|
![]() |
#1 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
pitanje
frend ima abit nf7 i pata hard od 40GB. danas kupio seagate sata od 200GB. ja mu ga idem sutra ukopčat al nisam nikad instaliro sata disk pa me zanima jel ista spika ko i sa patom. stavim pata ko master a sata ko slave? jel i sata ima iste jumpere ko i pata? pretpostavljam da ima, al da nebi bilo iznenađenja sutra.
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema ti SATA disk jumpere. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kako će ti ovo sjest, ali NF7 nema SATA kontroler. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
NITKOV
|
hm, i je i nije lolčina. konjina na koncu ipak nije bio siguran koju ploču ima pa sam mu reko da skine everest. po everestu nema nf7 nego ima nf7-s v2.0. dakle, može spojit sata hard. dakle, jel plug&play il ima kake zajebancije?
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Zaštekaš SATA kabel u disk i ploču i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
da, začepe i igraju Samo prije kod istalacije win xp moraš stavit disketu s sata driverima u disketar, pa pritisnut mislim F6 kad te pita jel imas drivere za controller |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Ubodi disk, uključi SATA kontroler u BIOS-u (ako je isključen), uzmi disketu di su ti driveri za njega (dobije se s pločom, ako ne, imaš ih na CD-u i netu), instaliraj, particioniraj, formatiraj i to je to. BTW, ne moraš reinstalirat Windowse da bi ti proradio SATA disk kako neki ovdje tvrde. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Naravno da nemora, ali cemu drzati windowse na starijem, manjem i puno sporijem disku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
NITKOV
|
naravno da je bila nf7, naravno da je danas išao zamijenit za pata hard i naravno da je bilo problema prilikom instalacije. u biosu napravim detect, vidi ga u everestu al ga nema u maj kompjuktoru. i onda skini discwizard2003 (10mb modemom) da bi sve proradilo. kakti, neke teškoće s prepoznavanjem velikih hard diskova. i daj mi recite, jel se mogu na neku foru spojit tri optička uređaja pošto su mu na jedan ide kabel spojeni hardovi a na drugi dvd rom i dvd rw. al on ima i cede pržu i htio bi i nju spojit (neznam zašto). jel se to može?
![]() |
#16 |
Strichek Moderator
|
možeš al moraš kupit kontroler ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|