|
|||||||||||
|
|
#66511 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#66512 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Imate za uzet u dodatnim opcijama kaska da nije bitno di je prometna, makar uz dobrog odvjetnika im to brzo pada u vodu. Prometnu vadim iz auta samo kad idem na tehnički ili kad me policija zaustavi, novčanik mi sluzi da drzi dokumente u autu i ne nosim ga nikada sa sobom...jednog dana ce me to koštat, al ne zamaram se preveć |
|
|
|
|
|
#66513 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
|
|
|
|
|
|
#66514 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lako njemu pričati kada mu je sve ravno. Kod nas u 50m ceste imaš 100m visinske razlike. Da vidimo kako bi tu pješačio/vozio bicikl. A javni prijevoz vozi svake prestupne i dođe mi skoro skuplje nego da idem autom i platim parking.
|
|
|
#66515 |
|
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Problem je kad više vozača vozi jedan auto, a prometna ostane u novčaniku. |
|
|
|
|
|
#66516 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Nisi shvatio poantu mog posta. Mislio sam da je sarkazam poprilično očit.
|
|
|
#66517 | |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Vecina u autu drzi tek etui osiguranja. Prometnu i vozacku u koznom preklopnom etuiu, gdje obicno stanu i kreditne. Nama koji nista ne nosimo po djepovima, vec torba/ruksak, vjerojatno, najzanemariviji detalj po tezini nosenja. ... |
|
|
|
|
|
|
#66518 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Isto mogu potvrditi ovo gore, ne znam ni jednu osobu da nosi prometnu sa sobom. Kad smanje prometnu na veličinu osobne (ili idealno, ukinu tu glupost), nosit ću ju u novčaniku. Ovako... Neka samo bude u autu. Bez obzira na užasan rad policije zadnjih xy godina, šansa da te zaustave i pitaju za prometnu je puno veća od one da ti ukradu auto. I onda, ako ću svaki puta morati uzimati prometnu iz ženinog novčanika ili ona iz mog, ništa od toga. I mali update na frenda kojemu su golfa ukrali. Dobiti će nešto, ali sigurno ne sve.. Špekulira se da će dobiti 30-50% max. Javljam dalje. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 23.03.2023. u 10:58. |
|
|
|
|
|
|
#66519 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Eto, Mladenxy i ti ste se nasli u navici. Valjda navika preuzeta od oca, rodjaka i starijih prijatelja. Jer kao stoi navodis da ne znas ikoga, na casnu rijec, ne znam ni ja tko drzi u autu. Imaju kojekakve torbice, u ruci, visece, polu torbe, ili po djepovima. Znam, sad sam se sjetio, lika koji ima firmu za vodo bransu, njemu sve stoji u pretincu za rukavice. Ali on je jedini kojeg se mogu sjetiti. |
|
|
|
|
|
#66520 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ali ajde, opće glupa rasprava, ako netko ima naviku/mogućnost poštivati zakon, go for it. ![]() Meni je nespretno. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#66523 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Di danas ljudi kupuju gume? Isplati se još do Furlana/Lašiča ili ima kod nas neki povoljan i pouzdan? Zadnji put, prije 2 ipo godine, uzeo zimske u gumiimpexu, bio zadovoljan, ali mi se sad čine dosta skupi. Nemam pojma koliko su cijene inače išle gore. |
|
|
|
|
|
#66524 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Nosim prometnu u novčaniku od kada su kolegici ukrali službeni auto u kojem je bila prometna. Problemi za nju, problemi za firmu. - Znam da su nam svima rekli da se nikad prometna više ne smije držati u autu ![]() |
|
|
|
|
|
#66525 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Furlan i Lašić, provjeri si, ali eventualno na veće dimenzije 19+ se isplati ako uzimaš min 4 gume (meni je razlika na moje 19" bila nekih 120EUR, ali s gorivom i vremenom koje ću potrošiti nisam se odlučio ipak). Na manje, razlika je gotovo nikakva. 185/65/15 guma, razlika je max 5EUR po gumi. Osobno, uzeo zimske na Kupigume.hr, došle za 2 dana, stare svega 4 tjedna (DOT). |
|
|
|
|
|
|
#66529 |
|
Premijum
|
Prometna ni u ludilu u novijim autima, pa to čak i piše u uvjetima kaska u slučaju krađe. Pogotvo ako imate VW grupu koja se naručuje za Bosnu, to je stvarno hazarderstvo ![]() |
|
|
|
|
|
#66530 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Btw, šta se tiče prometne, tim novčanik ![]() |
|
|
|
|
|
|
#66532 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Tu se više ide na varijantu da netko ne može napraviti prijenos auta na sebe bez tvog pristanka. Jer za prijenos mu treba prometna i kupoprodajni ugovor (koji se lako fejka, samo potpis treba). Bez prometne, ne može ništa. |
|
|
|
|
|
|
#66533 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Mommistake nekako mi je ostalo u memoriji da si pričao na forumu nedavno da si vozio Cupru Formentor 1.5 TSI od frenda. Imam pitanje vezano za zvuk auta, obzirom da je auto "sportski" da li je zvuk onak nabrijan ili je normalan kao i na svakom ostalom 1.5 tsi motoru? Nešto gledam da bi uzeo cupru s tim motorom, ali ne želim da zvučim na cesti kao da sam došao iz fast and furiousa |
|
|
|
|
|
#66534 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Zvuk je normalan, malo možda jači nego kod nekog drugog benzinca u toj klasni (npr. xCeed), ali nema nikakvih dodatnih zvukova, pucanja, ili nešto slično. Nisam primjetio nešto da je sad drugačije od ostalih benzinaca s istim motorom iskreno, tako da se ne moraš brinuti oko toga. |
|
|
|
|
|
|
#66535 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Minimalna šansa, ali vjerujem za svakog racionalnog čovjeka dovoljna da prometnu ne ostavlja u autu.
|
|
|
|
#66536 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Prometna se može držati i na skrivenom mjestu u autu, tako ja radim, a ne na 2-3 očita mjesta. Ako lopov ne nađe prometnu u roku 10 sek. pretpostavit će da je ni nema. Prije ću ju izgubiti ili zaboraviti ako ju stalno vadim i nosim po džepovima, tako da nema šanse da to prakticiram, pogotovo dok je takvog formata, tko voli nek izvoli. Jbt 10 stranica teme o prometnoj ![]()
|
|
|
#66537 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
jel moze napraviti prijenos s ovjerenom fotokopijom prometne? |
|
|
|
|
|
#66538 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
U vezi guma, ja zadnje što sam kupovao uzeo ljetne i zimske u Pevexu. Radilo se o Bridgestone (zimske) i Hankok (ljetne) gumama, tamo su bile najjeftinije u cijeloj Hr a DOT takav da se još dimilo iz njih 🤣 Dobavljač za Pevex je u tom trenutku bio Gumiipmex ali su tamo bile dosta skuplje. Prometna... Hm... U cijeloj mojoj familiji i kod većine ljudi koje znam je uvijek zataknuta gore u sjenilu (suncobranu) ![]() |
|
|
|
|
|
#66539 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako prometnu ne bi trebali čuvati u autu, ne znam jel bi trebali hodati okolo sa novčanicima veličinom prometne ili van nositi prometnu skupa sa mobitelom i novčanikom U svakom slučaju, incovenience na maksimum. Stajat će u autu :P |
|
|
|
|
|
#66540 |
|
Premium
|
|
|