|
|||||||||||
|
|
#52381 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Potpisujem ovo. Ovdje i u US ekipa vecinom kupuje samo cjelogodisnje. Rijetko vidim da ekipa ima dva seta. Ovi sjevernije pak furaju samo zimske konstantno. I da, nazivi guma su drugaciji kako kazes. Ipak amerima treba bit naziv all season inace nemaju pojma kaj kupuju ![]()
|
|
|
|
#52382 | |||
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ti znaš kaj sam ja vozil? Daj se saberite malo ... ak je tebi dobra kupi i vozi. Uspoređivat to smeće od gume sa dunlopom i sličnim ... mislim stvarno non-sense. Imao sam nexen kad su došli na hrvatsko tržište odmah su mi došli njihovi distributeri/prodani predstavnici nudit dobru gumu za malo para ... to ne postoji ... to sam se uvjerio već puno puta u životu. Bitno je da ste vi nahvalii smeća od guma al to je normalno jer ništ ne košta pa mora biti super kakva god da je. Naravno da se troši ... nakon 10k možeš ju bacit ako se ne troši onda je plastikana koja traje 100k ... kao i svaki jeftilen. Citiraj:
![]() A zato si ti iskusan na svkoj temi ko dijete u jaslicama To ti je isto kao i sa Energy Saverom. |
|||
|
|
|
|
|
#52383 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Ovisi kako ti doleti šta točno, nekad dobiješ bolju, nekad lošiju gumu. Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 02.11.2020. u 01:32. |
|
|
|
|
|
|
#52384 | |
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Pa jel tko reko da je skupa guma najbolja? Pa mišelin je prvi koji je najskuplji a ima boljih guma. Al to ne znači da jeftilen nije smeće. Reci tati da smanje po pivama ... kad krenu lovačke ... Trentaa bolja od mišelina? Ako je mišelin negdje dobar onda je to UHP segment i teretni program. Stavi ih pod 5-6 tona pa ćeš vidjet kak će ić Sava, Fulda a kak conti ili mišelin. |
|
|
|
|
|
|
#52385 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Sjecam se gomile tema po forumima vezano za razliku u kvaliteti nazivno istog modela ali jedna je Made in Germany a druga Made in China.
|
|
|
|
#52386 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Dugo sam imao isključivo GY na autu, a F1 Eagle još od onih prvih s V-šarom. Nakon dva bubrega na zimskim UG 3 i 4 (ako se dobro sjećam) i svinjarije s razdvajanjem bočnice i gazne površine s unutarnje strane gume na sve 4 F1 Asymetric krajem 2014. koje sam imao na autu (slike u prilogu), prešao sam na Michelin PS (imao PS3, sad imam PS4) i Alpin (imao sve od 3 do 6). Tako da je za mene GY mrtav i pokopan, a isto će biti s Michelinom ako počnu brljati kao GY. |
|
|
|
|
|
#52387 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#52388 | |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
![]() Recimo bratić je imao golfa 4 tdi dva crvena nachipan do bola i njemu je ista guma bila najbolja na svijetu. A kodmene težak auto zadnji pogon masa kubika i konja,ne veliko iskustvo...nije sve do gume bilo,iako sam prešao na kontinental tada i uvjerio se da one mogu obuzdati tog vola. A promjena guma je koštala toliko za taj W140 da si plakao 3 mjeseca nakon toga ![]() Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 02.11.2020. u 10:49. |
|
|
|
|
|
|
#52389 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#52390 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ali isto ovisi i o modelu i kada si ih ti kupio. Kažeš da si ih probao dok su tek došle na HR tržište. Možda su tada imali samo sranje modele, a možda su naši uvoznici doveli samo sranje modele. I Michelin ima sranje gume, Energy Saver npr, pa bi sad netko ko je probao samo tu gumu trebao reći da je Michelin sranje i da si zato netko ne bi trebao kupiti Alpina? Nexen N'fera je poprilično dobra guma, vjerojanto Best Buy u većini kategorija. Tko ne divlja po cesti, nego se vozi normalno, bolje da si kupi N'fera nego neko smeće. Isto tako je Sava UHP2 jako dobra guma za te novce. Njen problem je što se brzo potroši i jako brzo gubi svojstva, pa je prikladnija za nekog tko radi manje km. Trenutno se vozim na Dunlopu i meni je Dunlop jako loš. Već sam pisao da mi zimski Goodyear UG ima puno bolji feeling na volanu i mi je auto draži sa tim zimskim, nego ljetnim Dunlop SportMaxx. A da ne spominjem da sam s Dunlopom imao problema pri naglom kočenju na mokrom. Jedva čekam da se Dunlopice potroše da mogu uzeti bolje ljetne (vjerojatno Conti). |
|
|
|
|
|
|
#52391 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne radim puno kilometara i definitivno ne divljam sa autom, ali ipak vozim auto od 258 konja i skoro dvije tone. Mada, svrbi me da probam te Nexen na proljece jer su mi ljetne gume zrele za zamjenu. Mislim da necu propasti za to koliko kostaju te Nexenice, pa da ih i jednu sezonu vozim. Vidim da su ovamo omiljene i da imaju jako dobre recenzije. Naravno da nisu premium klasa, to je svakome jasno, ali se pitam koliko je smisleno placati premium gumu za auto kojega cu voziti jos najdulje 2-3 godine ili maksimalno 30k km. |
|
|
|
|
|
