renault-klub.hr/forum/up...bb926c71d8.jpg https://www.renault-klub.hr/forum/up...a0c6cd3b8e.jpg https://www.renault-klub.hr/forum/up...588c8dff04.jpg Sa Hill Asistom žena muku muči, radi ali na popriličnim uzbrdicama. Problem je što ne znaš hoće ili neće, nema oznakice. Ne radi uvijek kao npr. Focus. Koji ima i (A) oznaku kad se upali. Neki kažu da radi na minimalnim uzbrdicama, kod mene baš i nije tako. Ponovili se jesmo, u ova teška vremena je došao poprilično brzo. Dao ovaj puta pare za motor a ne opremu. Idući puta će biti obrnuto. Neka poživi da ga mali počne voziti. Za sada je to ženi daily driver, oni ih u firmi imaju 50 valjda. Ja vozim sada starog Megana, nije nit on loš. Ali sada sporo ubrzava nekako ![]()
|
|
|
#66547 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#66548 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#66549 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
![]() Nosim moderni aluminijski card holder namjenjen karticama, tanak i elegantan, u njemu je osobna i vozačka, a za knjižice tipa prometne nema mjesta niti planiram dok sam živ to kartonsko govno umotano u pvc nositi po džepovima. ![]()
|
|
|
|
#66550 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#66551 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
#66552 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Automobili
@Vuco prvo cestitke na novom vozilu. Drugo, sta nije treba biti automatik? Trebalo se vise cekat a ovaj bia ranije dostupan? Moze li se taj eco mode iskljucit, unatoc tome sta bi bilo na racun potrosnje. Malo razocaravajuc mi je taj info za mjenjac i kratke zadnje brzine, znaci ugodni cruise na 150-160 se moze zaboravit kad ce morat bit na 4000 rpm? Kako stoji s bukom na vecim brzinama? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#66553 |
|
Moderator
|
Priča se o ~1255kg, ali mislim da je autobild izmjerio tipa 100kg više od toga sa običnim 1.5T-GDI motorom (ne hibridom). Kada sam stani kreni, onda pokazuje 9.5L, ali to nije vožnja, to je čekanje. Mora se samo naučiti da se pusti gas i da auto ne usporava. Tamo oko Čakovca sam bio ispod 5L i to sa lakoćom. Inače, BC je pokazao prosjek za tank oko 6.4L što je poprilično precizno. Velim, novi je auto pa ga se vozi nježno i pažljivo. Ići će to na 7 vjerojatno. Tehnički troši kao Megan u gradu ili sitno manje, ali van grada i na autoputu je štedljiviji. @prilee Automatik je bio čekanje bez ideje kada bi mogao doći. Sve narudžbe kažu da se čekaju 6mj, iako to bude vjerojatno sitno manje. Ali za automatike i Ceed SW mi je rekao da ih nisu dugo dobivali. Samo XCeed idu ko kokice pa njima ugrađuju automatike najčešće. ECO mod "isključiš" kad stisneš puno naglije papučicu gasa (za isti pomak) ili sitsneš preko 70% i onda nema više ECO moda. Samo jače opreme (GT-Line?) ima tipku kraj mjenjača. Omjer brzina je sličan kao npr. u Focusu s kojim ga mogu uspoređivati, jednaki su na 130. VW ima npr. malo iznad 2000 ako se dobro sjećam. 5 i 6 ovdje je razlika 200-300 okretaja. Buka na 135 je primjetna. Nije zaglušujuća, ali se osjeti. I dalje manja nego u Meganu koji je vrištao na 4200 okretaja. I to sve dolazi od stražnjih kotača, tu su review-i pogodili. No uredno sam razgovarao preko bluetootha, možda sam i pod dojmom tih review-a. Žena kaže da je joj je extra tih, a vozi se svaki dan do Sv. Nedelje i nazad po onom dijelu autoputa.
