Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2020., 15:53   #331
Nybelung
Guest

Gle, najčešće nikakva inspekcija nikad ne dođe na gradilište. Ali zna se dogoditi da se nađe komšija koji svaki dan šalje prijavu za nešto, pa te obilaze svaki drugi dan.

To su već realne brojke. Ali uvijek moraš sve pozorno čitati.
Ako nešto dobiješ posebno povoljno, onda to treba držati na oku i dok se gradi.

Osobno, ne dajem ponude za željezo ispod 10 kuna. Treba ga prevesti, rezati, smotati, uvezati, ugraditi. Na njemu nema prostora za zaradu, osim ako ne planiraš ugraditi manje nego što piše u projektu.
  Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 17:02   #332
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Evo ima tu:
https://gov.hr/moja-uprava/stanovanj...-postupci/1857

Ukratko: z.k. ispravni postupak se provodi kada nisi upisan kao vlasnik u zemljišnoj knjizi (nego netko drugi ili 50 njih mrtvih), a postoji neko pravo po kojem bi ti trebao biti vlasnik (npr. upisan si kao posjedik u katastar). To je brži i lakši postupak rješavanja imovinsko - pravnih odnosa od pojedinačnih tužbi.

Ovo tvoje je vjerojatno ispravak (evidentiranje stvarnog stanja) oblika i površine čestica. Ništa te ne košta zatražiti još jednu ponudu, ta cijena može biti sasvim OK ako zaista ima toliko posla. Moja ponuda ti ne bi ništa značila jer radim na uskom području, ali uglavnom bi bila niža (opet, ništa ti ne znači jer npr. kolega na otoku ili "polu" otoku (npr. Pag, Vir, Krk) dobije duplo za istu stvar i nitko ne trepne).

Provjeri, neka ti napiše točno/točnije što će ti raditi jer si spomenuo sve i svašta npr. taj postupak pred sudom, iskolčenje i upis što nije navedeno u stavkama 1., 2. i 3., pa da ne bude iznenađenja kasnije.
U pravu si, taj geodet mi je krivo rekao, sad se ispravio. U međuvremenu sam dobio drugu ponudu na 13000 kn s 3-4 izlaska na lokaciju tako da je očito ta cijena korektna za ovo što meni treba.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 20:25   #333
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Nemoj biti bezobrazan, kao što ima raznih izvođača ima i raznih arhitekata.

Ne izbacuju SVI arhitekti količine "otprilike", to rade oni arhitekti koji projektiraju za kikiriki. A količinu armature računa statičar. Ja posao ni ne ugovaram ako nije dogovren izvebeni projekt. Ako se izvedbeni napravi kako spada, količine su točne.

A što se tiče betona, uvijek radimo plan oplate i armature i te količine su s minimalnom greškom.

Ja ne znam tko ti je dao troškovnik i fulao 10tona armature, ali tu osobu slobodno možeš tužiti, i dobiti ćeš bez problema

Jbt. ja u životu nisam vidio izvedbeni (osim na faxu)... sve završava na glavnom... al ajd uglavnom sam izvodio do 12 stanova. Ali česta "igra" projektanata je da imaju preferiranog izvođača koji dobije pravi troškovnik a investitor skuplja ponude sa napumpanim količinama. I onda uzmeš dio projekta koji ti udijele pa shvatiš da nema smisla nadmetati se.
miki je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2020., 21:07   #334
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja sam bio uvjeren da je barem u Istri građevina na nivou...

Ma mi smo ti čudna firma

Kad ugovaramo poslove, ako investitor ne želi izvedbeni jer je glavni dovoljan po zakonu, zahvalimo mu se i kažemo da mu ne možemo na osnovu glavnog napraviti troškovnik i pozdravimo se.

Nema muljanja ništa, sve količine se provjeravaju građevinskim dnevnikom. Količine iskopa npr provjeravamo point cloud snimanjem dronom.
Staro 24.07.2020., 22:03   #335
miki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ja sam bio uvjeren da je barem u Istri građevina na nivou...

Ma mi smo ti čudna firma

Kad ugovaramo poslove, ako investitor ne želi izvedbeni jer je glavni dovoljan po zakonu, zahvalimo mu se i kažemo da mu ne možemo na osnovu glavnog napraviti troškovnik i pozdravimo se.

Nema muljanja ništa, sve količine se provjeravaju građevinskim dnevnikom. Količine iskopa npr provjeravamo point cloud snimanjem dronom.

Ma jok... ima svega... čak i poštenih se nađe. Ne mogu reći da je loše ali imao sam par opisanih situacija di sam bio (očiti) sparing partner. Al jbg. i to je dio posla...
Staro 26.07.2020., 23:32   #336
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nije bas montazna kucica, ali skoro.
Nudi mi se mobilna kucica u kampu na moru i sad malo istrazujem jer se nisam susretao s time ranije. Kucica je Adria.
Ima netko iskustva s time? I kako se rjesava smjestaj te kucice u kampu?
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 08:26   #337
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova

Nudi mi se mobilna kucica u kampu na moru i sad malo istrazujem jer se nisam susretao s time ranije. Kucica je Adria.

