|
![]() |
#12001 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Podrzava dual WAN, ali to je onda ekstra zica prema Arkanu. Ne znam treba li to tako, zar ne moze nekako jednostavnije? Prije sam imao sljedeci setup: B818 u bridgeu i na odvojenom subnetu - podesen dinamic IP WAN na Asusu i to je bilo to. Asus je dobivao public IP. Mogao sam pristupiti B818 bez rucnog prtljanja po rutama. Sada imam situaciju da je Arkan u bridgeu - na Asusu je ovaj put podesen PPPoE WAN i to takodjer radi, Asus dobiva public IP. Probao sam se spojiti direktno na Arkana s laptopom u random LAN port, takodjer ne uspijevam sto mi je ful cudno.
![]() |
![]() |
#12002 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne ide / ne treba dodatni Lan kabel jer je već spojeno ... Vidi jeli možeš ovako konfigurirati taj Dual WAN: - odaberi Static IP - IP=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0 - nikakav failower i slično, samo je bitno da je i ta dodatna konekcija stalno aktivna (u onoj status slikovnici obje bi trebale biti vidljive i aktivne) U browseru lupaš 192.168.1.1 i trebao bi moći otvoriti web konfig Arkadyana. Alternativno možeš probati preko Static route > https://www.asus.com/us/support/FAQ/1011706/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12003 |
49%winner
|
Uspio sam se na jedvite jade spojiti na Arkana na način da sam na njega spojio samo laptop preko kabla. Stvar funkcionira samo nakon reboota Arkana, dakle dok se modem diže mogu mu nekako pristupiti. Znači koma je sve to skupa. GUI jasno kaže da je modem u bridgeu, pola postavki fali što je logično. Potvrdio sam da Arkan ima IP 192.168.1.1 jer sam već postao lud... Iiii nakon minutu konekcija pukne, sve se raspadne i izgubim konekciju. Neupotrebljivo! Čitaj dalje ![]() Ne znam kako to napraviti s dual WAN-om ![]() Ako na primarnom WAN-u koji koristi WAN port na ruteru podesim PPPoE, onda na sekundarnom WAN-u mogu birati samo USB ili LAN 1-4 port kao load balancing ili failover. Ne mogu dvaput koristiti WAN port, a trenutno fizički ne mogu povezati ruter i modem žicom. Ali probao sam sljedeće, zanemarimo sada dual WAN. Podesio sam konekciju na Asusu kao static IP: IP: 192.168.1.100 subnet:255.255.255.0 gateway: 192.168.1.1 Asus dobije navedeni IP, pristupa netu nema ali manje bitno. Jednostavno ne mogu pingati ni pristupiti gatewayu. Jebeno ne kužim. Kopajući bespućima interneta naletio sam na identičan problem i rješenje, tj dva rješenja - definiranje statičkog IP-a unutar same PPPoE konekcije ILI kreiranje statičke rute: https://www.snbforums.com/threads/su...connect.80857/ Probao oba rješenja na identičan način kako je autor to rješio, nula bodova. Ili su jebeno zaštitili tog Arkana ili je modem u banani kada je u bridgeu. Mrzim kada nemam kontrolu nad hardverom. Samo sam htio pratiti dsl parametre dok testiram konekciju.