|
|
|
#66555 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#66556 |
|
49%winner
|
|
|
|
|
#66557 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Ne znam jel do perspektive, ali meni iz ovog kuta točno izgleda kao da su ga naknadno ubacili i da "strši" (kao i na nekim modelima mercedesa i audija) ![]()
|
|
|
|
#66558 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Prije bi kameru maknuo a uzeo senzore nego obratno. Najbolje imati oboje, kamera je super, no prevelik fokus ljudi bacaju na kameru a zaborave na retrovizore, tu senzori uskaču. |
|
|
|
|
|
|
#66559 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Vozim Hyundai tak da bi moglo biti isto, ak ne slično. HILL hvata odlično i na minimalnim uzbdicama/nizbrdicama. Caka je ako stisneš lagano kočnicu neće uhvatiti, ako ju stisneš jače drži sama par sekundi. |
|
|
|
|
|
|
#66560 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Ma stiskao sam ko sivonja, par sekundi. U 90% slučajeva tu po gradu ne drži. Za sad je samo na jednom mjestu držao. Čitao na forumu.hr da kao 4 posto nagib. Za sada je to rulet. Čak je jedan dečko vozio Ceed hatcha i kaže na jednom mjestu gdje sam bio i ja, da je njemu držalo, meni ništa.
|
|
|
|
#66562 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#66563 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ne bih se pouzdao u kameru samo... Probaj koristit kameru nakon sto se provozas po cesti ili autoputu kada je kisa ili snijeg, pa neces imat nikakve koristi od kamere... Senzor je senzor, kamera je vise kao pomoc nego da je korisna... Ja bi na svom najradije ugasio tu kameru jer mi ide na zivce, na senzore se uparkiram gdje hocu, kamera mi samo sluzi da se postavim nad parking crtom tako da budem cijeli u parking mjestu... Audi A6 Allroad inace...
|
|
|
#66564 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ja na svom xceed imam i kameru i senzore, ali kamera je sekundarno pomagalo kod parkiranja, čisto radi drva ili nekog niskog stupića iza. A najviše mi koristi kod kosih parkiranja, kad ideš van u rikverc, kamerom vidiš cestu iza auta koje su pored tebe sparkani, nemoraš pola auta izvest na cestu da bi vidio jel ide tko, meni osobno je to najveća prednost i korist te kamere. Kao što rekoh i prije za 1.5 t-gdi, nakon 16.000 km potrošnja prosječna je i dalje tvrdih 7 litara, meni je visoka jer 80% vožnje je kreni/stani, palim ga hladnog, i nakon 5 km ga gasim hladnog. Kada idem negdje dalje, potrošnja je 5 litara, kada ganjam se u sport modu, 8 litara. Troši mi ko svaki dizel dosad koji sam imao. I da, ceed je nešto bučnija od xceed, valjda su štedili na izolaciji odozada. |
|
|
|
|
|
#66565 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() Ali meni su isto primarni retrovizori i senzori. Zapravo mi je i kamera super, osim onih linija koje mi ucrtavaju put kad okrećem volan. Njih nikako ne kužim i ne mogu se naviknuti na njih. |
|
|
|
|
|
|
#66566 |
|
49%winner
|
Nemam pojma kako je parkirati s kamerom, uzdam se u oci i retrovizore ![]() Nisam nikada ni senzore imao pa zato pitam - auto je ful coskast odozada i zadnji branik bas pita probleme Ne vjerujem da je sama kamera i najbolja opcija, a to ste mi potvrdili. Nazalost straznji senzori idu u visem (meni nebitnijem) paketu opreme.A ovo za rikverc svjetlo, tu sam istreniran. Na 308ici imam nepostojece svjetlo + zatamnjena stakla. Po mrkloj noci i kisi izlazim u rikverc sa 4 zmigavca i stiskanjem kocnice da malo osvjetlim put. Ne pomazu ni retrovizori kada se nakupi kapljica po njima ![]()
|
|
|
|
#66567 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Sljedeće kaj bi bilo top je 360. @Vuco Čestitke na prinovi. Daj neki review nakon malo korištenja, i kak to da si išao za motorom a ne za opremom? Kaj je sa swaceom, nema ih uopće il?
|
|
|
|
#66568 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
#66570 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ove fore za autonomnu vožnju - e tu bih već dao extra lovu. Vidim u tome budućnost. Nakon 5km je rashladna sigurno ugrijana, ulje možda i ne na 90°C, ali motor se dobro zagrije. Osim ako ne stavi ventilatore na 4 pa sve sa malog kilera ide svugdje samo ne oko motora.
|
|
![]() |
|
|