![]() |
Napajanje preporuka
došlo vrijeme da promijenim i napajanje...
znači do 600 kn preporučite... imam a64, giga rama, 120hb hdd, ss2, matična, dvdrw, nekolko ventova...na linksovom kalkulatoru izbaci 380W idealno..no od viška (wata) glava ne boli :beer: |
Taj Links kalkulator je za kurac. Dosta ti je seasonic od 370w (štoviše i previše). Najbolje odi kupi čifteka deltu ili fortrona 350w 12cm i za ostatak love se pošteno napij :beer:
|
kakvi su ti seasonic? jel to tiho sta? sta misliš o taganu?
|
Citiraj:
Tagana nebih nikad kupio, ali to sam ja. Ak ti tolko znači modularnost onda enermax liberty. Moj glas i preporuka seasonicu. A kaj se tvoje konfe tiče i delta sa 350w ti je dosta. Razliku u tišini delta / seasonicu nebuš primjetio vjeruj mi. Fortron je isto tih, dok je u idleu, kad ga se zagrije postane glasan. |
čini se da će biti seasonic 430w...
hvala na preporuci |
Citiraj:
A zašto ne 370w? Iskreno boli me k za tvoju lovu, ali me zanima zakej su svi tak napasni sa tim watima? |
Ja bi na tvom mjestu uzeo Enermax Liberty 400w. Ja ga uzimam za 2 tjedna. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@Zed: Nebi kupio tagan nikad. Nemam neki poseban razlog. Ne sviđa mi se. To je stvar nekog osobnog ukusa.
Kaj se tiće modularnosti enermaxa: http://www.enermax.com.tw/english/pr...ay1.asp?PrID=7 Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
I rko sam 430 sto je ono daleko od 600:rolleyes: |
Ma u ostalom koji ce mu kurac i a64 i giga rama, ionako ako ne igra za Xp mu je dovoljno P II 266 MHz i 128 MB rama.:gringo:
|
Citiraj:
|
Za mene je lova uložena u jako i kvalitetno napajanje uvijek dobro uložena lova:)
Ja sam se isto lomio kad sam mjenjao napajanje, skupio sam novce i uzeo 480W Tagana. I nisam požalio, makar sam ga kupovao još dok sam imao KT 400. Sve nove ploče, procevi i grafe traže sve više i više snage, bilo da si overclocker ili radiš nekaj ozbiljnijeg jako i kvalitetno napajanje je potrebno. Dakle-prelazak sa KT400 i poslje AN7 na DFI Ultra-D je protekao bezbolno, neki dan mi je bila nova Expertica na stolu (8 pinski dodatni konektor)-samo sam lagano pogledao u šumu kablovinja i izvukao ga, uštekao i vozi :) Proc na 3000MHz, mema isto, sva tri harda prištekana i svinjski naclockana X1800XT-ne moraš se brinuti da li će te napajanje zezati. I-da li je to vrijedilo tih 300 kunića plus koje sam pljunuo prije godinu dana??? Itekako:) Ako se pri kupnji ima love za jače napajanje-uvijek treba uzeti. To je malo veći trošak sad ali vrijedi. Mislim-razlika između 3000+ i 3200+ je po 300-400 kuna pa nitko ne filozofira previše oko toga, nema potrebe ni filozofirati oko napajanja. To se naravno ne odnosi na one koji su u vječnoj potrazi za naclockanim kompom koji bi uz to trebao biti i nečujan :) Hladan. I tako to... |
Citiraj:
|
Citiraj:
sad imam jebenog codegena 400 i MORAM ga zamijeniti, neznam sta sam čekao do sada, bojim se s njim ocat i počelo je da trokira u zadnje vrijeme (primijetio sam da se pregrijava otkad sam ubacio SS2 i par ventova). čuo sam od par ljudova da ke seasonic pouzdan i tih..dok drugi hvale tagana, cijene su im podjednake kod ovih modela od oko 430 W..sad sam u još većoj dilemi :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Modularnost ga donekle izvlači ali opet su predugački IMO |
Citiraj:
|
imam seasonic 430w i prezadovoljan sam napajanje se NECUJE a hladno je ( kada stavim ruku na njega jel) i da sam imao vise love uzeo bi seasonica 500w iako mi nije zao jer ovo napajanje obavlja posao i obavljat ce ga jos sigurno 2-3 godine.
Tako da moj glas ide ako imas 600kn UZMI 430seasonica koje je jako dobro napajanje , Ako te zanimaju detalji o njemu imas moj icq pa pitaj ;) @fleks i rendula gle neke stvari vam idu ovako NEMOZES imati previse rama prejak proc prejaku grafu previse watazno napajanje ak me kuzite :) Naravno da ce mu raditi sve sa deltom 350 ali ako ima love sta nije bolje investirati u nesto bolje ? |
Citiraj:
I ja sam ti HARDCORE gamer i imam OC mašinu i također sam nedavno isao u nadogradnju napajanja. no hard feelings :gringo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:55. |