|
![]() |
#10831 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Uzeo bih drugi maxtv uredjaj koji bi se nalazio u spavacoj sobi pa imam dva pitanja: 1. Do spavace sobe imam lan kabel koji ide iz switcha koji je na tavanu, a do njega ide kabel iz rutera. Da li mogu spojiti maxtv uredjaj na taj switch? 2. Da li uredjajj koji se sad dijele podrzavaju CEC jer u spavacoj sobi ne bih zelio dva daljinska? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10832 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
99% da češ morati riješiti da ti Lan kabel iz spavaće ide direkt u gl. router na odg. port bez da ide kroz switch. Vidi jeli ti igra opcija sa PowerLine da to riješiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10833 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Ali je normalno da mi nije pametno i čim je to spomenuo ja sam posumnjao na prevaru Zato sam rekao da cu ga zajebavat namjerno zbog toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10834 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10836 |
Registered User
|
Ispricavam se. Nisam bas vjesti komunikator. Inace imam poteskoca sa izrazavanjem dok pricam a kamo li dok pisem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10837 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ima tko hibridbox u bridge modu? U manualu piše da ima bridge mode. Zanima me konkretno jel i dalje bonding aktivan u tom slučaju ili se tipa koristi samo dsl linija? ![]() Preostaje mi DMZ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10838 |
Moderator
|
Koliko znam a dobro si i pretpostavio, na hibridu nema / ne daju bridge mode osim ako nećeš samo xDSL (time se gubi smisao hibrida). Ako trebaš brži / bolji internet onda vidi kakva ti je "teletina" lokalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10839 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Rasprodao 4G rutere, sad ću se malo patiti s bakrom dok mi ne dosadi. Ionak optika samo što nije, već 3 godine čekam . Ekipa sa debljim štelama prek noći uspije dobiti vlakno. Sad kak ću na HT će otvoriti mini projekt za optiku kod mene, pa možda kroz godinu dvije i osvane. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10840 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Hibrid uključen: https://tht.speedtestcustom.com/resu...3-6111c0a3b3f4 Hibrid isključen: https://tht.speedtestcustom.com/resu...3-6111c0a3b3f4 Prijašnjih mjeseci je hibrid bio deaktiviran u potpunosti nakon potrošenih 100GB, očito su promjenili modus operandi. Nije da se žalim, sad hibridbox sucks less ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10841 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
t-scum ide radit optiku za lošinj i njihovih "50" mještana dok na 30 km od ZG još ide bakar 20/1 mbs (na nekim prigradskim lokacijama jedva 2/0,01 mbs) ![]() https://www.24sata.hr/tech/na-mali-l...-optika-723685 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10842 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10843 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10844 | |
Registered User
|
Citiraj:
Doć će valjda i Viktorovac na red. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10845 |
Registered User
|
Vjerojatno će zgrade ići podzemno jer je po zelenjaku i tomićevom zračna mreža. Za Viktorovac ne znam. Koliko mi se čini optiku su provlačili z.brijeg i tomićev jer je tamo bila najlošija mreža (rijetkost vdsl). Ako imaš mogućnosti vdsl-a , teško da će ići optika. Ako si u zgradi vjerojatno imaš mogućnosti kablovskog interneta od a1. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.10.2020. u 12:33. Razlog: Preglednost |
![]() |
![]() |
![]() |
#10846 |
Registered User
|
Da, sutra me prebacuju na vdsl ht na 2 godine ugovor vrijedi pa ću vjerojatno poslije kad istekne ako u međuvremenu ne puste vectoring i pakete od 100mbps prijeći na a1 kabelsku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10847 |
Registered User
|
Ako imaš mogućnosti pređi na kabelsku, obzirom da nisam siguran da je optika u planu za Sisak Novi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10849 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10850 |
Premium
|
Glavaš u čem je točno problem? Imaš max2 - nitko ti ne kaže da telefon mora biti spojen ako ćeš tako mirnije spavati. Ako ne bekapiraš internet, imaš gigabox 300-400GB 4G prometa pa dalje 4mbit bez telefona ![]() @kopija - koliko si ti daleko da jedva 8mbit imaš na hibridu? Ja sam 1300m i HT tvrdi da ću imat 10. Sad je na iskonu 20. Kaže teta, oke onda ti bude 20. Hahah kako ću se smijat dok me lockaju na 10mbit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10851 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10852 |
Premium
|
@froxie24 zamimljivo. Bas me zanima kak će se ponašati linija. To je 50 s tvom ili bez? 6.5db snr u downstreamu je malo, neću prizivat vraga, ali ako ode ispod 6db potencijalno može pucati pa će ti spustiti brzinu da se snr digne na neku stabilniju vrijednost. Atenuacije u ruteru su isto čudne, kao da decimalna točka stoji na krivom mjestu jer ja uz duplo manje vrijednosti atenuacije imam 20/2 nategnuto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10853 |
Moderator
|
Baš htio komentirati, bilo bi bolje da su malo spustili brzinu na cca 40 - 45 down, time bi trebalo biti stabilnije i future proof. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10854 |
Premium
|
Brijem da ce to "automatika". Naaaavodno prvih 2 tjedna "automatika" konfigurira brzinu i onda ostane zadnja stabilna, ser kenj tako nekako. Na iskonu i HTu je tobože tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10855 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pazi što je još čudnije. Spojen sam na FTTC do kojeg sigurno nema više od 200m duljine fizickih parica. Nešto tu debelo jebe. Ili čitav kabel od zgrade do fttc-a ili je crosstalk toliki da je sve tak čudno. I sam se čudim na sve al vidjet ćemo kad upogonim gaming i streaming na najjače. Ako do kraja slijedeće godine ništa se ne popravi tipa vectoring. Probat cu A1 i njihov kabelski internet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10856 |
Moderator
|
Lokalni FTTC i kratka parica spašava stvar. Možda su i upogonili kakvu automatiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10857 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Zanima me Hibridbox usluga koju nudi T-com. Trenutno imam 4/0.5Mbita ADSL brzinu i flat paket. Nakon što potrošim 100GB preko hibrid boxa, razumijem da će mi smanjit brzinu, ali hoće li me vratiti na flat paket prometa koji trenutno koristim?
![]() |
#10858 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10859 |