|
![]() |
#602 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ugovoreno i, ako im je vjerovati, stize B535. Vjerojatno se placa pouzecem dostavljacu pa cu tek tada biti siguran jer u online zahtjevu nema ni spomena uredjaju - samo usluga. Cist fajn cijena za novi ruter. Zna li netko ovako iz glave ulazi li Internet posvuda u Magentu, moze li se dobiti kakav popust na vec postojecu uslugu? Imam Gigabox i Najbolju M.
![]() |
![]() |
#603 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
Čudno mi je recimo da u T-mobileu taj B535 košta 480kn a u Iskonu 699kn... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
49%winner
|
Iskreno, ne znam treba li, ali meni svakako ruter treba pa... Bolji od ovog mi nece trebati pa nisam ni gledao druge/bolje opcije. Cijena je i vise nego dobra ako pogledam ostale shopove kod nas ili satshop.fi
![]() |
![]() |
#605 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
ALI PAZI, ne placaj nista dok ne otvoris posiljku i provjeris sadrzaj. Ja sam pred kojih mjesec dva to isto narucio preko chata, sve detaljno definirano (imam i kopiju chata) a postom mi je stigao USB stik umjesto B535 routera. Naravno nisam preuzeo posiljku, a na zalbu su mi odgovorili da su ostali bez routera, pa poslali stik da ne patim! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Dakle, nabavljen Internet posvuda i B535. Spojeno žicom, onom koja se dobiva uz ruter. Download 50 Mbit. Download na Tele2 mreži , bežično, džepni ruter - 52Mbit. I tako otprilike nekoliko mjerenja zaredom. Kao da nismo baš nešto postigli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#612 |
Premium
|
U svakom slučaju očekivala sam bolji rezultat nego kod bežičnog prijenosa. Pa i ti si to predviđao kad si napisao "klinac je to potrosio putem WiFi veze i sa manjom brzinom, kada predje na zicu, zasto mislis da ce mali nekom carolijom ostati disclipiniran u balgodatima koje mu se pruzaju kad dobije vecu brzinu putem zice ?" Možemo se još poigrati i time da stavimo karticu neograničenog interneta ako bi to pomoglo, ali sutra mi treba sigurna internetska veza pa nećemo večeras petljati s karticama. Inače, u A1 sam poslala mail da mi ukinu uslugu mobilnog interneta, a oni me samo prebacili na bonove. I to sam sasvim slučajno doznala u službi za korisnike. Niti su mi javili da su zaprimili mail, niti da su me bacili na bonove. Pitam tipa u SZK kako bih znala da su to napravili da mi on slučajno nije rekao, a on kaže - vjerojatno nikako. A danas sam skoro pola sata čekala u njihovom centru da mi otključaju tablet i nakon toga žena kaže da ne može, da joj iz centra moraju poslati neke podatke, pa da će me nazvati... Naravno nije nazvala i sad moram ponovno hodočastiti u VIP centar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
|
Ne prima tuđu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Rekao marketinški trik ali ajde još bi prošlo da su brzine preko 1Gbps a ne kalsika kao i 4G+ https://mob.hr/ht-o-svojoj-5g-mrezi-...vuovVQcuRuSrTw |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
49%winner
|
Ne znam zasto povezujete brzinu neta s povecanom kolicinom prometa. Ja to ne vidim tako. Ako radim 100 giga mjesecno, to se nece promjeniti s brzim netom. Samo ce mi sadrzaj brze sletiti na uredjaj. Istina, mogu bjesomucno skidati vise i vise jer imam vise praznog hoda, ali to nije bas realno. Kao da kazes "sa slavinom veceg promjera ces trositi vise vode", a dnevno pijes 8 casa vode ![]()
![]() |
![]() |
#621 |
Premium
|
