|
|||||||||||
|
|
#52321 | |
|
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Svaki put mi gledaju indexe. Jednom su nekog dedu rušili je je imao index T na autu koji moze 195 km/h. Ako ti i na TP ne gledaju, u slučaju osiguranja gledaju. Npr. kasko bye-bye ako imaš nehomologirane dimenzije felgi ili guma.
|
|
|
|
#52322 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#52323 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Kad padne snijeg, nisu kao zimske, ali su bolje od ljetnih. Bez problema sam se parkirao bočno s njima, preko nakupina snijega, i uspio krenuti s neočišćenog parkinga, iako to nije bilo bez problema, ali sa ljetnom bi bilo puuuno više problema. |
|
|
|
|
|
|
#52324 | |
|
lijevo smetalo
|
Citiraj:
Ali ti i dalje ostaje problem s osiguranjima.
|
|
|
|
#52325 |
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
|
|
|
#52326 | |
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Meni do sad nikad nije gledao gume niti me šta pitao za to. Jedu u početku kad su uveli ono da moraš imat atest za gume ako mijenjaš dimenziju to je bilo malo u početku poslije nitko. Al ak naletiš na debila sve je moguće jer imaš dsota auta od 100tinjak ks koji imaju dimenziju 195/65/15 tu imaš najviše taj index T a ti auti obično idu oko 190 e sad jel je 192, 195 to ovisi od auta do auta. Al još jedna potvrda da administarcija i zakoni ne poznaju praksu jer to je potpuno nebitno i pitanje je dal taj auto danas može uopće ići toliko. Kolegu s posla je tip htio srušit jer su mu pločice bile pri kraju a auto normalno koči. I onda navlačenje ... sve dok nije tražio da mu pismeno napiše da auto nije ispravan jer ima pločice pri kraju ... |
|
|
|
|
|
|
#52327 |
|
lijevo smetalo
|
Automobili
Polo predzadnje generacije - 1.2 TSI. Znam jer mi je deda kukao (ja sam bio na traci pored). Uglavnom, imao je ako se dobro sjecam 88T, a trebao je 88H. A nije mu se davalo više novaca za viši indeks. Dosta ovisi o raspoloženosti kontrolora. Ne zajebavam se - mene je jedan htio srušiti radi napuknute ratkape. Jednom su me srušili radi ispumpane rezervne gume. I onda dolazi drugi dan opet jer sam dosao pola sata prije zatvaranja. Meni je recimo za Ibizu homologirana 185/65/15 u 88H, ne i u standardnoj verziji 88T. A tvornička dimenzija mi je 195/55/16 91V XL. Kockao sam se i stavio cjelodišnje 195/55/16 91H XL.
Nvisen Y-GX01 // BMAX Y11 Zadnje izmijenjeno od: akoj. 31.10.2020. u 13:15. |
|
|
|
|
|
#52328 | ||||
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zakljucak iz videa je da je cjelogodisnja guma brutalna (I crossclimate i allseasons) i bolje ce se ponasat na Splitskoj zimi nego zimska i da cu je svakako uzet kao zimsku za po Splitu, a opet se moze otic s njom i na pravu zimu. Ne planiram cjelogodisnju przit ljeti na 40 stupnjeva (makar ne sumnjam da bi bila ok) nego imat pravu ljetnu za tih 8 mjeseci u godini. Vi sta tvrdite da je samo ljetna ili samo cjelogodisnja dovoljna mi jos samo potvrdujete misljenje da sa ovim gore kombom cjelogodisnja+ljetna necu promasit. Kuzim ja tebe al zimska sezona u Splitu nije bas "zimska" tako da mislin da je cjelogodisnja na nasim zimskim uvjetima po procitanom bolji izbor. A nece razocarat ako treba otic nekad na zimu (a to je rijetko). |
||||
|
|
|
|
|
#52329 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Za zimske je dovoljan indeks m, 130 kmh I ne smije te rusati Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#52331 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Jer sam siguran da je dobra zimska (rekoh vec na kakvu zimsku mislim) je bolja od cjelogodisnje za zimu u slucaju da se ima dva seta guma. Ako nadjes test koji kaze da je po suhom i kisi na niskim temperaturama cjelogodisnja bolja od zimske koja bas u tim uvjetima ima najbolje ocjene onda molim te ga stavi tu da si mozda i ja razmislim o zamjeni dva seta guma za jedan.
|
|
|
|
#52332 |
|
MadModerator
|
Pa jesi pogledao taj gore video? Imaš sve što tražiš u njemu. Prvi dio ti je "Wet Braking", onda ide testiranje na snijegu i na kraju imaš "Dry Braking".
|
|
|
#52333 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Automobili
Pa evo pogledaj gore linkani video na 0-2-6-15 stupnjeva na mokrom i suhom sta ti je zapravo kakva je zima u Splitu pa vidi usporedbu dvi cjelogodisnje i zimske u putu kocenja na grafu. U nekim slucajevima bolji od zimske a u drugim marginalno losije od zimske. Sta hocu rec je da bi za ljeto imao ljetnu a za nasu kvazi zimu da mi je bolja cjelogodisnja od zimske. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#52334 | |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
Ostatak auta miriše po tvornici. Reko je da mogu kave posipati preko noći za svaki slučaj koja se usiše ujutro jer kava ubija smradove kakti. |
|
|
|
|
|
|
#52336 |
|
Registered User
|
Pogkedao I callam BS. Ne vozimo svi golfa,ne vozimo svi isti pogon,ne vozimo svi iste dimenzije guma da bi se mogao univerzalni zaključak donjeti. |
|
|
|
|
|
#52337 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mislis da Conti za svoju PremiumContact koristi drukciju smjesu za 195/55/16 i 225/45/17 ili nesto jos vece? Ako je smjesa ista, profil isti, onda bi i usporedba trebala stimati i dalje. ja isto sve gledam da TS860 na slijedecem setu pretvorim u CrossClimate,.. Jedina stavka koja je ostala (ima i u komentarima dolje), sto se desi kada se potrosi guma na ~40-50% profila. |
|
|
|
|
|
#52339 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
|
|
|
|
|
#52340 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Bas sam prosao i komentiram kako je netko od njih dvoje morao proci kroz crveno.. koma.. |
|
|
|
|
|
#52341 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#52342 |
|
MadModerator
|
|
|
|
#52343 |
|
Moderator
|
Bas sam jucer bio razmisljao kak bi trebao vratit stock kotace s Continentalkama al nekak mi se ne da. Mada su me ove pilotice ugodno iznenadile koliko gripa imaju sad po hladnom i mokrom vremenu. Neko jutro bilo oko 2-3 stupnja i magla. Cist pristojno drze.
|
|
|
#52344 | ||
|
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
|
|
|
|
|
#52345 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#52346 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Neke su bolje sa povećanom dimenzijom,neke gore,tj ne prate poboljšanje drugih sa većom dimenzijom. Iako,za nekakvu normalnu vožnju bi 99.99% nas izduralo sa nekakvim CrossClimateom. Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 31.10.2020. u 21:29. |
|
|
|
|
|
|
#52347 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Ove godine sam promjenio ljetne DOT14 jer su postale plastika iako su jos imale mesa, zimuljama je ovo zadnja sezona. Eventualno na godinu uzet all season umjesto zimulja. Stvar je da bi se gume trebale uzimat ovisno o podneblju, ak vozis vecinom po Zgu tu igraju najbolje ocjene za suho i mokro, a te gume su zapravo po testovima najbolje i najskuplje.
|
|
|
|
#52349 |
|
Registered User
|
|
|
|