|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Napajanje preporuka
došlo vrijeme da promijenim i napajanje... znači do 600 kn preporučite... imam a64, giga rama, 120hb hdd, ss2, matična, dvdrw, nekolko ventova...na linksovom kalkulatoru izbaci 380W idealno..no od viška (wata) glava ne boli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Taj Links kalkulator je za kurac. Dosta ti je seasonic od 370w (štoviše i previše). Najbolje odi kupi čifteka deltu ili fortrona 350w 12cm i za ostatak love se pošteno napij ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kakvi su ti seasonic? jel to tiho sta? sta misliš o taganu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
JDM
|
Citiraj:
Tagana nebih nikad kupio, ali to sam ja. Ak ti tolko znači modularnost onda enermax liberty. Moj glas i preporuka seasonicu. A kaj se tvoje konfe tiče i delta sa 350w ti je dosta. Razliku u tišini delta / seasonicu nebuš primjetio vjeruj mi. Fortron je isto tih, dok je u idleu, kad ga se zagrije postane glasan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
čini se da će biti seasonic 430w... hvala na preporuci |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() A zašto ne 370w? Iskreno boli me k za tvoju lovu, ali me zanima zakej su svi tak napasni sa tim watima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ja bi na tvom mjestu uzeo Enermax Liberty 400w. Ja ga uzimam za 2 tjedna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
JDM
|
@Zed: Nebi kupio tagan nikad. Nemam neki poseban razlog. Ne sviđa mi se. To je stvar nekog osobnog ukusa. Kaj se tiće modularnosti enermaxa: http://www.enermax.com.tw/english/pr...ay1.asp?PrID=7 Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() I rko sam 430 sto je ono daleko od 600 ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma u ostalom koji ce mu kurac i a64 i giga rama, ionako ako ne igra za Xp mu je dovoljno P II 266 MHz i 128 MB rama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Za mene je lova uložena u jako i kvalitetno napajanje uvijek dobro uložena lova ![]() Ja sam se isto lomio kad sam mjenjao napajanje, skupio sam novce i uzeo 480W Tagana. I nisam požalio, makar sam ga kupovao još dok sam imao KT 400. Sve nove ploče, procevi i grafe traže sve više i više snage, bilo da si overclocker ili radiš nekaj ozbiljnijeg jako i kvalitetno napajanje je potrebno. Dakle-prelazak sa KT400 i poslje AN7 na DFI Ultra-D je protekao bezbolno, neki dan mi je bila nova Expertica na stolu (8 pinski dodatni konektor)-samo sam lagano pogledao u šumu kablovinja i izvukao ga, uštekao i vozi ![]() Proc na 3000MHz, mema isto, sva tri harda prištekana i svinjski naclockana X1800XT-ne moraš se brinuti da li će te napajanje zezati. I-da li je to vrijedilo tih 300 kunića plus koje sam pljunuo prije godinu dana??? Itekako ![]() Ako se pri kupnji ima love za jače napajanje-uvijek treba uzeti. To je malo veći trošak sad ali vrijedi. Mislim-razlika između 3000+ i 3200+ je po 300-400 kuna pa nitko ne filozofira previše oko toga, nema potrebe ni filozofirati oko napajanja. To se naravno ne odnosi na one koji su u vječnoj potrazi za naclockanim kompom koji bi uz to trebao biti i nečujan ![]() Hladan. I tako to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() sad imam jebenog codegena 400 i MORAM ga zamijeniti, neznam sta sam čekao do sada, bojim se s njim ocat i počelo je da trokira u zadnje vrijeme (primijetio sam da se pregrijava otkad sam ubacio SS2 i par ventova). čuo sam od par ljudova da ke seasonic pouzdan i tih..dok drugi hvale tagana, cijene su im podjednake kod ovih modela od oko 430 W..sad sam u još većoj dilemi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() Modularnost ga donekle izvlači ali opet su predugački IMO
![]() |
![]() |
#20 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imam seasonic 430w i prezadovoljan sam napajanje se NECUJE a hladno je ( kada stavim ruku na njega jel) i da sam imao vise love uzeo bi seasonica 500w iako mi nije zao jer ovo napajanje obavlja posao i obavljat ce ga jos sigurno 2-3 godine. Tako da moj glas ide ako imas 600kn UZMI 430seasonica koje je jako dobro napajanje , Ako te zanimaju detalji o njemu imas moj icq pa pitaj ![]() ![]() Naravno da ce mu raditi sve sa deltom 350 ali ako ima love sta nije bolje investirati u nesto bolje ?
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
I ja sam ti HARDCORE gamer i imam OC mašinu i također sam nedavno isao u nadogradnju napajanja. no hard feelings ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|