![]() |
![]() |
#12004 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
danas produzio ugovor max3 + arene za 216kn. to im je bila vec prva ponuda, nisam trebao ni spominjat cjenik posebnih ponuda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12005 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@xlr Ah, ako se "nakon minutu konekcija pukne, sve se raspadne", onda bolje da zaboraviš na taj "napredni" feature ![]() Koliko vidim sve češće je takva situacija i kod drugih ISP - ova ako se njihovo smetje prebaci u Bridge mode ili "još bolje" da ne može u Bridge mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12006 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pozdrav,evo ne znam gdje bih to stavio pa eto,želim si isprazniti inbox od t-com maila. A nikako da se ulogiram sa svojim podacima. Naime nemam "telekom ID" od toga prastarog maila. Uredno mogu slati mailove,ali ako šaljem mail na tu adresu vraća mi mail box full. Kaj sada da delam? Da kontaktiram telekom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12007 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Registriraj se za netid na https://komunikator.tportal.hr/komunikator/ Moraš znati user i pass od tog racuna i onda u webmailu obrises sta oces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12008 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12009 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
"This site can’t provide a secure connectionkomunikator.tportal.hr uses an unsupported protocol. ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH" E vidiš,pošalje mi telekom id,ali ne znaam više password,a nije od maila,odem na password reset,I valjda mi pošalje link na taj email koji mi je pun... Zadnje izmijenjeno od: dewil23. 19.11.2022. u 09:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12011 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12013 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12014 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Bok,koristim max2 uslugu za 149 kn.Ovih dana mi je provucena optika od strane a1 i danas su isli po kucama i popisivali dali zelimo optiku.Pitanje glasi dali placam penale ako zelim raskinuti ugovornu obvezu sa t-com i preci kod konkurenta,a ako da jel postoji kakva caka da se izbjegnu penali? Unaprijed hvala i lp,Dino |
![]() |
![]() |
![]() |
#12015 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12016 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12017 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozz. Jel dostupan max3 za 216kn plus maxsport plus,hbo za 20kn? Ili do 31.12 nema tih cijena za produženje?cjenik posebnih ponuda mi malo zbrkan tj ne znam čitati.... Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12018 |
Premium
|
je, ja sam nekidan produzio |
![]() |
![]() |
![]() |
#12020 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2016
|
Koji paket se treba tražiti po posebnom cjeniku da bi imao sve arene? Od 1 - 10. Jel prolazi max sport plus za 15kn? Taj paket vise ne postoji pa zato pitam. Ili moram ici na max sport extra za 34kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12021 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2017
|
Evo upravo se cuo preko chata i kaze Ana da ne moze dati produzenje max2 za 149kn+15kn smart 3. Najprije mi ponudila 189+15, a nakon sto sam rekao da zelim produzenje po cjeniku posebnih ponuda dala 169+15 i kaze da opciju 149kn nemaju vise. Molio bih ako ima neki prodajni predstavnik neka mi se javi ako moze rijesiti za 149+15 Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#12022 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Brzinsko... koliko bi se platilo penala za prijevremeni raskid ugovora, ako je sklopljeno po cjeniku posebnih ponuda pred godinu dana. Znači sad se plaća 239 za internet, tv (sa svim paketima po par kn), telefon. Pojavio mi se RUNE u susjedstvu, pa čisto ako bi prelazio na optiku da znam. Ili da čekam istek još godinu dana. Ili gurat paralelno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12023 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
Ja kada sam pitao prošli mjesec,a istiće mi 17.2.2023 rekli su mi 480 kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12024 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Onako logički, trebao bi platiti više penala ako ti se bliži istek, jer plaćaš za sve mjesece za koje si koristio popust. Mislim da penale 2 ne smiju naplaćivati (za neiskorišteno). Tako sam barem čuo... U svakom slučaju tražiti izračun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12026 |
49%winner
|
Samo javljam da Arkadyan u bridge modu (postavljen od strane SZK-a) i na 35b profilu + moj ruter iza njega rade bez greske sad vec 3 tjedna. Ne koristim voip/maxtv. Drugim rijecima, Arkan se dokazao i nema smisla da ga diram ili mijenjam. Linija stabilna, nema padova linije osim redovnog reseta u 3h ujutro. I dalje nemam pristup prema Arkanu, ne mogu osposobiti nikakav nacin, ali evo do ovog dana mi nije ni trebao. Neka tako i ostane.
![]() |
![]() |
#12028 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Dakle, kao šamar budali. HT šalje obavijesti da je moguć raskid ugovora zbog dopune općih uvjeta, u naredna dva mjeseca. Ako je netko to radio, koja je procedura za ugovore sklopljene putem Facebooka? Htio bi da mi ostane Max2 paket internet+telefon po regularnoj web cijeni od 238,92 kn/mj (31.71€) dok mi ne uvedu optiku, a onda bi otkantao Telekom u potpunosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12029 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Ističe mi ugovor za Max2 na bakru. Do sada sam imao 159 kn mjesečno. Koliko se sada najniže može dobiti? 169kn ili koliko €? I na koju stranicu cjenika se pozvati? Cjenik je ogroman. Ništa mi tamo nije jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12030 |
Premium
|
Sutra bi trebao doci novi cjenik, za sad stoji stavka da 149kn nije dostupno do 15.4. nego je samo 169kn...ali probaj prvo traziti produzenje po istim uvjetima, ja sam dva puta tako produzivao bez pozivanja na cijenik i svaki put dobio 149kn Zadnje izmijenjeno od: vacs. 09.01.2023. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|