Ako ti se nudi mobilna kucica onda je vec na zakupljenoj parceli na mori.

Rodjak mi ima u Šimunima takvu kucicu, i osim sto se osjeti taj plasticni miris kamp kucice i moras imat prozore otvorene jer bude prevruce, iznutra je super sredjena.

Dve spavace sobe, svaka sa kupaonom, klima, kuhinja, frizider... Njegova ima i veliku okucnicu, pa je tu i rostilj, drvene klupe i stol, ostava....

U svakom slucaju ovisi o cijeni i uredjenosti iznutra.

Ali bez obzira sto se zove mobilna, mislim da ju neces nigdje vozit, ako je kao ovo u Šimunima.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 09:04   #338
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
U jednom kampu je paušal držanja takve kućice u kampu 5.000€ godišnje.

Imao ti gostiju ili ne.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 09:32   #339
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ako ti se nudi mobilna kucica onda je vec na zakupljenoj parceli na mori.

Rodjak mi ima u Šimunima takvu kucicu, i osim sto se osjeti taj plasticni miris kamp kucice i moras imat prozore otvorene jer bude prevruce, iznutra je super sredjena.

Ako je to ona (mislim da su 2) odma do kampa i skoro pa na plaži - odlična stvar.
Staro 27.07.2020., 11:54   #340
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Kum mi je imao kampicu u jednom takvom kampu godinama. Svake godine se dizala cifra, mislim da je zadnjih godina cifra bila oko 3500€ godišnje paušal.
Da bi jedne godine kamp dobio novoga vlasnika koji je odlučio da ne želi više imat paušalce i dao im je još jednu godinu fore da maknu kampice....
Tako da bi rađe uzeo onda neki APP nego tako plaćao godinama lovu za nešto što nikad neće biti tvoje vlasništvo...
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 12:21   #341
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Da, zvao sam kamp, pausal je oko 3000 eura, ovisno o dogovoru jer se moze dogovoriti dugogodisnja varijanta...
U svakom slucaju, kucica izgleda super, ali ta je varijanta dobra za nekog tko ce ju iznajmljivati, a u mom slucaju je to bacanje novca jer bih ju koristio tri tjedna godisnje.

Za najam odlicna stvar.
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 12:31   #342
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pa kolko realno mozes dobit za nocenje u toj kucici? Meni se cini da se to uopce ne isplati...
domina je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 13:21   #343
Nybelung
Guest

Jednom zvao kamp. Kućica za 2 odraslih i 2 djece, 7 dana 1100 eura. I još mi kaže da moram nositi svoju posteljinu i ručnike.

Reko, hvala, nisam glup. Mislim da tamo idu samo posebne osobe. Ja radije spavam u klimatiziranom apartmanu, koji ima čiste ručnike, posteljinu, tekuću vodu i wc.
  Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 14:30   #344
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
Ako je to ona (mislim da su 2) odma do kampa i skoro pa na plaži - odlična stvar.
Je. Kod beach bara. Odlicna je parcela.

Staro 27.07.2020., 14:33   #345
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Jednom zvao kamp. Kućica za 2 odraslih i 2 djece, 7 dana 1100 eura. I još mi kaže da moram nositi svoju posteljinu i ručnike.

Reko, hvala, nisam glup. Mislim da tamo idu samo posebne osobe. Ja radije spavam u klimatiziranom apartmanu, koji ima čiste ručnike, posteljinu, tekuću vodu i wc.
Slazem se da je cijena pretjerana.

Ali i te kucice imaju klimu, vodu i wc.. pa upravo sam to opisivao gore. I njihova prednost je lokacija, plus sto je kamp, pogotovo Šimuni fantastican ako si s djecom. Dvaputa dnevno po dva sata djeca mogu bit u "igraonici" da roditelji imaju malo vremena za sebe, navecer je mini disko u kojem klinci uzivaju, kucica ti je garantirano pjesacke udaljenosti do plaze..

Sve ima svoje zasto. Ne bi ti kostalo 1100€ da tamo idu samo "posebne" osobe. U ovom slucaju si ti ispao "poseban" jer kritiziras nesto sto nisi ni provjerio dal ima vodu, wc i klimu, a kamoli ostalo.