Na otplatu kroz tarifu. Ali to je bilo jako, jak davno. Sigurno prije 7-8 godina. A čak mi je nekak maglovito da sam ga nosila na otključavanje, ali zbilja nisam sigurna jer smo u to vrijeme imali još jedan tablet. Ali onda bi sada trebao raditi na sve kartice. Sutra ću se još malo pozabaviti s tim. A što se brzine tiče, nije poanta u tome koja je brzina dovoljna ili nije dovoljna, nego koja brzina se oglašava i koja se dobiva. Istina, uvijek se navede "do xxx Mbit". Valjda treba postaviti ruter na vrh bazne stanice. A druga poanta je u tome da brzina preko žice ne mora biti veća od bežičnog prijenosa. Usporedili smo još i HT mrežu bežično i preko žice, znači ista mreža, ruter na istoj poziciji i ,paradoksalno, bežični prijenos je bio brži: između 60 i 70 Mbit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Ali ostaje i pitanje ako trošiš do 60 gigabajta mjesečno, na čemu možeš u redovnom korištenju interneta primijetiti razliku između 150 i 500 mbita? Samo možda na bjesomučnom tjeranju speedtestova ![]() Što, website će ti se učitati 20 milisekundi brže? Youtube video će se brže izbufferirati iako ga moraš gledati stvarnom vremenu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da HT-ova 5G mreža još nije u pogonu. Imam S20 5G kupljen u HT-u (S20 iz A1 i Tele2 nisu imali 5G verziju). Po karti pokrivenosti, u mojoj se blizini nalazi 5G repetitor. Gledam ga kroz prozor, Google kaže da smo udaljeni <250m. Od 5G ni traga ni glasa. Po Speedtestu imam brzinu od 272 Mbps, a to nije 5G. Iskreno, zabole me za 5G jer za surfanje i skidanje je dovoljna brzina koju imam. Dapače, velika većina hostera s kojih skidam ima brzinu ograničenu na daleko manju vrijednost tako da mi 5G brzina ne donosi ništa potrebnoga.
![]() |
#624 | |
Premium
|
Citiraj:
Sta mali radi "na zici" od Internet posvuda sa 60GB prometa ? Zasto tele2 nije odjavljen ? A1 vise nije u planu ? A dokle ce se prikriveno sipati "drvlje i kamenje" na A1 i t.com ? Zasto ? Koji dio ne shvacas da je tele2 sa svojih 200GB propala tarifa i firma i da to uzimaju danas, samo oni ocajnici koji nemaju A1 ili t-com signala ili mazohisti, normalan korisnik ce uzeti bilo sta osim tele2.
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
|
Ajde se ti vrni stranicu nazad pa čitaj. Ili nemoj. Evo ti printscreen tvojeg posta pa pročitaj zadnja dva reda. ![]() Jasno piše "kad dobije veću brzinu putem žice". E, pa očito ne mora biti tako. Ne mora biti veća brzina. Mali privremeno isprobava novi ruter i mrežu. Tele2 još nije odjavljen jer se pokazalo da (barem na našoj lokaciji) nije ništa lošiji od ova dva, niti po brzini niti po stabilnosti. A ako količina prometa postane problem, onda idemo na zamjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Dali ima kog iz Osijeka i da ima 5G telefon? Pitam jer u Osijeku ima 6 baznih stanica sa 5G signalom. Pa me zanima jel to onaj pravi na 3600Mhz ili je to DDS evo lokacija: Višnjevac na pošti 45.564471, 18.619782 Jadranska ulica 45.550854, 18.675974 T-Centar 45.561038, 18.678649 Jablanova ulica 45.536966, 18.641791 Cvjetkova ulica 45.555825, 18.722561 UL Martina Divalta 45.543855, 18.737902 |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Drama i je krenila od kolicine prometa u tele2 i da mali trosi blizu 200GB i kojom logikom si mu dala ili odlucila da koristi internet posvuda sa 60GB ? Jesi ljepo napisala da zelis 2 neovisna operatera ? Jesi... Jesi ljepo napisala da bi uzela A1 ali te muci router ? Jesi... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Pa idemo jos malo kad vec tako kompliciras i mudrolije izvodis.... Gdje mislis turiti sim karticu od Internet Posvuda za sebe kako si prije rekla kada ti je tele2 router zakljucan ? ![]()
![]() |
![]() |
#629 | |
49%winner
|
Ok, stigla simica Internet posvuda i modem. Simica je neaktivna, mrtva, "sim not provisioned". FMS APN je prvo što sam podesio. Probao u modemu i mobu. Pokušaj ikakvog dodavanja nove usluge na moj telekom app ne prolazi (valjda ne prepoznaje broj). Dok čekam SZK, propuštam li nešto? Kad sam dobio Gigabox i simicu za mob bile su aktivne odmah. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 05.11.2020. u 21:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
|