#52392 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nisam baš siguran da bi ih stravljao na auto od 258konja... ja imam 150, pa ću rađe ići sa PremiumContact ili nečime u toj klasi kad se ovaj Dunlop potroši. Ne kažem da će biti loše, pošto ne divljaš i malo se voziš, mogle bi ti biti "adequate", ali opet, 258 konja, nisam baš siguran da je Nexen napravljen za takve aute... više kažem za ove normalne aute kakve većina vozi. Edit: i čisto da razjasnimo Nexen nisu kineske, nego korejske gume. Ako je razlika u kvaliteti kao između kineskih i korejskih automobila, onda je nebo i zemlja. Zadnje izmijenjeno od: Elven. 02.11.2020. u 12:44. |
|
|
|
|
|
|
#52393 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još jedan 'biser', ovaj puta u PU https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2226854.aspx
|
|
|
#52395 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Neka preporuka za zimske 195/65/15? Vožnja po kišnoj Rijeci. Dakle uglavnom bez snijega, al će biti i relacija RI-ČK tu i tamo, tako da ne bi bilo loše da su dobre za snijeg. Računam negdje 400-500 kn po gumi. Prvi auto u životu, uopće ne znam što valja, što ne. Imam neke ljetne Bridgestone trenutno, razmišljam možda uzeti i zimske od njih? |
|
|
|
|
|
#52397 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Da je bjezao u Cliu bas me zanima bi li naslov glasio mladic bjezao u Renolu ![]()
|
|
|
|
#52398 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Može se izvaditi. Fora je kaj nemam pojma jer onaj iz verzije sa 4 prekidača odgovara ovom mom a opet kupiti mogu (novo ili rabljeno) samo cijeli set plastike sa prekidačima i joystickom (za prozore, retrovizore, lock itd.). I sve bi to bilo super da jedan od dva popularna dilera rabljenih mazda dijelova ne traži 600 kn za to. Novi je 1000kn. Na ebayu o drugim online tržnicama ima rabljenih ali su svi sa 4 prekidača i od 40 dolara na više pa još shipping. Tražim dalje kod drugih auto otpada. |
|
|
|
|
|
#52399 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#52400 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...acat=0&_sop=15
|
|
|
|
#52401 | ||
|
Registered User
|
Citiraj:
![]() To je bio Peugeot 307SW RC ....Conti PC3 gore. Podsjeti me,to smo u Ragusu u Dubravu išli jel? Citiraj:
Vidim da je to ljubav Gdje je to? Pari na Bolonju i onog lika sa Oldtimerima u nezavršenoj zgradi |
||
|
|
|
|
|
#52402 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Znalo je biti više auta u prodaji, sad je samo na 3, skupa s ovom kockicom kabrio koja se vidi na slici https://www.njuskalo.hr/trgovina/intermoto
|
|
|
|
#52403 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Da pohvalim CarVertical. Danas sam na Njuškalu našao zgodan X1, 2018., dobra oprema, ima sve što tražim, razumna cijena, relativno malo km. Uglavnom, nazovem prodavača (fizička osoba), drugi vlasnik, auto kupljen u BMWu u Munchenu, trebaju mu pare za neku nekretninu, na autu sve tip-top, nikad udaran, može provjera u ovlaštenom servisu. Pitam čovjeka za broj šasije, pošalje sliku. Zasad sve ok. Kupim provjeru u Carverticalu (10 EUR po provjeri), kad ono, oštećen auto i slike auta kako mu je fali pola branika, roknut blatobran i prednji desni prag je dobio po piksi. Ništa prestrašno, ali nije da nije udaran. Gledam cijenu na aukciji prije pola godine, 10k EUR niže nego što ga čovjek prodaje. Poslao čovjeku slike i rekao da više nisam zainteresiran, on tvrdi da nije znao. Malo mi je čudno da bi ga kupio u Njemačkoj u BMW salonu, a da mu nisu rekli za oštećenja, ali i čudnije stvari su se događale. Uglavnom, 10 EUR se isplatilo. ![]() |
|
|
|
|
|
#52404 |
|
Registered User
|
Unfal frei ima svoju klasifikaciju u Nemčiji. MIslim da se tolerira limarija i da ne smije doći do mehanike. Naravo kodnas UnfalFrei prevode da se ptica nije posrala po karoseriji nikada a kamoli da ga je neš dotaklo ![]() |
|
|
|
|
|
#52406 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Unfallfrei je samo ako nije limarija popravljana. generalno manja ostecenja laka. ovo i ne izgleda kao neka velika nesreca, ali da je cisto, nije. |
|
|
|
|
|
#52407 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
U svakom slučaju - zadovoljan sam, a vjerujem da i ti budeš. Written on Note 10+ |
|
|
|
|
|
|
#52408 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Mene je roknuo lik od iza, ostetio branik, vezni lim OK. Ja cu ga prodavat ko unfalfrei Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#52409 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Ovo ne izgleda lijepo ali realno, ovo oštećenje je moglo nastati od neke manje živine na cesti ili nešto slično... Ne vidim neka oštećenja na kotaču, posuda tekućine za stakla neoštećena... Ja sam s 3 mjeseca starom Astrom H pobrao lisicu s nekih 130km/h. Rezultat je bio sličan ovome na slici. |
|
|
|
|
|
#52410 |
|
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ima netko iskustva sa starim nekoristenim gumama? Znaci pricamo o Michelin gumama koje su 5.5g stajale na skladistu, nitko ih nije kupio jer je dimenzija funky i sad se prodaju za trecinu cijene (i.e. 550ak kuna umjesto 1700 kolko su nove), a meni taman pasu na novi tenk. Ono sto sam proguglao je manje vise svi proizvodjaci imaju confirman lifetime gume 10g - po toj teoriji platim trecinu cijene a vozim se 4 godine po zimi, kad su em brzine manje, em radim manje km (ionako radim ~10-12k godisnje, pa necu ni 20k km prec u 4g s njima). Ima netko da je vozikao 'stare' gume? ![]()
|
![]() |
|
|