|
![]() |
#13231 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13236 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() 9005 je vrh sonyeve lcd ponude. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13237 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Vrh ponude je ZG9 led |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13238 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel stvarno pričamo/imamo potrebe ovdje pricati o lcd televizijama od 100000,00kn... https://www.nabava.net/search.php?q=sony+zg9 Ko ce to kupit kupit ce zbog drugih razloga ne zbog kvalitete slike, koja, nisam vidio uzivo jer ne znam jel ga uopce igdje u HR ima izloženog ali sam siguran nije ni blizu lg signature oledima(bez obzira na 8k za koji vako i nako nema sadrzaja), i sramota da je procesor isti mediatek jeftilen ko u XG8505 seriji i to sa manje rama... ZG9 serija je (metaforicki) zlatni iPhone sa dijamantima, to se kupuje zbog statusa, ne zbog tehnologije e i da pardon xf9005 je proslogodisnni vrh lcd ponude ovogodisnji je XG9505 Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 23.10.2019. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13239 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2017
|
Evo fina cjena za sony xf9005 https://www.mall.hr/tv-prijemnici/so...lised-homepage Poslano sa mog M5 Note koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#13240 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Pored ovakve cijene prošlogodišnjega oleda, ne znam koliko ima smisla: https://www.mall.hr/oled-tv/lg-oled55b8slc-tv-prijemnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#13242 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam 2 mjeseca istrazivao koji tv kupiti do 10 tisuca kuna, jako puno recenzija i informacija koji tv i koja tehnologija je u kojem tvu i koja vrijedi. Prvo sam htio naravno OLED, najbolja slika od svega, nikakav QLED, Nanocell nemre se tome priblizit, u elipsu dupuštaju da donesete na sticku svoj materijal, i usporedio sam par testnih 4k trailera i OLED >>>> sve ostalo, na oko vidljiva bolja slika, bolje boje, čak i pod osvjetljenjem kakvo je u elipsu, znaci jako svjetlo, a OLEDi su najbolji u totalnom mraku kako se gleda u kinu. Ali meni prevelik problem i briga (a ne zelim razmisljat koliko dugo tv radi, i dali moja draga cijeli dan ostavila jedan te isti program da vrti dok onda nesto drugo radi) je taj burn in. Onome tko gleda najvise netflix, pusta filmove s pca, hhda itd, znaci nece mu ljepsa polovica gledat po cijele dane novu tv i slicne s fiksnim bijelim logoima, OLED je majka. Drugi izbog je FALD LED, full array dimming, VA a ne IPS zbog puno bolje tamne boje. Ovo su bili moji favoriti, kad sam iskljucio OLED zbog straha ![]() Samsung Q70 Samsung Q80 Samsung Q8 (proslogodisnji model, ako ga se uspije nac jos) Sony XF9005 LG SM9010 Sony XF9005 Brutala tv, znaci ne mogu opisat koliko filmovi u 4k dobro izgledaju na ovom tvu, odlične boje, HDR, kristalna slika, ma totalni gušt. Do sad smo imali grundiga 48" fullHD, i razlika je ogromna ![]() Slika od običnih kanala s bneta je vrlo dobra koliko to može biti. Meniji, mjenjanje kanala, postavka, sve to ide jako brzo, 1-2 sek maximum delay pri ulasku u neki novi meni prvi put, nikad se ne čeka dulje od 2-3 sekunde. Oreo update nisam jos stavio, tako da ne znam kako je s njime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13243 |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
znači sve ove modele si usporedio sa svojim stickom, super ideja i sam ću odnijet stick da vidim. si koristio neki demo baš ili si bacio neke filmove onak? hvala
![]() |
#13244 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Stavio sam one sample fajlove na stick sto imas u folderu kad posudis film ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13245 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Ne mogu opisati kako se osjećam kao magarac jer sam svoju ce9005 (praktički ista kao xf, malo manja max svjetlina) platio 10,800kn prije samo dvije godine... A danas OLED za skoro pola toga ide. A gledam isključivo kvalitetne fileove sa sticka navečer u mračnoj sobi, savršeni uvjeti za OLED. No, ne mogu reći riječ protiv ovog tv-a, stvarno sam puno toga pogledao preko njega i nikad nije razočarao. Sad da ga prodajem i mijenjam, gubitak bi bio prevelik... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13246 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li netko alternativu / bolji savjet od Samsunga RU7179 u istom cjenovnom rangu? (530€ za 55" / 800€ za 65") |
![]() |
![]() |
![]() |
#13247 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jel mi netko može ukratko objasniti razlike između oledova. Zašto je neki 13k a neki 26k (ako gledam istu dimenziju)?
