|
|||||||||||
|
|
#62791 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Naravno, "težak" sustav treba financirati. Ja sam imao isto račun auta kad je novi plaćen na 20 000eu u slo, kod nas procijenili ga na 25000eu Isto kao i homologacija, znači auto koji zadovoljava sve norme u EU čije zakone i pravila smo usvojili, ne zadovoljava bez toga papira naše uvjete, i to mora biti preveden na RH (u mođ slučaju slovenski nije bio dobar) |
|
|
|
|
|
#62793 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Dakle baš si novi auto kupio? Kak te nije kačila odredba o 6 mjeseci starosti? Ili je nije bilo onda?
|
|
|
#62794 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Pa nema te odredbe 6 mjeseci. Pobrkao si. Auto do starosti 6 mjeseci ili do 6000 km se smatra novim autom kod uvoza. U ovom članku ima opisano sve: https://www.google.com/amp/s/www.24s...-761816?espv=1 A ako je auto vrijednosti do 200 tHR onda se PPMV plaća samo na CO2 |
|
|
|
|
|
|
#62796 |
|
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Ekipa je masovno kupovala Suzukije i Dacie iz HU prije 3,4 godine. Npr. na Swiftu se dalo uštediti i do 20% u odnosu na HR, a na Sanderu, Dusteru i Vitari 10-15%.
|
|
|
#62797 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
A cuj, ti si zdrav i mlad. Stavi se u kozu penzionera, koji ima pokojeg clana obitelji iz INA-e. Pa dobije neplanirani enegetski dodatak od polja milijarde kuna na racunu. Daleko se vozikati i umarati do SLO, za tako malu razliku. .. |
|
|
|
|
|
#62798 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imkako ćemo prosperirati kao država, kad bi vi vani kupovali jeftinije aute? Više uplatite kod nas, više je u blagajni, ne? Samo tako će biti noFci za te predivne poticaje. Ali s obzirom da za 2 godine dolaze robotaxiji, ja uopće ne vidim smisla u kupovanju i posjedovanju auta. |
|
|
|
|
|
#62799 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jedini je problem što auto vani moraš platiti kešom. A njega nemaju svi. Osim stanovitih umirovljenika...
|
|
|
#62800 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
ne moras imati kes, mozes uzeti nenamjenski kredit. ja sam sve odradio u 3-4 maila, uplatio i otisao po auto, stvarno jako jednostavno. |
|
|
|
|
|
|
#62803 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Ako netko zna. 2018 sam kupio akumulator (3g garancije). 2020 je krepala i ducan me poslao na testiranje. Tamo je utvrđeno da je krepala i dobio sam novu. Na knjižici je ducan upisao "nova baterija izdana 11m 2020". Jucer mi je i ta krepala. Pa sam jutros odnio na testiranje i kaže krepala je al da on ne zna sta napravit, odnosno jel garancija vrijedi od te baterije iz 2018 ili od 2020. Da ce mi se javit tokom dana. Cudi me da ne znaju da garancija krece od 2020g |
|
|
|
|
|
#62804 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Novi proizvod ide nova garancija. Tu se nije ništa mijenjalo. Oni imaju garanciju od dobavljača/proizvođača. U suprotnom prigovor potrošača dućanu (moraju imati informaciju gdje se prigovori pišu ili dostavljaju, email ili adresa), pa 14 dana čekanja, pa ako nema odgovora ili bude negativan, državni inspektorat. Bit ćeš bez akumulatora 2-6 tjedana, ovisno o brzini inspektorata u tom slučaju.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 01.09.2022. u 11:31. Razlog: Malo više informacija |
|
|
|
|
|
#62806 |
|
Premium
|
Topla je aku. A evo jos cekam da se jave. |
|
|
|
|
|
#62808 |
|
Premium
|
Nije mi jasno zašto on mudruje u servisu. On ima izdat papir jel ispravna ili ne. Onda sa papirom u trgovinu. Pa ce trgovina rec da ili ne. Ne daje mi on novi aku. Tako je i prvi put bilo. Edit: zvalo me. Da tvornica zahtjeva da oni pregledaju bateriju jer oni misle da kako to meni baterija baš ode svako 2g. Kao možda znam nekog tu i tako dobijam free aku. Zadnje izmijenjeno od: android-split. 01.09.2022. u 12:27. |
|
|
|
|
|
#62809 |
|
The mighty pirate
|
Dobio ovo čudovište dok je jedinica na servisu ![]() Znam da ga netko ovdje ima, mene zanima kako ući u auto a ne opaliti glavom u krov ![]() Istovremeno i klaustrofobičan zbog debelih A i B nosača (provjera mrtvog kuta je misija za sebe) i prostran jer jednom kad se uspije ući u njega ima jako puno prostora oko glave. U gepek stane skoro duplo više nego u jedinicu. Nabacim još koji dojam za koji dan. ![]()
|
|
|
#62810 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
X2, F39, milism da Fanatik ima takav...
