|
04.11.2020., 17:40 | #61 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
neznam da li ces moc rastaviti ih, ali mozes kupiti onaj propylen alcohol ili kako se vec zove za electronicu i to nastancaj kroz one rupice, slobodno to zalijes dobro, on ce ocistiti prasinu ako je to problem, ako je tehnicki kvar onda podmazivanje i ciscenje nece pomoci. Ahhh cuj tisina... neznam tko to treba tisinu, dok radim nesto za kompom navinem youtube i necujem nista, a i grafa ionako na youtubeu enbi smjela niti vrtjet ventilatore. A kad igram nabijem slusalice i to je to...
04.11.2020., 18:15 | #62 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Obično je dovoljno skinuti naljepnicu sa stražnje strane, možda ima i mali čep ispod nje, i kapnuti 1-2 kapi strojnog ulja (nikako jestivog). Ali nije ga problem ni rastaviti, samo pažljivo s osovine skineš onu šajbicu, ili kako se to već zove. Taj dio voli odletit kao iz praćke i izgubit se u sobi, ali u principu nije neophodan.
04.11.2020., 18:39 | #63 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
10.11.2020., 12:26 | #65 |
Bot Maker
|
Da se i ja javim, narucio ventilatore sa Alija za jednu grafu naoko mi dobri izgledali. Smontirao i GPU se grije na 80C+. Mislim da je otisao hladnjak da nema vode ili plina u onim pipama, kako to provjeriti? A mozda i ventilatori vrte u krivu stranu, budem ih probao prebaciti mada nevjerujem da je to jer su potpuno isti. P.S. ja sam jednom isao rastavljat ventilator da ga podmazem, strgao sam ga sa svih strana...LOL
10.11.2020., 21:37 | #66 |
Premium
Datum registracije: Feb 2016
|
Maloprije sam na svojoj RX 580 izvadio ventilatore i u svaki od njih stavio po dvije kapi strojnog ulja. Jedino sam se namučio dok sam odlijepio naljepnice sa ventilatora, bile su jako čvrsto zalijepljene pa sam ih razrovao Woosh woosh problem je još prisutan, ali čini mi se u nekoj manjoj mjeri iako to može biti placebo. Sutra kad počnu popusti na Aliju uzimam one kopije. |
12.11.2020., 21:00 | #68 |
Premium
|
Trebao bi plasticni poklopac za: MSI RX 480 Gaming X seriju, 3 komada Dakle ovaj dio koji je zaokruzen. Jel moguce to negdje narucit ili ako netko ima skurenu karticu pa da mu to ne treba?
02.01.2022., 22:54 | #69 |
Premium
Datum registracije: Dec 2017
|
Kupio sam 3 grafičke XFX RX570 8GB XXX ED u 11/2020, bez modanja biosa samo sam switch stavio u mining mod i koristio samo za mining. Sad su na 2 od te 3 ventovi jednostavno stali. Na jednoj jedan radi i taj lupka, a drugi stoji, a na drugoj oba stoje. Kad se pomaknu prstom osjeti se da ne idu lako kao da ih nešto koči. Imam uredno kutije, račun garanciju ali ima li to smisla slati na reklamaciju s obzirom da sam uzeo 3 i jasno je da su rudarile? Koje su mi druge opcije? Na kutiji piše hard swap interchangeable fan ali ne čini mi se da su to ti. |
02.01.2022., 23:04 | #70 |
Bot Maker
|
Kupis i zamjenis, samo ventilatori su dost skupi... Mozes ih opcistiti tako da ih rastepes i kupis alkohol i to sve dobro posprejas i sve pocistis... U svakom slucaju imas troskove jer ni taj alkohol za elektroniku nije ejftin plus vrijeme potroseno na ciscenje, plus velike su sanse da ces nesto strgat... Ja bi se napravio madjar i to reklamirao, kako te vise nemaju, a ti na racunu valjda imas 3k+ cijenu pa onda dobis nesto novo ekvivalentu tome. Kazi da nisu rudarile, kak da znaju da jesu? i sto to uopce znaci? Jel to znaci da ako upalis na par minuta mining ode garancija? Ili to vrijedi samo za ove teske radnice u ovim teskim rudnicima gdje rade 25/7
03.01.2022., 02:36 | #71 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
03.01.2022., 06:43 | #72 |
Premium
|
XXX ED imaju dual bios i switch. Switch je po defaultu na lijevo (bliže napajanju). Ja sam ga samo pomaknuo na desno i to zovem mining mod. Piše tako nekako i na njihovim službenim stranicama: We know enthusiast like options, our RX 570 and 580 graphics cards are shipped with a Dual BIOS. If you want optimal gaming performance just install it and go. For cryptocurrency mining, simply shut the system down and flip the BIOS switch on the card. Our mining BIOS is already tuned to give increased mining hashrates without hassle. Logički se i meni čini da bi se moglo reklamirati. |
03.01.2022., 09:14 | #74 |
Bot Maker
|
Da i javi kako je proslo. Mislim da sam i ja jednom reklamirao ventilatore na jednoj grafi i da su zamjenili i nikom nist, i to si cak mislim s onima iz kine prek ebaya jer je toliko dugo trajalo... Jedini razlog zasto nebi reklamirao je da proces traje predugo, a GPU moze za to vrijeme rudarit. A i ovi ako su napisali da imaju mining BIOS neznam zasto onda imaju problem s miningom. Isto tako neznam zasto bi ove LHR imale problem, buduci imaju taj LHR sustav. A u ostalom onda i ovi koji rade video produkcije po cjele dane bi trebali biti u problemu.
03.01.2022., 22:18 | #75 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Heh, neznam koje cijene imaš na računu ... Ako su ispod 2k kn, nemoj reklamirati, jer će ti odma vratiti novce, neće se ni zezati sa reparacijom i zamjenom ventilatora ... Pogotovo ako su kartice došle iz Asbisa, a 99% da jesu ... |
03.01.2022., 23:05 | #76 |
Premium
|
1349 kn komad Bits&Bytes Platio kriptom pa sam ih zapravo jako skupo platio, a sumnjam da vraćaju kripto. Danas sam razmijenio par emailova s njima i ok su. Načelno prihvaćaju reklamaciju, ja plaćam slanje dostavnom službom. A na pitanje kako će to biti riješeno dobio sam brz i iskren odgovor, isto što si i ti napisao. Odustajem od reklamacije, iako za sad ne znam što ću s te 2, a slutim da bi se isto moglo dogoditi i trećoj. Jer inače u 4 godine sa drugim karticama nisam imao takav slučaj a sad odmah 2. |
03.01.2022., 23:52 | #78 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Naruči ventove sa aliexpressa, swapaj i vozi dalje A za prvu ruku, probaj ove rastaviti, očistiti, podmazati i radit će možda još jedno vrijeme ako se nisu raspali
04.01.2022., 01:15 | #80 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Nije p0rnjava u pitanju, baš je tako naziv modela https://www.xfxforce.com/gpus/amd-ra...-xxx-edition-2
04.01.2022., 06:15 | #81 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Narucis sa Aliexpressa, dodje cca 10usd kom. Ja sam ih vec dosta promijenio jer ih drzim na 75-80% radi boljeg hladjenja. Samo imaj zivaca i strpljenja jer ce dostava potrajat dok kinez donese pjeske na adresu 😂 Izmjena je jednostavna, uz ciscenje i izmjenu termalne paste i termalnih padova trebas max pola sata, kad se uigras onda 15-20min |
Uređivanje | |
|
|