Disclaimer: i ja preferiram pravi apartman, ali to ne znaci da su ljudi sa drugacijim zahtjevima "posebni"

Staro 27.07.2020., 14:45   #346
Feyd

Feyd's Avatar

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
pa kolko realno mozes dobit za nocenje u toj kucici? Meni se cini da se to uopce ne isplati...
Prije korone u ovom kampu u kojem je 5.000€ paušal, dvije kućice, jedna renovirana 2007., druga 2018., jedna u špici sezone 120€, druga 190€.
Staro 27.07.2020., 14:58   #347
Nybelung
Guest

Red face

A nego što su ako ne posebni? Specifični?
To nije za mene. Mislim da tu ne bi ljetovao da je džaba.
  Reply With Quote
Staro 27.07.2020., 17:22   #348
miki
Premium
Moj komp

Mobilne kućice su zadnjih par godina apsolutni hit u auto kampovima - jednostavno ne mogu dovoljno kućica "instalirati" kolika je potražnja (bar u Istri). Kamp prikolice polako odumiru, a to se vidi po kamp depo parcelama - ovi što čuvaju preko zime, jer je jeftinije nego da bude u auto kampu cijelu godinu. Prije je tih "parkinga" bilo na sve strane... sad rijetko. A priče "pa neću u kontejneru spavati" može pričati samo netko tko nije vidio kako danas auto kampovi izgledaju - blizina plaže, razni tematski bazeni, animacije, ugostiteljska ponuda... a opet priroda... ma da se smrzneš. Ja samo znam da nikad ne bih otišao u 4* hotel pored 4* kampa... pogotovo s klincima.
Staro 27.07.2020., 18:25   #349
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Autor miki Pregled postova
Mobilne kućice su zadnjih par godina apsolutni hit u auto kampovima - jednostavno ne mogu dovoljno kućica "instalirati" kolika je potražnja (bar u Istri). Kamp prikolice polako odumiru, a to se vidi po kamp depo parcelama - ovi što čuvaju preko zime, jer je jeftinije nego da bude u auto kampu cijelu godinu. Prije je tih "parkinga" bilo na sve strane... sad rijetko. A priče "pa neću u kontejneru spavati" može pričati samo netko tko nije vidio kako danas auto kampovi izgledaju - blizina plaže, razni tematski bazeni, animacije, ugostiteljska ponuda... a opet priroda... ma da se smrzneš. Ja samo znam da nikad ne bih otišao u 4* hotel pored 4* kampa... pogotovo s klincima.
Pa upravo to. Ali neki pricaju, a ni proguglali nisu.
Jos kad kaze da ima dvoje djece, a kaze da ne bi ni dzabe... Ja da s djecom ljetujem bi samo kamp gledao.

Ali za mene kamp nema smisla, a onda ipak radje budem u pravoj zgradi, a ne plasticnoj, sto je jedina mana tih kucica, taj miris, ali uz klimu nije ni zagusljivo.

Staro 28.07.2020., 03:26   #350
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor miki Pregled postova
nije vidio kako danas auto kampovi izgledaju - blizina plaže, razni tematski bazeni, animacije, ugostiteljska ponuda... a opet priroda... ma da se smrzneš.
Mozda, nekad davno u zacetku mobilnih kucica.., danas je situacija sljedeca:

1. Kucice natiskane jedna do druge sa 1-2m razmaka.
2. Imas "dvoriste-terasu" 2m naprijed i to je to...
3. Njemac sere u susjednoj, slusas...
4. Oces hebat zenu, moras joj zaljepit flaster na usta.
5. Blizina plaze ne znaci nista jer sto si blize to vise sugomana noci na plazi, drzi mjesto.
6. Sacuvaj boze ako kucica nema sanitarni cvor jer onaj zajednicki u auto-kampu ne zelis posjetiti.
7. Definicija vecine ( ne svih ) danasnjih auto-kampova je najbliza onome kad gledate majmune u zoloskom vrtu, u kavezu.

Eto nabrzaka i frisko sjecanje na Soline, no nije zahebancija... meni bilo OK setati tuda i gledati cca preko 200 majmuna u kavezu.
Ovi "auto-kampovi" po privatnim dvoristima necu ni komentirati, nekada malo davnije si dobio parcelu 35x35m sa prikljuckom struje te
odvodnje i imao si koliko toliko neku i privatnost, danas je to parcela 12x12m nekad bez icega a same mobilne kucice ko ulica u nizu.

