|
![]() |
#331 |
Guest
|
Gle, najčešće nikakva inspekcija nikad ne dođe na gradilište. Ali zna se dogoditi da se nađe komšija koji svaki dan šalje prijavu za nešto, pa te obilaze svaki drugi dan. ![]() To su već realne brojke. Ali uvijek moraš sve pozorno čitati. Ako nešto dobiješ posebno povoljno, onda to treba držati na oku i dok se gradi. ![]() Osobno, ne dajem ponude za željezo ispod 10 kuna. Treba ga prevesti, rezati, smotati, uvezati, ugraditi. Na njemu nema prostora za zaradu, osim ako ne planiraš ugraditi manje nego što piše u projektu. |
![]() |
![]() |
#332 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Jbt. ja u životu nisam vidio izvedbeni (osim na faxu)... sve završava na glavnom... al ajd uglavnom sam izvodio do 12 stanova. Ali česta "igra" projektanata je da imaju preferiranog izvođača koji dobije pravi troškovnik a investitor skuplja ponude sa napumpanim količinama. I onda uzmeš dio projekta koji ti udijele pa shvatiš da nema smisla nadmetati se. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja sam bio uvjeren da je barem u Istri građevina na nivou... Ma mi smo ti čudna firma ![]() Kad ugovaramo poslove, ako investitor ne želi izvedbeni jer je glavni dovoljan po zakonu, zahvalimo mu se i kažemo da mu ne možemo na osnovu glavnog napraviti troškovnik i pozdravimo se. Nema muljanja ništa, sve količine se provjeravaju građevinskim dnevnikom. Količine iskopa npr provjeravamo point cloud snimanjem dronom.
![]() |
#335 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma jok... ima svega... čak i poštenih se nađe. Ne mogu reći da je loše ali imao sam par opisanih situacija di sam bio (očiti) sparing partner. Al jbg. i to je dio posla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Nije bas montazna kucica, ali skoro. Nudi mi se mobilna kucica u kampu na moru i sad malo istrazujem jer se nisam susretao s time ranije. Kucica je Adria. Ima netko iskustva s time? I kako se rjesava smjestaj te kucice u kampu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Rodjak mi ima u Šimunima takvu kucicu, i osim sto se osjeti taj plasticni miris kamp kucice i moras imat prozore otvorene jer bude prevruce, iznutra je super sredjena. Dve spavace sobe, svaka sa kupaonom, klima, kuhinja, frizider... Njegova ima i veliku okucnicu, pa je tu i rostilj, drvene klupe i stol, ostava.... U svakom slucaju ovisi o cijeni i uredjenosti iznutra. Ali bez obzira sto se zove mobilna, mislim da ju neces nigdje vozit, ako je kao ovo u Šimunima. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imao ti gostiju ili ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Ako je to ona (mislim da su 2) odma do kampa i skoro pa na plaži - odlična stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Kum mi je imao kampicu u jednom takvom kampu godinama. Svake godine se dizala cifra, mislim da je zadnjih godina cifra bila oko 3500€ godišnje paušal. Da bi jedne godine kamp dobio novoga vlasnika koji je odlučio da ne želi više imat paušalce i dao im je još jednu godinu fore da maknu kampice.... Tako da bi rađe uzeo onda neki APP nego tako plaćao godinama lovu za nešto što nikad neće biti tvoje vlasništvo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Da, zvao sam kamp, pausal je oko 3000 eura, ovisno o dogovoru jer se moze dogovoriti dugogodisnja varijanta... U svakom slucaju, kucica izgleda super, ali ta je varijanta dobra za nekog tko ce ju iznajmljivati, a u mom slucaju je to bacanje novca jer bih ju koristio tri tjedna godisnje. Za najam odlicna stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Guest
|
Jednom zvao kamp. Kućica za 2 odraslih i 2 djece, 7 dana 1100 eura. I još mi kaže da moram nositi svoju posteljinu i ručnike. Reko, hvala, nisam glup. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali i te kucice imaju klimu, vodu i wc.. pa upravo sam to opisivao gore. I njihova prednost je lokacija, plus sto je kamp, pogotovo Šimuni fantastican ako si s djecom. Dvaputa dnevno po dva sata djeca mogu bit u "igraonici" da roditelji imaju malo vremena za sebe, navecer je mini disko u kojem klinci uzivaju, kucica ti je garantirano pjesacke udaljenosti do plaze.. Sve ima svoje zasto. Ne bi ti kostalo 1100€ da tamo idu samo "posebne" osobe. U ovom slucaju si ti ispao "poseban" jer kritiziras nesto sto nisi ni provjerio dal ima vodu, wc i klimu, a kamoli ostalo. Disclaimer: i ja preferiram pravi apartman, ali to ne znaci da su ljudi sa drugacijim zahtjevima "posebni" Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Guest
|
![]() A nego što su ako ne posebni? Specifični? To nije za mene. Mislim da tu ne bi ljetovao da je džaba. ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
|
