![]() |
pitanje
frend ima abit nf7 i pata hard od 40GB. danas kupio seagate sata od 200GB. ja mu ga idem sutra ukopčat al nisam nikad instaliro sata disk pa me zanima jel ista spika ko i sa patom. stavim pata ko master a sata ko slave? jel i sata ima iste jumpere ko i pata?
pretpostavljam da ima, al da nebi bilo iznenađenja sutra. |
Nema ti SATA disk jumpere.
|
kaj je onda, plug&play?
|
Ne znam kako će ti ovo sjest, ali NF7 nema SATA kontroler. :)
|
:D :D :D koja lolčina. fakat!!! ja mu reko pogledaj jel ti ide sata na ploču, on ukuco u gugl abit nf7 i baci ga na abit usa i tamo odmah matična, ispod nje piše sata... samo kaj ga je bacilo na nf7-s... lolčina
|
hm, i je i nije lolčina. konjina na koncu ipak nije bio siguran koju ploču ima pa sam mu reko da skine everest. po everestu nema nf7 nego ima nf7-s v2.0. dakle, može spojit sata hard.
dakle, jel plug&play il ima kake zajebancije? |
Zaštekaš SATA kabel u disk i ploču i to je to.
|
da, začepe i igraju
Samo prije kod istalacije win xp moraš stavit disketu s sata driverima u disketar, pa pritisnut mislim F6 kad te pita jel imas drivere za controller |
ma windowsi su mu instalirani na pata disku. nego, gledo sam sad na seagate stranici kakti treba neki discwizard2003 instalirat pa prek njega instalirat disk.
|
Ubodi disk, uključi SATA kontroler u BIOS-u (ako je isključen), uzmi disketu di su ti driveri za njega (dobije se s pločom, ako ne, imaš ih na CD-u i netu), instaliraj, particioniraj, formatiraj i to je to.
BTW, ne moraš reinstalirat Windowse da bi ti proradio SATA disk kako neki ovdje tvrde. ;) |
Naravno da nemora, ali cemu drzati windowse na starijem, manjem i puno sporijem disku?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
LOL!!! a vidićemo danas, baš sad idem kod njega |
naravno da je bila nf7, naravno da je danas išao zamijenit za pata hard i naravno da je bilo problema prilikom instalacije. u biosu napravim detect, vidi ga u everestu al ga nema u maj kompjuktoru. i onda skini discwizard2003 (10mb modemom) da bi sve proradilo. kakti, neke teškoće s prepoznavanjem velikih hard diskova. i daj mi recite, jel se mogu na neku foru spojit tri optička uređaja pošto su mu na jedan ide kabel spojeni hardovi a na drugi dvd rom i dvd rw. al on ima i cede pržu i htio bi i nju spojit (neznam zašto). jel se to može?
|
možeš al moraš kupit kontroler:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:44. |