Onda jos frisko sto se sjecam AdriaSol Camping Novigrad, pa ima i na google... kucica do kucice, na hebenoj Litici ili teren sa 25% uspona i padova.
Nemos otic pisat bez planinarske opreme, nema hodnje okolo bez natikaca sa ekserima. Masovnost je uzela svoj danak i malo teze je naci vise normalan kamp bilo sa kucicama ili bez...
Staro 28.07.2020., 16:43   #351
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pretprošle godine sam ljetoval/radil baš u u ovom kampu i ovakvoj montažnoj
https://www.booking.com/hotel/hr/zat...=photosGallery

i meni je to bilo predobro...istina skupo da boli ali plaćala je firma

Da si mogu priuštiti, kupil bi si jednu na moru, jednu u planinama i jednu Zagrebu za svakodnevnicu.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2020., 17:05   #352
Nybelung
Guest

Red face

Gle, montažna kućica je jedno, a mobilna nešto sasvim treće.
  Reply With Quote
Staro 28.07.2020., 17:09   #353
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovo su montažne, nikakve mobilne. Dvije sobe+ dnevni sa kuhinjom sa dvije kupaone/dva WC-a i terasa.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2020., 17:57   #354
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisu montažne, nego modularne (fini naziv za kontejner), a vode se kao mobilne, jer za takve nije potrebna građevinska dozvola, a mogu se spojiti na postojeću infrastrukturu kampa bez dozvole.

Jedna košta cca 15.000 eura kada ih se kupuje dosta komada, i vlasnicima kampa se isplate u roku od 5godina, što je npr 3 puta brže od Hotela.

I to je glavni razlog zašto niču kao gljive poslje kiše i zašto se sve više kampova pretvara u ovaj tip smještaja.

npr - https://www.adria-mobilehome.com/
Staro 28.07.2020., 18:29   #355
miki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Nisu montažne, nego modularne (fini naziv za kontejner), a vode se kao mobilne, jer za takve nije potrebna građevinska dozvola, a mogu se spojiti na postojeću infrastrukturu kampa bez dozvole.

Jedna košta cca 15.000 eura kada ih se kupuje dosta komada, i vlasnicima kampa se isplate u roku od 5godina, što je npr 3 puta brže od Hotela.

I to je glavni razlog zašto niču kao gljive poslje kiše i zašto se sve više kampova pretvara u ovaj tip smještaja.

npr - https://www.adria-mobilehome.com/

5 godina??? Nešto te matematika zeznula... isplate se već prvu sezonu. 5 godina je rok za otplatu kuće s bazenom... ako je preko toga - ne ide se u investiciju.
150-200€/dan pa si računaj na bazi autokamp sezone od 100+ dana

Zadnje izmijenjeno od: miki. 28.07.2020. u 19:39.
Staro 29.07.2020., 06:24   #356
chief_wolfinjo
Guest

a koliko košta jedna takva kuća ? mislim na te modularne ?

i dali se smije modularne kuće postaviti na poljeprivredno zemljište ili samo na građevinsku ?

pitam iz razloga zbog priključka za vodu, kanalizaciju i struju ?
  Reply With Quote
Staro 29.07.2020., 07:52   #357
Feyd

Feyd's Avatar

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
a koliko košta jedna takva kuća ? mislim na te modularne ?

i dali se smije modularne kuće postaviti na poljeprivredno zemljište ili samo na građevinsku ?

pitam iz razloga zbog priključka za vodu, kanalizaciju i struju ?
Nisam siguran za cijenu, ali ne smiješ je postaviti na poljoprivredno niti na građevinsko zemljište i u njoj prespavati ako nemaš dozvolu.

Ne znam kako funkcionira ovo u praksi, vjerujem da ima ljudi kojima je prošlo i kojima i dalje prolazi, ali raspitivao sam se, zaključak je sljedeći: za mobilnu kućicu moraš imati dozvolu za građenje, a ako pokušavaš izmuljati da to nije trajni objekt, odnosno istjerati ju iz kategorije za koju je potrebna građevinska dozvola, onda nemaš pravo u njoj boraviti. Na ovaj način je ista kao i kamp kućica, po zakonu, ne smiješ prespavati (ili boraviti, ne znam koja je formulacija zakona) čak niti u svojoj kamp kućici na svojem zemljištu. Kampirati se smije samo u kampovima.
Staro 29.07.2020., 08:42   #358
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
da bi se prilikom gradnje kuće mogao spojiti na vodu/struju/kanalizaciju/plin, za početak ti treba pravomoćna građevinska dozvola. ne znam koja je procedura sa spajanjem tako nečega, ali slutim da bi te brzo odbili.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2020., 08:59   #359
chief_wolfinjo
Guest

ma pretpostavljao sam da je takako nekako.

Reply With Quote
Staro 29.07.2020., 15:01   #360
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
po zakonu, ne smiješ prespavati (ili boraviti, ne znam koja je formulacija zakona) čak niti u svojoj kamp kućici na svojem zemljištu. Kampirati se smije samo u kampovima.
To naravno nije istina, mora biti registrirana i onda je kao pokretna i tko ti sta moze onda ? Tko ce meni zabraniti da imam kampericu na svojem zemljistu pa taman da sluzila kao ostava za alat itd.. ?
A sta cemo sa brodom ? Brod sa kabinom itd... eto stoji na klocnama i ceka farbanje itd... koji zakon ce tu nesto reci ako je isti na mojem zemljistu ?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na