Mobilne kućice su zadnjih par godina apsolutni hit u auto kampovima - jednostavno ne mogu dovoljno kućica "instalirati" kolika je potražnja (bar u Istri). Kamp prikolice polako odumiru, a to se vidi po kamp depo parcelama - ovi što čuvaju preko zime, jer je jeftinije nego da bude u auto kampu cijelu godinu. Prije je tih "parkinga" bilo na sve strane... sad rijetko. A priče "pa neću u kontejneru spavati" može pričati samo netko tko nije vidio kako danas auto kampovi izgledaju - blizina plaže, razni tematski bazeni, animacije, ugostiteljska ponuda... a opet priroda... ma da se smrzneš. Ja samo znam da nikad ne bih otišao u 4* hotel pored 4* kampa... pogotovo s klincima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Premium
|
Citiraj:
Jos kad kaze da ima dvoje djece, a kaze da ne bi ni dzabe... Ja da s djecom ljetujem bi samo kamp gledao. Ali za mene kamp nema smisla, a onda ipak radje budem u pravoj zgradi, a ne plasticnoj, sto je jedina mana tih kucica, taj miris, ali uz klimu nije ni zagusljivo. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
1. Kucice natiskane jedna do druge sa 1-2m razmaka. 2. Imas "dvoriste-terasu" 2m naprijed i to je to... 3. Njemac sere u susjednoj, slusas... 4. Oces hebat zenu, moras joj zaljepit flaster na usta. 5. Blizina plaze ne znaci nista jer sto si blize to vise sugomana noci na plazi, drzi mjesto. 6. Sacuvaj boze ako kucica nema sanitarni cvor jer onaj zajednicki u auto-kampu ne zelis posjetiti. 7. Definicija vecine ( ne svih ) danasnjih auto-kampova je najbliza onome kad gledate majmune u zoloskom vrtu, u kavezu. Eto nabrzaka i frisko sjecanje na Soline, no nije zahebancija... meni bilo OK setati tuda i gledati cca preko 200 majmuna u kavezu. Ovi "auto-kampovi" po privatnim dvoristima necu ni komentirati, nekada malo davnije si dobio parcelu 35x35m sa prikljuckom struje te odvodnje i imao si koliko toliko neku i privatnost, danas je to parcela 12x12m nekad bez icega a same mobilne kucice ko ulica u nizu. Onda jos frisko sto se sjecam AdriaSol Camping Novigrad, pa ima i na google... kucica do kucice, na hebenoj Litici ili teren sa 25% uspona i padova. Nemos otic pisat bez planinarske opreme, nema hodnje okolo bez natikaca sa ekserima. Masovnost je uzela svoj danak i malo teze je naci vise normalan kamp bilo sa kucicama ili bez...
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pretprošle godine sam ljetoval/radil baš u u ovom kampu i ovakvoj montažnoj https://www.booking.com/hotel/hr/zat...=photosGallery i meni je to bilo predobro...istina skupo da boli ali plaćala je firma ![]() Da si mogu priuštiti, kupil bi si jednu na moru, jednu u planinama i jednu Zagrebu za svakodnevnicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Guest
|
![]() Gle, montažna kućica je jedno, a mobilna nešto sasvim treće. ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisu montažne, nego modularne (fini naziv za kontejner), a vode se kao mobilne, jer za takve nije potrebna građevinska dozvola, a mogu se spojiti na postojeću infrastrukturu kampa bez dozvole. Jedna košta cca 15.000 eura kada ih se kupuje dosta komada, i vlasnicima kampa se isplate u roku od 5godina, što je npr 3 puta brže od Hotela. I to je glavni razlog zašto niču kao gljive poslje kiše i zašto se sve više kampova pretvara u ovaj tip smještaja. npr - https://www.adria-mobilehome.com/
![]() |
#355 | |
Premium
|
Citiraj:
5 godina??? Nešto te matematika zeznula... isplate se već prvu sezonu. 5 godina je rok za otplatu kuće s bazenom... ako je preko toga - ne ide se u investiciju. 150-200€/dan pa si računaj na bazi autokamp sezone od 100+ dana Zadnje izmijenjeno od: miki. 28.07.2020. u 19:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Guest
|
a koliko košta jedna takva kuća ? mislim na te modularne ? i dali se smije modularne kuće postaviti na poljeprivredno zemljište ili samo na građevinsku ? pitam iz razloga zbog priključka za vodu, kanalizaciju i struju ? |
![]() |
![]() |
#357 | |
|
Citiraj:
Ne znam kako funkcionira ovo u praksi, vjerujem da ima ljudi kojima je prošlo i kojima i dalje prolazi, ali raspitivao sam se, zaključak je sljedeći: za mobilnu kućicu moraš imati dozvolu za građenje, a ako pokušavaš izmuljati da to nije trajni objekt, odnosno istjerati ju iz kategorije za koju je potrebna građevinska dozvola, onda nemaš pravo u njoj boraviti. Na ovaj način je ista kao i kamp kućica, po zakonu, ne smiješ prespavati (ili boraviti, ne znam koja je formulacija zakona) čak niti u svojoj kamp kućici na svojem zemljištu. Kampirati se smije samo u kampovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
da bi se prilikom gradnje kuće mogao spojiti na vodu/struju/kanalizaciju/plin, za početak ti treba pravomoćna građevinska dozvola. ne znam koja je procedura sa spajanjem tako nečega, ali slutim da bi te brzo odbili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Guest
|
ma pretpostavljao sam da je takako nekako. ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
A sta cemo sa brodom ? Brod sa kabinom itd... eto stoji na klocnama i ceka farbanje itd... koji zakon ce tu nesto reci ako je isti na mojem zemljistu ?
![]() |
![]() |
|
|