|
|
|
#62811 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@android-split Standardni igrokaz već x godina, najčešće se "mulja" da garancija teče od datuma originalno kupljenog (kod tebe xx. 2018). Idu na to da garancija ne može biti "vječna", da ćeš popustiti i kupiti novi. Već smo pisali ovdje (možda i više puta), odavno su se proizvođači dogovorili (klan) da smanje kvalitetu a kako bi se vrtilo / više prodavalo. Skoro kod svih jedva / taman izguraju garanciju i crknu, barem ovi jeftiniji / obični startni accu. Nešto je bolja situacija sa skupim predviđenim za start - stop jer teže mogu pogoditi da zadovoljavaju teh. zahtjeve a da (planirano) crknu taman iza garancije. Ako se ne "izboriš" za drugu tj. treću nema ti druge nego je kupiti. Tada barem imaš satisfakciju da ideš kod drugog trgovca / proizvođača. Možda neki CIAK ... Nisi naveo koji auto, koji Ah, koja dimenzija je u pitanju ? Možda možeš staviti accu sa sitno više Ah i time si pomoći da potraje malo duže (npr. 45 > 50/52/55 Ah), jasno ako pozicija / montaža to dozvoljava. |
|
|
|
|
|
#62812 |
|
Premium
|
Clio 4 grandtoru 1.5dci 55kw 2015 Nemam pojma koji ide. Ma kaže mi on da je sigurno riknila al oni kao misle da ja imam nekog pa kao mjenjam aku for free svako 2g i da se sami žele uvjerit da je riknila. Samo mi je eto problem zbog posla jer nemam sad auto neko vrijeme, a radim van grada 15km. Tako da mi bus nije opcija. A niko od kolega mi nije usput. A neda mi se bas sad zbog tog uzimat godišnji. Ma mislim prezivit cu, svo zlo u tome. |
|
|
|
|
|
#62813 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bome skup sport, tu ide (ako sam dobro vidio): - 70 - 75 Ah (dizlo) - D+, B13 - Dužina 278 - Širina 175 - Visina mi je nejasna, jeli 175 ili može 190 Štos je u tome da je bolje uzeti viši ako može stati zbog čiste fizike, viši = veća površina čelija a time i kapacitet. Cifra, svakako boli glava ![]() |
|
|
|
|
|
#62814 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Vidi se da nije tvoj jer da je, ne bi tako gumu naparkirao na rizol ![]() |
|
|
|
|
|
|
#62815 |
|
The mighty pirate
|
Automobili
|
|
|
#62817 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
|
|
|
|
|
#62818 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
|
#62819 |
|
The mighty pirate
|
Automobili
Ima na tipku na vratima, ali nisam skužio kako da to napravi automatski kod zaključavanja. Trebam skupiti auto sutra ili u ponedjeljak sa servisa pa ću pitati koliko košta i jel se popravlja ili mijenja sve. Ne uzdam se u ručne na struju pa parkiram oldskul da ne krene naprijed/nazad ![]()
|
|
|
#62820 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tesla otvorila novi salon i servis na Jankomiru https://www.facebook.com/evstrujnikrug
|
![]() |
|
|