![]() |
#13248 | |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
Tako je sa svime. Siguran sam da si uživao u njemu cijelo to vrijeme. mi može tko objansit samsung modele, ima nekih za 3000kn, a isti, barem po karakteristikama ima i po 5. Po čemu je to to, po onoj svjetlini ili samom panelu? VA je skuplji itd...? hvala
![]() |
![]() |
#13249 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Toshiba 4k TV?
Ima netko kakvih iskustva sa Toshibom? U Emmezeti su 55"-58" po 3500kn. Uz karticu i popust od 5% je cijena još nešto manja. Recimo 55U2963DG ili 55V5863DG... Nisam našao puno informacija o njima. Trebam što jeftiniji tv, za povremeno gledanje naših kanala, tu i tamo koji film i ako se uhvati jednom godišnje da se nešto zaigra. Ne trebam Android niti hrpu aplikacija na tv-u. Ne treba mi niti 4k ali kad več kupujem.
![]() |
#13250 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Toshiba je turska sada ako se sjećam,Vestel. Isti kufer ko Sharp,Grundig etc. Meni je jedna crkla nakon 4 god i popravnih je za more. Informacija za njih nema,biti ćeš sretan ako dobiješ jedan sw update i to ti je to. Vjerovatno jeftini ips paneli + Vestel elektronika. Daljinac mi se izlizao za 6mj. Kupuj ako baš moraš, uz onu narodnu...koliko para toliko muzike Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.10.2019. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13251 | ||
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
i razlika je u zasićenijim bojama/boljem kontrastu/frekvenciji osvježavanja.
![]() |
![]() |
#13252 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
https://www.sancta-domenica.hr/led-t...u7092-uhd.html Ili prošlogodišnji model kojeg vjerojatno u HR više nema: https://www.nabava.net/televizori/sa...ra-hd-71526611 Hvala za info. Skužio sam još da postoje male razlike oko osvjetljenja, stoga mi je za oko nekako najviše pao LG B9
![]() |
![]() |
#13253 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13254 |
Registered User
|
Sličan time-line i meni. Možda imaju kill switch ![]() Meni je crkla slika zvuk išao. Otišlo led osvjetljenje. 350kn popravak. Za more bu dobra...ali nikad više svoje pare neću dati za Toshibu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13256 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Meni uzastopno crkla 2 Samsunga. Kaj bi to trebalo značit. Ćaći crko Grundig pa LG. Materi Quadro pa Sharp. Nisam još probo Sony i Filips. Starci si uzeli Tošibe sada, 3 godine gare. Ako izdrže garanciju OK. 2700 kn 4K 109 ekran. Slika bomba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13257 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ja sam ovo ljeto uzeo LG 55 6400plf ja mislim da se zove model IPS, telka je bomba za 3500 koliko je kostala
![]() |
![]() |
#13258 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Imate akciju u sd. Philips pus8303 (49 i 55) je uredan tv sa 120hz i ambilightom. U ducanima su izlozbeni tako prije provjerit sa njima ove sta salju preko centralnog jesu izlozbeni. Mislim da nisu. I ko moze platit jednokratno ide jos 10% niže https://www.displayspecifications.co...ison/9d4a5aafc |
![]() |
![]() |
![]() |
#13260 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|