|
![]() |
#51031 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Da al nisam siguran da se isplati to radit za auto od 5k eur. Da je rang 10-15 onda da. Btw ima li tko koju preporuku za neku od ovih 30000 "auto kuca s njuskala" kod nas? Sent from my SM-A405FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#51032 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/trgovina/ivicakru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51034 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kako je u EU ali u Sj Americi preko Carfaxa saznas prakticki sve. Svaku prijavljenu stetu, promjenu vlasnika, servis...s datumom i kilometrazom. Isplati se pogledat takve stranice Kad smo dotakli CMax. Bas vozio od starog C Max 1.0 ecoboost do sibenika i nazad. Nelos ali nikak se priviknut na zvuk trocilindrasa ![]() Prvo sam mislio da je nesto otpusteno na autu ![]()
![]() |
#51038 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
A kod ovakvih stvari kad ne možeš otići pogledat vozilo - samo vlasnika pitaš za VIN broj. Ako odmah u početku krene s izvlačenjem i pametovanjem, ideš dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51039 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Yup drito to. Mi smo to imali u nekim autima i funkcionira savrseno. Obicno bude naljpnica ili fob koji furas sa sobom. Po meni je radilo bolje nego citanje tablica jer nekad ako prides prebrzo ili je tablica ostecena nece ocitat kako treba. Recimo ovak nekaj https://kintronics.com/solutions/ip-...ccess-control/
![]() |
![]() |
#51040 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Mi u firmi imamo takav rfid za ulaz u preduzeće, super stvar i radi uvijek, ali 100% Preporuka. Nego, kaj smo ono rekli, koji GPS mobilni app ima listu svih fiksnih kamera kod nas? Waze, GMaps s nekim addonom ili nešto treće? Malo sam se zaigrao na staroj karlovačkoj u nedjelju, nisam znao da imaju čak tri kamere na potezu od karlovca do rakov potoka. I da, kad smo išli na more, tamo negdje srijeda popodne, autoput do rijeke skoro cijeli pod 110kmh (već se pisalo o tome), a svi se voze 130-140kmh i na svakom drugom nadvožnjaku murjak s radarom... kakva berba novaca, strašno.
![]() |
#51041 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Vezano za ove rfid, mi smo imali problema sa šajbama od nekih auta. Mislim da cijeli VAG koncern ima šajbe sa nekim čudnim premazom i moraš onda naljepnicu staviti na mjesto gdje nema premaza, mislim da je kod retrovizora. Taj premaz se primjeti ako imaš polarizirane sunčane, odbljesak je drugačiji. Mislim da smo mi radili sa HID, al je on skup pa ne znam kolko ti je budget. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51042 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Sa naočalama vidim nekakve kvadratiće na svim staklima osim prednje šajbe. Vidi se i nekakva drukčija boja šajbe, pod određenim kutem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51043 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Citiraj:
za sad nisam imao problema s tom app, čak kad sam išao kroz Ita, Slo mi je javljalo svaku kameru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51044 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ove nove male jedva i primjetiš na stupu, a znaju i biti postavljene dosta više nego stare kockaste. Za natrag autoput od Šibenika do Karlovca više manje 100-140 cijelo vrijeme. Isto baš ne jebe ljude ak i 80 piše, makar ima mjesta gdje su vjerojatno nekakvi zaostali znakovi na cesti od radova ili održavanja. Ne znam ak je i jedna kamera bila do Karlovca. Policije isto nisam vidio nigdje osim prije Karlovca gdje je bila neka prometna.
![]() |
![]() |
#51045 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() Bio na tempomatu 90, ograničenje 80 i nisu me dirali EDIT: Kaj se tiče ograničenja, od prije 2 vikenda, stoji 40 i da je lijeva traka zatvorena pa se sužuje u desnu tam na Ljubljanskoj negdje u ravnini sa Holiday hotelom jer su radovi gdje mijenjaju stupove za rasvjetu. Prošao sam u subotu, pa onda u srijedu za praznik i sada u subotu, i dalje stoje znakovi, radnika nema, lijeva traka je normalno otvorena i kaj mislite kolko se ekipa vozi? ![]() Brijem da se odlučim poštivat te znakove da bi me neko tam tak spuco od iza. Nažalost ekipa kuži da su znakovi za bzvze i nitko ih više ne ferma, svi se voze nekim svojim tempom. Bio je neki članak iz 2018 u vezi Cordon kamere kaj su postavili na čvoru Bosiljevo. Ograničenje 80, prosječna snimljena brzina 100 ![]() Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 11.08.2020. u 10:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51046 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
CamSam pro mislim košta 9kn. Jedina mana je po meni što pod kamere pokazuje i one radare koji samo mjere brzinu i pale semafor.
![]() |
#51047 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Znaju postaviti i radar pa onda hapaju taman preko mosta uz ono stajalište. Plus standardno preko puta Carine/Metroa na ljubljanskoj. Probao sam bio Waze, svidio mi se na prvu, mislim da ću ga sad češće koristiti jer ovo je zbilja prava berba love.
![]() |
![]() |
#51048 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, tam stoje redovito na nadvožnjaku.. Inače one kamere od Rakov Potoka prema Karlovcu (stara karlovačka) kutije jesu na stupovima, al oni premještaju te kamere, tak da je teško saznat u kojoj kutiji je kamera, dok te uslika onda znaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51049 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ne znam je li takva sajba postala dio najmanjeg paketa opreme, ali sigurno nije najjeftinija kad je treba promjeniti.
![]() |
![]() |
![]() |
#51050 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 11.08.2020. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51052 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Provjeravao sam kamere koje imaju na gmaps (crogatso) i sve ih ima, bar na ovoj ruti kojom sam prosao. Isto tako jucer prosao djir starom cestom (zg-rogoznica). Na vrijeme te upozori na radare, nesrece, kolene, ako ima patrola takodjer ti stoji upozorenje, odlicna stvar. Jedini problem koji imam s njom je sto dosta lose prikazuje kad se trebas odvojit negdje. Naucio sam da cim ti javi da je uskoro odvajanje trebas dosta usporit kako nebi fulao. Nije kao gmaps koji ti stvarno odlicno (zoomirano) prikaze odvajanje i trake. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51053 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() U ZG je skoro neupotrebljiv za navigaciju, jer previše sporo reagira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51054 |
The mighty pirate
|
Waze? Sporo reagira? I ovako na mobitelu i na Android Auto / Apple CarPlay radi besprijekorno. Kad vidim da počne divljati ili kad je veći update napravljen, restartam mobitel j dalje radi ko nov. Probajte pobrisati cache.
![]() |
#51055 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
U uputama vise manje svih auta koji imaju posebne sajbe, stoji da se sve te RFID stvari trebaju staviti oko retrovizora gore (gdje je ono crno prosarano), jer tu se ona namjerno ostavljena "rupa" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51056 |
EMP moderator
|
Kad ste već spomenuli ENC, neki dan mi krepala baterija na jednom, a na drugom davno. Je li netko mijenjao baterije kod kuće? Da li uređaj gubi memoriju ako skroz ostane bez napajanja? Ne daje mi se 240 kn za ta govna ako baš ne moram...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51057 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51058 | |
49%winner
|
Citiraj:
U najgorem slucaju HAC bi ti mogao ponuditi reparirani (?).
![]() |
![]() |
![]() |
#51059 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Kad je starom krepala baterija rekli su mu u HACu da treba kupit novi. A naknadno je saznao da krepa kad mu izvadis bateriju.
![]() |
![]() |
#51060 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Probat ću premostiti napajanjem dok lemim pa kud puklo da puklo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|